Zalepení tropika z polyesteru se silikonovým zátěrem
rady a porady pro opravy
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Zalepení tropika z polyesteru se silikonovým zátěrem
od dzban » pát srp 13, 2021 11:55
Dobrý den,
ve stanovém tropiku Robens mám díru (asi 1cm v průměru). Tropiko je z materiálu "siliconised polyester", což se ukázalo jako překážka pro nalepení záplaty. Běžná lepidla - chemopreny, epoxy, lepidlo na karimatku ani SeamGrip +WP (přímo na stany) - na něm vůbec nedrží. Dokonce se nechytá ani lepenka duck tape.
Na netu jsem našel jen toto lepidlo na švy - https://www.nalehko.com/produkt/lepidlo ... t-sealant/ . Díra je však v poměrně namáhaném místě, pochybuji že toto lepidlo bude držet.
Nemá s lepením silikonovaných materiálů někdo zkušenost?
Předem děkuji,
Ondřej
ve stanovém tropiku Robens mám díru (asi 1cm v průměru). Tropiko je z materiálu "siliconised polyester", což se ukázalo jako překážka pro nalepení záplaty. Běžná lepidla - chemopreny, epoxy, lepidlo na karimatku ani SeamGrip +WP (přímo na stany) - na něm vůbec nedrží. Dokonce se nechytá ani lepenka duck tape.
Na netu jsem našel jen toto lepidlo na švy - https://www.nalehko.com/produkt/lepidlo ... t-sealant/ . Díra je však v poměrně namáhaném místě, pochybuji že toto lepidlo bude držet.
Nemá s lepením silikonovaných materiálů někdo zkušenost?
Předem děkuji,
Ondřej
- dzban
- nováček
Re: Zalepení tropika z polyesteru se silikonovým zátěrem
od Semo » pát srp 13, 2021 12:17
Prisit zaplatu (z cohokolvek nepremokaveho), svy zatriet rozriedenym silikonom (v tech. benzine).
- Semo
- účastník
od Etheric » pát srp 13, 2021 13:39
Existují přímo záplaty na tenhle povrch, teď nevím jestli to maj v nalehko, pod7kilo nebo outdoorline.sk
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od infrastellar » pon srp 16, 2021 8:07
- infrastellar
- nováček
od dzban » čtv srp 19, 2021 11:36
Děkuji všem za vaše rady, stan už je opraven.
Nakonec jsem se rozhodl nechat přišít záplatu u místní švadleny. Zastřít silikonem už pak byla hračka. Rozmíchat silikon v benzínu jde dobře, nanášet štětečkem jde poté hladce.
A už můžu vyrazit na zářijovou Šumavu. Ještě jednou díky.

Nakonec jsem se rozhodl nechat přišít záplatu u místní švadleny. Zastřít silikonem už pak byla hračka. Rozmíchat silikon v benzínu jde dobře, nanášet štětečkem jde poté hladce.
A už můžu vyrazit na zářijovou Šumavu. Ještě jednou díky.

- dzban
- nováček
• Stránka 1 z 1