Vody, ktere jste kdo jel a kam se chystate...
vše o sjíždění českých i zahraničních řek
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Vody, ktere jste kdo jel a kam se chystate...
od Vilík » ned dub 9, 2006 19:52
I kdyz je tady vic suchozemcu, tak sme s Pripluvem nejak rozebrali vody v tematu horolezectvi, takze to nejak presuneme do tohodle vlakna...
Jinak piste sem reky, kde ste kdo byli, kam se chystate pripadne vase vysnene...
Jinak piste sem reky, kde ste kdo byli, kam se chystate pripadne vase vysnene...
Však mě znáte...
od Vena » ned dub 9, 2006 20:03
na svatební cestě sem byl bez ženy na skoro dvoutýdenním zájezdu na raftech (Francie, Itálie, Švýcarsko) - Horní Rýn, Noce, Iser, Verdon, Durance apod.
Jinak teď mám spíš horolezecký ambice
Jinak teď mám spíš horolezecký ambice

od pripluv » pon dub 10, 2006 6:36
Jsem poslední dobou víc horo než vodo, ale páč jsem odchovanec vodních skautů, tak něco za sebou mám:
Kanoe (Vydra, Orlice, Tučňák, Vertexka, Malše): takový ty klasiky jako je Sázava, Berounka, Dyje, Jihlava, Jevišovka (to moc klasika není
), Bečva, Oslava...
Kajak: toho je pomálu, ta Jihlava
Raft: velká voda, zimní a jarní Jihlava, Svratka, Oslava. Francouzská Isere (WW III-IV)
Pramice: Dalešická přehrada, Jihlava...
Plachetnice: Vltava a Labe (ze Slapů do Warenu), Ijsselmeer, Markemeer, nějaký kanály a menší jezera v Holandsku, nějaká jezera v Německu, Mazury, More Adriatika...
Motorák: Dalešice, Náklo...
Ještě by se asi něco našlo, to už nevím...
Kanoe (Vydra, Orlice, Tučňák, Vertexka, Malše): takový ty klasiky jako je Sázava, Berounka, Dyje, Jihlava, Jevišovka (to moc klasika není

Kajak: toho je pomálu, ta Jihlava
Raft: velká voda, zimní a jarní Jihlava, Svratka, Oslava. Francouzská Isere (WW III-IV)
Pramice: Dalešická přehrada, Jihlava...
Plachetnice: Vltava a Labe (ze Slapů do Warenu), Ijsselmeer, Markemeer, nějaký kanály a menší jezera v Holandsku, nějaká jezera v Německu, Mazury, More Adriatika...
Motorák: Dalešice, Náklo...
Ještě by se asi něco našlo, to už nevím...
od tuso » pon dub 10, 2006 9:01
Stabilně Moravice /letos jsem obětoval otevíráni kvuli srazu v Brně, ale květnová bude/, loni Dunajec /Polsko/, koncem června jedeme na Unu /Bosna/ a v létě snad na několik dní na Sázavu. No a samozřejmě zavírání Moravice v září.
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
od tuso » pon dub 10, 2006 9:15
Rujir píše:tuso píše:...ale květnová bude...
Mimochodom, bude 20.5.a 21.5. tak si to nejak zariaď. Najlepšie by bolo 20.5. a v nedelu potom pojdeme do Blavy spolu.
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
od Rujir » pon dub 10, 2006 9:36
tuso píše:Rujir píše:tuso píše:...ale květnová bude...
Mimochodom, bude 20.5.a 21.5. tak si to nejak zariaď. Najlepšie by bolo 20.5. a v nedelu potom pojdeme do Blavy spolu.
Super! Teraz mi uz len ostava dufat, ze statnice budu najneskor 19.5. lebo ak nie...

If you're feeling original, it means you just haven't read enough.
od Vilík » pon dub 10, 2006 16:04
No moje vody sou spis v okoli Brna:
Svratka - Virsky kanal, a pak krome prehrady mam sjety asi vsechny useky k Brnu
Jihlava - Mohelno -> Ivancice
Dyje, Luznice + Nezarka...
No a letos chci konecne jet oddilovou Sazavu a pak Salzu. A navic skolni voda, coz bude asi Vltava
Svratka - Virsky kanal, a pak krome prehrady mam sjety asi vsechny useky k Brnu
Jihlava - Mohelno -> Ivancice
Dyje, Luznice + Nezarka...
No a letos chci konecne jet oddilovou Sazavu a pak Salzu. A navic skolni voda, coz bude asi Vltava
Však mě znáte...
od Kometa » čtv črc 13, 2006 8:40
Jela jsem 3x Vltavu, 1x Lužnici, 1x Berounku, 1x Sázavu a 1x slovenský Hron. Za nej považuju právě to poslední jmenovaný. Je tam sice dost svinčíku, někdy i smrad a skoro žádné kempy, ale ta řeka na horním toku fakt fantasticky teče.
Letos se chystam ještě jednou, nejspíš na Lužnici, i když bych možná radši jela něco, kde sem ještě nebyla. Jenže my tady těch řek zas tolik nemáme
Letos se chystam ještě jednou, nejspíš na Lužnici, i když bych možná radši jela něco, kde sem ještě nebyla. Jenže my tady těch řek zas tolik nemáme

- Kometa
- nováček
od Letec » čtv črc 13, 2006 12:54
Mě se nejvíc líbily podkarpatskoruské řeky-Tisa, Těresva, a Čeremoš v Ivano-Frankivské oblasti.
Byli sme tam předloni s Kudrnou(pro jistotu)
Vodnaté řeky, bez jezů. Tak asi WW II, za větší vody i někde WW III
Byli sme tam předloni s Kudrnou(pro jistotu)
Vodnaté řeky, bez jezů. Tak asi WW II, za větší vody i někde WW III
- Letec
- účastník
od pavproch » čtv črc 13, 2006 13:16
Vltava, Lužnice a Moravice, Blanice, Morávka, Ostravice, Váh, Hron.... a ... skleróza..... ach jo....
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
-
pavproch - Moderátor
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
- User is Online!
od pripluv » čtv črc 13, 2006 17:42
Kometa píše:Letos se chystam ještě jednou, nejspíš na Lužnici...
Tam jsem se chystal, páč jsem tam ještě nebyl, ale pak zapršelo, naverbovali tam armádu, tak jsem jel Sázavu. Počtvrtý

od tesil » pát črc 14, 2006 8:54
Kometa píše:Nevíte o nějaký řece, tak cca na 5 dní, na týden, která neni v tom mém seznamu a aspoň trochu teče? Na Hronu jsem strašně zlenivěla a nějak se mi do té líné Lužnice nechce.
váh (včetně splavných úseků nad soutokem černého a bílého). jedinej problém - málo (skoro žádný) tábořiště

-
tesil - nadšenec
od Mirek » stř črc 19, 2006 7:26
Zdravím přátelé. Zamlada jsem sjížděl pár řek v ČR ale nevětší zážitky mám
(v rámci své profese) na sjíždění pražských jezů motorovými čluny (samozřejmě bez poškození) a na zkoušky vznášedla, kdy jsme tyto jezy nejenom sjížděli ale i vyjížděli. Jinak splavné Labe a Vltavu mám projeté za "kolečkem" na lodích cca 150 - 900 tun. Já vím, že to sem moc nepatří ale jen tak pro spestření.
(v rámci své profese) na sjíždění pražských jezů motorovými čluny (samozřejmě bez poškození) a na zkoušky vznášedla, kdy jsme tyto jezy nejenom sjížděli ale i vyjížděli. Jinak splavné Labe a Vltavu mám projeté za "kolečkem" na lodích cca 150 - 900 tun. Já vím, že to sem moc nepatří ale jen tak pro spestření.
Když je hlad, tak je i husa dobrá.
od Bob » sob kvě 12, 2007 14:40
Sázava, Vltava, Berounka, Otava, Ohře, Lužnice, Moravice, Svratka, Dyje (v NP Podyjí jsme byli na brigádě sbírat netykavky, paráda) Morava, Bečva...
každá má svoje kouzlo...
ale snad nejvíc se mi líbilo na Ohři a Otavě 
každá má svoje kouzlo...

od honzi » sob kvě 12, 2007 15:20
Několikrát Vltavu.Ale tu nyní většinou v zimě to jsme tam určitě sami.Lužnici,Nežárku.Studenou Vltavu -když se to ještě smělo a moc pěkný.Řásnici když nás ještě kontrolovali pohraničníci-taky krásná říčka.A nebo po deštích Křemežský potok několikrát a moc hezké.Sázavu.Otavu.Teplou.
Honzi
Věci se prostě dějí.Čert je vem.
Věci se prostě dějí.Čert je vem.
od Vilík » pon čer 11, 2007 21:53
To je uroven... Clovek tu tyden neni a v me oblibene sekci nic novyho... Tak pridam ja... V nedelu pousteli Virskou prehradu (jen 12 kubiku) a pres tyden sportovi kurz skoly na Luznici, kde teda byl lepsi suchej program nez voda.. Pochlubim se jinde... 

Však mě znáte...
od djx1 » pon čer 11, 2007 22:21
Nic jsem nejel....
Teda jako malej kluk (asi 7 let) asi 3x dokola jezero Lhota (byla tam nudaplaz)...
Ale letos chceme s pritelkyni neco zkusit...alespon kousek. Asi Vltavu...
Teda jako malej kluk (asi 7 let) asi 3x dokola jezero Lhota (byla tam nudaplaz)...

Ale letos chceme s pritelkyni neco zkusit...alespon kousek. Asi Vltavu...