Outdoorovy mobil
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: Outdoorovy mobil
od karaya1 » pon zář 18, 2023 16:50

od mike » pon zář 18, 2023 20:05
-
mike - Moderátor
od Quido » úte zář 19, 2023 13:26
Dromedaro píše:Já nějak nerozumím tomu vysmívání, fandění nebo stydění se za nějakou značku. Přijde mi to stejně "logické" jako rivalita mezi fotbalovými fanoušky.
ta rivalita mezi fotbalovými fanoušky se dá ještě jakž takž pochopit...
-
Quido - inventář fóra
od Etheric » úte zář 19, 2023 18:42
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od apuka » stř zář 20, 2023 14:30
Neni to az tak prirozene...
- apuka
- outdoor maniak
od Etheric » stř zář 20, 2023 15:04
Vše pro práci, hlavně všechny ty sračky od Google, tam jde. Můj komunikátor, pomocí kterého komunikuji s okolím, když nemůžu mluvit, také. Mapy a podobně též fungují....
Jo a dá se tam celkem efektivně zbavit předinstalovanýho balastu, což je třeba u Xiaomi kvůli tý jejich nadstavbě zčásti nemožný..
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od apuka » stř zář 20, 2023 15:19
Ale ja jsem u nich uz roky nebyl kouknout, netusim, jaky je soucasny stav.
- apuka
- outdoor maniak
od Etheric » stř zář 20, 2023 18:21
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od pavproch » ned říj 22, 2023 13:09
-
pavproch - outdoor maniak
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
Re: Vylepšené MTB Rock Machine Blizz CRB 50-29 vel. M s...
od mike » čtv říj 26, 2023 0:44
To je teda hodne spatna vymena. Za rok budes menit iShit za podsedak, jelikoz za vic nestoji

-
mike - Moderátor
od Etheric » čtv říj 26, 2023 3:48

No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od mike » čtv říj 26, 2023 3:55

-
mike - Moderátor
od Etheric » čtv říj 26, 2023 4:08
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od mike » čtv říj 26, 2023 4:18
-
mike - Moderátor
od mike » čtv říj 26, 2023 4:37
-
mike - Moderátor
od Etheric » čtv říj 26, 2023 4:48

Vyzkouším a uvidím, ostatně nemám na výběr, z HW požadavků slevit nemůžu.
Prosím o přesunutí mobilní diskuze do mobilního vlákna, díky
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od mike » pát říj 27, 2023 2:18
Pokud jsou aplikace stejne, proc ti teda vadi Samsung?

Za mne je nejhorsi prave to prostredi, pak omezene a polofunkcni jablecne aplikace (mail, Safari...). Zadneho vyvoje k lepsimu jsem si za spoustu let nevsiml, spis naopak (pisu o softwaru, hw je OK). Androidu jsem se dost bal, jelikoz me stare zkusenosti, kdyz byl novy, byly spatne. Hromada bordelu, nic poradne nefungovalo. Pak mne pred 5 lety okolnosti (zlodej) donutily mobil s nim koupit a k memu velkemu prekvapeni byl a je naprosto v pohode. V zasade vsechno funguje, jak ma a nic mne neotravuje. Pravy opak Applu. Takze bych mel byt vlastne zlodeji vdecny

No nic, uvidis sam, vlastne jsem zvedavy, jak to dopadne. Podle mne jsi opakem cilove skupiny

-
mike - Moderátor
od Etheric » pát říj 27, 2023 4:31
Cílová skupina nevim, já to chcu na používání, ne na machrování. U Samsungu bych měl cílová skupina teoreticky být, no nejsu..
Koupim a vyzkoušim, iPhone se dá vždycky prodat a ani nemusíš jít na polovinu ceny. Akorát když by nakonec z nějakýho důvodu iPhone nevyhovoval, tak fakt nevim, jakej telefon bych si měl pořídit
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od mike » stř lis 1, 2023 17:11

Trochu blbnul uz v lete, to jsem ho spravil podle navodu z trubky (zahrat a primacknout kontakty). Asi dva mesice zadny problem a ted znicehonic prestal fungovat a uz ani tuk. Pokusy o stejnou opravu bez vysledku. Navic predtim ho system aspon videl a hlasil chyby, ted nic, chyba jen kdyz na nej lezu v nastaveni.
Premyslim o servisu, mate v tomhle smeru nekdo nejake zkusenosti? Pripadne tip na dobry v Praze? Mobil je 5 let stary, ale naprosto mi vyhovuje, takze se mi uplne nechce kupovat novy. To uz bych radej nechal spravit tenhle a vymenit v nem baterku.
-
mike - Moderátor
od Vexo » stř lis 1, 2023 23:14
- Vexo
- účastník
od mike » čtv lis 2, 2023 1:41

(jako nahrada PINu by mi to prislo v principu spatne, protoze to kazdy slysi, vcetne zlodeje, co ti mobil ukradne)
-
mike - Moderátor
od Dromedaro » čtv lis 2, 2023 5:17

Vím, že v mém okolí někteří nechtějí používat otisk prstu, protože nechtějí, aby se jejich otisk prstu odeslal a uložil s dalšími údaji výrobci telefenu někde v Číně. Nevím, jak to je nebo není, ale nepřekvapilo by mě to, kdyby tomu tak bylo.
- Dromedaro
- inventář fóra
od Etheric » čtv lis 2, 2023 5:31
Dromedaro píše: v mém okolí někteří nechtějí používat otisk prstu, protože nechtějí, aby se jejich otisk prstu odeslal a uložil s dalšími údaji výrobci telefenu někde v Číně
Tak určitě... Soudruhy fakt zajímá otisk Franty z Brna nebo Elišky z místní pekárny...

No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od mike » čtv lis 2, 2023 5:33
Tohle si IMO nikdo na svete nedovoli, protoze kdyby se na to prislo a ono by se driv nebo pozdeji prislo, tak by to byl strasny pruser a ta firma by skoncila. Plus druha vec, k cemu by jim to progrca bylo? Pointa snimace otisku je v tom, ze na nej polozis zivy prst (to ruznyma technikama detekujeme), takze zneuzit sejmuty otisk se moc neda.
@Etheric: asi tak...
-
mike - Moderátor
od booze » čtv lis 2, 2023 6:09
Aplikace se v mobilu otevrely a po cca 3 sec spadly. Nefungoval pristup do pameti zarizeni a po pripojeni na PC se pamet tvarila uplne zaplnenena i kdyz tam nic nebylo.
-
booze - outdoor maniak
od Dromedaro » čtv lis 2, 2023 7:13

Ale je fakt, že to vždy slyším nejvíce řešit tento typ lidí z pekáren a montoven od pásu a ti, u nichž by teoreticky někdo mohl mít zájem se dostat k jejich informacím, to neřeší.
Já nevím k čemu by jim byl otisk prstů, ale když si nechají posílat každou prkotinu, kam chodíš na weby atd, tak proč ne toto, i když u těch webů atd je asi obchodní zájem.
Mike: Díky, to mě právě zajímalo, jak to funguje a jestli to rozpozná živý prst nebo třeba stačí otisk na folii (viděl jsem v jednom filmu, proto se ptám

Když už jsem narazil na někoho, kdo do toho vidí, tak by mě zajímalo, jak je to s tím přístupem do mobilu třeba přes PIN nebo heslo. Protože sleduju krimi dokumenty a případy a tam je právě dost často, že vyšetřovatelé operují s informacemi z mobilu, i když je třeba dotyčný mrtvý nebo nezvěstný. Tak mě zajímá, jak oni se do toho mobilu dostanou.
Tak buď si ty mobily lidi neheslují nebo má polici k dispozici nějaký nástroj, jak se do toho dostat přes hesla. Když jde o nějaké informace třeba z messengeru atd, tak mě napadlo, že si ty podklady a kopie zpráv vyžádají třeba od provozovatele. Třeba co jsem četl, tak do messengeru mají prý normálně přístup pracovníci FB.
Zkoušel jsem na toto téma googlit a v různých diskuzích jsem našel, že tam prý existují nějaká zadní vrátka v sytému, jak se do toho dostat přes heslo. Ale jsou to infa z diskuzí na webu, tak nevím, co je na tom pravdy. Této informaci ale zase odporuje to, že v Británii prý hrozí dva roky vězení, když nesdělíš policii při vyšetřování kod do tvého mobilu nebo zařízení. A nedávno jsem četl o té aktuální bytové kauze na magistrátu v Brně a prý se to nějak zaseklo na tom, že jeden advokát, kterému zabavili notebooky atd nechce sdělit heslo do svého notebooku, vyšetřovatelé se tam nemohou dostat, takže už to má pěkně dlouho zabavené a on na to podal stížnost, že tam má dokumenty i od jiných klientů, které potřebuje ke své práci.
- Dromedaro
- inventář fóra
od Etheric » čtv lis 2, 2023 8:10
Dromedaro píše:Etheric: To se vysmívá někdo, kdo tu pořád řeší Čínu a její sběr informací plus paranoidně odmítá každý souhlas ke cookies
Paranoidně? Ne, jen mě otravuje, když jdu na nějaký stránky, typicky eshop, a pak mi chodí maily typu toto vás nedávno zaujalo.... Kdyby k tomu bylo například že mi na to daj dobrou slevu, ok, ale takhle... Neodmítám z důvodu paranoi, nýbrž proto, že nechcu být ničí zboží, tedy ne aniž bych z toho naoplátku něco měl

Krom komerčních subjektů jako eshopy a spol Erikův telefon fakt nikoho nezajímá, tím jsem si jistý..
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od karaya1 » čtv lis 2, 2023 10:06

Ukládání biometrie se dělá "hashem" - v uvozovkách protože tradičně je hash deterministický algoritmus, a když mu byť malinko změníš vstupní data, měl by se statisticky náhodně změnit výstup. Pro biometrii nic moc, nikdy neuděláš dva naprosto stejné snímky prstu. Takže když děláš "enrollment", vezme se několik vstupů, z nich se sebere "template" (vzor), který je vyjádřený nějak matematicky (tj. třeba model důležitých vzorů v otisku, parametry obličeje apod.) a ten se uloží. Při ověřování pak vložíš nový vstup, ten se převede na template a porovná s uloženým - přičemž 100% shoda znamená podvod

od Lipon » čtv lis 2, 2023 10:32
i u face recognition je volba zadat heslo do telefonu, pokud není obličej rozpoznán
se silnějším (delším) heslem je to pro OČVTŘ problém a obvykle tím nemají chuť trávit dlouho čas a hledají jiné cesty, pokud na danou kauzu není samozřejmě tlak shora
je to jenom o tom, co všechno potřebuji v telefonu ochránit a podle toho ten telefon zabezpečit (a počítat s určitou mírou diskomfortu)
- Lipon
- inventář fóra