Off road brusle (kolečkové)
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Off road brusle (kolečkové)
od anglicak » pon zář 15, 2008 16:34
rad bych jezdil vetsinou po horsim asfaltu, betonu a libi se mne neco takoveho [url=http://www.inline-shop.cz/outdoor-in-line-brusle/pro-muze/powerslide/powerslide-cross-trainer-s3/Powerslide Cross Trainer S3/[/url]
mate nekdo zkusenosti?
diky za odpoved
edit ZB
- anglicak
- nováček
od zbuddy » pon zář 15, 2008 18:38
vítám Tě na OF, i když koukám, že jsi zaregistrován již déle. Nicméně jsem potěšen, žes poprvé napsal do této sekce.
Nevím o nikom tady, kdo by na tomto typu bruslí jezdil. Viděl jsem na nich jen pár lidí, naposled jednoho borce na druhé jízdě Brnem, jel bez hůlek, ale myslím, že tlamu nehodil. Vím, že Siky na nich jezdí v Pardubicích, když je hnusné počasí, i třeba na sněhu. Mne také lákaly, teď se mi více líbí Skike, které jsou v Německu dost populární. Ale času aj. je tak málo, že jsem si řekl, že se zatím soustředím na normální brusle, nanejvýš bych se dal na nordic blading

-
zbuddy - Moderátor
od lindaV » pon zář 15, 2008 22:07
ja jezdim na Skike, koupila jsem je letos na jare v Rockpointu ve vyprodeji za necele tri tisice... Po horsim asfaltu se na tom jezdi v pohode, ale na vylozeny "offroad" to zas tak moc neni... Oproti inlajnum ocenuji ze do pohybu zapojim i ruce, taky brzdy funguji docela spolehlive, coz se hodi... Rozhodne ale clovek musi makat vic nez na inlajnech, ja teda byvam vzdy docela vyrizena:-)
Jinak s tema od Powerslidu zadnou zkusenost nemam....
od anglicak » úte zář 16, 2008 6:03
Problem je, ze tady v UK jsem nikdy nikoho na nich nevidel a prodavaci je sice prodavaj, ale zkusenost zadna. Jezdim casto do Prahy, mate typ na obchod, kde by se dalo s prodavaci promluvit a i je vyzkouset.
- anglicak
- nováček
od zbuddy » úte zář 16, 2008 9:53

-
zbuddy - Moderátor
od zbuddy » úte zář 16, 2008 9:58
Tak to mi uniklo, všiml jsem si pozdě, jinak v Německu je sice dost vysoká cena, ale furt díky kursu Eura výhodná, hlavně v kompletu s hůlkami.lindaV píše:Ahoj,
ja jezdim na Skike, koupila jsem je letos na jare v Rockpointu ve vyprodeji za necele tri tisice...
Jinak vítej do sekce inline, na OF jsem Tě letos již uvítal.

-
zbuddy - Moderátor
od lindaV » úte zář 16, 2008 13:57
anglicak píše:Nad skike jsem taky premyslel, neb mne laka moznost jen odepnout botu a da se pokracovat v chuzi a nemusim tahat dalsi par bot. Chtel bych je brat na vylety, kde cast trasy je po silnickach, kde bych je vyuzil a cast je mimo cesty kde bych je pouze pripnul na batoh.
Tak to jsem mela taky takove vize, ze to clovek muze vzit s sebou na vylet a kde to pujde tak nazout... Ale on je to fakt docela velky kram, to bych musela brat 50L batoh, na jiny bych to asi fakt nepripla... A ten by pak pri jizde asi docela prekazel... Kazda ta "brusle" ma 2 kila, k tomu hulky, v zajmu bezpecnosti beru i helmu a chranice na kolena... Nevim, prijde mi ze pak by si clovek neuzil moc to chozeni ani tu jizdu... Ale nekomu to muze vyhovovat.
Jinak v tom RP jsem si je i pujcovala nez jsem je koupila, urcite je meli v pujcovne Na Perstyne a Na Porici, takze bys je mohl vyzkouset, ale nevim jestli to plati i ted, uz je to skoro pul roku. S tim ze by Skiky prodavali v nejakem jinem obchode v Praze jsem se nesetkala. Nejake od Powerslidu jsem videla akorat v Dlazdene
Na netu jsem koukala ze nekdo prodava Skike za 5000: http://www.skike.ic.cz/
od zbuddy » úte zář 16, 2008 14:18
Na ty Skike jsem viděl na německém webu speciální tašku, je to fakt kráva velká.
Další varianta jsou inline brusle se sundávacím skeletem, jdeš pak v takových metrosexuálních botičkách, je to také myslím od Powerslide, kdyžtak to najdu. Salomon také tento typ bruslí dělal, viděl jsem to na jejich webu jako video. Škoda tohoto výrobce

Pak jsou ještě další "terénní brusle"
a) Rollerblade Coyote - už se nevyrábí
b) Landrollery
c) viděl jsem je v Brně, Roces Big Cat SAS
d) na Ladronce jsem viděl jednou paní, co měla normální pohorky a na nich upevněný podvozek á la dávné brusle na kličku. Bohužel jsem se jich nezeptal, odkud to mají a na netu jsem je nenašel

Tady máš Skike v UK. Ještě jedna věc, na německých stránkách nabízejí i kolečko se zpětnou brzddou, vhodné hlavně pro jízdu do kopce...

-
zbuddy - Moderátor
od anglicak » úte zář 16, 2008 15:16
Mam si dat na neco pozor pri koupi, nebo zde nejsou zadne vetsi rozdily v kvalite..popripade jakeho vyrobce zvolit...rad zaplatim za kvalitu.
- anglicak
- nováček
od zbuddy » úte zář 16, 2008 15:50

-
zbuddy - Moderátor
od anglicak » úte zář 16, 2008 16:18
- anglicak
- nováček
od zbuddy » úte zář 16, 2008 16:33

To, že 1 brusle váží 1,9 kg Ti nevadí, uvědom ale si dále, že hůlky na nordic blading se dost blbě nesou díky své délce, i když jsou dejme tomu skládací...

-
zbuddy - Moderátor
od zbuddy » stř zář 17, 2008 6:19
Edit: zde délka holí pro nordic blading, takže pro 175 cm výšky potřebuješ 160 cm hůlky...Snad se vyjádří i kolegyně s praktickou zkušeností

-
zbuddy - Moderátor
od lindaV » stř zář 17, 2008 9:38
Poprvé jsem tenkrát měla půjčené nějaké hůlky Leki na nordic blading, jednodílné s hrotem z tvrdokovu, a po v podstatě celodenní jízdě (asfalt), mě docela bolely klouby v zápěstí.
Exel dává na své hole nějaký odpružený hrot, což může být super, ale ta cena... Mají je tady (mimochodem tam mají i ty offroad brusle, takže vlastně další obchod v Praze).
Já zrovna nechtěla investovat víc peněz, navíc jsem nevěděla jak moc mě to bude bavit, tak jsem koupila provizorně nějaké "nounejm" teleskopické, za 700Kc, aby to nebyla taková stráta když se zničí, a zatim s tim jezdim. Při transportu v MHD je fajn, že se dají složit. Dokonce mají antishock, takže zápěstí vůbec nebolí...

No, chystám se přejít na nejběžnější a vcelku levný řešení co používá většina lidí na nordic blading a kolečkové lyže - jednodílné hůlky jako na běžky a košíčky vyměnit za hroty z tvrdokovu.
od zbuddy » stř zář 17, 2008 11:54
anglicak píše:diky moc. A jeste jeden dotaz..mozna hloupej, ale jakou sirku zaberu pri brusleni..jde o to, ze podel more je cca15km pekna draha, ale je siroka cca pro dve kole jedouci vedle sebe.
Víš, jeda dnes ráno jeda ve vlaku do Prahy napadla mne přesně tato otázka. Viděl jsem totiž lesní pěšinku a řekl jsem si, ta je pro nordic blading úzká. Na to je potřeba tak 2, lépe 3 m šířky. Vem si to, že hodně mácháš hůlkami a při neopatrnosti můžeš kolaře hůlkou srazit či mu píchnout mezi špice kola

-
zbuddy - Moderátor
od pavproch » stř zář 17, 2008 12:07
off road = 4x4
takový brusle sem teda ešče neviděl.....

-
pavproch - outdoor maniak
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od zbuddy » stř zář 17, 2008 12:14

na Skordic skating. Kurňa, zase "nová" kategorie

@ pp: a hybaj zpět do svojí sekce

-
zbuddy - Moderátor
od pavproch » stř zář 17, 2008 12:18

-
pavproch - outdoor maniak
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od lindaV » stř zář 17, 2008 13:38
anglicak píše:diky moc. A jeste jeden dotaz..mozna hloupej, ale jakou sirku zaberu pri brusleni..jde o to, ze podel more je cca15km pekna draha, ale je siroka cca pro dve kole jedouci vedle sebe.
Myslim ze pro samotnou jizdu by to mohlo stacit, jen bys musel uhybat ostatnim cyklistum a spol, takze pokud tam je velky provoz, nebylo by to uplne ono...
Pro predstavu te sirky zaberu staci kouknout na nejake video, treba tady.
Re: off road brusle
od ZbynekN » pát bře 13, 2009 9:46
od zbuddy » pát bře 13, 2009 9:49

-
zbuddy - Moderátor
od ZbynekN » pát bře 13, 2009 9:51

od zbuddy » pát bře 13, 2009 9:54
ZbynekN píše:To jsem se tu taky dočetl. Jen kdybys mne náhodou na Kladně potkal s těma věcma na nohou, tak ať víš, že je to sulov

-
zbuddy - Moderátor
Re: Off road brusle (kolečkové)
od zbuddy » pát kvě 22, 2009 12:13

edit: fotka
td

-
zbuddy - Moderátor
Re: Off road brusle (kolečkové)
od zbuddy » čtv kvě 6, 2010 10:33

-
zbuddy - Moderátor