Nemembránová SS bunda bez kapucy
zkušenosti, rady, dotazy
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: Nemembránová SS bunda bez kapucy
od pavproch » úte lis 22, 2022 10:24
Každý to máme jinak - já jsem zato (jak krásně větrá) nesmírně ráth.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
-
pavproch - Moderátor
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od dkay » pát led 6, 2023 19:07
Párkrát tu na fóru byl diskutován Pertex Equilibrium a podle toho co se o něm traduje jsem měl chuť ho vyzkoušet. Když jsem zjistil, že můj oblíbený chlupatý slon udělal před lety v rámci své série k výročí 150 let od vylezení Matterhornu krásnou bundu z Eq, šla rychle na wanted list. Chvíli to trvalo, ale jeden zachovalý kousek si ke mě nakonec cestu našel. (fotka je někde z netu, nechtělo se mi s tim smolit
)
Suma sumárum, spokojenost. Mít to jako primární větrovku, tak bych byl nervózní, ale jako součást garderoby do specifických podmínek a jako sběratelský kousek super

- Nevím jak moc se v minulosti lišily podšívky používané pod Eq, ale tady je jen teňoučký lining z materiálu velmi přijemného na kůži. Je to moc tenké na to abych tomu říkal mikroflís, ale je to super.
- Prodyšnost je fantastická. Testnul jsem to dnes na své oblíbené trase na svižné procházky (kopec included) a máloco z toho co jsem kdy měl na sobě dokázalo udržet tak stabilní/konstatní klima kolem těla. Měl jsem pod tím jen 15 let starou síťku od Klimatexu, aby šel pot co nejrychleji do bundy.
- Větruodolnosti jsem se bál, ale nakonec spokojenost. Čekal bych že vzhledem k prodyšnosti ten kompromis bude větší, ale pár poryvů bylo a dalo se, i když rozdíl oproti méně prodyšným bundám tam poznat je. Něco za něco.
- Váha je docela vysoká, což už se tu u Eq taky někde řešilo, ale já nejsem gramař, resp. do situací kde bych musel být bych ji netahal.
Suma sumárum, spokojenost. Mít to jako primární větrovku, tak bych byl nervózní, ale jako součást garderoby do specifických podmínek a jako sběratelský kousek super

-
dkay - nováček
od mike » pát led 6, 2023 23:13
Ja jsem vetrovku z Pertexu EQ mel. Vsechno, co pises, je pravda, ale pro mne se ukazala temer nepouzitelna kvuli male vetruodolnosti. Nosim vetrovku casto na triko s kratkym a pak to bylo jako bych na holych rukach nic nemel, citil jsem kazdy zavan vetru. Vyresil jsem to tim, ze jsem ji zapomnel ve vlaku a nekdo ji ukrad.
-
mike - Moderátor
od pavproch » pát led 20, 2023 15:03
Zase sem byl vystrašen - ráno mi při oblíkání bundy (ArcTeryx Epsilon LT ca 2016) zahaproval zips (fčíl sem ho ale asi milionkrát zkoušel a už nehapruje - možná sem ráno měl jen gramlavé ruce). Preventivně sem se ale díval (pro přypadek nenávratné poruchy zipsu) na nabídku Arc a překvapení - několik let název Epsilon v nabídce nebyl a najednou už zase je - Arc Epsilon 2022 - ta bunda 2022 je ale narozdíl od té mé 2016 nějaký hybrid nebo co....
I dyby zips na stávající umřel - tohle NECHCU. Škoda no.The heavyweight 220gsm Wee Burly™ Double Weave outer is durable, resists wind, repels water, and stretches for comfort on the move. Lined with Octa® Loft insulation, it’s warm, soft, and comfortable.
-
pavproch - Moderátor
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od mike » pát led 20, 2023 16:46
Rozbity zip jako znamena nutnost vymeny bundy? Vzdyt si ho dokazes vymenit i sam, ne? Ja teda rozbite zipy nechavam menit u svadleny, vetsinou odejdou driv, nez bunda.
-
mike - Moderátor
od dkay » pát led 20, 2023 19:23
pavproch píše:I dyby zips na stávající umřel - tohle NECHCU. Škoda no.
Pokud jsem správně pochopil, tak jsi z Moravskoslezského kraje. Někde tady je velmi schopná malá galanterie, kde přešívají zipy na čemkoliv.
-
dkay - nováček
od pavproch » sob led 21, 2023 13:20
Kuju.
Až/jestli ten zips opravdu umře, tak nevím, jestli se mi do výměny chce jít. Už sem to mockrát (DIY švadlena) zkoušel a výsledek byl dycky "divný" - už to prostě nikdy nevypadalo a nefungovalo jako OEM. Profi švadlena s overlockem to asi udělá líp než se mi kdy podařilo ale i tak, nevím. Až/jestli umře, budu to muset pořešit. Fčíl už zase funguje takže to nebudu řešit fčíl.
Až/jestli ten zips opravdu umře, tak nevím, jestli se mi do výměny chce jít. Už sem to mockrát (DIY švadlena) zkoušel a výsledek byl dycky "divný" - už to prostě nikdy nevypadalo a nefungovalo jako OEM. Profi švadlena s overlockem to asi udělá líp než se mi kdy podařilo ale i tak, nevím. Až/jestli umře, budu to muset pořešit. Fčíl už zase funguje takže to nebudu řešit fčíl.
-
pavproch - Moderátor
od pavproch » pon úno 20, 2023 16:26
Jaxem naspal vedle, neska sem si udělal radost výprodejovým kouskem ze zeleného čtverečku - "LaS Chill" (jako náhrada za dosud používaný Mmt Nair) - a víte co rozhodlo (že si ji nechám)? - Ne to, že velikost pasuje jak hrneček na prtelku, ne barva (černo-šedá), ne že je to - jako vše od LaS - supr v detailech/provedení, ale že má poutko na pověšení (= nebudu ho tam muset DIY šmudlit)..... 

-
pavproch - Moderátor
od pavproch » stř úno 22, 2023 16:33
Neska odpo sem měl (poprvé) na sobě ten Chill - jako vše od LaS co nosím, je to materiálem / příjemností při nošení dokonalé - prostě LaS. Už se těším až bude ještě víc jaro a budu ftom choditdo/z prce.
-
pavproch - Moderátor
od Etheric » stř úno 22, 2023 18:56
Jak je na tom Chill s větruodolností? Na obrázku vypadá jako Mantis, ale z obrázku tloušťka a konstrukce toho materiálu poznat není. Dík
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od pavproch » stř úno 22, 2023 19:09
Je extra prodyšná (jako ten Nair) = sebemenší větřík profoukne. Což je pro mě obrovské plus.
-
pavproch - Moderátor
od Etheric » stř úno 22, 2023 19:47
Přitom na těch fotkách, popisech a relativně i hmotnostech to vypadá všechno stejně. Já bych je za tohle nakopal 
Prostě objednám pět mikin naslepo a uvidim, co mám dělat, když mám všechny použitelný obchody moc daleko

Prostě objednám pět mikin naslepo a uvidim, co mám dělat, když mám všechny použitelný obchody moc daleko

Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od pavproch » pon bře 20, 2023 9:37
pavproch píše:Neska odpo sem měl (poprvé) na sobě ten Chill - jako vše od LaS co nosím, je to materiálem / příjemností při nošení dokonalé - prostě LaS. Už se těším až bude ještě víc jaro a budu ftom choditdo/z prce.
Neska první "ostré" použití - cesta do prce (hodinu a půl proti kopci i zkopce), plus 5 až plus7, polooblačno, bezvětřo, na sobě LaS stride (kr. rukávec) + ten Chill = OK, ani zima ani horko, akurváth. Pod batůžkem na zádech jen lehce zavlhlo, ne mokro.
-
pavproch - Moderátor