Podpora hojení měkkých tkání

vše co se týká naší tělesné schránky a outdoorových aktivit

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod ketrin » stř dub 23, 2014 11:09

Nemělo by se to přejmenovat? :wink:
S mnohým sice souhlasím, ale IMHO s tím skuhráním na naše zdravotnictví/-íky trochu přeháníte.
Jsem tu nejspíš jedna z nejstarších, ale žádné vysloveně negativní zkušenosti nemám. I když jsem zdravá, přece jen nějaké porody i jiné ženské záležitosti proběhly, k tomu slepák, nějaká ta zlomenina.... Jak dříve v Praze, tak zejména teď v malé městské nemocnici (Jilemnice) si nemůžu ani v nejmenším stěžovat na chování či přístup (odbornou stránku jako laik neposoudím, ale asi ok, když jsem ok) a jsem si jistá, že to je zásluhou vedení špitálu. Na velkých pracovištích (FN) je zřejmě situace odlišná, proto soudím, že to není primárně záležitost peněz, ale toho, jakou atmosféru nastolí manažeři.
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod ratel » stř dub 23, 2014 11:17

tuso píše: . Ale vadí mi, že slušnost a férovost nepotkáš,


ale potkáš, jen je méně vidět. V novinách a TV se taky málo mluví o tom co se povedlo ale hodně o tom co kdo provedl hrozného.
A vliv anonymity velkých měst je nesporný, souhlas .

Ale opravdu jsme mimo téma .... :lol:
Uživatelský avatar
ratel
účastník
účastník
 
Příspěvky: 638
Registrován: ned led 5, 2014 21:48
Bydliště: pod Ondřejníkem

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod apuka » stř dub 23, 2014 12:14

Ja se taky jen tak nenecham - reklamaci delam spoustu (viz napr. tady sekci Reklamace bot), pokud si nejaky prodejce dela ze mne vola pri evidentni chybe a nedela, co ma, nemam problem, se obratit na znalce a poslat na ne COIku. A taky v praci, kdyz se evidentne porusuje zakonnik prace a ani po upozorneni nikdo nic nezmeni, tak se obratim na Inspektorat prace, atd. Ale vubec si nemyslim, ze se takto da "vychovat" statotvorna vetsina... Kym lidi vidi, ze normalni je ...(to , co vidi na nejvyssich mistech az po mistni zastoupeni, na pracovisti, ...) a ze se za ty svinstva nikdo nemusi zodpovidat, ba naopak jeste to stavi na obdiv (a obcas pro "otravovani" prislusnych slozek vysoudi na statu nejaky ten milion), tak si zakonite budou myslet, ze to je "prirucka" jak se ma zit....
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16592
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » stř dub 23, 2014 16:59

ketrin píše:Nemělo by se to přejmenovat? :wink:

Njn, uz jsi tu dost dlouho na to, abys vedela, ze tohle neni chyba, ale vlastnost OF :twisted: Prejmenovat ne, jelikoz zacatek vlakna je k tematu a nekomu by se mohl pozdeji hodit. Kdybys o to hodne stala, tak se OT diskuse da odtrhnout do separatniho vlakna pripadne sloucit s nejakym jinym, ale osobne mi to prijde v tomhle pripade zbytecne.

ketrin píše:S mnohým sice souhlasím, ale IMHO s tím skuhráním na naše zdravotnictví/-íky trochu přeháníte.
Jsem tu nejspíš jedna z nejstarších, ale žádné vysloveně negativní zkušenosti nemám. I když jsem zdravá, přece jen nějaké porody i jiné ženské záležitosti proběhly, k tomu slepák, nějaká ta zlomenina....

O to ale jde. Kdyz jsi zdrava a resis jen akutni a kratkodobe veci, tak to vetsinou probehne v pohode a na pripadne neprijemnosti rychle zapomenes. Syty hladovemu neveri ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » stř dub 23, 2014 17:28

tuso píše:Já osobně si myslím, že člověk , který odvádí měsíčně na zdravotní x tisíc peněz má mít v nemocnici jiný přístup než smažka, za kterou to platí stát, tudíž potažmo my občané. A s lidskými právy ať jde každý do háje.

Asociale ;-) Jo, ale tohle je u nas naprosto nepruchodne. Vem si, jake opicarny se delaly a delaji kolem placeni nadstandardu. Pritom jde o jednoduche veci, ktere by mely byt uplne jasne, jako treba laminat misto klasicke sadry.

tuso píše:Jo a nevzpomínám si, že by mě někdo na fakultě učil, že jsem něco víc než ostatní lidi. Občas někdo prohodil něco ve smyslu, že za titul se nemáme stydět a že si máme stát za svým, ale to mi přijde jako normální chování, ne jako povyšování. Problém je v lidech, ne v profesi.

Mozna to neni na kazde fakulte, ale slysel jsem to z prvni ruky od nekolika lidi. To co pises samozrejme normalni chovani je. Normalni ale neni, ze jsem si specialne kvuli lekarum (a personalu) musel nechat napsat titul do obcanky, aby se se mnou byli ochotni rozumne bavit. A opravdu to zabralo... Jo, je to v lidech, ale lidi funguji v ramci nastavenych pravidel a prostredi a s tim je potreba pocitat. Samozrejme jsou vyjimky, ktere funguji skvele bez ohledu na prostredti nebo jemu navzdory, ale tech je malo, tipuju tak 10%, a navic jim pak hrozi vyhoreni.

tuso píše:A když už jsme u toho, jak je většina lékařů profesně na hovno- že se nevěnují, neléčí a tak. Je to pravda, akorát bych k tomu řekl jednu věc. Za poslední 4 roky jsem přišel do kontaktu s více řemeslníky. A můžu zodpovědně říct, že "Zlaté české ručičky" zdechly někdy v polovině minulého století. Zůstal jenom "Zlatý český vychcaný člověk". Většinu řemeslníků absolutně nezajímá dlouhodobá kvalita práce, ale jen zaplacená faktura, dle možností co nejdřív předem.

Pretlak poptavky nad nabidkou ;-) Ja mam zkusenosti prevazne dobre, ale to proto, ze bratr v praci resil remeslniky denne a dohodil mi ty, se kteryma byl spokojen. A ja taky, jediny problem byl s jejich vytizenosti. Ale od kolegu jsem slysel pribehy opravdu strasidelne.

tuso píše:PS A mimochodem nadávání na českého člověka není z mé strany šovinizmus ani nacionalizmus. Vzhledem k tomu, že termín " Zlaté slovenské ručičky" nikdy neexistoval, tak nemělo co zdechnout. Jinak je tam situace úplně stejná. :mrgreen:

Jako (byvaly) Moravak (ti jedini umi opravdu cesky) zodpovedne prohlasuju, ze ses aspon co se cestiny tyce plne domestikoval, takze podezrivat te z nacionalismu by snad nikoho ani nenapadlo ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » stř dub 23, 2014 18:31

ratel píše:ale pánové, nejsme náhodou tak trochu vinni my sami ?
...
žena moje říká že jsem zásadový de....

Aaa, kolega kverulant :twisted: Vis kolikrat uz jsem slysel, ze je vsechno OK, protoze krome mne si nikdo nestezuje? Nedavno jsme meli pekny priklad v baraku. Uz nejakou dobu blbnulo topeni a kdyz jsem se obratil na spravce, tak jsem se dozvedel presne to vyse. S vedenim SVJ jsem se domluvil, ze zajisti revizi. To nejakou dobu trvalo a mezitim to prestalo topit uplne, zrovna kdyz byly jediny tyden poradne mrazy. Ukazalo se, ze odeslo cerpadlo a po vymene je vsechno v poradku. Proc to ale pisu -- netopila pulka baraku tj. skoro 40 bytu a ve finale byla docela slusna kosa. Z toho mnozstvi jsme si stezovali dva plus pani z SVJ, co zajistovala opravdu. Pritom stacilo napsat mail, zvednout telefon nebo na ni zazvonit.

ratel píše:Prostě život není jednoduchý ale nechat si s.át na hlavu ? Proč ?

Nekdy je to racionalni reseni, byt zasadovy stoji cas a prostredky a jsou pripady, kdy se to proste nevyplati. Neni to muj styl, ale taky uz jsem to udelal. Nekde uz jsem to tu psal -- reklamace bot, kterou Meindlove neuznali a nabidli placenou opravu. Vysledek byl nejisty, jelikoz jsem si to blbec ani nenafotil, protoze jsem se zamitnutim nepocital. Boty v Nemecku, posilani tam a zpet by zabralo dalsi cas, pak bych jeste musel resit znalecky posudek... Proti tomu petistovka za opravu a ta mi opravdu nestala za to. Nemam z toho dobry pocit, myslim, ze reklamaci uznat meli, ale beru to jako svoji chybu, ze jsem si to nenafotil a tudiz to nemohl s nikym prokonzultovat. No a za chyby se plati.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod Chmeld4 » čtv dub 24, 2014 6:56

mike píše:... jako treba laminat misto klasicke sadry.

... což o to :)
Independence is a state of mind.
Uživatelský avatar
Chmeld4
účastník
účastník
 
Příspěvky: 772
Registrován: pát dub 13, 2012 10:05
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod ketrin » čtv dub 24, 2014 7:25

se OT diskuse da odtrhnout
není třeba, v pohodě.

Syty hladovemu neveri
jj to je určitě pravda, zároveň ale taky nejspíš bude pravda, že co kdo vysílá, to se mu vrací - v případě, že má někdo neustále problémy s druhými lidmi. (Nic osobního.)

Zpět k původnímu tématu - pokud by se to někomu později hodilo. Nakonec jsem upustila od Wobenzymu a aplikovala jen mast Traumaplant, ortézu, (relativní) klid a na noc tam vždy lupla jeden Brufen. Po týdnu už je to skoro úplně dobré. Howgh.
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod pavproch » čtv dub 24, 2014 7:31

dobře ti radím, nechej temu ne týden nebo dva ale aspoňměsíc nebo rači dvaměsíce úplného klidu, jinak ti tělo na starý kolena vynadá aji s úrokama
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28315
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod grco » čtv dub 24, 2014 9:10

@tuso: remeselnikov som este neriesil, tak asi by som inak nadaval aj na nich :)
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod apuka » čtv dub 24, 2014 9:33

JJ, "urychleni regenerace" vede hlavne k urychleni nezvratneho opotrebeni. :evil:
Konkretne, ja na podobne veci si nosim do hor jako prvni pomoc bud mast Traumeel od Heelu nebo Arnigel od Boironu. Oba jsou to "homeopaticke" masti, ale spise by se hodilo pravdivejsi oznaceni masti s lecivymi bylinkamy v mensi koncentraci. Traumeel je ponekud univerzalnejsi, taky obsahhuje vytazky z vice bylin, pouziva se 2x denne, ale na vyvrtnuti, hmozdeniny, podlitiny rychleji ucinkuje Arnigel a je taky prijemne chladivy, pouziva se 2-3x denne. Nechci nikomu tvrdit, ze toto je to jedine ucinne, ale moje zkusenosti v rodine jsou takove, ze tato mast/gel u nas vzdy zabral rychle a hojeni bylo rozhodne rychlejsi jako bez niceho nebo s pouzitim beznych medicinskych masti. Cim drive se zacne pouzivat, tim rychleji ucinkuji. Ale bacha - ani jedna z techto masti neni proti bolesti postizenych mist!
Jeste k uvedenemu si nosim sebou homeopatikum Arnica Montana 5CH nebo 9CH a v pripade zraneni, kdy hrozi tvorba krevnych podlitin a otoku (nebo se zjisti po vyzuti, ze uz se vytvorily), tak co nejdrive zacit 2-3 kulicky co hodinu, kym se podlitiny nebo otoky nezacnou zlepsovat, pote frekvenci zmensovat, napr. zdvojnasobit interval. AZ zmizi, tak jeste 1-2 dny uzivat 2x denne. Zatim toto vzdy az zazracne zaucinkovalo a jak otoky, tak hlavne cerstve podlitiny se vstrebaly za nekolik hodin, max do nasledujiciho dne (v noci kulicky nepouzivam). A uz se nevracely Uz nam to parkrat zachranilo dovolenou. navic napr. manzelce se podlitiny vytvorin velice rychle z cehokoliv, ne to jeste z vetsiho poraneni. Ale na stare podlitiny to tak dobre neucinkuje.
Nerikam ze to pomuze kazdemu, nam to pomohlo a v lekarnicce moc mista nezabere. Ani cenove to neni drazsi jak vetsina "medicinalnich" kremu. Navic neni zadny duvod nepouzivat je spolu, pokud nekdo chce, nebo kdyz chce vyuzivat i protibolestive ucinky.
Kdyz chodime nekde bez lekarnicky a neco se stane, tak vetsinou se snazim pouzit jako prvni pomoc to, co je po ruce - kdyz najdu kostival, tak si odtrhnu listek, namocim, propadne trochu i pomackam a dam na ranu (nekrvavajici!) pod ponozku. Kdyz nenajdu, tak co najdu, udelam "kasi" a div se svete, i to dost pomaha - mozna alespon ochlazovanim.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16592
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » čtv dub 24, 2014 17:01

Chmeld4 píše:
mike píše:... jako treba laminat misto klasicke sadry.

... což o to :)

Super. Doufam, ze uz nic podobneho nebudu nikdy potrebovat, ale tohle je fakt pekne a s radosti bych si za to priplatil vic, nez za ten laminat. Coz byla velmi dobra investice.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » čtv dub 24, 2014 17:21

ketrin píše:zároveň ale taky nejspíš bude pravda, že co kdo vysílá, to se mu vrací - v případě, že má někdo neustále problémy s druhými lidmi. (Nic osobního.)

Rozhodne ano. Ale kdyz ma clovek problemy jen s jednim druhem lidi a s jinyma vychazi v pohode, tak mozna nebude chyba uplne na jeho strane ;-) Mimochodem, mam srovnani s italskou urazovkou. Pres neradostne okolnosti zazitek veskrze pozitivni a ac Italy povazuju za priserne bordelare a spoluprace s nima mne vzdycky privadela k zoufalstvi, tak kdyby nase zdravotnictvi fungovalo takhle, byla by to zasadni zmena k lepsimu. Perfektni pristup a kupodivu i lepsi organizace.

ketrin píše:Zpět k původnímu tématu - pokud by se to někomu později hodilo. Nakonec jsem upustila od Wobenzymu a aplikovala jen mast Traumaplant, ortézu, (relativní) klid a na noc tam vždy lupla jeden Brufen. Po týdnu už je to skoro úplně dobré. Howgh.

Skvele. Kdyz v tom budes jeste tyden pokracovat, tak o tom nejspis nebudes ani vedet. Ale na tu akci bych si s sebou vzal krem i ortezu a oboji pouzil uz pri prvnich naznacich problemu. Akorat na ten Brufen uz bych se vykaslal. Je to docela svinstvo a lokalni problemy je lepsi lecit lokalne.

Jeste jedna vec -- kostivalova mast se nema pouzivat vic nez mesic v kuse. Kvuli hepatotoxicite; i pri tomhle pouziti se neco malo do krevniho obehu dostane a dlouhodobe by se mohlo projevit.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod ketrin » pát dub 25, 2014 6:17

@pavproch - starý kolena už jsou bohužel reálná přítomnost 8) ale jinak - jasně, na túru se ještě nechystám, relativním klidem jsem myslela že normálně chodím do práce (sezení u PC), venčím psy a věnuju se jarním pracem na zahradě.
@apuka - je to tak sugestivně popsáno, že asi neodolám a tu Arnicu na příštím treku v Alpách vyzkouším!
@mike - nejsem z těch, co vjednomkuse zobou nějaké prášky jako sváču, ale v těhle případech (buzení se bolestí v noci) je bez váhání použiju a brzo zase vysadím, což už se stalo.
Všem díky za tipy!
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » pát dub 25, 2014 17:58

Buzeni se bolesti v noci? To vypada hur, nez jsi puvodne popsala... nebyl bych si jisty, jestli dva tydny budou stacit. Kdyz jsem si v lednu blbe slapnul a zvrtnul kotnik, bolelo to v klidu jen prvni vecer, ale i tak jsem jeste po 14 dnech nekde v pulce jednodenni tury nasazoval ortezu, protoze mi zacal nadavat. No, uvidis sama, co to udela.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » pon dub 28, 2014 1:48

Hmm. Ted mam problem ja. Vysel jsem vcera z nadrazi a asi po 2 km mne znicehonic zacalo bolet lytko. Spodni cast, jak prechazi v achilovku. Na prvni kopecek po 8 km to jeste slo, ale na druhy po 15 uz jsem kulhal a premyslel, ze budu muset sejit do nejblizsi vesnice na bus. Bolest vystrelovala pri kazdem kroku, to jsem jeste nezazil. Sundal jsem botu a lytko prohmatal, v postizene casti bylo bolestive na stisk v rozsahu asi 10 cm. Namazal jsem to Aulin gelem, abych nejak dosel a stal se zazrak. Cestou na dalsi kopec uz byla bolest snadno snesitelna, tam jsem se na pul hodiny natahl na skaly a zbytek vyletu uz dosel uplne v pohode. Coz je samozrejme jen prechodne, ted uz to zase citim.

Nejspis to bude tim, ze jsem predevcirem dostal ve spanku do toho lytka krec. Spal jsem tvrde, takze mne uplne nevzbudila a tudiz jsem nohu neprotahnul. V sobotu jsem o tom vubec nevedel, ozvalo se to az v nedeli a jeste ne hned... Co s tim? Taky kostivalovou mast nebo je na tohle neco lepsiho? Co se vlastne stane pri kreci a proc to pak boli?

A proc jsem doprdele dostal krec? Tenhle rok uz druhou do stejne nohy, predtim to odnesla horni cast lytkoveho svalu, coz se prekvapive ukazalo podstatne lepsi. Dve krece za ctvrt roku je asi tak o dve vic, nez za poslednich 25 let. Tohle se mi delo naposledy v puberte (odpoved, ktera se nabizi, mi psat nemusite ;-)). Malo horciku? Uz nejakou dobu piju Magnezii, vcera to byly 3 litry (tj. asi 500 mg horciku).
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod Chmeld4 » pon dub 28, 2014 9:46

Křeče nejsou jenom o Hořčíku, ale to asi víš. Může je způsobit hodně věcí, nedostatek tekutin, málo draslíku, sodíku, vitamínu B a E, nebo také cukrovka či začínající křečové žíly. Je toho hafec :/
Independence is a state of mind.
Uživatelský avatar
Chmeld4
účastník
účastník
 
Příspěvky: 772
Registrován: pát dub 13, 2012 10:05
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod apuka » pon dub 28, 2014 10:11

...nebo unava materialu... Miku, me to dost pripomina moje obcasne problemy, ktere jsou asi zpusobene unavou tech svalovych casti zpusobenou nejakou skrytou infekci v tele (neoficialni info, bo doktori zatim nedokazali nic najit ani lokalizovat)...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16592
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » pon dub 28, 2014 17:46

No, tech divnych problemu je vic a trvaji dlouho, a tak si rikam, jestli se ta borelioza pred 5 lety opravdu vylecila... Asi nakonec budu muset zajit k doktorum. Strasne se mi nechce, jelikoz tusim, ze z toho (zase...) bude spousta vysetreni a zadny vysledek. A navic budu muset doktora zmenit, tohle resit s mym obvodakem nema smysl. Jako praktik dobry, ale jeden z tech, co se nevzdelava a ridi se postupy starymi pres dvacet let...

@Chmeld4: jj, trochu jsem hledal. To bylo jen takove povzdechnuti.

Jinak prekvapeni. Cekal jsem, ze mi dneska bude noha nadavat a ono naopak. Uz to neboli ani na stisk. Vypada to, ze rozchozeni pod vlivem protizanetlive masti tomu vylozene prospelo. Kdyby to bylo nejake natazeni nebo bolest z pretizeni, tak by to bylo naopak. Asi se pri kreci stane neco jineho.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod pavproch » pon dub 28, 2014 18:01

hypochondre... :twisted:

dyž ťa někde fikne, taxa podívej na datum narození v občance a pak si teprve stěžuj... a celej sa otočit můžeš? taxi zajeď do Pelhřimova, do krematoria sa podívat, do čeho deš.... :twisted:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28315
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » pon dub 28, 2014 18:21

Ti to pripomenu, az si zas budes stezovat na sve telo ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod apuka » úte dub 29, 2014 14:22

miku, pokud mas nekde moznost koupit, zkus na "doleceni" boreliozy tyto bylinne extrakty. Nadeje vyrabi i pokracovaci. Pry jsou s tim hodne dobre zkusenosti prave po prekonane borelioze a po case se objevivsich dusledku, kterych se neslo zbavit ATB kurami. Osobne jsem to ale (jeste) nezkousel, ale asi me to taky ceka... (taky u mne mel doktor na zaklade testu silne podezreni na nasledky daaavno prekonane boreliozy). Ale jinak jejich vytazkay obcas pouzivam a jsou dobre.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16592
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » úte dub 29, 2014 19:09

Diky, kouknu na to. Ale asi stejne budu muset k doktorum, aby ses zjistila pricina. Borelioza mi osobne prijde nejpravdepodobnejsi, protoze jsem ji mel, ale moznosti je vic a zadna neni nic moc :(
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod Zdéňa » úte dub 29, 2014 19:53

Miku ohledně boreliozy chodím k jednomu specialistovi, který patří na borelii k nejlepším u nás. Není levný, ale je to imunolog/alergolog a ve směs ti projde celý tvůj zdravotní stav, včetně alergií atd. Dej vědět, kdybys chtěl kontakt :wink:
Uživatelský avatar
Zdéňa
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1488
Registrován: pon srp 25, 2008 11:47
Bydliště: Příbram, práce v Praze

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod mike » úte dub 29, 2014 20:03

Jj, diky, SZ :)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49428
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod ketrin » úte kvě 13, 2014 10:55

Musím moc poděkovat :prayer: apukovi za tento tip
nosim sebou homeopatikum Arnica Montana 5CH nebo 9CH a v pripade zraneni, kdy hrozi tvorba krevnych podlitin a otoku (nebo se zjisti po vyzuti, ze uz se vytvorily), tak co nejdrive zacit 2-3 kulicky co hodinu, kym se podlitiny nebo otoky nezacnou zlepsovat, pote frekvenci zmensovat, napr. zdvojnasobit interval. AZ zmizi, tak jeste 1-2 dny uzivat 2x denne. Zatim toto vzdy az zazracne zaucinkovalo a jak otoky, tak hlavne cerstve podlitiny se vstrebaly za nekolik hodin, max do nasledujiciho
Po pár km minulý víkend se mně po dlouhé době ozvala ostruha a protože se nedalo vrátit a muselo se to dojít, šla jsem celkem 36 km jako s připínákama v botě (někteří jistě znají), na spodní straně obou pat bolestivé podlitiny.
Po cca 24 hod. zobání arniky, viz výše, je to skoro 100% dobré.
Vtipné je, že na homeopatii nevěřím, spíš se tomu vždycky trošku posmívám. Ale tohle teda, vzhledem k mým trablům s nohama, asi ještě mockrát použiju :prayer:
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Podpora hojení měkkých tkání

Příspěvekod apuka » úte kvě 13, 2014 11:13

Jsem rad, ze Ti to pomohlo
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16592
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Předchozí

Zpět na Outdoor a zdraví