Instantni ryze lagris
zkušenosti, rady, dotazy.
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Instantni ryze lagris
od papun » pát bře 7, 2008 20:10
Jake mate zkusenosti s instantni ryzi lagris? Chutove, vyzivove. Je to stejne jak klasicka ryze?
Jako vyhodu beru rchylou pripravu oproti klasa ryzi.
Popripade najaky recept aby to dohromady smakovalo. Ovsem neco zrealizovatelneho v bojovych podminkach:)
Jako vyhodu beru rchylou pripravu oproti klasa ryzi.
Popripade najaky recept aby to dohromady smakovalo. Ovsem neco zrealizovatelneho v bojovych podminkach:)
od Michal Bazilišek » pát bře 7, 2008 20:15
No já nevím, jak instantní, ale už dlouho kupuju jenom Lagris, od jakéhokoliv výrobce, protože mi chutná líp, než normální rýže.
- Michal Bazilišek
- nováček
- Příspěvky: 104
- Registrován: stř led 10, 2007 14:53
- Bydliště: Milovice
od Dena » pát bře 7, 2008 21:26
to je zrníček, cooo?
mimochodem- Cvrku- doufám, že máš již svoji čelovku z Chaty pos Chlebom a jsi happy man
mimochodem- Cvrku- doufám, že máš již svoji čelovku z Chaty pos Chlebom a jsi happy man
ıɯřʎʇč uǝsǝu žǝu 'ɯíupǝɾ uǝznos ʇýq íšdǝl
_____________________________
_____________________________
-
Dena - Moderátor
- Příspěvky: 2675
- Registrován: čtv led 5, 2006 23:03
- Bydliště: Kladno, (předtím celá léta Brno ..)
od Dena » sob bře 8, 2008 8:40
Když už rýži, tak s sebou tahám jen instantní rýžovou kaši, většinou však kuskus (ne každému chutná), ovesné a jiné ochucené kaše. Jen v nouzi brkaši s mlékem jako přílohu- vypadá i chutná jako umělá hmota (má i své fajnšmekry). Taky předvařené sáčky s pohankou jsou gut (už jsem to někde psala). Jiné další Amarouny asi neznám.
Do té rýže bych pácla klíďo tuňáka scezeného z vlastní šťávy, fazole a nějakou mix zeleninu třeba s kukuřicí. Doplnit kousky sýra, případně zeleninou (paprika). Jenže ty menší konzervy se pronesou a prodraží. Je třeba rozhodnout, zda je rozumné to s sebou vláčet, záleží na tom kam. Pokud to auto uveze a pak se nevalí daleko, spí se třeba na parkále blízko (nebo se k autu pro proviant vrací)- nema problema. Prodávají se i takové směsi vše v jednom, jsou v PVC/plechovém obalu jako větší paštiky.
@Cvrk
Doufám, že stačí a v duši ..
Do té rýže bych pácla klíďo tuňáka scezeného z vlastní šťávy, fazole a nějakou mix zeleninu třeba s kukuřicí. Doplnit kousky sýra, případně zeleninou (paprika). Jenže ty menší konzervy se pronesou a prodraží. Je třeba rozhodnout, zda je rozumné to s sebou vláčet, záleží na tom kam. Pokud to auto uveze a pak se nevalí daleko, spí se třeba na parkále blízko (nebo se k autu pro proviant vrací)- nema problema. Prodávají se i takové směsi vše v jednom, jsou v PVC/plechovém obalu jako větší paštiky.
@Cvrk
Doufám, že stačí a v duši ..
ıɯřʎʇč uǝsǝu žǝu 'ɯíupǝɾ uǝznos ʇýq íšdǝl
_____________________________
_____________________________
-
Dena - Moderátor
- Příspěvky: 2675
- Registrován: čtv led 5, 2006 23:03
- Bydliště: Kladno, (předtím celá léta Brno ..)
od papun » sob bře 8, 2008 10:31
Tak web www.lagris.cz nejede, ale jsou nejak zpachtovani s www.podravka.cz a jsou tam jejcih produkty, ale o instantni ryzi anni slovo. Ale ja to otestuju a bude se videt.
od Umiaki » sob bře 8, 2008 12:06
Michal Bazilišek píše:Lagris, od jakéhokoliv výrobce
Lagris je přece výrobce, druhy rýže jsou třeba dlouhozrná, parboiled, jasmínová...
A k původnímu dotazu
odsudINSTANT RICE is rice that has been fully cooked (much like you would at home) and then dried down to below 12% moisture. Instant rice can then be recooked by the consumer in less time than the twenty minutes required to cook white raw rice. (...)Process conditions can be adjusted to make instant rice that recooks in as little as 5 minutes in hot water, or cook times that range up to 12 minutes in simmering water.
Nebo si ji můžeš usušit sám v sušičce na ovoce:)
Nebo kuk
od pripluv » sob bře 8, 2008 17:54
Dena píše:...brkaši s mlékem jako přílohu - vypadá i chutná jako umělá hmota...
od poldík » sob bře 8, 2008 17:59
No jo dena do brkaše zapomíná přidávat chilli kari a všechny ostatní přísady tak pak není divu že jí chutná jak umělá hmota.Přípluv píše:Dena píše:...brkaši s mlékem jako přílohu - vypadá i chutná jako umělá hmota...
S humorem jde všechno líp
-
poldík - outdoor maniak
- Příspěvky: 5737
- Registrován: čtv lis 23, 2006 10:06
- Bydliště: Zastávka u Brna (lont kósek vod štatlu)
od poldík » sob bře 8, 2008 19:17
však právě o to jde s dostatečným množstvím chilli a kari se dá sežrat i hovno.Dena píše:Óká, však vám ji neberu- pak vás taky i pálí dvakrát ..
S humorem jde všechno líp
-
poldík - outdoor maniak
- Příspěvky: 5737
- Registrován: čtv lis 23, 2006 10:06
- Bydliště: Zastávka u Brna (lont kósek vod štatlu)
od chonda » ned bře 9, 2008 11:37
To jsem docela zvědavý, jak to nějaký mod pojmenuje, až tohle vlákno rozdělí a vydělí z něj OT Navrhuji Netradiční kuchyně
Každý den člověku přinese novou možnost, jak ze sebe udělat ještě většího vola.
- chonda
- účastník
- Příspěvky: 763
- Registrován: pát srp 11, 2006 22:44
od poldík » ned bře 9, 2008 11:43
že by "debata o hovně"chonda píše:To jsem docela zvědavý, jak to nějaký mod pojmenuje, až tohle vlákno rozdělí a vydělí z něj OT Navrhuji Netradiční kuchyně
S humorem jde všechno líp
-
poldík - outdoor maniak
- Příspěvky: 5737
- Registrován: čtv lis 23, 2006 10:06
- Bydliště: Zastávka u Brna (lont kósek vod štatlu)
od Cvrk » ned bře 9, 2008 12:48
Umiaki píše:Právě že ne, protože všechny živiny stráví tělo....
No, to jsem si taky donedávna myslel.....ale ve skutečnosti tělo opravdu nestíhá trávit všecko, takže těch živin hodně vyloučí. A abychom se nedohadovali o hovně, tak se na to zkusíme zeptat Ťuša nebo Šipky, ju?
Carpe Diem! Lovte kapry!
-
Cvrk - inventář fóra
- Příspěvky: 2942
- Registrován: ned led 22, 2006 12:56
- Bydliště: OV
od chonda » ned bře 9, 2008 12:54
Sice teda nejsem tuso ani šipka, ale : nějakých 25-30% stolice jsou uhynulé bakterie (které samozřejmě relativně výživné jsou). Zbytek je hlavně nestravitelná vláknina a různé odpadní látky. Veskrze pokud máš "přiměřenou stravu" a nemáš nějaké trávicí problémy, tak většinu ústy přijatých živin strávíš ty nebo ony bakterie...Ale záleží na typu výživy, pokud vypiješ litr stolního oleje, tak ti garantuju, že ho nestrávíš ani náhodou (a ony bakterie taky moc nee). Naopak pokud budeš mít nějakou nemocniční bezezbytkovou stravu, tak strávíš skoro všechno...
Každý den člověku přinese novou možnost, jak ze sebe udělat ještě většího vola.
- chonda
- účastník
- Příspěvky: 763
- Registrován: pát srp 11, 2006 22:44
Re: Instantni ryze lagris
od sobb » ned bře 9, 2008 16:22
papun píše:Jake mate zkusenosti s instantni ryzi lagris? Chutove, vyzivove. Je to stejne jak klasicka ryze?
Jako vyhodu beru rchylou pripravu oproti klasa ryzi.
Popripade najaky recept aby to dohromady smakovalo. Ovsem neco zrealizovatelneho v bojovych podminkach:)
Předvařenou (instantní) rýži vyrábí nejen Lagris, ale třeba i Vitana a asi i další ... Jestli je todleto pravda, tak radši i nadále zůstanu u vaření klasické rýže na ohýnku ... asi se pozeptám u potravinářů ...
Rýži děláváme nejčastěji na snídani nasladko (mlíko, cukr, čokoláda, máslo, borůvky ... podle toho co je k dispozici), dobrá je taky s curry, zeleninou, sýrem, masem, cibulí, houbama ... jakákoliv kombinace z toho co je při ruce
We have just one world, but we live in different ones ...
- sobb
- Moderátor
- Příspěvky: 9261
- Registrován: stř bře 7, 2007 9:28
Re: Instantni ryze lagris
od misoZA » stř črc 9, 2008 23:24
sobb píše: Předvařenou (instantní) rýži vyrábí nejen Lagris, ale třeba i Vitana a asi i další ... Jestli je todleto pravda, tak radši i nadále zůstanu u vaření klasické rýže na ohýnku ... asi se pozeptám u potravinářů ...
to je blbina, niekto zas nema co robit a pise hluposti. Podla toho vsetci jeme same nevyzivne odpady a cuduj sa svete, stale mame energie dost
Re: Instantni ryze lagris
od booze » pát čer 30, 2017 7:55
Da se nekde mimo CR koupit instantni ryze? U nas ani v Rakousku, Slovensku jsem nenasel. Diky za odkaz
-
booze - outdoor maniak
- Příspěvky: 8315
- Registrován: ned pro 14, 2014 12:56
Příspěvků: 50
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření