Jedlo na turach
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Jedlo na turach
od Rujir » stř úno 23, 2005 11:24
od pripluv » stř úno 23, 2005 11:54
Jednou za čas si vemu konzervu (rybičky v tomatě) a ta skončí při první příležitosti v těch polívkách
od ondrey » stř úno 23, 2005 14:46
ale zajimaly by me taky naky vase recepty na lehky (hmotnostne) ale dobry jidla:-)
- ondrey
- nováček
- Příspěvky: 33
- Registrován: čtv pro 30, 2004 8:38
od Vojtos » stř úno 23, 2005 15:31
od Světluška » stř úno 23, 2005 19:03
Jo, a hlavně cappucino a jesenka!!!!Ty nesmí chybět:)
- Světluška
- nováček
- Příspěvky: 5
- Registrován: pát úno 18, 2005 19:08
od Lipon » čtv úno 24, 2005 9:08
- Lipon
- inventář fóra
- Příspěvky: 4924
- Registrován: úte pro 7, 2004 9:25
- Bydliště: furt něgde ...
od Horal Fanda » čtv úno 24, 2005 18:42
-
Horal Fanda - účastník
- Příspěvky: 418
- Registrován: pon říj 4, 2004 16:47
- Bydliště: Šťáhlavice - Plzeňsko
od Rujir » čtv úno 24, 2005 20:03
Oprav ma ak sa mylim, ale to mi chces naznacit ze na turach vecer este vysmazas, varis polievku a robis si palacinky? Pana beka! Takto si ja nevyvaram ani na intraku! S tebou musi byt radost chodit na tury...
od Horal Fanda » čtv úno 24, 2005 21:20
Rujir píše:Oprav ma ak sa mylim, ale to mi chces naznacit ze na turach vecer este vysmazas, varis polievku a robis si palacinky? Pana beka! Takto si ja nevyvaram ani na intraku! S tebou musi byt radost chodit na tury...
Jo, to už mi taky někdo říkal. Ale mimo jiné mě vaření baví, až tak, že jsem si na kuchaře i udělal papír.
-
Horal Fanda - účastník
- Příspěvky: 418
- Registrován: pon říj 4, 2004 16:47
- Bydliště: Šťáhlavice - Plzeňsko
od Horal Fanda » pát úno 25, 2005 20:26
Přípluv píše:Rujir píše:Tak hodte do placu nejaky dobry, vandracky receptik, pani kuchari!
moje řeč...
Dobře, tak třeba klobása na česneku s bramborovou kaší. Asi nikdo nevláčí po horách brambory, takže s instantní. Se mě už několik kamarádů ptalo, jaktože moje kaše nechutná uměle. Takže první pravidlo je, že kaši mícháme jako sádru, nikdy ne opačně. Jde to taky, ale už se to tak dobře nepromíchá a špatně se chytá správná hustota. Bez sole na hory ani ránu, takže osolit, můžeme přidat kapku drceného kmínu, ale to už není ani potřeba. V zimě není problém sebou vozit kousek tuku, nebo slaninu (ta se dá i v létě), rozpustíme tuk (nebo na kostičky nakrájenou slaninu), když je správně horký, vhodíme nadrobno nakrájenou cibulku, osmahneme dozlatova, přidáme hodně nadrobno nakrájený česnek (lepší je ho mezi něčím rozdrtit a utřít se solí), lehce zasmahneme a hned přidáme na kostičky, či na plátky nakrájenou klobásu. Během smažení přidáme pepř, sůl. Rozdělíme na porce, přidáme kaši a můžeme baštit. Pokud máte ostrý nůž (což kuchař jistojistě má), tak je jídlo hotové za čtvrt hodiny.
Určitě se sebou vyplatí vzít rýži ve varných sáčcích a pokud procházíme civilizací, koupíme si kousek masa, nějaký dvoudekový kousek na člověka, nejlepší je vepřová pečínka, kotleta nebo krkovice, nebo hovězí svíčková (to je ale přepych). V zimě není problém vzít si maso i rovnou z domu, rozhodně se nám jen tak nezkazí. A aby bylo večer veseleji, koupíme si víno, takový svařáček je v zimě bezva věc. Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, dáme stranou. Rozpustíme tuk, osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme maso, opečeme ze všech stran, pořádně promícháváme, opepříme, osolíme a podlijeme troškou vína (tak třetinu vína na celkové množství masa). Necháme pár minut podusit, doplníme trochou vody, podle toho kolik chceme mít šťávy a čekáme, až bude maso měkké. Smícháme s uvařenou rýží a rozdělíme na porce.
Ještě něco?
-
Horal Fanda - účastník
- Příspěvky: 418
- Registrován: pon říj 4, 2004 16:47
- Bydliště: Šťáhlavice - Plzeňsko
od pripluv » pon úno 28, 2005 6:04
Jo, místo soli s sebou vozím grilovací koření, slaný to je dost a všechno jídlo je pak oranžový
od ondrey » pon úno 28, 2005 11:00
varianta k te kasi: misto klobasy uzeny, taky mnamka, pak se daji jeste vzit okurky, ale to je spis prechych (samozrejme ne v skle, ale v v tom zatavenem igelitu). Do te rejze se zase da prihodit neco nasbiranych cerstvch hub...
klasika je smazak, ale to urcite vsichni znate, jenom zkusenost: je lepsi si to predem obalit doma a na horach jen osmazit, je to rychly. Ale bacha aby se nezkazilo vejce! Testoviny se slaninou, cibulkou a kecupem (rikame tomu milano), to je uplny zaklad, alternovat se to da syrem tvrdym+tavenym a trochou tatarky = testoviny alla carbonara
kure v alobalu v uhlikach pecene asi znate taky, to se ale musi snist hned prvni den, nez se zkazi:-) bacha, kdyz ho nechate moc dlouho tak z toho alobalu zmizi (shori), i kdyz alobal je neporuseny...
No a s kurecim masem se da delat cokoli: pridej zeleninu, chilli, sojovku a je cina, pridej curry a kokosovy mleko a mas super chicken curry atd... Pokud se maso nakraji na kousky a nasoli uz doma, tak taky par dni v zime vydrzi...
- ondrey
- nováček
- Příspěvky: 33
- Registrován: čtv pro 30, 2004 8:38
Pánev
od Horal Fanda » úte bře 1, 2005 7:47
Jo jinak není špatné si udělat dobrou frankfurtskou polévku. Koupíme gulášovku v pytlíku, měkký salám, zahuštěné mléko nebo smetanu. Uvaříme klasicky gulášovku z pytlíku, na pánvi osmahneme na cibulce salám, ke konci trošlu posypeme sladkou paprikou, promícháme a dáme pryč. S paprikou opatrně, nesmíme ji mít na ohni dlouho, jinak nám zhořkne. Obsah pánve nasypeme do polévky, chvilku povaříme, a zjemníme mlékem nebo smetanou. A je hotovo.
-
Horal Fanda - účastník
- Příspěvky: 418
- Registrován: pon říj 4, 2004 16:47
- Bydliště: Šťáhlavice - Plzeňsko
od Vojtos » úte bře 1, 2005 9:05
Jedna specialitka k ohni. Vemem rohlík ukousnem špičku a dovnitř rohlíku nacpeme tavený sýr co se ho tam vejde, následně opékáme.
Pak moje oblíbená klasika. Rozpustíme kousek špeku, přidáme cibuli, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pak malinko podlejem a přidáme nakrájenou papriku. Chvilku povaříme. Na závěr přidáme faozlky bonduell, utřený česnek a trochu grilovacího koření.
A když už sme u těch receptů tak z jiného soudku pokud někdy budete grilovat maso nebo i celé kuře, zkuste ho naložit tak min ni 24h do jogurtu rozmixovaného s cibulí, česnekem a grilovacím kořením. Je to lahůdka a maso se pak úplně rozpadá
od ondrey » úte bře 1, 2005 13:50
K tomu sejru, lahudkou je opekany obycejny eidam. Musi se ale opekat nad uhlikama, ne v plameni, a pomalu. Potom vnitrek syru se roztece, ale povrch se opece, cili vznikne takova kapka - ale pozor at si nespalite usta
- ondrey
- nováček
- Příspěvky: 33
- Registrován: čtv pro 30, 2004 8:38
od Vojtos » úte bře 1, 2005 14:33
ondrey píše:Vojtos: hmm taky dobry:-) akorat misto Bonduelle preferuju Heinz:-)
K tomu sejru, lahudkou je opekany obycejny eidam. Musi se ale opekat nad uhlikama, ne v plameni, a pomalu. Potom vnitrek syru se roztece, ale povrch se opece, cili vznikne takova kapka - ale pozor at si nespalite usta
Heinz kdepáák ja na bonduell nedám dopustit heinz mi nepřijdou tak dobře kořeněný dle mě sou takový moc kečupový:-) Ale každému dle jeho chuti.
fusky...
od uplne jinej martin » úte bře 1, 2005 18:56
-
uplne jinej martin - nadšenec
- Příspěvky: 1763
- Registrován: ned led 9, 2005 21:41
- Bydliště: Pragl
od Rujir » stř bře 2, 2005 8:47
od Vojtos » stř bře 2, 2005 10:33
Jinak pak jeden recept na energetickou bombu podobný tomu co už se tu objevil: smícháme musli, oříšky, kokos, rozinky prostě co kdo rád zalejeme to salkem tak aby vznikla taková mírně tekutá hmota kterou následně vylejeme na plech s pečícím papírem. Dáme do trouby cca 150-200 stupňů a pečeme tak až hmota zatuhne. Poté vyndáme z trouby a po vychladnutí rozdrobíme. Následně pak v horách či na vandru konzumujeme a jak se řiká v jedné starší reklamě "je to dobrý, a výživný"
od Lipon » čtv bře 3, 2005 8:56
po snídani tak jednu dvě lžíce tohoto s několika doušky kapalných švestek funguje jak Shell V-Power, žádnej kopec neni pak nepřekonatelnej
- Lipon
- inventář fóra
- Příspěvky: 4924
- Registrován: úte pro 7, 2004 9:25
- Bydliště: furt něgde ...
hory
od Borsa » čtv bře 31, 2005 16:16
1)snídaně: Instantní rýžová kaše (bohužel nemůžu sehnat už s mlíkem, ale to trocha sušenýho spraví). nasypeme do vroucího mlíka(vody) a necháme *min. odstát - mezi tím se dá stihnout spousta dalších věcí. Potom přidám nějaký mysli (muže být i tyčinka) , nasypu kakao. Velice vydatná, energetická snídaně
2) večeře: klasicky udělám instantní bramborovou kaši, místo másla přidám tuk, co je na vepřovce (v platu asi jako paštika), nechám chvilku odstát a přidám ji tam celou .. Okořením, osolím a ani ta umělá chuť nejde poznat. Velice rychlé, a dá se toho najíst. ---- Pokud je přece jenom ta možnost, stačí jenom na ešusu udělat dvě míchaná vejce a přimíchat satčí pullitr vody a dva se nají jak nic...
Ale jíst to každej den- bych se zbláznil : ) tak někdy (většinou kolem těch 4000) už na večeři uvařím jenom jednu polívku (ani na nic jinýho chut není - i s ním mám občas problém)s trochou pečiva. A snídám jednu müsli tyčku, čtvereček čokolády a čaj... a v průběhu dne zase tyčinky. Ale dole pak sežeru naráz třeba 2 konzervy s chlebem a nějaký to ovoce : )
Kdyby měl někdo typ na nějakou podobnou rychlovku, rád se něčemu přiučím : )
na vandr...
od uplne jinej martin » čtv bře 31, 2005 19:20
Zutaten: čínská nudlová polívka, párek drůbeží vakuovaný z billy, voda (např. z potoka)
Ohřejeme v ešusu vodu z potoka (odtud název), když je dostatečně teplá (není na škodu převařit), odstavíme, vsypeme obsah pytlíku - ne olej, nakrájíme 2 párky z billy (neni tam maso - nezkazí se, a docela i ujdou) tak na osminky a necháme provést tepelnou výměnu - párek se ohřeje a polívka se trochu ochladí, aby se dala jíst ...
-
uplne jinej martin - nadšenec
- Příspěvky: 1763
- Registrován: ned led 9, 2005 21:41
- Bydliště: Pragl