Var Souprava Al-INOX, sendvič hliník - nerez
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Var Souprava Al-INOX, sendvič hliník - nerez
od amadeus » pon zář 22, 2008 9:58
jake jsou Vase zkusenosti, nazory? Nebo radeji klasika Al? Dik,,
http://var.cz/produkt/10-Nadobi-VAR-sen ... trojdilne/
-
amadeus - nadšenec
- Příspěvky: 1829
- Registrován: pon dub 28, 2008 21:58
od amadeus » pon zář 22, 2008 10:09
Indy píše:mam.
super.
jinak dovnitr se vejde mala flaska s plynem, var, koreni bujonovy kostky a lzicky, cili vyuzijes kazdou skulinu a gram.
dikec, tak tedy ma smysl investovat do double, misto Al, a co smazeni, nepripaluje se napr. cibulka, slanina a podobne?
Prosim, ma to rovne dno? Co ohen, da se pouzit v klidu i na vareni nad ohnem?
-
amadeus - nadšenec
- Příspěvky: 1829
- Registrován: pon dub 28, 2008 21:58
od Indy » pon zář 22, 2008 10:21
vnitrni nerez je neprilnavy a vycistis to aj bez detergentu nebo saponatu.
nad ohnem asi technicky problem nevidim, akorat jak to budes cistit od dehtu tak ta cerna venkovni vrstva asi casem pujde dolu.
ale deformovat by se to nemuselo.
tohle jediny bych osobne asi nedelal.
vyzkousis, uvidis.
od amadeus » pon zář 22, 2008 10:32
Indy píše:dno je rovne,
vnitrni nerez je neprilnavy a vycistis to aj bez detergentu nebo saponatu.
nad ohnem asi technicky problem nevidim, akorat jak to budes cistit od dehtu tak ta cerna venkovni vrstva asi casem pujde dolu.
ale deformovat by se to nemuselo.
tohle jediny bych osobne asi nedelal.
vyzkousis, uvidis.
potrebuji vedet jak je na tom ten nerez, pac mam spatne zkusenosti s nim, se vse pripali atd. Tak doufam ze se cibulka osmahne do zlatova a ne do cerna
-
amadeus - nadšenec
- Příspěvky: 1829
- Registrován: pon dub 28, 2008 21:58
od poldík » pon zář 22, 2008 10:37
PS: na nerezeu se ti bude vařit rozhodně o třídu líp než na hliníku, kdyby jsi chtěl něco na čem by se ti vařilo ještě líp pak by sis musel pořídít něco s teflonem.
-
poldík - outdoor maniak
- Příspěvky: 5737
- Registrován: čtv lis 23, 2006 10:06
- Bydliště: Zastávka u Brna (lont kósek vod štatlu)
od amadeus » pon zář 22, 2008 10:39
poldík píše:já mam klasickej nerez a vzhledem k tomu že už odchází tak jako náhradu mám v plánu právě al-inox, kombinace tepelné vodivosti hliníku a snadnost údržby, vlastnosti nerezu.
PS: na nerezeu se ti bude vařit rozhodně o třídu líp než na hliníku, kdyby jsi chtěl něco na čem by se ti vařilo ještě líp pak by sis musel pořídít něco s teflonem.
dikec,
-
amadeus - nadšenec
- Příspěvky: 1829
- Registrován: pon dub 28, 2008 21:58
Re: Var Souprava Al-INOX
od Umiaki » pon zář 22, 2008 10:43
amadeus píše:Var Souprava Al-INOX
jake jsou Vase zkusenosti, nazory? Nebo radeji klasika Al? Dik,,
http://var.cz/produkt/10-Nadobi-VAR-sen ... trojdilne/
A neni to tezke? Ja si koupil nadobky z anodizovaneho hliniku, ktere jsou taky neprilnave ale vazi jen par gramu. U nas se prodavaji taky. Neco jako tohle.
od Hospod » pon zář 22, 2008 10:45
Venkovni cerny elox je vyborny na taveni snehu na slunci.
Na ohnisti jsem v nem nevaril, ale bylo by to urcite bez problemu. Jen se pak odre povrchova uprava pri drhnuti piskem Kdyz tusim, ze budu varit na ohnisti, tak sebou beru stary ešák.
- Hospod
- nováček
- Příspěvky: 10
- Registrován: stř dub 2, 2008 5:07
od amadeus » pon zář 22, 2008 10:51
Hospod píše:Al-Inox sadu mam uz asi 3 roky a naprosta spokojenost. Varim na benzinu a kdyz neodchazim na dlouho od vareni, tak se jídlo nepripaluje
Venkovni cerny elox je vyborny na taveni snehu na slunci.
Na ohnisti jsem v nem nevaril, ale bylo by to urcite bez problemu. Jen se pak odre povrchova uprava pri drhnuti piskem Kdyz tusim, ze budu varit na ohnisti, tak sebou beru stary ešák.
moc diky, tak tedy ta investice se oplati, jako 800,- kachen je dost, ale...
-
amadeus - nadšenec
- Příspěvky: 1829
- Registrován: pon dub 28, 2008 21:58
od Rujir » pon zář 22, 2008 11:32
poldík píše:PS: na nerezeu se ti bude vařit rozhodně o třídu líp než na hliníku, kdyby jsi chtěl něco na čem by se ti vařilo ještě líp pak by sis musel pořídít něco s teflonem.
Tak to si rad necham vysvetlit, preco sa na nereze vari lepsie ako na hliniku?
od poldík » pon zář 22, 2008 11:34
poněvaž mě se to na nereze míň připaluje a když už se to přípálí tak se to aspoň i líp umejvá.Rujir píše:Tak to si rad necham vysvetlit, preco sa na nereze vari lepsie ako na hliniku?
-
poldík - outdoor maniak
- Příspěvky: 5737
- Registrován: čtv lis 23, 2006 10:06
- Bydliště: Zastávka u Brna (lont kósek vod štatlu)
od Rujir » pon zář 22, 2008 11:37
poldík píše:poněvaž mě se to na nereze míň připaluje a když už se to přípálí tak se to aspoň i líp umejvá.
To si snad robis srandu, nie? Nerez sa menej pripaluje? Preco? Lebo ma horsiu vodivost, takze mu dlhsie trva, kym sa rozohreje a ked sa uz rozohreje, tak sa rozohreje prilis a vsetko spaluje? A sneh si uz v nereze rozpustal?
od poldík » pon zář 22, 2008 11:41
ale můj argument s údržbou musíš uznat.
to že mě se míň připalují věci na nerezu než na hliníku je asi dost subjektivní věc.
-
poldík - outdoor maniak
- Příspěvky: 5737
- Registrován: čtv lis 23, 2006 10:06
- Bydliště: Zastávka u Brna (lont kósek vod štatlu)
od Rujir » pon zář 22, 2008 11:47
poldík píše:ale můj argument s údržbou musíš uznat.
to že mě se míň připalují věci na nerezu než na hliníku je asi dost subjektivní věc.
Co sa tyka udrzby, tak tomu opat nerozumiem. Hlinikovy esus drhnem pieskom rovnako ako nerezovy. Ja viem, ze teraz asi posobim dost utocne, ale v tomto mam proste uplne opacny nazor aj skusenosti.
od amadeus » pon zář 22, 2008 11:56
Rujir píše:poldík píše:ale můj argument s údržbou musíš uznat.
to že mě se míň připalují věci na nerezu než na hliníku je asi dost subjektivní věc.
Co sa tyka udrzby, tak tomu opat nerozumiem. Hlinikovy esus drhnem pieskom rovnako ako nerezovy. Ja viem, ze teraz asi posobim dost utocne, ale v tomto mam proste uplne opacny nazor aj skusenosti.
prave, ja s nerezem mam take negativni zkusenosti, a prave me zaujala tady ta zalezitost,,
Marketing je silna vec
Nádobí vyrobené z tohoto materiálu spojuje výhody vaření v hliníku i v nerezu. Hliník perfektně rozvádí teplo, dobře se připravuje strava, špatně se myje, snadno se deformuje. Nerez špatně rozvádí teplo, špatně se připravuje strava, dobře se myje, je pevný. Kromě vyšší ceny má „sendvič“ všechny dostupné výhody a je tedy nádobím splňující všechny požadavky náročného uživatele. Perfektní vzhled je docílen černým matným lakem, který mimoto pomáhá k dokonalému přenosu tepla a chrání hliníkovou vrstvu před odíráním.
-
amadeus - nadšenec
- Příspěvky: 1829
- Registrován: pon dub 28, 2008 21:58
od Rujir » pon zář 22, 2008 12:33
Indy píše:no me bez saponatu z hliniku neslo nic mastneho dolu.
na nerez mi stacila max vlazna voda.
hlinik osobne nee.
Davat dole mastnotu? To ako zbavovat sa vyzivy? Dalsej energie?! To nieeee!
Ale uz mi zacina byt jasne, preco sa nase skusenosti tak lisia.
PS: V skutocnosti mam dva esusy - jeden na mastne jedla, druhy na caj.
od poldík » pon zář 22, 2008 12:57
-
poldík - outdoor maniak
- Příspěvky: 5737
- Registrován: čtv lis 23, 2006 10:06
- Bydliště: Zastávka u Brna (lont kósek vod štatlu)
od zbuddy » pon zář 22, 2008 14:38
poldík píše:já vždy beru jen velkej a dobnitř narvu vařič jídlo atd. a když čaj uvaříš v ešusu od mastýho jídla tak máš pak čas se zvýšenou energetickou hodnotou.
Jo, máš tak akorát málo času na doběhnutí dobnitř lesa, aby ses vysral.
Žluklý tuk je určitě dobrý na promazání vnitřností
Já jsem sice trochu prase a jedu doma (když to žena nevidí)talíř (dle typu jídla) a hlavně hrnky několik "kol", ale tam jsem v dosahu záchodu.
-
zbuddy - Moderátor
- Příspěvky: 12351
- Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
- Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
od poldík » pon zář 22, 2008 14:44
ty naděláš kvůli jednomu překlepuzbuddy píše:poldík píše:já vždy beru jen velkej a dobnitř narvu vařič jídlo atd. a když čaj uvaříš v ešusu od mastýho jídla tak máš pak čas se zvýšenou energetickou hodnotou.
Jo, máš tak akorát málo času na doběhnutí dobnitř lesa, aby ses vysral.
-
poldík - outdoor maniak
- Příspěvky: 5737
- Registrován: čtv lis 23, 2006 10:06
- Bydliště: Zastávka u Brna (lont kósek vod štatlu)
od vonkreuz » pon zář 22, 2008 14:45
zbuddy píše:poldík píše:když čaj uvaříš v ešusu od mastýho jídla tak máš pak čas se zvýšenou energetickou hodnotou.
Jo, máš tak akorát málo času na doběhnutí dobnitř lesa, aby ses vysral.
Poldik? Neverim Vzdyt vsechna voda v evrope je pitna takze "tibetsky caj" je pro Polidka jiste v pohode
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.
Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.
Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
-
vonkreuz - Moderátor
- Příspěvky: 9590
- Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
- Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...
od poldík » pon zář 22, 2008 14:46
a s kóskama slaninky bezva výživnej mňamvonkreuz píše:Poldik? Neverim Vzdyt vsechna voda v evrope je pitna takze "tibetsky caj" je pro Polidka jiste v pohode
-
poldík - outdoor maniak
- Příspěvky: 5737
- Registrován: čtv lis 23, 2006 10:06
- Bydliště: Zastávka u Brna (lont kósek vod štatlu)
od zbuddy » pon zář 22, 2008 14:48
poldík píše:ty naděláš kvůli jednomu překlepuzbuddy píše:poldík píše:já vždy beru jen velkej a dobnitř narvu vařič jídlo atd. a když čaj uvaříš v ešusu od mastýho jídla tak máš pak čas se zvýšenou energetickou hodnotou.
Jo, máš tak akorát málo času na doběhnutí dobnitř lesa, aby ses vysral.
Tu máš dva a v druhém vláknu to "vypyje" - tak nevím, co si máme o Tobě myslet
-
zbuddy - Moderátor
- Příspěvky: 12351
- Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
- Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
od vonkreuz » pon zář 22, 2008 14:51
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.
Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.
Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
-
vonkreuz - Moderátor
- Příspěvky: 9590
- Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
- Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...
od vonkreuz » pon zář 22, 2008 14:54
poldík píše:a s kóskama slaninky bezva výživnej mňam
ale tohle jsme od Tebe vodkoukal a nemuzu si to vynachvalit
to Amadeus - sry za ta OT
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.
Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.
Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
-
vonkreuz - Moderátor
- Příspěvky: 9590
- Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
- Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...
od teoretic » pon zář 22, 2008 14:55
tenhle argument se asi DEně a jiným líbit moc nebudevonkreuz píše:Nemyslet si nic, vsak je Poldik prece "jen kousek vod Statlu"
t.
výjimka, víkend, visačka, kvůli - aby to vešlo do krve 1. pád já 2. p. mě, mne 3. p. mně, mi 4. p. mě, mne 5. p. x 6. p. mně 7. p. mnou
-
teoretic - Moderátor
- Příspěvky: 6555
- Registrován: pát kvě 6, 2005 12:59
- Bydliště: je-li hlad, tak se v ústí nadlabem
od vonkreuz » pon zář 22, 2008 15:00
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.
Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.
Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
-
vonkreuz - Moderátor
- Příspěvky: 9590
- Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
- Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...
Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření