Boty na běh v terénu + na chození
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: Boty na běh v terénu + na chození
od oodoow » ned lis 27, 2022 19:51
Zatím jeden krátký běh a všechno fajn, snad vydrží dýl než Xodus, má totiž taky díry v podrážce bez gumy.

-
oodoow - inventář fóra
od milarepa » ned lis 27, 2022 20:11

na ty inovejty jsem též na sanasportu hleděl, ale pak tu stránku raději zavřel, budou to skvělé boty....užij si to v nich, podrážka by měla vydržet, když jsem je nedávno zkoušel, tak jsem si to důkladně prohlížel...z mého pohledu ty boty nemají jedinou chybu....
- milarepa
- účastník
od milarepa » sob pro 10, 2022 10:38
- milarepa
- účastník
od pavproch » pon pro 12, 2022 9:21
-
pavproch - Moderátor
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od pavproch » čtv pro 22, 2022 12:39
pavproch píše:e to fčerejší destruktivní bastlení může mít (při budoucím používání) jeden nepříjemný side-efect. Chjo no.
Nemá, neska vyzkoušeno.
Jak píšu výše, jediné vyšší/kotníkové botky, které moje doyebané nohy snesou sou LaS Blizzard GTX (= do sněhu/ledu = ohřebované zespoda). Dyž už ale přijde obleva (neska), tak hřeby už netřeba (na asfaltu vydávají strašné zvuky), ale nízké LaS UR GTX (které jako jediné nízké taky moje haxny snesou) mají blbý/klouzavý vzorek = by byly "underkill".
Takže to (destruktivní) bastlení bylo: Z (nových/druhých) okovaných Blizzardů sem násilím vyrval všechny hřeby = mám vysoké boty, které moje haxna snesou, do klouzavých (ale ne ledovatých) vodnatých sraček. Hurá!
(A po těch hřebech tam zůstaly dírky, o kterých sem měl strach, že budou ve sračkách vydávat" čvachtavé" zvuky. Nevydávají. Uffff.)
-
pavproch - Moderátor
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od oodoow » čtv pro 22, 2022 13:33
milarepa píše:pokud to bude VJ sport 2, tak klobouk dolů, a těším se na ně,no a pokud původní verzi, bez inovací, tak si příští rok zopakujeme tohle kolečko….každopádně VJ je slušná firma, bo vyreklamovat boty po 1000 km asi není úplně běžné.........
Tak jak to dopadlo? Kdybys dostal VJ Ultra 2 tak to by byl jackpot, ale myslím, že ještě nejsou vůbec v ČR.
-
oodoow - inventář fóra
od pavproch » stř led 25, 2023 18:41
-
pavproch - Moderátor
od pavproch » čtv led 26, 2023 9:09
-
pavproch - Moderátor
od pavproch » sob led 28, 2023 13:52
-
pavproch - Moderátor
od oodoow » čtv bře 2, 2023 21:42
Střihl jsem si v nich tady Transgranaria závod 128km a 7000m+ technickým terénem přes písek, bláto, šutry a tak. Vršek nemá žádné poškození a podrážka jak nová. Jenom jsou dost zaprášený. Neměl jsem z toho ani jeden puchýř, což beru jako menší zázrak. Na 90.km jsem přemazal nohy a vyměnil ponožky, jinak jsem nemusel nic řešit.
Tyhle běžecké boty terénu jsou vždycky volba mezi pohodlností a tím jak dobře drží nohu. Tady se povedl aspoň za mě dobrý kompromis. Sice v nich nejde úplně valit z kopce dolů terénem, ale cupitat se dá a jsou dost široké a pohodlné na delší štreky. Zároveň jsou i docela prodyšné, takže se mi v nich nepotí noha.
Podrážka s příměsí grafénu na mokrém šutru trochu klouže (rozhodně víc než Vibram Megagrip anebo boty od VJ Sport), ale zas v podstatě nejde sešlapat. Vždycky je to něco za něco no.
-
oodoow - inventář fóra
od mike » čtv bře 2, 2023 22:04
oodoow píše:ale zas v podstatě nejde sešlapat.
Hold my beer...

-
mike - Moderátor
od milarepa » stř bře 15, 2023 11:59

tvůj postřeh s tou Trailfly Ultra 280 je super, když jsme ji zkoušel, tak jsem přesně takhle tipoval, že bude fungovat, pár kámošů už ji také má a totální spokojenost.........já to letos odběhám v těch Speedgoatech od Hoky a příští sezónu uvidím, teď vyšel nový Xodus Ultra, recenze vypadá dobře, ale ty drážky v podešvi zůstaly
https://www.doctorsofrunning.com/2023/03/saucony-xodus-ultra-2-review-2023.html
navíc chci příští rok běžet UTMB, asi TDS trasu, bo kámoši, co to už běželi, tvrdí, že to je nejzábavnější trasa - taková nekompromisní, žádné chodníčky kolem Mont Blancu jako na hlavní trase, ale pěkně na skály, tam by mi ty Xodus Ultra dávaly smysl, ale uvidím, jak budu s těma Speedgoaty spokojen......spíše mě láká vyzkoušet, jak v nich funguje ta super pěna PWRRUN PB, mám ji v silničních závodních karbonových Saucony Edorphin Pro 3 a v kombinaci s karbonovou deskou a speedrollem funguje neuvěřitelně zábavně, za 3 týdny je konečně pořádně otestuju na maratonu..........tak by mě zajímalo, jak si povede v trailu, sice bez karbonové desky a speedrollu, ve Speedgoatech je sice všechno dobře, ale ta tlumící pěna je jen EVA....
- milarepa
- účastník
od booze » úte bře 21, 2023 21:30

-
booze - outdoor maniak
od oodoow » úte bře 21, 2023 21:38

Co to je za model? Ať si to náhodou nekoupím taky.

Osmdesát km je fakt tristní výdrž, jestli jsi s nimi neprováděl fakt něco nevhodného, tak bych na reklamaci trval.
-
oodoow - inventář fóra
od mike » úte bře 21, 2023 21:41
Ze uhadnu prodejce

-
mike - Moderátor
od booze » stř bře 22, 2023 7:45
oodoow píše: To jsi kupoval v trisportshopu?
Ano

oodoow píše:Co to je za model?
TOPO MT-3
oodoow píše:Osmdesát km je fakt tristní výdrž, jestli jsi s nimi neprováděl fakt něco nevhodného, tak bych na reklamaci trval.
Porusil jsem vsechny narizeni, ktere jsem mohl porusit, mel jsem je na nohach vic, nez jen dve hodiny denne, sel jsem s nima a nebezel, sel jsem s nima v lese a ne v terenu, boty byly moc ciste a nesmrdely, takze jsem je i pral a podobne pic.viny. Boty byly i u "soudniho znalce"

Co me nejvic nasr.lo, ze prodejce znam osobne a chodil jsem si k nemu boty zkouset a kupovat, meli jsme nadstandartni vztah. No a jelikoz jsem boty nereklamoval ja, ale nekdo jiny, a on nevedel ze jsem to ja, tak s tim vym.dal.

Po telefonicke domluve byl jsem nas.any a hodne nadaval, jsem obdrzel jiny par bot, ALE Terraventure 3, ktere jsou uplne na nic. Maji tvrdou podrazku a sitovina je jak pytel. Krasny pribeh

Edit: chyby
-
booze - outdoor maniak
od booze » stř bře 22, 2023 9:48

-
booze - outdoor maniak
od oodoow » stř bře 22, 2023 10:16

Není to náhodou tak, že do šesti měsíců musí prodejce prokazovat, že to není výrobní vada atd..?
booze píše:TOPO s GTX (nevim ted model), kde soudni znalec napsal, ze boty byly pouzivane v mokru a na to nejsou delane proto je v nich dira a tece do nich
Tohle mi přijde už jako čistej trolling.

booze píše:sel jsem s nima v lese a ne v terenu
Tohle taky.

-
oodoow - inventář fóra
od Lipon » stř bře 22, 2023 12:57
- Lipon
- inventář fóra
od apuka » stř bře 22, 2023 13:32
Jinak ano - tento pripad vypada, ze by stal za reseni pres (skutecny) znalecky posudek a soud. Ja osobne bych to poslal do ITC Zlin.
Ty neskutecne vyjadreni "znalce" podle mne jsou vysledkem pouheho "posouzeni", mozna skutecnym znalcem. V tom pripade se ale nejedna o "uredni" znalecky posudek, je to jenom zhodnoceni dotycneho znalce bez jakekoliv pravni navaznosti. Je to jenom posouzeni stavu boty, klidne podle fotek (ze boty v rukou ani nemel), popisu pouzivani prodejcem jako i na zaklade jeho vyjadreni. Tuto "sluzbu" nabizi mnoho znalcu, vetsina ale kvuli tomu, aby pomohli zakaznikovi a hlavne na zaklade predbezneho zjisteni ho odradili od objednani skutecneho znaleckeho posudku za mnohonasobne vice penez. Taky nekteri z nich na zaklade popisu okolnosti a fotek neco podobneho udelaji i zdarma.
Na Slovensku, kde je povinnost prodejce pri odmitnuti predlozit i vyjadreni soudniho znalce (ne soudneznalecky posudek!!!) se toto pouziva pomerne casto jako levna cesta.
Kazdopadne, skoro jiste pod podobnym vyjadrenim jako citovane nebude kulate razitko znalce i s urednym cislem znaleckeho posudku. Kazdy znalec vi dobre, ze za neco podobneho by o to kulate razitko a opravneni soudniho znalce mohl prijit.
- apuka
- outdoor maniak