Kalhoty s membranou
zkušenosti, rady, dotazy
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: Kalhoty s membranou
od sobb » pát led 13, 2023 0:16
Právě proto jsem se ptala těch, kteří celorozepínací kalhoty taky mají a celozip při oblékání používají. Protože pro mě to opruz je, a tudíž nepoužívám.mike píše:Mozna by se v praxi ukazalo, ze rozepnout kalhoty uplne je jeste vetsi opruz, ale nemyslim si to
Možná u těch lyžáků to má smysl. Co se týče maček, tak v mým případě je mám tak z 90% na nohách za počasí, kdy nepromokavý gatě neřeším (anebo je mám už na sobě, tedy bez překvapení). Ale i tak bych asi raděj sundala boty, než manipulovala s rozepínáním kalhot. A za běžných okolností mi skoro vždy přijde jednodušší a rychlejší buď sundat boty, nebo kalhoty rozepnout jen zčásti a protáhnout botu, než plápolat s rozeplýma kalhotama.
We have just one world, but we live in different ones ...
- sobb
- Moderátor
od mike » pát led 13, 2023 0:30
Nepromokave kalhoty pouzivam obvykle jen kdyz prsi a nandavam je az na posledni chvili, takze fakt neni cas sundavat boty. Vetsinou uz prsi a zacina lit a navic teren nebyva sundavani bot naklonen. Teda, naklonen byva hodne 
Skoro bych rekl, ze jsem si je nasazoval casteji s mackama na nohach, nez bez nich, ale spocitane to nemam

Skoro bych rekl, ze jsem si je nasazoval casteji s mackama na nohach, nez bez nich, ale spocitane to nemam

-
mike - Moderátor
od sobb » pát led 13, 2023 0:35
Nápodobně. Ale do terénů, kde se hodí mačky většinou chodím za pěkného počasí a dobré předpovědi.
Zrovna u Tebe mě to překvapuje, se vždycky prsíš, že jezdíš do hor jen za dobrého počasí
Navíc je třeba předvídat, když jsem v blbým terénu a vidím černý mrak, valící se zcela jistě na mě, tak se zavčas snažím komplet nepromokavě obrnět na co nejvhodnějším místě, a ne až na poslední chvíli.
Zrovna u Tebe mě to překvapuje, se vždycky prsíš, že jezdíš do hor jen za dobrého počasí

Navíc je třeba předvídat, když jsem v blbým terénu a vidím černý mrak, valící se zcela jistě na mě, tak se zavčas snažím komplet nepromokavě obrnět na co nejvhodnějším místě, a ne až na poslední chvíli.
- sobb
- Moderátor
od mike » pát led 13, 2023 0:56
Snazim se o to, ale treba do Grand Paradisa jezdim v cervenci a tam se 8 - 10 dni pekneho pocasi v kuse tezko hleda. Zrovna tam jsem tech situaci zazil asi nejvic. Vzpominas si, jak jsi mi jednou po prozkoumani predpovedi psala, at radej slezu z hor a jedu k mori?
Tenkrat mne 5x chytla bourka v sedlech nad 3000 a vetsinou to prislo docela rychle z druhe strany, kam jsem nevidel.
Predvidat je mozna treba, ale ja jsem optimista a doufam, ze mne mrak mine
Takze to opravdu nechavam na posledni chvili. Ja totiz ty membrany fakt nemam rad a pouzivam je jen v nouzi nejvyssi a ta nastane teprve kdyz zacnou padat trakare. Ze bych se do toho navlekal preventivne je pomerne neprijatelna predstava 

Predvidat je mozna treba, ale ja jsem optimista a doufam, ze mne mrak mine

-
mike - Moderátor
od ntz » pát led 13, 2023 1:05
Tak uz mam doma ty Rab Cohort XXL ... Jsou strasne dlouhy a ten 1/2 zip je vlastne docela kratkej na oblikani v (zabehnenejch) botech, jde to ale.. koupil jsem je ale z druhy ruky od @aksama za litr, tak to moc nebudu resit .. myslim, ze budou dobry ... vypadaj fakt hodne nepouzite .. ja stejne doufam, ze je nebudu potrebovat .. 230g .. to je slusne
- ntz
- nadšenec
od sobb » pát led 13, 2023 22:43
Však proto jsem Ti asi psala, ať jedeš k mořimike píše:Tenkrat mne 5x chytla bourka v sedlech

ntz: jestli jsou ty kalhoty až moc dlouhé, tak si je zkus u nějaké šikovné švadlenky nechat zkrátit. Nepromokavost spodního lemu se dá oželet, stejně máš pohory.
V zabahněných botách nechceš asi oblíkat žádný kalhoty, krom těch s celozipem. A ty v rozepnutém stavu možná taky nechceš oblíkat. Pokud to teda nemáš už otestované a tedy víš, co chceš.
- sobb
- Moderátor
od mike » pát led 13, 2023 22:51
Priority. Mam rad pekne pocasi, ale jestli si mam vybrat horsi nebo nejet do hor vubec, tak holt to horsi. Podzim neni dostatecne dlouhy resp. nemam fyzicky na to, abych ho cely stravil v horach a proto musim jezdit i v cervenci.
Ty kalhoty mozna nemaji dobre reseni. 3/4 zipy to nejsou, celozipy vypadaji lepsi, ale nemel jsem je a videl jsem jednou cloveka, co se je snazil oblekat ve vetru...
Ty kalhoty mozna nemaji dobre reseni. 3/4 zipy to nejsou, celozipy vypadaji lepsi, ale nemel jsem je a videl jsem jednou cloveka, co se je snazil oblekat ve vetru...

-
mike - Moderátor
od Mawenzi » sob led 14, 2023 5:53
mike
u celozipu je takovy kouzlo, ze muzes nechat posledni dva centrimetry zapnuty, takze to sice neni uplne dokonaly na ty zabahneny boty, ale lepsi nez uzkej stehenni komin:D a pak te nemuze prekvapit ani vitr
u celozipu je takovy kouzlo, ze muzes nechat posledni dva centrimetry zapnuty, takze to sice neni uplne dokonaly na ty zabahneny boty, ale lepsi nez uzkej stehenni komin:D a pak te nemuze prekvapit ani vitr