Nemembránová SS bunda bez kapucy
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: Nemembránová SS bunda bez kapucy
od pavproch » úte pro 14, 2021 12:37
První průjem: Velikost M Gamma LT pasuje (ale je kupodivu nepatrně větší než M Epsilon LT), materiál/látka je přesně to co si sem si představoval. Takže zřejmě úspěšný nákup, spokojenost. Du z ní ostříhat visačky a všechna ta (pro mě zbytečná) stahovátka (spodní okraj). O víkendu to už zase spíš vypadá na vycházku než bajk, tak ji zřejmě otestuju.
A má parádně/volněji řešený stojací límec - po zapnutí zipsu až nahoru nikde na krku netáhne/nesvírá (jako svírá stávající quantic, proto ho nezapínám až nahoru).
-
pavproch - Moderátor
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od pavproch » sob pro 18, 2021 12:39
-
pavproch - Moderátor
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od pavproch » ned pro 19, 2021 12:40
Už fčera sem si fšim (a neska, jak bylo těpleji = víc sem se pařil, sa to opakovalo, krapet víc): po výletě při svlíkání rukávy zevnitř docela zavlhlé = Gamma LT nevětrá tak dokonale jako Epsilon LT (kde ty rukávy zapařit zevnitř dá opravdu fest práci), ale to u vycházkové bundy (mi) nevadí, po výletě ji nesuším na sobě a spodní (zapařené) vrstvy vysvlíkám (taky nesuším na sobě). Naopak u Epsilona (do prce) sem za to (extrémní) větrání mnohem radši, přicházím do prce prakticky suchý = fprci sa nepřevlíkám, takže proto sem za to větrání ráth.
-
pavproch - Moderátor
od pavproch » pon pro 20, 2021 9:03
-
pavproch - Moderátor
od pavproch » úte pro 28, 2021 12:32
-
pavproch - Moderátor
od pavproch » ned led 9, 2022 17:28
-
pavproch - Moderátor
od Vexo » ned led 9, 2022 19:19
- Vexo
- účastník
od dkay » úte zář 27, 2022 10:01
pavproch píše:
Ta Embrace je z Schoeller WB 400 – 3XDRY® - dyž sem si to našel na webu Šelera, tak sice o membráně tam není ani slovo, ale furt tam píšou o větruvzdorné vrstvě mezi vnější a vnitřní látkou - bych měl obavy, že to bude nějaká "membrána" čili nebude to dýchat jako opravdová NEmembrána. Ale nemám patent na rozum.
Tak jsem vyměknul a jeden z posledních kusů na trhu nakonec ještě vzal, přestože jak jsem psal tu, tak cena stále je komických 6000. Chtěl jsem něco hodně prodyšného a větruodolného bez kapucy primárně na kolo, ale ne dedikovanou cyklo bundu s extrémním rozdílem v délce mezi zadním a předním dílem.
V první řadě je třeba říct, že to skutečně je nemembránový SS. Je to čistý krásný ve všech směrech flexibilní Schoeller WB400 ve velmi tenké (v porovnání s Mammut Laser) verzi s teňounkým zcela neizolačním liningem vespod. 3XDRY se netýká odolnosti proti dešti ale vysychání a transportu vlhkosti, takže opravdu žádná membrána. Schoeller sám o tom píše "the body’s natural cooling function is supported as the perspiration evaporates close to the body." a zmiňují že to je materiál specificky cílený na to ho nosit co nejblíže k tělu, takže žádná cibule!

Vyloženě těžké zátěži jsem bundu ještě nevystavil, ale na kole i pěšky do kopce jsem ji už vyzkoušel a ta prodyšnost opravdu je vysoká, disperze vlhosti intenzivní a vysychání rychlé, i na nemembránový softshell. Když jsem přidal občasné větrání bočními zipy v závislosti na směru větru a slunka, tak komfort opravdu parádní. Odvod potu funguje lépe než u Direct Alpine Jorasses, která v Lku váží o poznání méně, ale stejně vede vlhkost o něco hůře. Tzn. Embrace není tak dobrá proto že by to byla nějaká extrémně UL záležitost kde skoro není materiál a tak tam není kde akumulovat vlhkost, ta bunda je v podstatě těžká jak hovado - na nemembránovku. Je to ale prostě fakt povedený matroš.
-
dkay - nováček
od milarepa » pát lis 18, 2022 9:40
mladý Síga říkal, že z toho super materiálu už nic neberou, bo Schoeller brutálně zdražil a bylo by to za ty peníze už neprodejné.......a prý je tam díky té speciální struktuře nějak omezená prodyšnost, proto tam jsou větrací zipy a při prudkém stoupání do kopce doporučoval i větrat přes ty velké náprsní kapsy.......za něj to je též jasná volba - ideální na běžky atd.......
- milarepa
- účastník
od dkay » pát lis 18, 2022 16:22
milarepa píše:
mladý Síga říkal, že z toho super materiálu už nic neberou, bo Schoeller brutálně zdražil a bylo by to za ty peníze už neprodejné
Mno, to by vysvětlovalo proč dneska větší množství schoelleřích softshellů člověk najde v podstatě už jen u Ortovoxu a možná Mammutu... Tam se to v té ceně ztratí

prý je tam díky té speciální struktuře nějak omezená prodyšnost, proto tam jsou větrací zipy a při prudkém stoupání do kopce doporučoval i větrat přes ty velké náprsní kapsy.......za něj to je též jasná volba - ideální na běžky atd.......
Jako určitě jsou na trhu prodyšnější SS, ale moje zkušenost je že vzhledem k robustnosti té bundy je ta prodyšnost obrovská a to že ten materiál roztahuje vlhkost víc do plochy fakt platí. Mega ultra lehkou SS která kvůli prodyšnosti dělá kompromisy na všech ostatních frontách umí ušít každý, tohle je jiná liga.
-
dkay - nováček
od Vexo » pát lis 18, 2022 17:41
- Vexo
- účastník
od dkay » pát lis 18, 2022 19:42
Schoeller používá vespod nějaký "coating", což ale není to samé jako membrána. Možná to je to co milarepa zmiňoval s tou "speciální strukturou". Každopádně HP Embrace profouknu tak jako žádnou membránovku.
Co tak hledám, Schoeller kromě WB-400 v rodině WB měl další materiály a některé z nich membránu měly, možná to je to co některé lidi mate. Čtyřstovka je ale specificky a by design nemembránová.
Důvod: zrušena citace předchozího příspěvku
-
dkay - nováček
od Vexo » pát lis 18, 2022 20:34
- Vexo
- účastník
od mike » sob lis 19, 2022 2:54
-
mike - Moderátor
od pavproch » sob lis 19, 2022 13:36
-
pavproch - Moderátor
od Quido » sob lis 19, 2022 20:38

(joke)
...neska bylo parádně, takže nebvylo nutné řešit déšť/sníh

taky se mi cibule osvědčuje, ale pořád mne láká mít o jednu vrstvu méně, zatím neúspěšně, vždycky s tím počasí nějak zamává...

-
Quido - inventář fóra
od Mawenzi » ned lis 20, 2022 8:28
taky se mi cibule osvedcuje a do teplot k nule to vlastne jinak moc neumim... a i pod nulu muzu mit klidne cibuli do -10 cca, ale vnimam vyhodu v tom, ze se neni nutny porad oblikat/vyslikat.
tu necibuli sem si vlastne vyzkousela nahodou koupi min zateplene hybrid bundy (kilpi), protoze sem chtela bundu do prace, ze ktere mi necouhaj ruce a zadek a nekdo na FB psal ze je fakt dlouha... a najednou sem zjistila, ze je fakt skvela hlavne na ven a ze ji ani tak moc nechci nicit na chozeni do prace

a jeji nejvetsi benefit byl prave v tom, ze v hustym snezeni, kdy byla zvenku uplne mokra (zkousela sem jit v plastence pres ni, ale to neslo, bych se uvarila a bylo teda jedno, jak ji promocim) tak dokud jsem byla v pohybu, tak sem porad citila tepelnej komfort.
to je ten rozdil mezi syntetickou zateplenou bundou a cibuli. Kdyby se mi promocila vetrovka, zrejme by za chvili byla promocena i mikina a me by byla dost velka zima. Da se rict ale, ze kdyz sem mela tu plastenku, mohla sem si misto vetrovky dat plastenku - no to bych se ale stejne varila ve vlastni stave a ta mikina by byla brzo durch, z cehoz plyne opet zima a diskomfort, mozna i nejaka hezka nemoc pak na doma

jinak sem celou dovolenou minulej tyden odchodila spokojene v teplotach kolem -2 - 5°C prave v cibuli, kdy sem si sundavala mezi vrstvu, kdyz sem vylezla na slunicko a oblikala do mrazovych kotlin, do studenyho lesa atd... a umelinu sem jen nosila v batohu, kdyby nahodou... a jo, asi 2x sem ju stejne pouzila, protoze uz mi bylo jedno, zda mit umelinu nebo mikinu v batohu... a jak pise mike vedle ve vlakne o torridce, vyhoda je, ze sbalena bunda nezabere zas tolik mista.
ta kilpi sice zabere asi podobne mista jako medvedice, tak uz bylo jedno co si vezmu, ale z hlediska tepelnyho komfortu radsi prevlikam horni vrstvu nez sundat vetrovku a dlouhej rukav do tilka v -3 stupnich na vetru, oblict medvedici a vetrovku

takze ja nejsu odpurce ani zastance zadne metody, cibuli mam proste radsi, nehlede na to, ze jestli mam 3 vrstvy nebo 3 vrstvy je skoro jedno

od pavproch » ned lis 20, 2022 12:41
Ref arc-mmt-arc= to je jen náhoda, že fčíl nosím tohle (dyž mrzne), jemi to úplně jedno (jaká značka to je), důležitá je funkce.
(Btw, neska to byla cibule LaS Motion - Mmt Aco light - Arc Gamma LT. A byla OK.)
-
pavproch - Moderátor
od Quido » ned lis 20, 2022 13:59
-
Quido - inventář fóra
od pavproch » ned lis 20, 2022 14:08
-
pavproch - Moderátor
od Mawenzi » ned lis 20, 2022 14:34
to ja chapu, ze to nosis vse takto a nemas batoh, ja batoh mam stejne skoro vzdycky, protoze si nedovude predstavit byt treba 5 - 10 hodin z domu a mezi tim se zmeni podminky treba i o 15°C tak su moc zhyckana chodit jen tak bez batohu a bez niceho a mit jen mobil v kapse:D ale kdyz nekdy vyrazim treba s psama a neodhadnu to tak si to porad muzu uvazat kolem pasu, na sundavani vrstvy absence batuzku problem neni

od pavproch » ned lis 20, 2022 14:59
-
pavproch - Moderátor
od Quido » ned lis 20, 2022 20:28
...ja taky radsi s baglem - byt malym... a ted, kdyz chodim skoro 70% s vnuckou, mam bagl vzdycky, tam jsou veci i pro ni

-
Quido - inventář fóra
od apuka » pon lis 21, 2022 10:12
Co tak primo z ceskych distribuci (resp. v prvnim pripade ceske odnoze polske, s reklamaci/vracenim v CR kanclu) za 7553 Kc v XL... Nebo za 7443 Kc v M?
Lepsi nez ofiko cena 430 EUR.
Co se tyka "brutalniho zdrazeni" Schoelleru - jste si vsimli, jaky je rozdil v cenach prakticky vsech dobrych outdoorovych veci rekneme za posledni 3-4 roky (a jeste lepe delsi obdobi)? Myslim srovnani ceny "tehdy" a "ted" za prakticky stejne vyrobky. Materialy sly cenove neskutecne nahoru, jen nekteri vyrobci zdrazovaly postupne, nekteri skokove. Doprava sla skokove nahoru, prace taky - a covid taky prispel svoji nemalou mirou.
Popravde ale treba rict taky, ze platy (prumerne) taky sly nahoru docela dost.
Vyrobky ze Schoeller materialu byly vzdy docela drazsi nez z "beznych" - a v tom dlouhodobem horizontu mi ani neprijde pomerny rozdil nijak vyznamne jiny nez pred lety.
- apuka
- outdoor maniak
od dkay » pon lis 21, 2022 10:19
apuka píše:Co tak primo z ceskych distribuci (resp. v prvnim pripade ceske odnoze polske, s reklamaci/vracenim v CR kanclu) za 7553 Kc v XL... Nebo za 7443 Kc v M?
Lepsi nez ofiko cena 430 EUR.
Dík, bohužel pro mě je teď důležitá ta část "pro ní teď nemám opodstatnění" tak mi tady chudáčkovi alkáčovi nemávej flaškou před ksichtem

-
dkay - nováček
od Mawenzi » pon lis 21, 2022 18:33
ja si toho vsimla u moji perovky cummulus endurance, ze nejak za tech "par let" cena z cca 5000 sla na 8000 kdyz sem se divala, a jasne asi mohli inonovat treba material nebo strih ale muj plat nahoru za tech 5 let teda o 30% nahoru za tech 5 let nesel

ale fakt mi prijde sileny, ze takovej kus bundy stroji ranec, se z toho brzo stane zabava pro bohaty

ta westalpen bunda je teda dost divoka barevne ale ta slevicka je fakt jak hadr na byka, pokud se libi a je dobra

ja sem si uplne zamilovala tu montane krypton, chlupatej SS, do -5 jeste dobra, sice na postavani uz je to horsi (ale zablo me spis od noh uz) a na ty uzky rukavy si zvykam, ale nachapu, jak muzou byt rukavy v Lku proste tak tesny... tak se akorat blbe vyslika v buse kde mam malo mista

od pavproch » pon lis 21, 2022 19:17
-
pavproch - Moderátor
od Etheric » pon lis 21, 2022 19:28
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od pavproch » úte lis 22, 2022 9:24
-
pavproch - Moderátor
od Etheric » úte lis 22, 2022 10:12
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak