BANování aneb slušnost na fóru

na nové kategorie, zlepšení apod.

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Udělovat BAN (krátkodobý či trvalý zákaz vstupu) ANO či NE

ANO
51
89%
NE
6
11%
 
Celkem hlasů : 57

Příspěvekod Polky » pon úno 4, 2008 8:28

No vitajte holubkovia moji, uz sa mi za vami cnelo.
Prepacte ze som vas cez vikend zanedbaval, ale tak sa vam teraz budem moct uz naplno venovat.

Radost to tu po vas citat. Musim povedat aspon 2x Aj ty, Brutus?
(sak sami najlepsie viete ktori)

Okrem nepochopenia par veci prispievajucimi (sa mi nechce teraz nieco vysvetlovat a tak... proste ostante v tom) musim konstatovat jednu radostnu vec: Aldo - nie preto ze si nehlasoval za (vlastne neviem ci si hlasoval a ako...) ale celkovo za tvoj prispevok som moc vdacny - ma uroven ktora dokazuje ze Ti to velmi mysli a s hanbou priznavam, ze doteraz som tvoje prispevky nejak prehliadal.

Lebo viete co je zabavne? Ze keby som ja nebol predmetom tejto temy ale len okoloiduci, tak kludne by som hlasoval za ANO...

Preto ma velmi prekvapuje ze ak sa nemylim 5 clenov bolo proti banu mna?? Normalne by som rad vedel ze kto to bol a preco, ale zas sa nenechajte zdrzovat od svojich vaznejsich povinnosti (ja medzi tymi 5 hlasmi nie som.)

V jednych sobotych novinach bol nadpis Vladne tu odpad tak to som si hned spomenul na riadiace organy OF :mrgreen: Preco si to myslim som uz vysvetlil na inom mieste - nepochopenie svojej funkcie moderatormi na OF... (maly kviz: ked niekto napise "si chmulo" a iny "isti osmou" a ty mozes zmazat len jedno, ktore zmazes ak beries do uvahy rizikovy potencial oboch vyrokov?) Ze som pouzil vyrazy ktore standardne na fore nepouzivam je cisto dosledkom "prace" tychto moderatorov - myslim ze to nemusim blizsie vysvetlovat lebo ste to sami povacsine videli, a toto rozhodne nepovazujte za nejake moje ospravedlnenie.

(co by ste vy na OF robili bez niekoho ako je Polky? :P Priznajte sa, vase zivoty by boli chudobnejsie)
Videli ste niekto tu reklamu na Heidi Klum? Čo to preboha je ten puša-efekt??
Polky
účastník
účastník
 
Příspěvky: 601
Registrován: úte čer 26, 2007 10:46

Příspěvekod Vojtos » pon úno 4, 2008 10:04

Polky píše:(co by ste vy na OF robili bez niekoho ako je Polky? :P Priznajte sa, vase zivoty by boli chudobnejsie)



Pro mne je rozhodující, že se většina rozhodla pro udílení BANu a podle všeho si zřejmě nepochopil, že se nejedná pouze o tebe, jedná se o obecný princip, který má zabránit tomu abyse zde docházelo k urážení lidí. S tímto základním principem bylo OF stvořeno a tím se i bude nadále držet. Nezakládal jsem outdoorforum.cz aby to zde fungovalo jako na lezci kde, na každou druhou laickou otázku dostnou lidi odpověď "co sem vůbec lezeš ty h...... jdi radši zpátky na překližku" apod.
..možná že ne cíl, ale něco máš určitě na dosah...
Uživatelský avatar
Vojtos
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1537
Registrován: stř srp 4, 2004 14:36
Bydliště: Mníšek pod Brdy

Příspěvekod Skimpy » pon úno 4, 2008 10:20

Vojtos píše:Nezakládal jsem outdoorforum.cz aby to zde fungovalo jako na lezci kde, na každou druhou laickou otázku dostnou lidi odpověď "co sem vůbec lezeš ty h...... jdi radši zpátky na překližku" apod.


Vzhledem k tomu, že jsi toto forum založil, je to tvá práce a ty máš plné právo kohokoliv a cokoliv smazat. Vůbec bych tady neřešil jestli udělit ban nebo neudělit a už vůbec ne něco o omezování svobody. Přece když mi domů přijde návštěva a bude mi nadávat mám plné právo ji vyhodit. :smt021
Uživatelský avatar
Skimpy
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1117
Registrován: úte zář 26, 2006 17:05
Bydliště: Ocelové srdce republiky

Příspěvekod Polky » pon úno 4, 2008 10:32

skoro mas pravdu, akurat ze:
mazat znamena 1) neuctu k tomu co si dal pracu s tym nieco vytvorit, co samozrejme nemyslim ked ma prispevok 1 riadok a ucelom je utocit a pod. (aj ked niekedy aj to ma svoj zmysel a pricinu, ale nebudeme to rozvadzat) 2) mazanim narusujes vyvin diskusie, ktora prosto sa moze odklonit od povodnej temy, ale moze priniest nieco nove hodnotne aj neocakavane, a ja nie som moc zastanca takych zasahov z dovodu, ze ked sa niekto chce vratit k povodnej teme v priebehu OT tak to kedykolvek moze urobit - zas, straty su nulove.
Dosledok prilisneho spravovania a usmernovania je ze casom moze odradit ludi prispievat "prilis" lebo proste ked mi nieco niekto maze tak uz nebudem krmit vepre obecne bizuteriou.
Ten opacny extrem je ze vedie k dzungli, ale zas sa o nic nepride a nie je to moc narocne na moderatorov... a ich zdravy usudok.

Ale robte ako myslite.

Inac pozdravuje teta Imra, ak je niekto ochotny prelozit z nemciny 1-2 strany A4 vo svabachu, tak sa prihlaste.
(www.uiaa.ch/Klassiker/Imra-von-Hufnagel)


edit - este sa doplnim: nikto zatial nejak neodpovedal na moju otazku (pokial som si teda stihol vsimnut)
Preco je problem ignorovat prispevky / temy / clenov ktori vas poburuju, prosto nereagovat na ne, necitat ich?? To je pre mna fakt zahada ze niekto mi krakora ze nieco mu vadi na povedzme mojich prispevkoch a ked mu odporucam ze nech ich ani necita, ved vidi moje meno pri kazdom jednom prispevku, tak toho nie je schopny (??)
Videli ste niekto tu reklamu na Heidi Klum? Čo to preboha je ten puša-efekt??
Polky
účastník
účastník
 
Příspěvky: 601
Registrován: úte čer 26, 2007 10:46

Příspěvekod teoretic » pon úno 4, 2008 10:50

Polky píše:...edit - este sa doplnim: nikto zatial nejak neodpovedal na moju otazku (pokial som si teda stihol vsimnut)
Preco je problem ignorovat prispevky / temy / clenov ktori vas poburuju, prosto nereagovat na ne, necitat ich?? To je pre mna fakt zahada ze niekto mi krakora ze nieco mu vadi na povedzme mojich prispevkoch a ked mu odporucam ze nech ich ani necita, ved vidi moje meno pri kazdom jednom prispevku, tak toho nie je schopny (??)
problém je v tom, že při současném (a stále se navyšujícím) počtu lidí se vždycky někdo najde, kdo bude reagovat.

Ale hlavně o to tu vůbec nejde. Tohle fórum je soukromé. Příměr návštěvy byl vcelku přesný. Jsi tu a respektuj stanovené podmínky. Pokud nebudeš, víš, co bude následovat. Máš možnost svobodné volby se vším, co s tím souvisí.

t.
t.
výjimka, víkend, visačka, kvůli - aby to vešlo do krve ;) 1. pád já 2. p. mě, mne 3. p. mně, mi 4. p. mě, mne 5. p. x 6. p. mně 7. p. mnou *
Uživatelský avatar
teoretic
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6555
Registrován: pát kvě 6, 2005 12:59
Bydliště: je-li hlad, tak se v ústí nadlabem

Příspěvekod Polky » pon úno 4, 2008 11:16

No, nestastna situacia – skoda ze si reagoval zrovna ty a skoda ze verejne a nie nejako cez SS, lebo som nuteny aj verejne sa k tomu vyjadrit.

Takze najprv musim ujasnit, ze vobec by som sa neobtazoval toto pisat, keby si nereagoval na MOJ prispevok a to este aj sposobom akym si reagoval – povazujem ta za obmedzeneho hlupaka (toto nie je pokus o urazku – to je moje osobny vnutorny postoj k tvojej osobe, to len aby si to niekto nezamenil – ako som vyssie uviedol, za inych okolnosti by som nebol nuteny to dat sem do diskusie), a nieco s tebou riesit je pre mna asi tak lakave ako hadzat hrach na stenu. No zial si to predniesol verejne, tak aj toto je verejne.

problém je v tom, že při současném (a stále se navyšujícím) počtu lidí se vždycky někdo najde, kdo bude reagovat.


Ano – presne tak by to malo byt, kto nechce reagovat nereaguje, kto nechce citat necita, reaguje len a vyhradne ten kto ma o to zaujem. Tak je to idealne a neviem preco to tebe stale robi problemy...



Tohle fórum je soukromé. Příměr návštěvy byl vcelku přesný.


To prirovnanie k navsteve je uplne scestne. Lebo to je skor tak, ze pozves nejakych nahodne vybranych ludi z ulice do podniku (lebo Internet je neutralna poda a nie u teba doma ak si si nevsimol), tam navrhnes temu, objednas im pivo pripadne, a ked sa zacnu bavit medzi sebou, niektori mozno aj sposobom ktory ti nesedi, tak ich zacnes vyhadzovat na ulicu bez ohladu na to ci sa ta to tyka alebo nie.
To podla mna skor sedi.
Ako ked si bulo z ulice chce obliect uniformu a nasadzovat puta lebo sa mu niekto nepaci.


Jsi tu a respektuj stanovené podmínky.

Ano, a toto mi dava uplne dostatocny priestor:
Proto musíte vzít na vědomí, že všechny příspěvky v tomto fóru vyjadřují pohledy a názory autora příspěvku a ne administrátorů, moderátorů a webmastera (mimo příspěvků od těchto lidí), a proto za ně nemohou být zodpovědní.

Dufam ze to (hore) poznas.

Pokud nebudeš, víš, co bude následovat.

Vyhrazas sa mi? Robi ti to dobre?
(Mam ten dojem, lebo uz sa tusim zacinas opakovat...)
Videli ste niekto tu reklamu na Heidi Klum? Čo to preboha je ten puša-efekt??
Polky
účastník
účastník
 
Příspěvky: 601
Registrován: úte čer 26, 2007 10:46

Příspěvekod Skimpy » pon úno 4, 2008 11:25

Mě osobně několik tvých příspěvků docela znechutilo, ale nereagoval jsem na ně (našlo se mnoho jiných, kteří na ně reagovali). Nevím jestli nereagovat bylo řešení neboť jsem se v ten moment rozmyslel... a řekl si ne nebudu zde zakládat nové téma s mým dotazem abych se pod ním třeba dočetl něco jako.

"pirat do *ici ty tahaj najprv pekne do muzea alpinizmu niekde v chamonix aby si videl v com sa pred 150 rokmi liezlo na stvortisicove kopce (to neni cena ale vyska). Sice ta tato tvoja cesta bude stat tak 5000 slovenskych grosov zvrchovanych, ale aj tak je toto najlacnejsia rada pre teba z celeho tohto vlakna. Lebo ked sa vratis, tak si vytiahnes zo skrine vlneny sveder co ti ustrikovala mamina a kym ho nezoderes tak sa neopovaz pozriet smerom dakej autdoorovej predajne. A ked ho nakoniec zoderes, tak uz presne budes vediet co potrebujes a nebudes sa spytovat jak krepy."

Kdo ví kolik dalších lidiček si svůj dotaz nebo příspěvek rozmyslelo. Z toho plyne, že některé tvé příspěvky fóru škodí.
Já si můžu o tobě myslel co chci, ale nebudu to tady publikovat.

pozn. Příměr návštěvy domů je mnohem přesnější než pozvánka do hospody. A pokud do hospody tak i tam je normální, že tě hospodský vykopne když budeš prudit ostatní návštěvníky!!

Tady nejde o demokracii nebo svobodu slova, ale o elementární slušnost a etiku.
Naposledy upravil Skimpy dne pon úno 4, 2008 11:27, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Skimpy
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1117
Registrován: úte zář 26, 2006 17:05
Bydliště: Ocelové srdce republiky

Příspěvekod Ježo » pon úno 4, 2008 11:27

Polky píše:
Tohle fórum je soukromé. Příměr návštěvy byl vcelku přesný.


To prirovnanie k navsteve je uplne scestne.


To prirovnani je uplne trefne. Vsichni jsme tady na "navsteve u Vojtose". Protoze on zaplatil domenu a on rozbehal stranky. A on jako hostitel poveril nekolik lidi, tzv. moderatoru, aby se o hosty starali. A pokud nekdo zacne svym chovanim neco demolovat, tak pak je na majiteli nebo na moderatorech, aby nejak zasahli. Bud smazanim prispevku, nebo eventuelne banem

Mimochodem, Polky, tvoje chovani v poslednich dnech mi pripomina Williama Forestra (D-FENSe) z filmu Volny pad. On mel (stejne jako ty urcite v mnohych vecech (ne ve vsech :) ) mas) pravdu - jenze ta nejde prosazovat se samopalem v ruce.

Proste (myslim, ze to neni jen muj pocit) se tady chovas jako slon v porcelanu. (Dneska se teda docela drzis.)

.... A (i) proto jsem hlasoval pro BANovani (i kdyz bych se primlouval za co nejmensi pouzivani v nezbytnych pripadech).

M.
Uživatelský avatar
Ježo
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1529
Registrován: úte lis 29, 2005 12:22
Bydliště: Brno

Příspěvekod teoretic » pon úno 4, 2008 11:31

@Polky: příměr s bytem byl samozřejmě nadsázkou, což každý rozumný člověk pochopí. Nemá to být bráno doslova.

Opravdu nemám potřebu ti vyhrožovat - pouze jsem zopakoval stranovené podmínky, což není rozhodně výhružka. To, že si to tak vykládáš, něco naznačuje. Je to však jen tvůj problém.

O omezenosti si uděláme každý představu sám. Nemám žádný problém akceptovat tvůj názor. A fakt, že si takto vcelku radikální názor vytváříš na základě několika málo řádků, které jsem ti věnoval, mi jen opět další věci objasňuje.

t.
t.
výjimka, víkend, visačka, kvůli - aby to vešlo do krve ;) 1. pád já 2. p. mě, mne 3. p. mně, mi 4. p. mě, mne 5. p. x 6. p. mně 7. p. mnou *
Uživatelský avatar
teoretic
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6555
Registrován: pát kvě 6, 2005 12:59
Bydliště: je-li hlad, tak se v ústí nadlabem

Příspěvekod Polky » pon úno 4, 2008 11:32

toto je dalsie minus editovania fora - keby si si to precital v danych suvislostiach (co uz nemas sancu pravdepodobne), tak by to vyznelo dost inac ako takto, vytrhnute z kontextu. Na vysvetlenie (co si aspon matne pamatam) nejaky total zaciatocnik tam chcel investovat neviemkolko (moc penazi) do vybavy na uplne nenarocne vylety do prirody. Rady nemali konca kraja a tipujem ze aj pytajuci sa uz mal sam problem si vybrat z toho kolko dostal moznosti na vyber. Tak toto malo byt na odlahcenie (co myslim sa ciastocne aj podarilo) a tiez na zorientovanie pytajuceho sa spravnym smerom (chamonix, vlneny sveter a 10L vo vacku :mrgreen: )
Ale sak ok mozete mat k tomu vyhrady. Preto radim - bud Polky ban, alebo vidim autor Polky, tak necitat - ti co su nejaky haklivejsi na teple slovo.

edit - toto bolo samozrejme pre Skimpy
Videli ste niekto tu reklamu na Heidi Klum? Čo to preboha je ten puša-efekt??
Polky
účastník
účastník
 
Příspěvky: 601
Registrován: úte čer 26, 2007 10:46

Příspěvekod Polky » pon úno 4, 2008 11:36

(OT) jezo - moj oblubeny film (personal top 5)
:smt082
Videli ste niekto tu reklamu na Heidi Klum? Čo to preboha je ten puša-efekt??
Polky
účastník
účastník
 
Příspěvky: 601
Registrován: úte čer 26, 2007 10:46

Příspěvekod Skimpy » pon úno 4, 2008 11:43

AD Polky

Já vím velmi dobře jaký byl tehdy dotaz onoho nováčka, celé vlákno jsem několikrát četl a dokonce jsem i reagoval (na původní dotaz).
Mě onen dotaz taky trochu zarazil, teda rozhodně méně než tvá reakce. :mrgreen:
Uživatelský avatar
Skimpy
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1117
Registrován: úte zář 26, 2006 17:05
Bydliště: Ocelové srdce republiky

Příspěvekod Vojtos » pon úno 4, 2008 11:44

Polky píše:Ale sak ok mozete mat k tomu vyhrady. Preto radim - bud Polky ban, alebo vidim autor Polky, tak necitat - ti co su nejaky haklivejsi na teple slovo.


Hele už na tebe nemám fakt náladu, od počátku až dokonce. Tvoje příspěvky a diskuze s tebou co jsem pročetl jsou plodné asi jako jalovice. Jestli ti jde jenom o to udělat z nás ty zlí a z tebe toho chudáčka co jsme ho nenechali hrát si s námi na písečku tak prosím. 14 dní BAN, a pokud máš zájem přijeď na Fatru a tam si o tom můžem promluvit osobně, což by možná bylo mnohem konstruktivnější, on přeci e-papír snese více že?
..možná že ne cíl, ale něco máš určitě na dosah...
Uživatelský avatar
Vojtos
Administrátor
Administrátor
 
Příspěvky: 1537
Registrován: stř srp 4, 2004 14:36
Bydliště: Mníšek pod Brdy

Příspěvekod Polky » pon úno 4, 2008 11:54

Sory akoze ist na hory a este tam niekoho z OF stretnut komu treba vysvetlovat co kto kde a preco tak to nie ze nemam zaujem ale to je pre mna zly sen.
Videli ste niekto tu reklamu na Heidi Klum? Čo to preboha je ten puša-efekt??
Polky
účastník
účastník
 
Příspěvky: 601
Registrován: úte čer 26, 2007 10:46

Příspěvekod Skimpy » pon úno 4, 2008 11:55

AD vojtos

Rozumné řešení na konci nesmyslné debaty :mrgreen:
Uživatelský avatar
Skimpy
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1117
Registrován: úte zář 26, 2006 17:05
Bydliště: Ocelové srdce republiky

Předchozí

Zpět na Návrhy