Psi a outdoor

o všem možném, co se zrovna nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Pozitivní noviny

Příspěvekod Sirah » pát dub 6, 2012 10:13

Indy: mam pocit, ze pes byl tak nejak domestikovan asi pred cca 15.000 lety, kdy postupne privykl zivotu cloveka, takze myslim, ze dnesni psi by asi nelovili korist nekde v lesich (az na urcite vyjimky s loveckym pudem) a pokud by ji skolili, tak by ji mozna ani nesezrali...a kdyz uz by se do ni pustili, tak by asi houby vedeli, kde jsou jatra :)
Nehlede na to, ze mam pocit, ze dnesni psi nejak vyrazne mnozstvi tuku nepotrebuji (aspis naopak)...Jinak, kdyz budes mexickeho nahace krmit (v jakemkoliv mnozstvi) tucnym masem, tak ti pri teplote okolo nuly pri pobytu v kotci zdechne zimou...a dovolim si tvrdit, ze to pro nej ani nebude zdrave (ted nemyslim to umrznuti, to nebude zdrave zcela jiste, ale mam na mysli tucne maso)

Sipko: to mas pravdu, nerikala si, ze krmit psy skvarkama, mluvila si tusim jen o zbytcich lidske potravy, ale to mi prijde stejne nevhodne jako presolene skvarky
Co se tyce Huskyho, tak mas vicemene pravdive info v tom, ze Husky se do bytu nehodi...a pokud uz nekdo Huskyho vlastni, tak s nim musi makat, protoze je to opet pes, ktery potrebuje praci, neni to zadny gaucak...zadne decky a oblecky nepotrebuje, to je ta druha skupina lidi, kteri taky nevi jak se starat o psa
S tim nazorem souhlasim.
Ale ja mluvila mluvila predevsim o Australskem ovcakovi, ktereho budu mit (zkus si precist neco o tomto plemeni treba tady http://www.diandra.wz.cz/oplemeni/oplemeni.htm), a to je sakra rozdil... kdyz byly velke mrazy, tak jsem zaznamenala pripad, kdy majitel nechal v kotci psa dobrmana - pes do rana zmrznul. A kdyz se jeste vratim k tem Husky, tak kdyz jsou zavody sanovych psu, tak Husky dostava vecer vlaznou vodu, granule, spi na rozprostrene slame a je zabaleny do dek... ALE, nemuzes vychazet z nazoru dvou chovatelskych stanic o konkretnim jednom plemeni. Neuznavam civavy, jorksiry a podobne "psy", ale dovedu si predstavit, jak by asi "vydrzeli" venku v minus deseti 8)

Ne vsechny granule obsahuji obiloviny (nebudu vsak uvadet jake, aby to nebyla reklama, ale porad se neubranim pocitu, ze by psovi obiloviny skodily mene nez presolene skvarky a chemii nacpana vysocina), dalsi alternativou je BARF (syrove maso - drzky, svalovina /a jatrech nevim/, zelenina), na prvni pohled se zda, ze je to idealni strava, ovsem ne kazdemu psovi vyhovuje.

Nasi vzdycky nasemu voriskovi semtam hodili kousek vysociny, tu kousek slaniny nebo parek, pripadne kure na paprice (a na smetane) a vite co bylo vysledkem??? Totalne zesrany byt od psa, ktery se bal i vylezt z kouta, protoze vedel, ze udelal co nesmel, ale sracku asi 8 hodin neudrzi ze...Jako dobre, treti ten uz byl zase v pohode, zadne krece a zadny prujem...takze je na case mu zase hodit nejakou tu uzeninku, ze???

Ach jo...
t`estimo Catalunya


www.bafinka.4fan.cz
Uživatelský avatar
Sirah
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4175
Registrován: pon zář 10, 2007 12:32
Bydliště: Back in Pardubice ;)

Re: Pozitivní noviny

Příspěvekod Sirah » pát dub 6, 2012 10:16

Indy: verim, ze mas obecny prehled o spouste veci (ale obecny a ne primo detailni co se tyce stravy a dalsich potreb dnesnich psu), ale vychazet ze skutecnosti, ktere platily pro psy pred 15.000 lety je fakt blbost
kdyz pominu to, ze ani tenkrat nezrali presolene skvarky :)
t`estimo Catalunya


www.bafinka.4fan.cz
Uživatelský avatar
Sirah
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4175
Registrován: pon zář 10, 2007 12:32
Bydliště: Back in Pardubice ;)

Re: Pozitivní noviny

Příspěvekod ketrin » pát dub 6, 2012 11:25

A hele psí téma :D
ti zmiňovaní finští chovatelé měli bohužel do velké míry pravdu, lidi si velmi často pořizujou to, co se jim LÍBÍ, bez ohledu na vhodnost/nevhodnost podmínek a životního stylu pro psa, viz ohaři venčení po sídlištích na flexinách, severská plemena trpící vedrem v panelákách atd. atd. K tomu všeobecně rozšířené polidšťování psa spojené s tím, že v mnoha případech má lidem nahradit dítě, jehož pořízení odkládají na pozdější dobu.... Spousta lidí má problém nechat psa být psem.
Všecky své psy jsem měla a mám velmi ráda a právě proto vyznávám zásadu, že méně je někdy více - snažím se, aby v rámci možností žili co nejpřirozeněji - byli počati přirozeným krytím bez pomoci, matka je porodila bez veterinárních zásahů do slámy, žerou syrovou stravu, mají spoustu volného pohybu, pracují, nervu do nich zbytečnou chemii (nadbytečná očkování, šamponování, průmyslově vyráběné pamlsky...)
Co se týče škvarků, ty přidávám pravidelně (i s rozpuštěným sádlem, vše samozřejmě neslané) každou zimu psovi, který naběhá denně okolo 15-20 km a v mrazech to zkrátka potřebuje :)
sirah přeju hodně radosti s přírůstkem - na poslední fenu, co jsem si kupovala (další jsou odchovy) jsem čekala déle než rok a opravdu se to vyplatilo, byl to nejlepší pes mého života.
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Pozitivní noviny

Příspěvekod tuso » pát dub 6, 2012 11:35

Když se nad tím zamyslíte, tak je jasné, že když někdo může v mokasínech vylézt na vysokohorskou chatu, tak proč by ten samý člověk nemohl mít v paneláku malamuta. I jedno i druhé je v podstatě stejná blbost. Akorát ve druhém případě trpí úplně nevinný pes a částečně nevinní sousedé. :(
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6607
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod Sirah » pát dub 6, 2012 12:23

Ketrin: diky, cekala bych asi i dalsi rok, protoze na tenhle vrh se fakt vyplati cekat :)
http://waka.wbs.cz/Stenata--Puppies.html

nadbytecne ockovani? Tomu nejak nerozumim, ockuje se stene (trikrat) a pak kazdy rok.
Pak jeste moc nerozumim tomu prirozenemu kryti :) Jakoze planovane, ale proste bez zasahu cloveka?

Ano, mas pravdu, taky zasnu co vidim na sidlistich. Ale nemyslim si, ze bych AOU tyrala, kdyz ho budu mit v byte. I kdybych mela dum se zahradou, australaka bych proste nezavrela do kotce. Ale to je vlastne jedno, to je proste jen muj nazor :)

Ale je pravda, ze se mi otvira kudla v kapse, kdyz vidim vsechny ty ruzne oblecky, svetricky, ruzove maslicky, boticky (i kdyz sanovi psi pri pohybu v arktickych podminkach, kdy denne pri zavodu urazi 10tky km se sanemi za zady asi boticky opravdu potrebuji) nedej boze i kocarky pro psy, pripadne voziky za kolo...no hruza des :)

Nevim, jak je to se sadlem, nejspis vis, co delas, ale ja bych ho svemu psu nedavala. Ale hlavne se tu puvodne zminovaly zbytky lidske potravy. Takze jsem se rozhorcila nad tim, ze by pes mel jist zbytky jidel po lidech a nebo ruzne presolene a chemii osetrene uzeniny.

Jaké mas psy? :)
t`estimo Catalunya


www.bafinka.4fan.cz
Uživatelský avatar
Sirah
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4175
Registrován: pon zář 10, 2007 12:32
Bydliště: Back in Pardubice ;)

Re: Pozitivní noviny

Příspěvekod Vojtos » pát dub 6, 2012 12:42

kropt píše:Co se týče granulí, chápu že otruby a jiné lahůdky z granulí psi sami o sobě nežerou, ale zas na druhou stranu nejseš v domácích podmínkách schopen mu vytvořit dostatečně pestrou stravu, aby byla srovnatelná s tím, čím by se pes živil ve volné přírodě. A pro to, že kvalitní granule jsou ideál, je důkaz tvrdý hovno psa (vs. problilté a prosrané noci, když mu někdo na hlídání narve v dobré víře zbytky od oběda) a taky že náš minulý jezevčík se dožil 16 let.


My jsme od granulí odešli a jsme za to rádi. I po superprémiovkách pes prděl že to nebylo k vydržení, hovna sice tvrdý měl ale sral x-krát denně pořádný hromady. Takže víceméně ze zoufalství po vyzkoušení několika značek (Orijen, Purina, Eukanuba) jsme šli do syrovýho masa + zelenina, vajca apod. prostě pestrá strava a výsledek? Pes má tvrďoše jak cep, kadí max. 3 denně, přestal prdět, a na zabavení mu stačí pořádná morková kost namísto různej sračiček ze zverimexu.

Jinak jsme mu po delší době dali jednou zas granule (Orijen) a výsledek? Sračka jak řemen, smrad a prdění.

Já furt si řikám kdyby granule byli tak super tak proč s nima nekrměj v zoo všechny psovité šelmy? Toliko asi z praktických zkušeností.
..možná že ne cíl, ale něco máš určitě na dosah...
Uživatelský avatar
Vojtos
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1538
Registrován: stř srp 4, 2004 14:36
Bydliště: Mníšek pod Brdy

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod kareha » pát dub 6, 2012 14:01

@sirah
Na nasi flatici mame vozik za kolo. Pripadame vsem lidem jako uchylaci, ale pro nas to byl jedinej zpusob jak jet na cyklistickou doovlenou a nemuset obtezovat pribuzenstvo s hlidanim psa.. Cuba vedle nas nemuze bezet denne sedesat kilometru, nehlede na to ze na silnici vedle nas vubec bezet nemuze a cyklostezky rozhodne nevedou vsude. Takze kde to jde, psina slape vedle nas, kde to nejde, veze se ve voziku. Nadsena z toho neni, ale travi v nem max 2 hodiny denne, navic ne v kuse, zbytek casu ma volnost behat kolem nas. Osobne povazuju vozik na psa za skvely vynalez :)
kareha
nováček
nováček
 
Příspěvky: 86
Registrován: čtv srp 14, 2008 13:30

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod ketrin » pát dub 6, 2012 14:30

sirah: ad očkování - o nutnosti očkovat štěňata není sporu, ale například nikdy už neočkuju veterány (s výjimkou leptospirozy), riziko je pak už větší než očekávaný prospěch. Všechny vakcíny drží mnohem déle než se uvádí, to každoroční přeočkovávání je jen důsledek tlaku veter. a farmaceut.lobby, donedávna i legislativa pokulhávala za novinkami (tříletá vakcína proti vzteklině).
Přirozenou reprodukcí míním - nepomáhat psovi při krytí, nechovat na feně, která není schopná samostatně porodit (opakované císařské řezy), nebo která není dobrá matka, nechce se o štěňata starat, nechce kojit a podobně. Zdá se to jako samozřejmost, ale bohužel není.
Ad kořeněná jídla, zbytky apod. - musím se přiznat, že i z toho něco občas psům dám. Při vaření pro rodinu moc nesolím, takže např.polívky (vývary) běžně, ale i zbytek omáčky, knedlík... nedělám z toho vědu. Granulář by se z toho asi osypal a po**al, ale naši psi právě protože nemají zlenivělé trávení z granulí, mohou sežrat naprosto všecko a nic jim to nedělá, psí průjem vůbec neznám.
Mám labradory - ano, to profláklé plemeno, co mu móda a bezhlavé množení pro zisk tak ublížilo, pokazil se typ, zdraví, mnohdy i povahy. I z toho důvodu jsem s chovem skončila, nelíbí se mi kam se to ubírá a už se na tom nechci podílet.
Ať se ti štěndo povede a splní všechna očekávání! :)
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod Sirah » pát dub 6, 2012 15:05

kareha: ano, v tomhle pripade je vozik pro psa za kolo super, to uznavam, pokud chce clovek jezdit na kole a zaroven chce mit psa, tak budiz...
jenze me pripada, ze to tak kazdy nebere, ze to lide berou jakoze muzou pejska vozit za kolem...asi tak jako kdyz muzou civavu vozit v psim kocarku, takhle to bylo mysleno :)

ketrin: hm, o tom ockovani by se fakt dalo zauvazovat, jestli u starsich psu je nutne preockovani kazdy rok, nevim, natolik informovana fakt nejsem, mozna k tomu nekdy lidstvo dospeje po par letech zkoumani, otazka, jestli to bude dobre nebo ne :) jestli pak zase nebudou chtit prodejci tvrdit, ze existuje jedna injekce na cely zivot :)

A s temi fenami, diky bohu za to, ze existuji i zodpovedni chovatale...protoze chovat na fene, ktera vrh neni schopna odchovat neni dle meho zrovna ideal stav...
ja se spis vydesila, ze to nechavas jakoze prirozene, takze kdyz tvuj pesan co pul rok obskoci fenku, tak je to jedine v poradku a dle prirody...bohuzel i s timto jsem se setkala...a majitel feny se divil (kdyz cely zivot rodila jeden vrh za druhym, navic vsechno bez papiru (on to nedelal pro byznys, ale pry je to prirozene), ze kolem 7meho roku zivota uz to nezvladala, nemela mleko, byla jsem svedkem, kdy takhle nechal dva vrhy (ciste nahodou taky labradoru) pojit hlady...priroda ze?) A predpokladam, ze to tak jede dal, jestli fena jeste zije. Daval jim bezne granule ale taky jim hazel bochniky chleba, housky, rohliky, zbytky od snidane, obeda, vecere...

Jako jo no, muzu se fakt skoro vzdycky posrat, kdyz vidim moji mamu jak by tomu psovi nacpala co mu na ocich vidi, protoze on tak smutne kouka. Takze mu da dve misky granuli, ne jednu a jeste nasup rajske omajdy s knedlikem, kousek cokolady, suncicku...jooo, tak z toho mi lezou oci z dulku a otvira se mi kudla v kapse :mrgreen:

jo, labradori a retreveri jednu dobu byli desne modni (kamoska ho strasne chtela a nakonec si koupila hovavarta, rikam, proc? Vzdyt si chtela labradora..."Hm, vis, on uz ho ma dneska kazdej, nechci co ma kazdej, stejne uz neni in..." ??? takze tak, ano "chovatele" lepe receno mnozitele ublizili spouste plemen, labrador a retriever je mezi nimi :( to co nekdo podela behem 5ti let, budou ostatni vymitat z chovu 50 let :(

dekuju, verim, ze stenatko bude super :)
Naposledy upravil Sirah dne pát dub 6, 2012 15:11, celkově upraveno 1
t`estimo Catalunya


www.bafinka.4fan.cz
Uživatelský avatar
Sirah
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4175
Registrován: pon zář 10, 2007 12:32
Bydliště: Back in Pardubice ;)

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod zbuddy » pát dub 6, 2012 15:07

kareha píše:na silnici vedle nas vubec bezet nemuze a cyklostezky rozhodne nevedou vsude.
čokli na cyklo- a bruslostezky nepatří/nesmí - na Ladronce byl zprvu zákaz, pak důchodcovskopejskařská lobby donutila zrušit :twisted:
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole" :D
Uživatelský avatar
zbuddy
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12351
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod kareha » pát dub 6, 2012 18:15

@zbuddy
Vazne? Mas odkaz na nejaky zakon? Ne ze bych se chtela hadat, jen me to zajima, v lete vyrazime zase na kola a psinu potahneme s sebou, tak abych vedela za co muzu dostat pokutu.

Samozrejme psinu nepoustim na volno na frekventovane mestske cyklostezce, ale mezi vesnicema obvykle moc rusny provoz neni, tam byva na volno a kdyz nas nekdo miji tak ji privolavam k noze nebo zastavuju a psa chytam, nepotrebuju aby se kvuli ni nekdo prizabil.
kareha
nováček
nováček
 
Příspěvky: 86
Registrován: čtv srp 14, 2008 13:30

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod Sirah » úte dub 10, 2012 9:39

Kareha: myslim, ze zadny takovy zakon neexistuje, nicmene se taky priklanim spise k tomu, ze pes moc na cyklostezku nepatri...ovsem zrovna tak i male deti (rozumej 3 - 6 let), ktere z toho nemaji rozum a nevedi jak se na cyklostezce chovat
kvuli jednomu takovemu decku a nezodpovednemu fotrovi jsem se malem prizabila na bruslich, jeli celou dobu po prave strane, tak jsem pribrzdila a objizdela je tim nejvetsim obloukem co to slo, jenze sprate se rozhodlo, ze si to strihne zprava doleva a zkrizilo mi drahu...mela jsem dve moznosti, srazit se s nim a dite prizabit (a myslim, ze bych ho hodne polamala) a nebo vyskocit z drahy, preskocit prikop na leve strane a rozbit si hubu sama...
z prikopu me tahal neznamy chlapik, fotr s harantem ujeli... :evil:
t`estimo Catalunya


www.bafinka.4fan.cz
Uživatelský avatar
Sirah
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4175
Registrován: pon zář 10, 2007 12:32
Bydliště: Back in Pardubice ;)

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod Vojtos » úte dub 10, 2012 10:30

To jsou zas debaty smí nesmí. Smíme spát v CHKO- nesmíme a stejně to dělám. Naše častá argumentace - neděláme bordel, odpadky si po sobě uklidíme, jenže vždycky se najde někdo kdo ten bordel po sobě nechá.

Takže evidentně hájíme jen ten zájem co se nám hodí. Jezdím na bruslích/kole nemám psa/dítě takže mi tam vadí -zakázat.

Mám psa dítě, rád jezdím na bruslích/kole - povolit.

Furt, žiju v domnění, že většina lidí na fóru na tyhle věci nehledí jednobarevnou optikou. Asi záleží na tom jestli třeba děcko umí jezdit na kole, vysvětlím mu jak se má chovat, že nemá jezdit v protisměru atd.. To samé pes. Když mám tažnýho psa hodím ho na gumicuk a pokud to umí tak se nikde neplete, pokud ne jezdím s ním tam kde není tak velká koncentrace lidí. (na Ladronku bych ho nevzal, na voj. letiště v Hradišťanech klidně).

Prostě je to asi o nějaké toleranci a ohleduplnosti k ostatní ve všech směrech ne?
..možná že ne cíl, ale něco máš určitě na dosah...
Uživatelský avatar
Vojtos
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1538
Registrován: stř srp 4, 2004 14:36
Bydliště: Mníšek pod Brdy

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod kropt » úte dub 10, 2012 10:46

Vojtos píše:Prostě je to asi o nějaké toleranci a ohleduplnosti k ostatní ve všech směrech ne?


Tak to je utopie, bohužel....
To je pořád řečí o škodlivosti alkoholu, ale když je někde nějaká epidemie, tak je to z vody!!!
Uživatelský avatar
kropt
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1510
Registrován: pát zář 28, 2007 20:35
Bydliště: Vysočina

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod reneeska » úte dub 10, 2012 12:14

kropt píše:Tak to je utopie, bohužel....

což ale neznamená že se na to taky vysereme ;-)
Uživatelský avatar
reneeska
účastník
účastník
 
Příspěvky: 365
Registrován: pát bře 12, 2010 9:37
Bydliště: Rosice

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod amigo » ned črc 29, 2012 20:06

ketrin píše:ti zmiňovaní finští chovatelé měli bohužel do velké míry pravdu, lidi si velmi často pořizujou to, co se jim LÍBÍ, bez ohledu na vhodnost/nevhodnost podmínek a životního stylu pro psa, viz ohaři venčení po sídlištích na flexinách, severská plemena trpící vedrem v panelákách atd. atd. K tomu všeobecně rozšířené polidšťování )sa spojené s tím, že v mnoha případech má lidem nahradit dítě, jehož pořízení odkládají na pozdější dobu.... Spousta lidí má problém nechat psa být psem.

absolutní souhlas. za příklad jen uvedu lovecká plemena venčená pár minut denně a pak udivené majitele, kteří se diví, že jim pes utíká, nebo loví...

nám se letos podařilo urvat něco volna a s kopretinou a naší čudlou jsme přešli část Nízkých Taur (díky mikovi, který mi kdysi přechod doporučil a poslal spoustu cenných rad :) )

něco fotek tady:
http://lhom.rajce.idnes.cz/Nizke_Taury_-_Seckauer_Alpen/
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod mike » ned črc 29, 2012 21:06

A hele, to uz je tak davno, ze si ani nepamatuju, co jsem ti radil ;-) Ale znama mista na fotkach jeste poznavam. Kostelik, u ktereho jsem spal a ten pekny hrebinek, co mi tenkrat prisel narocny a ted se mi zda v pohode. Pres ten uz jste se psem asi nesli, co?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49437
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod amigo » ned črc 29, 2012 21:34

my museli spát v kostelíku, chytla nás bouřka na hřebeni, kopretina se ovšem moc nevyspala :wink:
hřebínek byl v plánu, ale chyběl nám den na dokončení, takže jsme za ním už sestupovali. byl jsem se na něj podívat a asi by to šlo i se psem, až na pár míst mi přišel schůdný, ale psisko je trénované :)

jinak to byla skvělá túra :wink:
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod mike » ned črc 29, 2012 21:42

Vzdyt jste meli stan ;-) Mne tam zas silene foukalo, ale stejne jsem spal radeji venku, vevnitr se mi nejak nelibilo. V kostele horely svicky a tak vubec ;-)

Jj, par mist na zacatku, co si matne pamatuju. Se psem v batohu bys to dal ;-)

To jsem rad :) Dal na zapad je to jeste lepsi.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49437
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod amigo » ned črc 29, 2012 22:26

to měli, ale v lijáku a kroupách je přístřeší praktičtější :wink: no, kopretinka měla stejnej problém vevnitř, svíčky a tak, a když se směrem do kostela rozeštěkala v noci fenka, bylo vymalováno :)

hřebínek vypadal při pohledu hůř zdálky, čím byl člověk blíž, už to tak strašný nebylo :wink: ale je dost možné, že bychom se s pesanem nakonec museli stejně vrátit a sestoupit.

dál na západ myslíš za tím hřebínkem?
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod mike » pon črc 30, 2012 1:01

Fenka ma rozum a vi, na co steka ;-)

Jestli jsi vylezl ten zacatek, tak dal uz nic horsiho nebylo. Jen to chtelo jit na opatne a na jistotu, bylo to docela vzdusne. Kdyz jsem to dal pred lety ja a natezko, dal by to pes nejspis taky ;-)

Jo, dal po 02. Bud po hrebinku nebo to obejit spodem se ztratou vysky na dalsi pekny kopec. Pak se bohuzel muselo dolu, jelikoz nasledujici hrebinek uz schudny nebyl (III - IV tusim). Nasledoval pekny kousek pres Trieben Tauern. Pak dolu do Hohentauern a pokracuje se po hlavnim hrebeni Rottenmanner Tauern. To jsem sel vloni na konci rijna a bylo to fajn. Opravdova hrebenovka, dal jsem za dva dny tusim 17 dvoutisicovek ;-)

Cele je to chodak asi jako MF, ale je tam jeden docela strmy vysvih. Sice porad cesticka, ale obcas strma jako zebrik. Na fotce nize se pokracuje po hrebinku a pak pravym zebrem primo nahoru az k tem travnatym plotnam uplne nahore a pak dal po hrebinku az na vrchol.
hochschwung.jpg
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49437
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod ketrin » pon črc 30, 2012 5:42

2amigo - moc hezký fotky.
My jsme v první půlce července s čubkou prolezli Sarntalské Alpy - počasí střídavé a spíš čím dál horší, ale jinak paráda
http://www.facebook.com/#!/media/set/?s ... 070&type=1
Na vzdušnější místa mám takovou vychytávku - čubina chodí v horách v postroji, který jí dodává jistotu... když ho má na sobě, vždycky si najde nějakou cestu, kudy jí to jde. Bez postroje by se bála (je epileptička a i když prakticky bez záchvatů díky dobře vyladěné medikaci, na psychice je to trošku znát). Jako štěně se bála schodů, lávek, mostíků apod. a já jsem ji to všecko naučila chodit právě díky postroji-když nechtěla jít, prostě jsem ji čapla a přenesla jako tašku - to se jí nelíbilo, takže pak radši šla sama- věděla, že se tomu nevyhne. Takže kdykoliv jedeme někam, kde nevím přesně co a jaký terén nás čeká, má postroj a zvládne všecko, co my.
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod mike » pon črc 30, 2012 16:31

@ketrin: link na FB nefunguje. Je verejny? Ne kazdy ma ucet na FB.

Takze nevim, jestli psu staci to, ze ma na sobe postroj nebo ho mas k sobe nejak privazany. V prvnim pripade takovy postroj chci pro sebe :twisted: Druhy by mi prisel docela nebezpecny.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49437
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod ketrin » úte črc 31, 2012 5:46

Mně to funguje, je veřejný.
Zkusím to ještě jednou
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 4dfd973a61

nebo ho mas k sobe nejak privazany to v žádným případě, to by nebylo moc chytré. Postroj slouží čistě jen pro tu "psychickou podporu" , vodítko sice u sebe na treku mám, ale v podstatě ho nepoužiju, jen na chatách ve "stube" apod.
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod amigo » úte črc 31, 2012 6:07

@ketrin: super =D>
cora je teda zdatná horalka, chtěl bych to naše třeštidlo vidět na dvoutýdenním treku..., i když i to ji čeká :)
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod ketrin » úte črc 31, 2012 9:35

chtěl bych to naše třeštidlo vidět myslím že v pohodě, oni toho psi obecně zvládnou mnohem víc než si myslíme.
My máme z horalky radost obzvlášť proto, že před 2 lety, než se povedlo zaléčit tu epku - na tom byla zdravotně dost blbě a nějaká taková akce s ní byla tehdy úplně nepředstavitelná.
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod mike » úte črc 31, 2012 19:31

@ketrin: fajn, druhy link uz funguje (prvni stale ne). Myslel jsem si to, zabavne, ze psychicka podpora funguje i u psu ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49437
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod amigo » úte črc 31, 2012 20:59

ketrin píše:myslím že v pohodě, oni toho psi obecně zvládnou mnohem víc než si myslíme.

dělám si legraci, s kondičkou ani vytrvalostí problém nemá, spíš byl problém, aby se naučila odpočívat na delších túrách, ale zdá se, že už to pomalu začíná chápat :)
jinak gratuluju, epilepsie je sfiňa, ani jsem nevěděl, že to jde u psů takhle úspěšně léčit.

@mike: na tu druhou část se podívám, dost se nám tam líbilo. to by ještě stálo za hřích :)
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod mike » úte črc 31, 2012 21:24

Jestli se ti libilo tohle, bude se ti ta dalsi cast libit jeste vic. Jen jestli to pujdes se psem, tak zvaz ten vysvih vyse, v batohu se ti tam dost pronese ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49437
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Psi a outdoor

Příspěvekod amigo » úte črc 31, 2012 21:26

to je právě problém. psisku nevadí exponované vzdušné pasáže, ale strmé výšvihy už jsou horší. budu ji muset na cvičáku naučit šplhat po žebříku :)

batoh nehrozí, má přes dvacet kilo :)
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

PředchozíDalší

Zpět na Pokec