Hannah Rider / Coleman Phad Tatra / Husky Felen

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Hannah Rider / Coleman Phad Tatra / Husky Felen

Příspěvekod haswell » ned čer 19, 2011 22:22

Dobrý den,

nemáte prosím zkušenost se stany Coleman Phad X2 nebo Hannah Rider?

Cenově i "funkčně" jsou zhruba srovnatelné, u Hannahu mě trochu odrazuje konstrukce horní části stanu - jiní výrobci takto stany řešeny nemají (alespoň o tom nevím...) - z důvodu křížení 3 prutů a "rozpláclosti" stanu tvoří střecha v určité části relativně rovnou plochu cca. 30x30 cm, kde se bude na 100% držet voda (při menším napnutí podle mne dojde ke změně plochy na prohlubeň...).

Prosím o zkušenosti s výše popsanými stany a to zejména s Hannahem.

Případně o zkušenosti Hannah / Coleman stany všeobecně (relace 4.000 - 5.000 Kč.)

díky

Haswell
haswell
nováček
nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned čer 19, 2011 21:55

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod bilej.pan » pon čer 20, 2011 10:36

hannad rider sem mel vyhlidnuty a dost se mi libil, protoze je to kopie tohohle marmotu a stoji polovicku. co se me libilo na teto konstrukci, ze:
--je stabilni (tri krizeni)
--stan nemokne pri staveni v desti
--da se vzit jenom vrch a tycky (~kilo dvacet) jako nouzovka, kdyz chces spat venku treba dve noci
--da se lezet a varit v predsini, tedy predsin tam co hlava, ne ze strany.
--je lehkej celkove.

chtel sem stan na prespavani (ne na kempovani), takze sem chtel aby byl malej a lehkej, trisezonni (bo v tech se v zime na par noci taky da a ty co sou vylozene zimni uz sou (zbytecne) moc tezky na tydenni noseni.) a taky aby nestal ani o korunu vic (pomer ceny a kvality). frekvence pouzivani je vikendy a treba dve dovoleny kde se bali a stavi kazdej den.

dojmy, kdyz mi stan opravdu dosel:
--tezsi, nez sem cekal aji na vaze, tak jak dosel o 400g vic nez max napsany na obalu.
--vetsi nez sem cekal
--tycky tenucky, ale zjakyhosik kovu, dobry
--vnitrni stan je jenom sitka (80%), sustak jenom nahore.
--konstrukcne jo dobre vymysleny, akorat myslenka na skladani za deste jenom vnitrku napred a pak zbytku je dost neprakticka diky mnozstvi prychyceni na vnejsi stan.
--co se tyce materialu, tak bida, nepresvedcive, tenke, snurky vylozene nejlevnejsi tkanicky, nektera poutka na kolicky nasity spatne, sice s minimalnim dopadem na funkci, ale svedci to o tom, jak se tomu venujou. tropiko tenucko, asi klidne muze mit ten sloupec, neozkouseno, ale fakt jako pusobilo krehce.
--prostor uvnitr je pro dva kralovsky, hodne mista na pohodu.
--konstrukce je stabilni podle ocekavani, pokud nepovoli materialy nebo tycky, tak bych se nebal, ze nevydrzi aji dost nepohodli.

paradoxne to byl velky prostor, proc sem stan poslal zpatky, protoze mi pripadlo, ze je to na noseni moc tezky a ten prostor moc velkej. misto nej sem si koupil ferrine blowlite a ten me teda zpracovanim presvedcil o dost vic plus vazi o tretinu min.

---

co se tyce toho problemu s tim dilem strechy s rovnou plochou, tak mi pripada, ze to bude tak jak rikas. ten stan se sam o sobe bez snur dost vypne, ale stejne nejspis treba kdyz by padal snih, tak se tam bude drzet, a tezko rict, co by se stalo.
bilej.pan
nováček
nováček
 
Příspěvky: 16
Registrován: stř bře 17, 2010 10:12

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » pon čer 20, 2011 14:19

Hannah Rider jsme si loni koupili a nejsem si jistá, jestli jsme udělali dobře. Podmínkou bylo stavění vnějšku jako první a dobrá stabilita - což splňuje. Chtěli jsme něco relativně lehkého, ale dost velkého na bágly - spíme s hlavami v užší části a bágly máme podél nohou, i když do předsíňky se taky vejdou a nouzově by se bez báglů vyspali i tři lidé. Pokud neprší, je to pohoda. Za deště jsme se ho snažili napnout, ale stejně zateklo, budeme mu muset dát ještě pořádnou zatěžkávací zkoušku hadicí a zkoumat, čím to bylo :-(

Coleman Phad X2 mě nadchnul na výstavě stanů v Letňanech (schválně jsem koukala, jestli najdu pro nás lepší stan - a tenhle vyhrál). Materiál je určitě kvalitnější - dle komentáře prodejce i na omak. Líbilo se mi větrání - kromě vršku i v rozích dole ve stanu (samozřejmě bez vyzkoušení venku nelze objektivně posoudit). Nejvíc mě nadchla odepínací podlážka do předsíňky - když je potřeba vařit, dá se odepnout, když nechcete mít bágly v lijavci na zemi, dá se připnout. Stavět se dá stejně jako Rider zvnějšku, čili i v dešti.

Prošla jsem celou výstavu stanů (doporučuju obětovat čas a cestu) a buď byly malé předsíňky nebo velká hmotnost, nakonec se mi stejně nejvíc líbily tyhle dva stany. Coleman ale působí kvalitativně mnohem lépe a mrzí mě, že v době nákupu stanu jsme o něm nevěděli.
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod kropt » pon čer 20, 2011 17:56

Toho Colemana tady na foru má vonkreuz - je teď tuším do čtvrtka na horách, ale pokud vím, tak je s ním hodně spokojenej a vzhledem k jeho práci (Hudy sport) nepředpokládám, že by si vybral něco špatného.
Jinak na kvalitu značky Coleman se tady nedávno někdo ptal a shodou okolností se taky rozhodoval mezi Colemanem a Hannahem. Dovolím si přepsat svoji tehdejší reakci:

Tak tady bych si dovolil polemizovat jestli je Coleman méně kvalitnější značka než Hannah (osobně se tady budu do krve hádat, že Hannah je na :vom: )
A teď k věci, já osobně stany od firmy Coleman považuji za velice solidní - mám již deset let lehký turistický stan Coleman Nevada(už se ani nedělá, ale je to starší verze tohoto) a slouží pořád (i když pokukuji už po novém) - a vím i o dalších stanech od Colemanu ve svém okolí a jsou všechny v pohodě.


Na příští rok plánuji zas nějakou větší akci ( konečně [-o< ) a potřebujeme nějakej spolehlivej stan a ten Phad X2 je momentálně můj favorit.
To je pořád řečí o škodlivosti alkoholu, ale když je někde nějaká epidemie, tak je to z vody!!!
Uživatelský avatar
kropt
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1510
Registrován: pát zář 28, 2007 20:35
Bydliště: Vysočina

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod haswell » pon čer 20, 2011 20:41

Všem děkuji za vynikající informace.....

Před sobotní návštěvou Letňan jsem měl favorita jediného - a to právě Phad X2. Na Ridera jsem vlastně narazil náhodou při procházení veletrhu....

Je pravdou, že zpracování Colemanu je na první pohled lepší, než Hannah - jediné, co mě u Phadu trochu překvapilo, bylo mírné prověšení vnitřního stanu v zadní části pro nohy - to jsem ale ještě netušil, že tam mají být nohy:-). Díval jsem se pod tropiko, jestli tam není nějaký "nezapojený" háček, ale nic v této části není - každopádně, jak jsem psal, nejde o nic hrozivého....

I přes to, že Coleman je dražší, stejně to byl oproti Hannahu více favorit, takže bezva.

ještě jednou díky za info
haswell
nováček
nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned čer 19, 2011 21:55

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Mirek Wolf » pon čer 20, 2011 21:14

A co Pinguin Summit, myslím, že je kvalitnější než Coleman.
Mirek Wolf
nováček
nováček
 
Příspěvky: 165
Registrován: stř říj 13, 2010 14:06

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » pon čer 20, 2011 21:17

Rider má jedinou výhodu - o kilo míň. Dobře se staví, je příjemně prostorný, ale... jistota je jistota, my se chystáme v září do Norska... Normálně mě to tak nalomilo (hlavně teda vlastní vzpomínka jak při 4. použití stanu a 1. dešti nám teklo do stanu při normálním českém deštíku), že jsem si ten Phad objednala v e-shopu - nejlevnější je za 4750. Na výstavě byl jasnou jedničkou a pročetla jsem všude recenze, Hannah na výpravu zapůjčíme kamarádovi a pak se ho zbavíme (pokud nás nepřesvědčí, že jsme ho jen špatně napnuli) :-). V Letňanech mají Phad s výstavní slevou, ale pořád přes 5 tisíc. Rider jsme kupovali za 4 tisíce, takže rozdíl je minimální (horší je to kilo navíc, ale pořád lepší suchý stan). Vonkreuz dával minulý týden do slev odkaz na aukci na aukru, kde ho vydražili za 3700, au au.

Pinguin Summit vypadá taky dobře, váhově je na tom bohužel stejně jako Phad. A nemá podlážku pod předsíňku - když si vzpomenu, jak se kamarádi při poslední výpravě do Norska probudili v louži - nateklo jim pod stan (památná hláška: ááá, pánové si postavili krytý bazén), tak bych tu podlážku pod bágly fakt chtěla. Ale každý máme jiné požadavky :-)
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod šíp » pon čer 20, 2011 21:18

Shelenka píše: Hannah na výpravu zapůjčíme kamarádovi a pak se ho zbavíme

Jedním tahem se zbavíte kamaráda i stanu :mrgreen:
Uživatelský avatar
šíp
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16153
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » pon čer 20, 2011 21:29

Neé, kamaráda si necháme, Hannahu se zbavíme, jestli bude na nic. Ještě ho porobíme hadicovému testu (zatím byl na testech jen na Hádech) a když promokne, tak ho budem reklamovat. A když promokne až tam, tak kamarád se přitulí k nám a Hannah bude luxusním přístřeškem na bágly nebo mu najdeme nějaké jiné vhodné použití :-D Snad jsme ho fakt jen blbě napnuli, jinak je to pěkný stan. A divokým prasatům odolný :-D
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod šíp » pon čer 20, 2011 21:31

Já to myslela tak, že půjčíte stan kamarádovi a on se s Váma při prvním deštíku přestane bavit :mrgreen:
Uživatelský avatar
šíp
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16153
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod fana » pon čer 20, 2011 23:17

Shelenka píše:Normálně mě to tak nalomilo (hlavně teda vlastní vzpomínka jak při 4. použití stanu a 1. dešti nám teklo do stanu při normálním českém deštíku), že jsem si ten Phad objednala v e-shopu - nejlevnější je za 4750.


Po rychlem procteni tohoto tematu a par recenzi jsem ho koupil taky :-) Skoda, ze jsem sem nenapsal driv - mohl jsem ti usetrit 500. Ja ho koupil v e-shopu HUDY za 4200 (30% slevy jsou super :D )
Jestli neni jeste pozde na stornovani objednavky, tak bych o tom zauvazoval...
fana
nováček
nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: sob črc 25, 2009 21:25

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » pon čer 20, 2011 23:35

Ajta, tohle mi Heureka nenabídla a nevěděla jsem, že v Hudy mají i Coleman. Díky moc za informaci, myslím, že ji využije víc lidí tady. Mně si ušetřil dokonce 700, když se připočítá poštovné, které v Hudy při takovéhle objednávce neúčtují. *
(Ha, storno provedeno, poslali mi teď v noci email, že berou na vědomí, takže Miroshop komunikuje a vypadá jako solidní partner - když už jsem jim zkazila kšeft, tak chválím!)
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod kropt » úte čer 21, 2011 5:37

Dívali jste se do zahraničních e-shopů? Třeba TADY to vychází na 4000 i s poštovným - a je to vlastně první obchod kam jsem se podíval (gůgl mě poslal). Určitě by se našli i levnější.
To je pořád řečí o škodlivosti alkoholu, ale když je někde nějaká epidemie, tak je to z vody!!!
Uživatelský avatar
kropt
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1510
Registrován: pát zář 28, 2007 20:35
Bydliště: Vysočina

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » úte čer 21, 2011 6:34

Díky za další tip. Mně vyhovuje ČR a 14 dní na rozmyšlenou (zvlášť když je to jen o 200 Kč dražší :-)) , protože ten stan jsem zatím v reálu viděla jen já a nevím, jestli mi bude schválen.
V rámci EU to vyjde dobře, ale USA už je se clem, DPH a zdržením na hranicích úplně někde jinde :x (povzdech na okraj)
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod kareha » úte čer 21, 2011 7:08

Coleman Phad x2 jsme si kupovali loni, a zatim jsme spokojeni.
- prezil pomerne slusny vitr na Islandu, zatimco ostatni stany poletovaly a lamaly se jim tycky, nas stan se naklanel, ale drzel.
- velka predsinka je skvela (byl to jeden z hladnich duvodu proc jsme vybrali tenhle stan), da se v ni varit a pokud cestujeme se psem, tak do ni na noc v pohode nacpeme bagly i psa (mame retrievera, zadneho mezichleba).
- Postavit se da fakt rychle, podle praxe a toho jak clovek specha 5 - 10 minut, neni to problem ani pro jednoho
- ma dostatecne velky obal, takze neni problem do nej stan zabalit i kdyz je mokry a clovek specha (drobnost, ale potesi)
- zatim nam nikdy nepromokl, ale poradny dest zatim nepotkal
- vevnitr je pro dva dostatek prostoru
- dobre vypada :)

Nasli jsme ale i par chybicek
- koliky nejsou z nejtuzsich
- vypinani stanu neni uplne idealni (chybi mi jeste jedna snura uprostred dlouhe steny)
- vnitrni stan je hodne proveseny a nejde moc vypnout

Co se odvetravani tyce, nemam moc srovnani jak moc je dobre nebo spatne, ale idealni neni, obcas se budime s vlhkosti vevnitr stanu (ale pritel vypoti snad tri litry vody za noc, i doma mame v zime pod oknama kaluze vody).
Podlazka v predsince pod bahoty je super, ale pokud se stan blbe postavi, tak pusobi jako skvely privadec vody do stanu. Nam ale stacila jedna zkusenost a uz si na to davame pozor :)
kareha
nováček
nováček
 
Příspěvky: 86
Registrován: čtv srp 14, 2008 13:30

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod haswell » stř čer 22, 2011 12:06

Ještě jednou díky za info všem...

Pokusím se o jednoduchý result :

-předsíňka (myšleno podlážka) u Phadu - ano, toto je jistě plusem, a přiznám se, že toto byl i dost "upoutávací" artikl (jak tam v Letňenech stojí mraky stanů vedle sebe, tak předsíňkou Phad upoutal na první pohled (kromě šikovné pozice stánku na 1. místě po příchodu:-))). Nemluvě o tom, že pokud někomu nebude vyhovovat, tak se dá odepnout.
-dle vás celkově lepší zpracování Phadu - což bylo vidět i přímo v Letňenech - je pravda, že vnitřní stan Rideru je vážně jako moskytiéra, lícování, lemy, zipy, švy, prostě vše je u Colemana o trochu lepší.
-Hannah je nižší - v sedě se drhne pleškou o horní část vnitřního stanu
-riziko louže na střeše Hannahu - ono dokonce v Letňěnech došlo k takové zábavné storce : když jsem prolézal Ridera, tak jsem jedním uchem poslouchal obchodního zástupce Hannahu, který stan prezentoval nějakému zájemci a mám takový dojem, že aniž by se potencionální zákazník na toto sám ptal, tak mu pán Hannah začal sám od sebe povídat, že ta střecha opravdu je placatá až prohloubená, a že se občas zákazníci po koupi na toto telefonicky ptají, jako že mají rybník na střeše - ale, nemusítě se pane ničeho bát, všechno je ok a nic neproteče ani náhodou. Ale voda tam opravdu zůstává... Každopádně - myslím, že i přes technicko-textilní vymoženosti našeho století pořád platí základní pravidlo, že voda, která steče, tak asi neproteče.... Prostě se trochu bojím a flákat v průběhu noci do střechy z důvodu "vystřelování" vody se mi moc nechce:-)
- Coleman je hezčí:-)

Jediné dvě nevýhody Phadu oproti Hannahu :
Phad má opravdu lehce prověšenou zadní, nohovou část stanu, která ani vypnout nejde - není za co. Jde ale o prostor pro nohy - a pokud by si tam někdo dal hlavu, tak mu bude prostě šimrat stan na hlavě.
Rider je prostorově širší - vypadá jako taková rozpláclá želva....

No, pro mne je to jasné - koupím Phad.
(škoda, mám vážně dobré zkušenosti s oblečením od Hannahu) - :-)
haswell
nováček
nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned čer 19, 2011 21:55

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod vonkreuz » stř čer 22, 2011 12:22

Phada X2 mám rok. Za tu dobu nekolik destu, vetricku a snezeni. Jednou pres noc 20cisel noveho snehu a v pohodicce bez viditelneho efektu prohnuti strechy. Odepinaci predsinka je fajn - pri lezeni si ji beru sebou jako plachtu pod lano.
Vetrani jsem dovyresil tak,ze si nechavam nahore castecne rozepnute vetrani vchodu vnitrniho stanu.
Nedostat kotviciho bodu ve stedu bocni oplochy budu ted resit pomoci samodomo-robo ucyhceni snurky pres konstrukci prutu, aby byla zajistena pevnost.
Dva lidi, dva psy, nejake ty veci a krasne se vejdeme.
Proveseni zadni casti jsem nejak nepozoroval, naopak se mi libi, ze se vnejsi stan se da v zadni casti pekne naopnout do dalky a tim zlepsit vetrani.
Jinak stan stavim vzdy ve spojenem stavu - vnitrni stan je vepnuty do tropika.
Jedna z hlavnich vyhod je to, ze predsinka je stale vypnuta pomoci prutu a nemusi se vypinat zvlast jako u stanu s 2 pruty - viz fotky od Lary z Raxu.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » stř čer 22, 2011 13:15

To haswell: Zapomněl jsi na váhu - cca 1 kg rozdíl ve prospěch Hannahu. Prosím neurážet želvy! [-X ;-) Rider je elegantní a obě barvy jsou hezké, Coleman je hezký jinak - a hlavně praktičtější, což mu dodává body i na kráse :-) Na Hannahu (když jsme neznali Phad) nás zaujala kromě nízké váhy a stavění vcelku za deště i ta stabilita díky konstrukci třetí tyče. Jenže placatá střecha nás netrkla (a pak taky v tom místě při prvním dešti protekla). Ke značce Hannah nemám kladný vztah (starý spacák a jeho problémy se zipem), ale trička Oxygen můžu (mírně chladí, neorvávají se po první cestě s batohem a některá jsou i pěkná, nositelná v civilizaci) :-)
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Robur » stř čer 22, 2011 13:27

Ondro jak dobře nebo špatně se to staví? Myslím protlačování prutů těmi tunely.
Stejný systém jsem měl u pinguina a byl to hodně velký opruz.
Život je hořký. Bohumín.
Uživatelský avatar
Robur
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1951
Registrován: pon kvě 7, 2007 11:24
Bydliště: Ostrava

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Vojtos » stř čer 22, 2011 14:12

Já se přidám ke spokojený uživatelům je to už můj druhý stan (před tím Coleman Boa) od Colemanu. Asi jediný zápor bych vytknul, že je fakt potřeba si dávat pozor při stavění v jedné osobě na zlomení tyček obvzláště u té předsíňové, nevím jestli u Phadu jsou z trochu horšího materiálu než u Boa, ale fakt je ten že jednu tyčku jsem zlomil, když jsem stan stavěl v né úplně střízlivém stavu na vodě :drinkers:

A jednu mi zlomily kamarádi co ve značně podroušeném stavu simulovali bouřku. Ale to moc neberu jako důkaz protože ono když si na stan lehne 100kg:) Fakt je ten, že tyčky jdou jednoduše nahradit těmi od Jurka, jen se musí zkrátit.
..možná že ne cíl, ale něco máš určitě na dosah...
Uživatelský avatar
Vojtos
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1537
Registrován: stř srp 4, 2004 14:36
Bydliště: Mníšek pod Brdy

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod vonkreuz » stř čer 22, 2011 14:27

** Robur - tyčky se prostrkávají dobře. Stan jsem stavěl i v jedné osobě a jde to dobře. Vyndávání tyček z tunýlků se mi zdá také dobré.

Odkládací kapsy jsou dvě na každé straně od vchodu. Nemá vrchní odkládací síťku, takže svícení večer řeším položením čelovky nahoru vnitřní stan, kde je ploché místo a když jdu spát, tak ji vezmu dovnitř.

Jo, měkké kolíky - zatím jsem žádný neohnul. Ale chci si pořídit/nahradit několik kusů kolíky s průřezem "V", které (jak se mi zdá) lépe drží v měkké půdě.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » čtv čer 23, 2011 20:14

Tak Phad už je v Hudy e-shopu zdražený na 4799...
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » ned čer 26, 2011 19:36

Podrobili jsme hadicovému testu Hannah Rider a čerstvě došlý Phad 2. Hannah naštěstí znovu neprotekl, ale je vidět, že tropiko tu vodu nasává :-( Takže původní nehoda mohla být způsobena nedostatečným vypnutím stanu (vypínali jsme ho potmě až když pršelo) a nebo (což je doufám jen má blbá teorie) při delším ale jemném deštíku to sáklo až prosáklo (teď jsme na to lili chvíli intenzivně, takže to krásně stékalo i z té rovné "střechy"). Začíná se trhat popruh kolem dírky na tyčku :x Je znatelně lehčí a vevnitř je trochu prostornější (delší) než Phad.

Naopak na tropiku Phadu zůstávají kapky pěkně kulaťoučké a odskakují od něj jedna báseň. Materiál působí bytelněji, prověšení vnitřku vzadu nám nepřišlo nijak zlé (jestli to na té výstavě nebylo nedotažením?).
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » ned čer 26, 2011 20:53

Ještě dotaz na majitele Phadu: nemá být v sadě na opravu také lepidlo? Našli jsme v minikapsičce záplaty, návod k něčemu toxickému - a na obrázku je nakreslená tuba. A k čemu slouží ta krátká trubička?
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod vonkreuz » ned čer 26, 2011 21:04

Já tam lepidlo měl.
Trubička je pro případ zlomení prutu - dáváš jí jako dlahu na zlomené místo.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » ned čer 26, 2011 21:09

Díky, tak to budu reklamovat v Hudy, i když pochybuju, že mi ho pošlou :-)
Dlaha mě taky napadla. Díky za vysvětlení :-)
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod vonkreuz » ned čer 26, 2011 21:12

Nosíš si sebou opravný set na samonafukovací karimatku (jestli ji tedy máš)? Pokud ano, tak by mělo stačit to lepidlo od károšky. Já třeba podlážku lepil kosmickou páskou.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » ned čer 26, 2011 21:21

Samonafukovačku nemám a ani ji nechci jako žádnou snadno rozbitnou věc :-) Dá se to někde dokoupit? Jmenuje se to nějak? V nejhorším mám ten návod se složením a zaúkoluju taťku chemika :-) Čemu říkáš kosmická páska?
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod Shelenka » pon čer 27, 2011 10:02

Záhada s lepidlem objasněna, už se ke stanům nepřidává (zůstalo na piktogramu a přiložen je jen leták se složením a varováním, jak moc je jedovaté v mnoha jazycích). Volali mi z Hudy, že se dívali do jiného balení a že to ověřovali i u výrobce.
Shelenka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 160
Registrován: pon úno 28, 2011 20:15
Bydliště: Brno

Re: Hannah Rider vs Coleman Phad X2

Příspěvekod vonkreuz » pon čer 27, 2011 11:05

Koupit se dá lepidlo např. od Yate. Cena cca do 100Kč.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Další

Zpět na Stany

cron