Klasické celokožené pohory

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod kracvo » stř čer 13, 2012 10:00

fps píše:kracvo@ díky, chce to dvoje ponožky už na zkoušku, já do Meindl Perfekt budu nosit Bridgedale Trekker a Bridgedale Summit, nohu mam 10,5 UK, takže to vidím na o číslo větší botky 11,5 UK, jakým způsobem používáš sil-proof? nahříváš ho a teplí naneseš? nebo za studena naneseš silnou vrstvu, a pak roztopíš fénem jako se do dělá z voskem?


Ahoj,

Já si také nejsem jistý tím nahříváním.Trochu se bojím, že když to nahřeješ fénem, vytěkají z toho látky, které se mají dostat do kůže a ne do vzduchu. Také si nejsem jistý, nakolik má kůže ráda nahřívání do vyšších teplot, než je běžné. Já proto volím pořádně vykartáčovat boty, otřít všechen bordel, občas i sedlářským mýdlem, nechat uschnout, vykartáčovat, aby se otevřely póry kůže a nanést to silproofem, na švy pořádnou vrstvu. Na studeno pak dávaj kámoši přes švy ještě vosk, to jsem zatím nedělal. Příprava dlouhá a hlavně hodně dopředu, aby se to náležitě vsáklo. Po dni, dvou vyleštim kartáčem, aby se na zbytky silproofu nelepil bordel. Tuhle fázy ještě nemám dořešenou, nevim jak to pořádně leštit, protože mi přijde že po silproofování je to takové stále lepkavé a boty se hned ušpiní, zablátí a takový povrch je pak zas méně hydrofobní. Nemáte s tím někdo zkušenost?
Když jsem spadl do vody uplně celej i s botama a po několikáté, vzal jsem pak obyč olejíčkem na kůži i futro zevnitř, decentně.
V.
Spi v leže!
Uživatelský avatar
kracvo
nováček
nováček
 
Příspěvky: 113
Registrován: pon kvě 4, 2009 20:05

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod fps » stř čer 13, 2012 11:28

dočetl jsem se na cizích fórech že na Meindl Perfekt někteří jedinci co je mají i 20 let dávají vosk nebo snoseal, a to pěkně za tepla, toho zahřátí kuše fénem na Meindl Perfekt se nebojím, to by si nesměl s nimi ani na sluníčku které má víc jak 50°C
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod myval » pát čer 15, 2012 14:32

Ahoj, mám nové informace o Garmisch Beck, nakonec mají být z 2,8-3mm tlusté kůže. Takže se ten rozdíl mezi Perfekty trochu maže. Michal
myval
nováček
nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: úte kvě 3, 2011 14:19

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod fps » pát čer 15, 2012 14:53

na tloušťku kůže možná ano, ale Nubuk kůže je to stejně, v Nubuk kůži jsem důvěru už ztratil, je strašně náchylná k odřeni a k praskání
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod myval » ned čer 24, 2012 21:56

Tak, jak jsem psal příští týden jedu boty vyzkoušet. Do té doby chci mít vyřešenou impregnaci/výživu pro kůži. Chci impregnaci, která vydrží 14 dní na botě a nepustí vodu.

Na výběru jsem zařadil:

http://www.limmerbootgrease.com/product_use.html Limmer- zřejmě jen na objednávku ze zahraničí a co jsem dočetl nejlepší volba. Nechtěl by se někdo přidat, že bychom udělali větší objednávku?

Nebo pak LUCIDO GRASSO AQUILA - měl by se dát sehnat u Dallape. Má to někdo ověřené?

Pak už zbývají dostupnější varianty.

Sil-proof- zabrání vodě obdobně jak sno-seal?

Sno-seal- ten mám ověřený a zatím spokojenost. Používám pouze 2roky, tak nevím jestli mám bát toho, že by mi kůže popraskala, jak se zde traduje.

Díky za rady.
myval
nováček
nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: úte kvě 3, 2011 14:19

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod Gorgiano » stř črc 4, 2012 12:54

Tak jsem hrdý majitel Dallape Paganela! Model dost podobný s Dallape Stivo jen o dirku vyšší.

http://www.calzaturedallape.it/paganella.html

Jsou těžký jak prase a těším se až jedu budu rozcházet, přijeli poštou asi po týdnu co jsem poslal peníze, paráda. V krabici byl kartáček, druhé tkaničky a kondicionér. Prostě paráda!
Gorgiano
nováček
nováček
 
Příspěvky: 20
Registrován: úte srp 23, 2011 19:57

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod apuka » ned črc 8, 2012 5:01

Na predchozi strance byl dotaz, jake jsou nedobre zkusenosti s Nubukem. Tak nazorny priklad.
Nove Meindl Lhasa (B/C) vypadaji po prvnim pouziti (a osprchovani od prachu a ususene) jak videt na fotkach. Uslapano cca. 7 km po zpevnene lesni ceste a lesni pesince, stoupani max. cca 12%, vetsinou skoro rovina, teren velice slabe "A", teplota cca 33-35 stupnu, sucho. Boty po nakupu osetreny jednou, ale poradne Meindl Impregnace Conditioner and Proofer. Velikost boty spravna, pouzite Merino ponozky Meindl. Pulka fotek blbe zaostrena, ale je dobre videt, co je treba videt...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
At se na mne nikdo nezlobi, toto prece neni normalni. Aby kuze po sedmi kilometrech lehounke cesty se tak zmenila... Tentokrat vsak alespon na obou botech... Zajimave, ze manzelka ma stejne nove boty (pouze o par cisel mensi), ji se kuze ani po mnohem vetsim pouziti (uz cca 50 km v Beskydech) tak nezmenila. Uvidime, co s nimi udelaji dva tydny v Alpach...
Podotknu jeste, ze po navoskovani by se toto asi nestalo, ta kuze ziska uplne jine vlastnosti - a Meindl pise primo, ze kozene boty se maji ihned impregnovat voskem. Zato u te mnou pouzite impregnace pise "...nebo pokud nechceme, aby nubuková useň změnila vzhled", takze pripousti i jine moznosti.
Akurat nemohu pochopit, ze kdyz vyrobce vyzaduje osetreni voskem, proc se to nemuze udelat (mnohem kvalitneji) uz z vyroby? Alespon by clovek videl, co kupuje.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16773
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod mvaldo » ned črc 8, 2012 5:35

mam KAYLAND GLOBO NUBUK a po cca. 600km tiez zmenili svoj vzhlad, ktory sa mne moc nepaci ... :(
inak su to velmi fajn "boty" :)
foto nahodim, ked budem doma
Obrázek
Uživatelský avatar
mvaldo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2135
Registrován: ned bře 8, 2009 19:14

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod suslos » ned črc 22, 2012 13:00

Tak jsem jen tak narazil na aukru na funglový HanWagy z 89týho.. KDyby nebyly tak velký, tak bych do nich šel. Tak kdyby někdo chtěl :-)
suslos
účastník
účastník
 
Příspěvky: 420
Registrován: sob kvě 15, 2010 17:56
Bydliště: Jindřichův Hradec

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod Gorgiano » pon črc 23, 2012 10:25

Prvni zkusenost s Dallape Paganella, byl jsem snima tyden na ukrajine a to bez rozchazeni a bez jedineho puchyre, ze zacatku tvrdsi, ale dost pohodlne boty! Doporucuju!
Gorgiano
nováček
nováček
 
Příspěvky: 20
Registrován: úte srp 23, 2011 19:57

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod mike » pon črc 23, 2012 15:53

Teda panove, vy s tim nadelate...
apuka píše:At se na mne nikdo nezlobi, toto prece neni normalni. Aby kuze po sedmi kilometrech lehounke cesty se tak zmenila... Tentokrat vsak alespon na obou botech... Zajimave, ze manzelka ma stejne nove boty (pouze o par cisel mensi), ji se kuze ani po mnohem vetsim pouziti (uz cca 50 km v Beskydech) tak nezmenila.

Tipuju, ze manzelka ma na rozdil od tebe spravou velikost. Tohle udelaji boty, ktere uplne nesedi a je v nich moc volneho mista. Pak se kuze samozrejme prolomi tam, kde se ohyba a ma prostor. Neni to nic tragickeho, kdyz to neudela ve spatnem miste. Staci botu vyplnit silnejsi ponozkou. Jinak mi to prijde naprosto v pohode. Ano, tohle nubuk dela a pak to vydrzi stejne, dokud neosoupes podrazku.

apuka píše:Podotknu jeste, ze po navoskovani by se toto asi nestalo, ta kuze ziska uplne jine vlastnosti

IMO nesmysl a vypadalo by to stejne, akorat hnusneji kvuli drolicimu se vosku. A mnohem driv by to pak v tech mistech popraskalo.

apuka píše:Akurat nemohu pochopit, ze kdyz vyrobce vyzaduje osetreni voskem, proc se to nemuze udelat (mnohem kvalitneji) uz z vyroby? Alespon by clovek videl, co kupuje.

Treba proto, ze by si nekteri z nas takove boty vubec nekoupili? Vosk meni vlastnosti, ale jine a gumaky se daji koupit i levnejsi.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49699
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod mike » pon črc 23, 2012 15:56

mvaldo píše:mam KAYLAND GLOBO NUBUK a po cca. 600km tiez zmenili svoj vzhlad, ktory sa mne moc nepaci ... :(

:roll: co se ti na nich jako nepaci? Tohle je po 600 km uplne normalni a v pohode, naopak, je fajn, ze se kuze natvaruje podle nohy. Jestli chces, aby boty furt vypadaly, jako nove, dej si je doma do vitriny a hlavne v nich nikam nechod.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49699
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod Rahab » úte črc 24, 2012 2:23

Neco k Perfektum:

zatim po roce a pul vse OK. Hezky vse drzi jak ma.
Nedavno jsem sel turu na dva dny v trose rozmokleho snehu, kde se pod nim nenapadne ukryvalo bahno a baziny a to tak, ze jsem nekdy zkoncil az po kotniky v mazlave hmote. Teplota lehce nad nulou a teren stale dost podobny. Po prvnim dnu jsem mel spis pocitove mokrou pravou spicku. Druhy den uz jsem mel vsak mokra obe chodidla. Mam z toho pocit, ze skrz kuzi opravdu neproslo nic, ale vlhko se dostalo do vnitr svy mezi svrskem a podesvi. Mazu opravdu poctive silproofem, svrsek i svy. Prijde mi ale, ze silproof se ze svu po nejake dobe v terenu "vylame nebo vyslape", predevsim tam, kde se podesev pri chuzi ohyba.

Obsazaka skutecne chybi. Zejmena kdyz je svrsek poradne promoceny. Kuze je mekci a nachylnejsi k poskozeni. Uz mam na spicce par jizev. Zatim nic vazneho, spise kosmeticke zalezitosti. Kuze je skutecne hodne robustni. Avsak desim se, az jedno zakopnu o neco poradne spicateho. S tim se musi pocitat a kdo nic neznici, tak nikam nechodi :D Prijde mi, ze SilProof toho hodne "zalepi". Tam kde jsem mel nejaka povrchova posramoceni, tak SilProof narizle vrstvicky kuze drzi docela u sebe.

Bota neni tak tvrda, jak se pri prvnim obuti zda byt. Po par desitkach kilometru se promeni na relativne ohebnou a hezky se vymodeluje na majitelovu nohu. Nikdy mi neudelaly puchyre.

Jinak suseni Perfektu je vec na hodne dlouho. Hlavne vnitrky ve spickach, kde vzduch spatne cyrkuluje. Suche noviny hodne pomuzou ze zacatku z nejhorsiho mokra. Ale nez mi bota uplne proschla, uplynul tyden (pokojova teplota, jemne zvysena relativni vlhkost vzduchu - zadny presuseny panelak) Jenze na kozene vlozce se zacala po ususeni objevovat po cele delce plisen. Pomohl uklid roztokem teple vody a chloroveho cisticiho prosterdku a nasledne jsem vnitrky promazal nejobycenjnejsim kremem na ruce.
Po teto udalosti jsem zmenil zpusob vysouseni vnitrku. Nejdrive necham botu dva dny proschnout samovolne pri pokojove teplote. Kdyz se zdaji byt uz jen zevnitr zavlhle, boty otocim vhuru podesvi a foukam do nich suchy vzdcuh z dehumidifier (suchomet). Botou pak proudi velice suchy vzduch okolo 25 stupnu a za jeden den je bota bajecne sucha i v nejhlubsich spickach. Predpokladam ze toto kuzi az tak nevadi. (Myslim si, ze hodne pomuze do nich foukat i obycejnym ventilatorem. Hlavne, aby tam vzduch proudil.)

Manzelciny kozene boty s GTX membranou byly tenkrat na vyprave mokre ze vnitr taky. Ale ve srovnani s Perfektama je jejich vysusovani tezka pohodicka :D

P.S. Omlouvam se za delsi komentar. Chtel jsem napsat par postrehu z uzivani techto kozenych buldozeru.
Rahab
nováček
nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: úte dub 5, 2011 9:14
Bydliště: Hataitai

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod fps » úte črc 24, 2012 20:08

Tak jsem taky zakoupil Meindl Perfekt, nachodil jsem v nich zatím okolo 100 km, a na pořádné hodnocení je tedy brzy, ale taky přidám ňáký postřeh, už po 50 km to jsou rozšlápnuté pohodlné bačkůrky ve kterých není problém ujít 20 km po tvrdém povrchu.
Vložky se doopravdy někdy pohnou, mam boty 12 a vložky jsou 11,5, vložky se mi zdají krátké, tak to může být tím? ve všech botách od Meindla byli vložky o půl čísla menší, a problém jsem neměl, v Meindl Perfekt je hladká kožená stélka, takže by to asi chtělo jiné vložky když ty původní nesedí? ale vložky z materiálu Vildona® Drysole mi hodně vyhovuje, skvěle odvádí vlhkost z chodidel, a vložky rychle schnou.
Zajímá mě jak na to aby nezatýkalo přez švy mezi svrškem a podešvi, protože to je asi jediné místo kudy se může do vnitřku dostat voda, přez kůži asi těžko, ta vypadá opravdu kvalitně, zatím několikrát týdně naberu do stříkačky SilProof, a na švy nanesu pořádnou vrstvu, druhý den rozetřu štětcem to co se nevsáklo, ale nevím jestli to bude stačit? kdysi se na švy mezi svrškem a podešvi používal včelí vosk, a nebo dokonce chemoprén, jak to vidíte vy, co napatlat na švy mezi svrškem a podešvi aby se přez ně nedostala voda do boty?
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod Chara-din » čtv srp 2, 2012 8:17

Gorgiano píše:Prvni zkusenost s Dallape Paganella, byl jsem snima tyden na ukrajine a to bez rozchazeni a bez jedineho puchyre, ze zacatku tvrdsi, ale dost pohodlne boty! Doporucuju!


Ahoj, po velmi krátké a negativní zkušenosti s Alaskami od Hanwagu (nechal jsem se zlákat velkou slevou v Hudy), jsem se 100% rozhodl pro klasické pohory. Tohle forum jsem pročet celé už dvakrát a některé pasáže i vícekrát, výsledkem je, že můj výběr padl právě na boty Paganello. Pořád ale trochu váhám, jestli ta bota není příliš nízká. Mohl by jsi mi, prosím, změřit výšku boty zevnitř od paty nahoru (jakoby podél achilovky)?

Ještě by mě zajímalo, jak dobře podešev tlumí nárazy při chůzi natěžko z kopce?
Chara-din
nováček
nováček
 
Příspěvky: 189
Registrován: ned dub 17, 2011 11:57

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod mike » pon srp 6, 2012 18:05

Diskuse na tema Hanwag Alaska presunuta sem.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49699
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod cztweety » ned srp 12, 2012 11:04

Tak jsem po dlouhem koumani co koupit, koupil Meindl Lhotse. Boty sedej paradne a krasne se v nich chodi.
Ale ouha co se stalo po cca 150 km na Male Fatre :( Ted premejslim, jestli boty vratit uplne a vzit jiny, ci je klasicky reklamovat a doufat, ze to opravej a bude to OK...

Obrázek
Geocaching - sport se srdcem GPS.
Jára Cimrman - otec GPS aneb „Gde Proboha Sem?“
Uživatelský avatar
cztweety
nováček
nováček
 
Příspěvky: 81
Registrován: ned čer 11, 2006 21:45

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod sx02 » ned srp 12, 2012 11:27

Obávám se, že použitý boty ti už zpět nevemou. Nechal bych to opravit - Lhotse používá moje ženuška k naprosté spokojenosti. Až mi doslouží Islandy půjdu také do Lhotse (Islandy jsou na mě možná až moc vysoký)
sx02
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1570
Registrován: pát úno 16, 2007 13:23
Bydliště: Nastesti v civilizaci

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod pavproch » ned srp 12, 2012 11:39

hele, odborníci na kusy hověziny.... :mrgreen: pls, počebuju poradit.... nějaké bezvoskové impregnovadlo typ Limmer Boot Grease (co si mike tak pochvaluje), ale sehnatelné tady v CZ/SK.... kuju
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28539
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
User is Online!

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod budo » ned srp 12, 2012 11:46

Přijde mně to stejná bota, jako moje LS Himalaya

grcrusher píše:Ahoj, tak mám doma CARE' ALTO Art.2000 od Dallapé. Jen bych uvedl na pravou míru, že bota není nijak tepelně izolovaná, pouze má polstrovaný jazyk a oblast kotníku. Žádné 'custom' úpravy výrobce nedělá. Každopádně jde o suprkvalitní, ručně šité, klasické těžké pohory. Byly doma za týden od objednání. Velikost mojí nohy je 42,5, nechal jsem si poslat 43, jsou mi cca o 1cm větší na délku, což považuji za ideál. Boty jsou parádní a probíhá zajíždění. :t:t Díky Vici za inspiraci, konečně mám Boty. Jinak bych skončil u Popradek a to jsou fakt měkotiny, je likož je má táta a teď je možnost porovnat :)

Obrázek
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod mike » ned srp 12, 2012 19:23

@pp: ze zrovna tobe vadi objednani z US #-o Klidne bych ti jednu pixlu venoval, ale uz jsem dal dve tatovi a znovu budu objednavat az tak za rok.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49699
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod pavproch » ned srp 12, 2012 19:24

prostě to zkůšam, než písnu přes rybník, no...
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28539
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
User is Online!

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod apuka » pon srp 13, 2012 0:37

mike píše:Teda panove, vy s tim nadelate...
apuka píše:At se na mne nikdo nezlobi, toto prece neni normalni. Aby kuze po sedmi kilometrech lehounke cesty se tak zmenila... Tentokrat vsak alespon na obou botech... Zajimave, ze manzelka ma stejne nove boty (pouze o par cisel mensi), ji se kuze ani po mnohem vetsim pouziti (uz cca 50 km v Beskydech) tak nezmenila.

Tipuju, ze manzelka ma na rozdil od tebe spravou velikost. Tohle udelaji boty, ktere uplne nesedi a je v nich moc volneho mista. Pak se kuze samozrejme prolomi tam, kde se ohyba a ma prostor. Neni to nic tragickeho, kdyz to neudela ve spatnem miste. Staci botu vyplnit silnejsi ponozkou. Jinak mi to prijde naprosto v pohode. Ano, tohle nubuk dela a pak to vydrzi stejne, dokud neosoupes podrazku.

Miku, kdyby to takto zustalo, jeste bych to bral, ale snad zitra dam (do temy o B/C botech) fotky, jak vypadaji tyto botky o dalsich 15-ti dnech pouziti v Zillertalu, po Berliner Hohenweg. No... rozhodne nevydrzel nubuk stejne, a to je jenom nejakych 100 km navic.
Na to B-Hw jsem si schvalne na tech 7-mi chatach sledoval botky, co se tam susily - byly tam nubukove s i bez "prolomeni" a to novejsi i starsi v obou kategoriich, ruzne znacky. Takze to nebude obecna vlastnost samotneho nubuku.
Jeste podotykam,ze velikost bot (nejsou moje ale syna) je spravna, neni tam zadne volne misto - zkouseni jsme venovali cca 3 i vice hodiny natrikrat a byly o jedine B/C Meindly, ktere mu nebyly uzke prave u ohybu (ani "nizke" z vrchu), krome Wide Islandu, ty byly prilis siroke a tlacily patu. Vzdy se zkousely i ruzne velikosti. A snurky byly radne zatahle. ponozky se pouzivaly z merina od Meindly, dostatecne hrube.
Vetsi byly botky spise manzelce :) .
Mimochodem, co je fotka Hanwagu s podelnym "prolomenim" kuze ve vlaknu o Alaskach - kdyz je kuze po malem pouziti opravdu prolomena, je to problem spatne kuze a po prezkouseni rukou (staci zkouset ohybat prolomenou a neprolomenou botu na stejnem miste) je ta "zmena" dobre citit. A podle vyjadreni ze servisu HW z DE je takove opravdove prolomeni zavadou. Mimo jine Ti takova kuze zdaleka nebude tak drzet nohu/kotnik jako "zdrava".
Naposledy upravil apuka dne pon srp 13, 2012 3:13, celkově upraveno 1
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16773
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod apuka » pon srp 13, 2012 0:43

cztweety píše:Tak jsem po dlouhem koumani co koupit, koupil Meindl Lhotse. Boty sedej paradne a krasne se v nich chodi.
Ale ouha co se stalo po cca 150 km na Male Fatre :( Ted premejslim, jestli boty vratit uplne a vzit jiny, ci je klasicky reklamovat a doufat, ze to opravej a bude to OK...

To Ti vydrzely jeste docela dlouho :D.
Reklamuj je "klasicky". Kdyz Ti ji uznaji, nezapominej ze to mas v prvnich sesti mesicich, tj. muzes zadat i vymenu za nove nebo i zruseni kupni smlouvy, je to na Tebe, ne na prodejci (prakticky). Jenom bys to mel nechat primo napsat do reklamacniho protokolu (je povinnosti prodejce uvest tam Tebou zadany zpusob vyrizeni).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16773
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod mike » pon srp 13, 2012 1:12

Jj, do 6 mesicu muzes uplatnit tzv. rozpor s kupni smlouvou. A predem rict, jakym zpusobem chces vec vyridit (vymena, vraceni penez...). Kdyby ti chteli vnutit opravu, nemusis s tim souhlasit a kdyz to udelaji bez tveho svoleni, maji smulu. Ty ovsem trochu taky, protoze se nejspis budes soudit a proto je asi lepsi se predem jasne dohodnout. Bacha, p(r)odavac nemusi mit o takove veci ani tuseni nebo se tak muze tvarit.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49699
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod fps » pon srp 13, 2012 20:33

pavproch píše:hele, odborníci na kusy hověziny.... :mrgreen: pls, počebuju poradit.... nějaké bezvoskové impregnovadlo typ Limmer Boot Grease (co si mike tak pochvaluje), ale sehnatelné tady v CZ/SK.... kuju

co třeba Sil-Proof http://www.meindlboty.cz/detail_produkt ... rodukt=111
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod fps » pon srp 13, 2012 20:40

vůbec by nebylo špatné dát to o těch Meindl Lhotse jinam, tady to asi nebude časem nikdo hledat, ale jinak jasná reklamace
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod fps » pon srp 13, 2012 20:45

budo píše:Přijde mně to stejná bota, jako moje LS Himalaya

ale jsou to Dallapé podle té nášivky, oni vůbec ty klasiky vypadají všechny skoro stejně, prostě osvědčený dyzajn
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod cztweety » úte srp 14, 2012 8:31

Botky jsem donesl do prodejny a klasicky je reklamoval. Prodavac se omlouval.
Meli by vymenit celou obsazku, tak uvidime, ze prej do 14ti dnu daji vedet.
Geocaching - sport se srdcem GPS.
Jára Cimrman - otec GPS aneb „Gde Proboha Sem?“
Uživatelský avatar
cztweety
nováček
nováček
 
Příspěvky: 81
Registrován: ned čer 11, 2006 21:45

Re: Klasické celokožené pohory

Příspěvekod fps » čtv srp 16, 2012 9:48

mam několik dotazu k majitelům bot Garmisch Beck a Garmisch Pioneer
- do jaké kategorie bot by jste je zařadili, jak jsou tvrdé v kotníku, a jak v podrážce
- jak je to s velikostmi, mam v ponožkách nohu dlouhou 300 mm, bude to 46 nebo 47, oni nedělají velikost bot po půlce
- co vám bylo doporučeno k ošetření bot od výrobce
- oboje mají podrážku Vibram montagna http://www.vibram.com/index.php/us/INDU ... Block-Sole
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

PředchozíDalší

Zpět na Boty