Variče Trangia

zkušenosti, rady, dotazy.

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Variče Trangia

Příspěvekod Zvonek » pát lis 20, 2009 16:35

Je pravda že třeba Var2 + klasický ešus je zhruba o 250g lehčí ale konfort a rychlost vaření je Trangie někde jinde nemluvě o tom že se dá vařit s kartuší vzhůru nohama ale to tady bylo už psáno . Dvě misky dohromady 3 litry, závětří ,plynový hořák. Průměr 22cm a výška 10cm není zas taková velikost.
Zvonek
nováček
nováček
 
Příspěvky: 70
Registrován: sob bře 28, 2009 19:42

Re: Variče Trangia

Příspěvekod air2 » ned led 17, 2010 11:18

Vladan píše:behem nekolika malo sekund nepozornosti vitr rozpumpoval horeni lihu takovym zpusobem, ze se z celeho varice stal maly plamenomet. A to takovy, ze nez jsme stacili zareagovat a ohen uhasit tak ohen stacil propalit!!! derovane zavetri, ktere se pote deformovalo.

tak si říkám, jestli ke známému požáru v Patagonii před 5 lety nedošlo náhodou podobným způsobem :? Způsobil to jeden Čech a spousta lidí mu to asi dlouho neodpustí. Prý si chtěl uvařit čaj na liháči a pak to kolem chytlo. Předpokládám, že neměl Trangii se závětřím, ale jen obyč. liháč, ale podle zkušenosti Vladana by k tomu mohlo dojít i s Trangií (obzvlášť když tam fučí jako prase).
air2
účastník
účastník
 
Příspěvky: 583
Registrován: ned lis 22, 2009 23:22
Bydliště: Klimkovice

Re: Variče Trangia

Příspěvekod rubykon » čtv bře 4, 2010 9:56

Také přispěji svou roční zkušeností s Trangií. Máme s přítelkyní velikost 27 (tu menší - misky mají asi 0.75l) a velikostí je to tak akorát na skromné jídlo a čaj. Sám se z ní najím bohatě. Nejsme ale žádní velcí jedlíci, takže pro dva velké chlapy bych doporučil spíš tu vel.25.

Původně jsem koupil i ten plynový hořák, myslel jsem, že budu používat hlavně ten. Má velký výkon a velice luxusně fungující regulaci.
Ale po tom, co jsem vyzkoušel lihový, už jsem u liháče zůstal. Líbí se mi na něm ta jednoduchost, spolehlivost, nesmrdí plynem ale voní po lihu :) a je naprosto nehlučný. Co se týče zapalování - to je bez problémů, jen okolo nuly bylo potřeba trochu déle zapalovat (hodí se spolehlivý zapalovač s větším plamenem). Ve větších zimách jsem s ní nevařil (nahřívač nemám). V zimě samozřejmě vaří trochu pomaleji než plynový nebo benzíňák, ale pokud nejste výkonní sportovci ale spíš čundráci, nebude vám to vadit. Vařit se dá s Trangií i v předsíňce stanu, jen ve chvíli mezi vyjmutím misky a zaktytím hořáku kryju zhora plamen víkem.
Ve větru vaří v pohodě, závětří bývá teplé, max. horké, nikdy jsem ho nerozpálil, jak píše Vladan (moc si nedokážu představit, jak to dokázal). Trošku pracnější je regulace plamene (pokud chcete něco pozvolna vařit) - je nutno sejmout misku, opatrně upravit klapku krytu hořáku a misku vrátit. Pokud vaříte, jako já -že přivedete k varu, krátce povaříte a vypnete, tak vám to může být jedno.

Kdybych to měl shrnout, je to malá, kompaktní "kuchyňka" jako svořená pro výlety do přírody, čundry a expedice neextrémního charakteru (tam , kde nejste závislí na výkonu hořáku v mrazech). Spolehlivá, tichá, nesmrdí.
rubykon
nováček
nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: čtv bře 4, 2010 9:15

Re: Variče Trangia

Příspěvekod amigo » čtv bře 4, 2010 10:33

@rubykon: při nižších teplotách použij ten plynový hořák a funguje to perfektně. osobně odzkoušeno, využíváno.

s velikostí máš pravdu. také jsem chtěl tu menší sadu, ale naštěstí jsem byl upozorněn, že už pro dva lidi je to "tak tak" (díky Vladane :) )

takže sečteno podtrženo s tebou souhlasím a pokud použiješ plynový hořák, dá se i v mrazech.
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Variče Trangia

Příspěvekod Vladan » čtv bře 4, 2010 10:58

rubykon píše: Vařit se dá s Trangií i v předsíňce stanu, jen ve chvíli mezi vyjmutím misky a zaktytím hořáku kryju zhora plamen víkem.


K vareni v predsince s Trangii jsem se jeste nedostal (vzdy se dalo venku), ale v pripade spatneho pocasi by me to zajimalo. Plyn je v predsini Ok, ale neni to s Trangii o hubu ? Byt pocitam ze predsin samozrejme odvetravas.
Ale co to je odvetravat?
Pul predsine mit naplno otevrenou nebo staci v pripade hnusu venku jen pootevrit zip v horni casti?
Preci jenom ty splodiny pri horeni lihu nejsou moc prijemne a nerad bych pri vareni caje v predsini usnul vecnym spankem.
Uživatelský avatar
Vladan
účastník
účastník
 
Příspěvky: 658
Registrován: sob kvě 28, 2005 11:32
Bydliště: Opava

Re: Variče Trangia

Příspěvekod air2 » čtv bře 4, 2010 11:34

Fakt si myslíte, že ten malý hrnec má využitelný objem jen 0,75l? Mě připadá, že ta velká sada je až zbytečně velká a když člověk pak jede sám, tak tahá zbytečně velký balík.
Jinak co u toho hoření vzniká za plyn by mohl možná vědět zdejší dvorní chemik Indy.
air2
účastník
účastník
 
Příspěvky: 583
Registrován: ned lis 22, 2009 23:22
Bydliště: Klimkovice

Re: Variče Trangia

Příspěvekod amigo » čtv bře 4, 2010 13:01

@air2: ta velká sada je pro dva akorát. v menší to jistě jde taky, ale dovedu si představit, že některá jídla (pro dva lidi) musíš dělat na dvakrát. navíc jezdíme v 99% dva, takže starost, co s tak velkou sadou, pokud jedu sám, odpadá :wink: (ale v tom případě bych si vzal malý lehký MSR pocket rocket)
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Variče Trangia

Příspěvekod dogee » čtv bře 4, 2010 16:38

já bych taky šel do větší, vem si že klasickej ešus máš 1 litr a to je pro vaření pro dva tak akorát (samozřejmě že se to dá a u menší trangie ušetříš gramy, ale jestli nehoníš váhu bych šel do větší)
dogee
účastník
účastník
 
Příspěvky: 328
Registrován: úte čer 23, 2009 10:19

Re: Variče Trangia

Příspěvekod air2 » čtv bře 4, 2010 20:34

No mi se na trangii libi hlavne to, ze nepotrebuju po priletu do cilove destinace SHANET PLYN. A obcas jezdim solo, obcas ve dvou. Na lehci evropske podminky mam solo stan, kterej mi vyhovuje, muzu si tam svobodne chrapat a zaprdet si ho jak chci a nikoho tim neomezuju :mrgreen:
air2
účastník
účastník
 
Příspěvky: 583
Registrován: ned lis 22, 2009 23:22
Bydliště: Klimkovice

Re: Variče Trangia

Příspěvekod YOGI » ned bře 7, 2010 19:35

> Rujir: Děkuji za vyčerpávající popis... :mrgreen: p. Weber by u nás jen těžko sháněl lepšího nadšence a propagátora Trangie. Ale měl bych tři otázky přímo k majitelům:

1) Kde si mimo Slamon-u tyto vařiče / sety mohu koupit? Kamenný obchod by mi taky nevadil :wink: Potom, co jsem si probrouzdal "xy" www stránek a článků, kde jsem si přečetl stejné množství recenzí (vesměs jen samých pozitivních), mne docela táhne si set Trangia 25 - "něco" (ds) pořídit s tím plynovým bazmekem a multi-diskem. Na Salamon-u jsou jen omezené sety a nic víc než, že je těch setů 16, jsem se tam nedohledal.

2) Pak jsem našel i nějaký model Trangia Army Stone, který vypadá sice také dobře (hl. skladně), ale nikde k němu není popis o objemech ešusu / prodeji (mimo nějaké "armyshopy")... a případné kompatibilitě s výše zmiňovaným plynovým hořákem???

3) A další dotaz bych měl přímo k nádobí. Máte někdo odzkoušené jiné tipy ešusů při použití těch Trangia setů? Před týdnem mi dosloužil můj starý AL-ešus, který jsem měl ještě z dob skautu :mrgreen: a model VAR sendvičového typu mi padl do oka jako ideální nádobí (s trochou opatrnosti snad i nad ohněm). Jen teď marně řeším kompatibilitu s tím Trangia setem, protože při velikostech misek 27čky (malá sada) a 25tek (pro změnu velká až moc) nevím, co zvolit. :((
YOGI
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: ned bře 22, 2009 18:38
Bydliště: mám

Re: Variče Trangia

Příspěvekod air2 » ned bře 7, 2010 19:43

V kamaradove 25ce jsem si parkrat varil vodu se svym sendvicovym 1,5l hrncem. Pamatuju si, ze se tam vesel.
Me nejak nedochazi, proc chcete pouzivat Trangii s plynem? Jde o pouziti v chladnych podminkach nebo co vas na tom laka? Neni to pak zbytecne velky a tezky set?

Jo a zajimalo by me jestli mate nejak zmereny cas varu (s lihem) na 25ce nebo 27ce. Znamemu to na 27ce vari fakt kolem 4-5 minut. Na 25ce to trvalo trochu dele.
air2
účastník
účastník
 
Příspěvky: 583
Registrován: ned lis 22, 2009 23:22
Bydliště: Klimkovice

Re: Variče Trangia

Příspěvekod YOGI » ned bře 7, 2010 19:52

Ono jde v tom setu u Trangie především o komfort celého setu, že... ale pokud jedeš s někým dalším, tak je set 25 objemově dost malý a 27 právě netypicky velký. Ale ve výsledku máš (byť ve větším balení) vařič + nádobí.
Nebýt toho, že jsem mimo toho Army setu nenašel jiné sety 27ček, tak neřeším asi nic... koupím si ten VAR ešus sendvičového typu a set, ale kompatibilita tím pádem zaručená není.
air2 píše:... Me nejak nedochazi, proc chcete pouzivat Trangii s plynem? Jde o pouziti v chladnych podminkach nebo co vas na tom laka? Neni to pak zbytecne velky a tezky set? ...


Teď v zimě si totiž vaření na lihu nějak nedovedu představit na horách pak vůbec... :mrgreen:
YOGI
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: ned bře 22, 2009 18:38
Bydliště: mám

Re: Variče Trangia

Příspěvekod air2 » ned bře 7, 2010 22:26

Znamy s tim ted na Etne normalne varil, bylo tam kolem -5... varil s tim i loni v Chile/Bolivii, kde spali i kolem 5 tisic (bylo tam v noci kolem -10). Nezkousel to zatim pri mrazech kolem -20, ale rikal, ze prozatim si nevsiml horsi ucinnosti. Tak nevim jestli prehlizel detaily nebo to tak bylo opravdu. Velmi si Trangii pochvaluje, plyn ma doma taky, ale jeste ho nepouzil.
air2
účastník
účastník
 
Příspěvky: 583
Registrován: ned lis 22, 2009 23:22
Bydliště: Klimkovice

Re: Variče Trangia

Příspěvekod YOGI » ned bře 7, 2010 22:37

YOGI píše:3) A další dotaz bych měl přímo k nádobí. Máte někdo odzkoušené jiné tipy ešusů při použití těch Trangia setů? Před týdnem mi dosloužil můj starý AL-ešus, který jsem měl ještě z dob skautu :mrgreen: a model VAR sendvičového typu mi padl do oka jako ideální nádobí (s trochou opatrnosti snad i nad ohněm). Jen teď marně řeším kompatibilitu s tím Trangia setem, protože při velikostech misek 27čky (malá sada) a 25tek (pro změnu velká až moc) nevím, co zvolit. :((

To je všechno hezké, ale odpověď jsem stále nějak nepostřehl... :wink:
YOGI
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: ned bře 22, 2009 18:38
Bydliště: mám

Re: Variče Trangia

Příspěvekod air2 » ned bře 7, 2010 23:41

air2 píše:V kamaradove 25ce jsem si parkrat varil vodu se svym sendvicovym 1,5l hrncem. Pamatuju si, ze se tam vesel.

= muzes pouzit 1,5l sendvic hrnec ve vetsi Trangii. V male ho nepouzijes, protoze to se do zavetri nevejde a zadusi to plamen (vyzkouseno). 1l hrnec jsem nezkousel.
air2
účastník
účastník
 
Příspěvky: 583
Registrován: ned lis 22, 2009 23:22
Bydliště: Klimkovice

Re: Variče Trangia

Příspěvekod amigo » pon bře 8, 2010 9:47

air2 píše:Me nejak nedochazi, proc chcete pouzivat Trangii s plynem? Jde o pouziti v chladnych podminkach nebo co vas na tom laka? Neni to pak zbytecne velky a tezky set?

jo, osobně mi šlo o vaření v mínusových telpotách a nechtěl jsem benzíňák. set je potom sice těžší, ale je to zhruba váha právě benzíňáku (celý set s plynovým hořákem a kartuší x komplet benzíńák i s palivem). navíc jsem elegantně vyřešil problém se závětřím a stabilitou celého setu (což jsem ocenil, protože se mi už dvakrát podařilo vylejt si obsah ešusu do klína, moc příjemný zážitek :twisted: ). nehledě k tomu, že je tu vždycky ještě možnost použít lihový vařič, nějakou tu kořalku sebou mám vždy :wink:

yogi: moji trangii jsem koupil právě v salomon run shopu, nevím o tom, že by trangia měla v čr jiné zastoupení.
ad kompatibilita s jiným druhem nádobí: proč chceš vařit s jiným nádobím? to mi přijde jako zbytečnost, když součástí setu jsou 2 nádoby.
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Variče Trangia

Příspěvekod YOGI » pon bře 8, 2010 15:03

amigo píše:yogi: moji trangii jsem koupil právě v salomon run shopu, nevím o tom, že by trangia měla v čr jiné zastoupení.
ad kompatibilita s jiným druhem nádobí: proč chceš vařit s jiným nádobím? to mi přijde jako zbytečnost, když součástí setu jsou 2 nádoby.

Já jsem právě na Salamonu nikde nenašel jiné sety než ten 25 - "něco" v hliníkové verzi a to VAR nádobí ve třech kusech sendvičového typu by bylo (podle mně) totéž jako sada Trangie 25 - "nevím co" s tím (ds = duo sal) nádobím... nebo mi něco uniklo??? :ú Proto mně zajímalo, zda by ten set šlo kompatibilně použít s Varem. Ale pokud je někde na výběr vícero setů Trangie, tak by mi plně vyhovovala - v DS setu.
YOGI
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: ned bře 22, 2009 18:38
Bydliště: mám

Re: Variče Trangia

Příspěvekod Zvonek » pon bře 8, 2010 16:04

Něco najdeš na eBay.Jinak jezdím i sám s 25. Vesměs používám plyn a líh jako záložku.
Zvonek
nováček
nováček
 
Příspěvky: 70
Registrován: sob bře 28, 2009 19:42

Re: Variče Trangia

Příspěvekod dogee » pon bře 8, 2010 16:52

líh vaři v podstatě furt stejně rychle bez ohledu na okolní teplotu (teoreticky, při mínus 40 ti ten líh už moc hořet nebude)

protože se lihový hořák při hoření ohřívá, nenastává efekt jako při používání plynové bomby, které se hořením ochlazuje a klesá výkon vařiče

ale u liháče prostě musíš počítat s delší dobou, než přivedeš vodu k varu (což mě prostě trochu vadí, já chci věci hned a ne čekat :D )
dogee
účastník
účastník
 
Příspěvky: 328
Registrován: úte čer 23, 2009 10:19

Re: Variče Trangia

Příspěvekod amigo » pon bře 8, 2010 17:12

dogee píše:líh vaři v podstatě furt stejně rychle bez ohledu na okolní teplotu (teoreticky, při mínus 40 ti ten líh už moc hořet nebude)

tohle asi nebude úplně košer, protože k trangii, k lihovému hořáku, prodávají jakýsi předehřívač právě při použití v mrazech. z toho soudím, že samotný liháč v mrazech nefunguje (nebo jen velmi špatně). ale vyzkoušené to nemám :)

@yogi: no já ji kupoval minulý rok, kdy v salomon run shopu bylo ještě z čeho vybírat :wink:
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Variče Trangia

Příspěvekod Rujir » pon bře 8, 2010 17:24

amigo píše:tohle asi nebude úplně košer, protože k trangii, k lihovému hořáku, prodávají jakýsi předehřívač právě při použití v mrazech. z toho soudím, že samotný liháč v mrazech nefunguje (nebo jen velmi špatně). ale vyzkoušené to nemám :)


Ani nie. Predhrievac je len na lahsie "nastartovanie" liehu v minusovych teplotach, potom uz funguje rovnako, ci si predhrievac pouzil alebo nie. Osobne som sice lieh v mrazoch skusal len pre zaujimavost ale fungoval a ziadny predhrievac nepotreboval. Potreboval chvilu presviedcat zapalovacom, aby sa rozhorel ale ziadna tragedia to rozhodne nebola. Keby neexistoval predhrievac, tak by som to ani nevnimal ako nejake problemove zapalovanie.
If you're feeling original, it means you just haven't read enough.
Uživatelský avatar
Rujir
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8954
Registrován: pát srp 13, 2004 10:13
Bydliště: Dubnica n.V./BA

Re: Variče Trangia

Příspěvekod YOGI » pon bře 8, 2010 17:35

amigo píše:@yogi: no já ji kupoval minulý rok, kdy v salomon run shopu bylo ještě z čeho vybírat :wink:

Mám to tedy chápat tak, že jsem výběrově (nyní po roce) odkázaný na vyobrazené sety a o zbytku si můžu nechat zdát??? :mrgreen: Ten p. Weber už mi týden nijak neodpověděl a přestávám mít trpělivost, protože bych (jak jsem i jemu psal) chtěl 25ku s (ds) nádobím / bez konvičky / s tím multi diskem a u něj není na webu ani zmíňka o ceně... sice jsem už párkrát projížděl weby s téměř žádnými informacemi, ale co do sortimentu a informací mi "úchvatný" e-shop Coleman max. tak pije nervy.

> Zvonek: Díky za tip, ale bez paypalu mi je Ebay na prd... Ale co už.
Tak asi z Trangie nic nebude a bude to bez tragédie 8-[
YOGI
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: ned bře 22, 2009 18:38
Bydliště: mám

Re: Variče Trangia

Příspěvekod Zvonek » pon bře 8, 2010 17:59

Měl bych takovou otázku když jsme u lihu. Kamarád má kolonku a při pálení musí začátek a konec vylít (je tam met.)kdyby se to ještě přepálilo šlo by na tom vařit na Trangii nezkoušel jste to někdo?
Zvonek
nováček
nováček
 
Příspěvky: 70
Registrován: sob bře 28, 2009 19:42

Re: Variče Trangia

Příspěvekod jonza » pon bře 8, 2010 18:29

podle me se to nemusi prepalovat, pokud to hori, pouzit to pujde.
Uživatelský avatar
jonza
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2267
Registrován: ned kvě 28, 2006 14:37
Bydliště: Brno

Re: Variče Trangia

Příspěvekod amigo » pon bře 8, 2010 19:47

Rujir píše:Predhrievac je len na lahsie "nastartovanie" liehu v minusovych teplotach, potom uz funguje rovnako, ci si predhrievac pouzil alebo nie. Osobne som sice lieh v mrazoch skusal len pre zaujimavost ale fungoval a ziadny predhrievac nepotreboval. Potreboval chvilu presviedcat zapalovacom, aby sa rozhorel ale ziadna tragedia to rozhodne nebola. Keby neexistoval predhrievac, tak by som to ani nevnimal ako nejake problemove zapalovanie.

fajn, tak jsem zase o něco chytřejší :wink:

@yogi: už když jsem kupoval trangii já (minulý rok), tak jsem se u pana Webera na webu dočetl, že se zastoupením končí a jde o doprodej, takže to opravdu vypadá, že k dispozici jsou už jen uvedené sety.
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Variče Trangia

Příspěvekod YOGI » pon bře 8, 2010 20:00

Uff... tak to Ti (amigo) díky za INFORMACI. :wink:
Tím pádem asi z koupě 25kového setu sejde, tedy pokud do konce tohoto týdne p.Weber neprokáže alespoň dostatek slušnosti a nebude reagovat.
YOGI
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: ned bře 22, 2009 18:38
Bydliště: mám

Re: Variče Trangia

Příspěvekod air2 » pon bře 8, 2010 22:53

duossal se uz nevyrabi (viz web Trangia.se)

"Ultralight Hardanodized Aluminium
Besides making our windproof stove systems even more resistant to scratching and wear, hardanodizing is a surface treatment that also improves corrosion resistance. Furthermore, the treatment makes the stove systems easier to clean than untreated stove systems. These excellent properties have led to hardanodized cookware replacing our Titanium and Duossal ranges."

Salomon-run s tim OPRAVDU konci, nemusis cekat na odpoved. Jedina cesta ti asi zustane pres ten Coleman shop nebo si zarid Paypal. Az budes zase shanet v budoucnu nejakou "outdoor gadget", tak se ti bude hodit.
air2
účastník
účastník
 
Příspěvky: 583
Registrován: ned lis 22, 2009 23:22
Bydliště: Klimkovice

Re: Variče Trangia

Příspěvekod YOGI » pon bře 8, 2010 23:18

JJ na PayPAl mě už lanařila i editorka z práce, ale nějak nejsem schopný se k tomu dohrabat :mrgreen: Navíc (pokud něco nevyrábí tak je to passe) sháním tuto sadu už delší dobu a očividně jinde než u Solomon-a v ČR není, tak se asi podívám po shopech v itálii a snad někde narazím ještě na zbytky (ds) zásob.
p. Weber mně svou ignorací nenadchnul, ale docela se mi ten set líbí, tak zvažuju. PRO (2 in 1) vs. PROTI (záruční servis a opět starý hliník)
Al-Inox od toho VAR-u s mým všemi bohy proklínaným VARem2 :finga: nebo jít do Aluminiové verze Trangie 25 1UL + Plynový bazmek a multi-disk. V podstatě je to skoro totéž jako cena vařiče s tím Al-Inoxem, tak váhám... :((
YOGI
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: ned bře 22, 2009 18:38
Bydliště: mám

Re: Variče Trangia

Příspěvekod air2 » úte bře 9, 2010 21:11

Koupil bych ultralight hardanodized aluminium na ebay nebo na nejakem eshopu, kde se da zaplatit primo kartou.
Me sendvic nenadchnul a vetsinu potravin varim stejne instantnich, takze mi staci zavarit vodu. Hardanodized aluminium je extra tvrzeny a nemusis mit urcite strach z toho, ze by byl nejak extremne zdravi skodlivy... Uz tu o tom bezela debata celkem nedavno.
air2
účastník
účastník
 
Příspěvky: 583
Registrován: ned lis 22, 2009 23:22
Bydliště: Klimkovice

Re: Variče Trangia

Příspěvekod YOGI » čtv bře 11, 2010 18:33

Nemáte náhodou někdo i tu Trangii Army Stove? :mrgreen: Už jsem pevně rozhodnutý pro Trangii, ale ta Army verze nejde nikde dohledat co do obsahu ešusů a podobných drobností... ](*,) jinak mi přijde třeba na víkendové akce pro jednoho genitální. :D
YOGI
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: ned bře 22, 2009 18:38
Bydliště: mám

PředchozíDalší

Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření