Kalhoty pro zimní pochody
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Kalhoty pro zimní pochody
od vis » úte led 28, 2014 21:30

- vis
- nováček
Re: Kalhoty pro zimní pochody
od mike » úte led 28, 2014 21:46
Tohle vlakno mozna taky s necim sloucime. Mezitim by nebylo od veci napsat, co vlastne presne chces. Jedny kalhoty na hole telo nebo kalhoty + spodky?
-
mike - Moderátor
od Cvrk » úte led 28, 2014 22:26
@vis: mrkni na pinguin alpin s, hp free fall, popř. teton, tilak storm
-
Cvrk - inventář fóra
od mike » úte led 28, 2014 22:35

No, ja bych byl s myslenim opatrny. Mysli kalhoty, ale nepise, co od nich presne ceka. A v tom, co doporucujes, bych bez dalsi vrstvy pod nima v -10 zmrznul. Naopak, v lyzarskych zateplenych na hole telo jsem byl v nedeli pod -10 cely den a v pohode.
-
mike - Moderátor
od Cvrk » stř led 29, 2014 15:37
-
Cvrk - inventář fóra
od mike » stř led 29, 2014 16:07

-
mike - Moderátor
od vis » stř led 29, 2014 22:05
mike píše:co vlastne presne chces. Jedny kalhoty na hole telo nebo kalhoty + spodky?
Jen kalhoty. Spodky bych asi nesnesl. I zimní bundu nosím jen s bavlněným tričkem. Před několika lety bylo kolem -15 °C, zkusmo jsem si vzal pod bundu mikinu a říkám never more. Ale to odbočuji. Takže JEN kalhoty. Něco volnějšího, pudlo u mě bývá občas problém. Nejotravnější je wind factor, tudíž trochu větru odolné. Včera bylo na túře kolem nuly a zhruba šest sedm čísel sněhu. 13 kiláků, letní kalhoty Bushman, HW Robin a Moira Trek. Nebýt toho, že neošetřené botky prosákly a situaci zachránily jen skvělé Moiry, byla to celkem pohoda. Takže asi tak, nároky snad velké nejsou a za čtyři litry by mohly být naplněny.

- vis
- nováček
od dudy » čtv led 30, 2014 9:01
Já nedám dopustit na materiál Schoeller Dryskin:
http://www.rockpoint.cz/kalhoty-ternua- ... 24316.html
Nebo sou dobrý:
http://www.rockpoint.cz/kalhoty-ternua- ... 49258.html
-
dudy - inventář fóra
od mike » čtv led 30, 2014 16:49
Kdyz uz jsem u toho, nadzvedlo mne tohle:
Rock Point píše:Vnitřní strana lehce vyteplena jemně česaným fleecem
Vytepleni jsou nejspis v RP a navic vymasteni, kalhoty se zatepluji

-
mike - Moderátor
od Locika » čtv led 30, 2014 19:01
mike píše: trisezonni kalhoty,
s tímhle požadavkem jsem vyrukovala na obsluhu a hned mě uzemnila, že to nejde. jiné před deštěm, po dešti, na náledí, proti UV... Tak jsem si koupila fancy lady, že nebyly softshell. Ale pujdu to vyměnit, ja chci ty trisezonní. Co mám říct, aby mě pochopili? kdo to vyrábí? Dík
- Locika
- nováček
od mike » čtv led 30, 2014 20:41
Locika píše:jiné před deštěm, po dešti, na náledí, proti UV...

Locika píše:Ale pujdu to vyměnit, ja chci ty trisezonní. Co mám říct, aby mě pochopili? kdo to vyrábí?
Aby te pochopili? Nejspis presny model, ktery chces koupit, hlavne jim nedat zadnou moznost kreativity, jelikoz pak se ti snazi vnutit hromadu kalhot, ktere si budes prevlekat 10x denne

Slovo trisezonni jsem pouzil, jelikoz mne nenapadlo lepsi a jelikoz vystihuje me pouziti. Coz je ovsem silne individualni, nosim (v prirode) jedny kalhoty od jara do podzimu tj. v teplotach tak 0 - 35 stupnu a ve vyskach od 114 do 4000 metru. Ani v tech nejvyssich teplotach nepotrebuju kratasy, naopak mi vadi hola kolena, jelikoz staci kdyz trochu foukne a zacnou mne bolet. V batohu mivam jeste prevlecne GTX kalhoty, ktere vytahuju, kdyz zacne vic prset, kdyz se musim brodit mokrou travou po pas nebo kdyz sjizdim po zadku ledovce.
Pouzitelne kalhoty jsem hledal hodne dlouho, vyzkousel a znicil nekolik ruznych typu a nakonec narazil na ty nejlepsi uplne nahodou. Pri prvni akci se velmi osvedcily, a tak jsem radej hned koupil druhe a ted lituju, ze jsem jich nekoupil jeste vic. Protoze driv nebo pozdeji potrham nohavice mackama a oboje uz jsou zasivane. Samozrejme je prestali delat. Koukam na web RP a nejpodobnejsi jsou jim asi tyhle, ty moje maji jeste stahovaci nohavice dole, coz se ukazalo velmi praktickym. A material je nejspis trochu jiny. Taky Nylon, ale ne (moc) strecovy a myslim trochu silnejsi a hlavne hladsi a prijemnejsi na telo. Jinak tam maji samy zasr.... softshell.
To jsem ovsem ja, ty muzes mit uplne jine pozadavky. V horach potkavam lidi v kratasech a flisce, to bych zdechnul. Ve stejnych podminkach nosim kalhoty a tricko s kratkym rukavem. Takze si holt musis nejdriv ujasnit, co od kalhot vlastne cekas.
Jo a ochrana proti UV je ciste marketing, nic vic. Kazde pouzitelne kalhoty chrani proti UV dostatecne. I pod mym supertenkym a castecne prodrenym PowerDry trikem mivam maximalne lehce opalena ramena a to v podminkach, kde si rty a nos musim mazat 50+ tycinkou a vsechno ostatni odhalene Daylongem 25, 16 nestaci.
-
mike - Moderátor
od Locika » čtv led 30, 2014 22:26
softshell jsem zamítla, že by třeba problém u ohně, ale to je asi vesměs.
už to neřeším, ňák to letos přežiju a snad mi je někdo brzo ukradne...
díkas za tip! cordura materiál, to se jen tak nevidí, proč je v dámským oddělení nemaj, je zase otázka.
- Locika
- nováček
od mike » čtv led 30, 2014 22:58

Rifle sice nejsou in a ani outdoorove moc prakticke, ale maji i sve vyhody a ohen je jedna z nich. V jakekoliv umeline si holt musis davat bacha.
Nejlepsi je obejit nejake vetsi RP a Hudy, kde maji slusny vyber, kaslat na podavace, ohmatavat a zkouset. Zabere to spoustu casu, je to otrava, ale jsi zenska, ne?

Mimochodem, nemyslim, ze je to zrovna Cordura, spis si (po zkusenostech) myslim neco ohavneho o informacich od RP. Ale material urcite odolny bude, ten muj je, uplne nezvlada jen ty macky.
-
mike - Moderátor
od Locika » pát led 31, 2014 23:18
každopádně díky za zkušenosti, Mike, byl to impuls k lehčímu studiu těch všech chytrých materiálů, (příchuti cotonu se tam moc neponašlo, škoda).
- Locika
- nováček
od mike » sob úno 1, 2014 2:17

Tyhle Fancy Lady? Trisezonni mozna budou, ale jine tri sezony, nez jsi chtela

Bavlna moc vhodna neni, kdyz tak ve smesi. Delsi dobu jsem nosil kalhoty z 65% bavlny a 35% PES. Lehke, prijemne, ale material nic moc nevydrzi a po namoceni taky zadna slava. Jak jsem byval proti umeline, tak musim uznat, ze ten cisty Nylon je ve vsech smerech lepsi. Akorat to chce potkat latku, ktera je tak akorat, ani moc tenka ani moc silna a hlavne prijemna na kuzi. To byl u mne zasadni problem, vetsina tech, co jsem kdy zkousel, byl pocitove naprosty hnus. Pak jsem nasel jedny celkem pouzitelne od TNF a po jejich zniceni ty od Ternuy a ten material je stejne prijemny, jako bavlna. Takze to jde, jen hledat a mit stesti.
Co se membran tyce, tak vetsinou nejsou potreba. Mirny dest zvladne i ta umelina, sice casem promokne, ale kdyz prset prestane, zase rychle uschne. Na rozdil od bavlny. Lepsi takhle nez se furt prevlekat nebo se parit v membrane cely den.
-
mike - Moderátor
od dudy » sob úno 1, 2014 7:58
mike píše:.......Akorat to chce potkat latku, ktera je tak akorat, ani moc tenka ani moc silna a hlavne prijemna na kuzi. To byl u mne zasadni problem, vetsina tech, co jsem kdy zkousel, byl pocitove naprosty hnus.....
Tak zkus ten Schoeller. Já mám na léto Dynamic, jako třísezónní mám Dryskin co je v pohodě i v létě díky Coolmaxu na vnitřní straně a na zimu mám Dryskin ve vyšší gramáži s lehoučkym fleecem zevnitř. Teďka začali dělat ještě Naturetec, kterej má pro přírdonovláknomilce, jako si Ty, vnitřek z části z merino, nebo kotón http://www.schoeller-textiles.com/en/fa ... retec.html takovej softšél z vovce.
-
dudy - inventář fóra
od mike » pon úno 3, 2014 16:55
-
mike - Moderátor
od Pr3d1t0r » čtv bře 27, 2014 14:26
Popřípadě nějaký jiné doporučení zhruba do 3k? Zatím máme zkušenosti s Nortface apex traking pant a kvalita žádná sláva, špatné šití a po jednom vyprávní začali žmolkovat (reklamace --> vrácení peněz)
- Pr3d1t0r
- nováček
od nazalogy » čtv úno 5, 2015 17:56

Jedná se mi o zimní (oteplené) kalhoty na zimní vícedenní přechody hor.
Teplotní určení cca -10°C, používal bych je se spodárama i bez.
Vyztužené na kolenách a rozepínací nohavice.Nepromokavé.
Cena do 4000.
-
nazalogy - nováček
od dudy » čtv úno 5, 2015 19:31
Používám windstopperový Cruxy od Tilaku a spodky.
Oteplovaky tak do práce.
-
dudy - inventář fóra
od nazalogy » čtv úno 5, 2015 19:39

Ale třeba pro týdenní pobyt venku mi to moc nesedí

-
nazalogy - nováček
od fps » čtv úno 5, 2015 20:21
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
- fps
- outdoor maniak
od dudy » čtv úno 5, 2015 21:22
Mountainery zas brzo prochčijou a zmrznou.
Zrovna zimní kalhoty se mi zdají jako ideální aplikace pro softshell.
Na vršek primaloftku a když sněží tak taky softshell nebo Neoshellku.
Membránu už jenom když je kurva krut.
-
dudy - inventář fóra
od booze » čtv úno 5, 2015 21:42
minusy:
Nejsou nepromokave, ale rychle schnou. Strih je vic na telo. Dela se hodne fejku.

edit: Ty druhe jsou Montura Upgrade Pants nemaji zodolnene kolena.
-
booze - outdoor maniak
od dudy » čtv úno 5, 2015 21:51
Na zimu softšél.
Eště mám ňáký MHW s vnitřním návlekem a keporkakem.
Ale běžnou zimu dávám v Scchoeller Dryskin.
-
dudy - inventář fóra
od booze » čtv úno 5, 2015 22:05
dudy píše:Ale běžnou zimu dávám v Scchoeller Dryskin.
nedelaji se ti na latce male ,,shluky" 5x5cm, ktere vypadaji jako krepovy papir? Mam to v oblasti kolen. Kalhoty vyperu a ,,shluk" je jinde.

-
booze - outdoor maniak
od dudy » čtv úno 5, 2015 22:09
Ale prikladal bych to diky elastictě materiálu chybě při ždímání.
Považuji Dryskin spolu s tim co používá Fjallraven za nejlepší nemenbránový softselly a Windstopper plus GTX SS, DryQ Elite (MHW) a DRYtech Premium od Mammutu u membrán.
-
dudy - inventář fóra
od mike » čtv úno 5, 2015 22:32

@nazalogy: sehnat neco takoveho je problem. Jestli chces vylozene nepromokave, tak nejake lyzarske, ale ze zkusenosti rikam, ze membrana je spis na skodu. Mam takove, nepromokave sice jsou, ale je v nich vic vlhko a tedy i chladneji, nez ve starych bez membrany. Nejsem s nima spokojen a hledam neco jineho, navic uz z nich ta blba membrana leze. Samozrejme mesic po skonceni zaruky... Spyder, uz nevim, co presne, ale je tam Dermizax (PU, papirove 20000/20000, realne tak trochu igelit).
Koukni na Lhotse od DA, v realu jsem je nevidel a jsou ponekud preplacane, ale za prohlednuti by mozna staly.
-
mike - Moderátor
od booze » čtv úno 5, 2015 22:46

OK mrkni na OR Men's Neoplume Pants nechapu, jak v tom nekdo muze chodit (asi jsem moc chlupaty), ale jsou rozepinaci a jsou Water Resistant.
-
booze - outdoor maniak
od mike » čtv úno 5, 2015 22:54
Nejhorsi je, ze vim presne, co bych chtel, ale nikdo to nedela. Nebo jsem aspon nic takoveho uz roky nepotkal.
Mne zrovna ty zipy vadi (na co?), ale treba se nazalogymu budou libit.
-
mike - Moderátor