Batoh na in-line brusle
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Batoh na in-line brusle
od ruka » ned led 27, 2008 17:43
Shanim batoh s primarnim urcenim na in-line brusle. Mate nekdo nejake prakticke zkusenosti, doporuceni?
Co bych si asi tak predstavoval. Predevsim pozaduji co nejlepsi ventilaci od zad neb s mym soucasnym cyklobatohem skoncim pokazde s velkym propocenym kolem na zadech. Silne uvazuji o sitce (napr. jak maji nektere batohy znacky Deuter), ale na foru jsem dost casto cetl zamitave nazory (ve vetsine pripadu nijak nepodlozene argumentaci, proc ne), coz mne trochu odrazuje. Dalsi z pozadavku je, aby se do batohu vlezly desky velikosti A4 (chtel bych v nem mit moznost obcas prenest nejake "papiry"), coz eliminuje mnoho cyklobatohu, ktere jsou prilis uzke. Lehce jsem si to propocital jakou velikost bych si predstavoval a vyslo mi ze 20L by melo bohate stacit. Hodlam v tom vozit 1,5L piti + boty + rucnicek. No a cenove by to cele nemelo presahnout 2-2.5k.
Co jsem procital forum (napr. batohy do mesta a podobne temata), tak byly doporucovany batohy 25L a vyse, coz je IMHO pro muj ucel zbytecne.
Taky by mne zajimaly vase zkusenosti s ruznymi zadovymi systemy a ktery je podle vas nejlepsi, aby mel clovek v parnych letnich mesicich co nejmene propocene zada. Budu vdecny za kazdou radu.
- ruka
- nováček
od zbuddy » ned led 27, 2008 22:46

-
zbuddy - Moderátor
Re: batoh na in-line brusle
od Umiaki » ned led 27, 2008 23:50
Taky jezdim, s batohem vzdycky. Jestli shanis batoh s ventilaci tak napr. pinguin biker nebo air nebo vape prip. wasabi.
Dulezite je hlavne, aby ti sedl jako ulity, u inline a cyklo batohu je to dulezitejsi nez jindy... kdyz se ti hybe batoh na zadech pri kazdem pohybu, tak je to na nic.
Husky sice vyrabi specialni inline batohy, ale do huskyho bych nesel.
Jinak sitovana zada jsou urcite fajn, ale me nevyhovuji, protoze jsou vypoukla (trochu mene mista na knihy) a protoze mi proste ten muj maly batoh nesedi (spatne vybrany

od ruka » pon led 28, 2008 9:21
Brusle nosit v batohu rozhodne nechci (to by chtelo jiny batoh), maximalne na, ale ani to spis ne. Nejezdim nikam daleko, takze neni problem vzit brusle do ruky.
Jak asi spravne chapu, batoh je treba vyzkouset na zadech, aby dobre sedel. Ty Pinguiny, Vaude i Vape vypadaji fajn. Ale to mne privadi k otazce. Kde v Brne maji takove batohy na ozkouseni?
- ruka
- nováček
od zbuddy » pon led 28, 2008 9:38

-
zbuddy - Moderátor
Re: batoh na in-line brusle
od dvora » pon led 28, 2008 9:39
Zatim jsem ho nezkousel, asi zadnej zazrak, sel jsem do toho jen kvuli te sleve. Jenak jsem si koupil ledvinku Deuter v Hudy s flašou a 2 kapsickami. Zkousel jsem ji na běhny a dobry. Snad poslouží i na inliny.
-
dvora - nováček
od Umiaki » pon led 28, 2008 9:58
zbuddy píše:Vape neznám, sleva možná zajímavá, ale zná zde někdo jejich kvalitu?
Myslím, že naprostá většina lidí z Ostravy a okolí - Vape je tu hodně vidět - ti potvrdí skvělé zpracování a spolehlivost. Nemají sice corduru ani svařené švy, ale je to solidní, nikde nečouhají nitě, nerozpadne se, zipy drží, kapsy akorát... jen musí padnout

Ale v Brně... to fakt nevím (možná v Eliassu?), ale za tu cenu bych to zkusil objednat a kdyžtak vrátit... 750 oproti imho srovnatelným berghausum nebo vaude za 2k - napr. vaude gallery je skoro stejny jako vape air 30.
od zbuddy » pon led 28, 2008 10:03
Umiaki píše:Ale v Brně... to fakt nevím (možná Eliass?), ale za tu cenu bych to zkusil objednat a kdyžtak vrátit... 750 oproti imho srovnatelným berghausum nebo vaude za 2k - napr. vaude alpin je skoro stejny jako vape air 30.
Píšu přece Alpsport, což je jméno kamenného obchodu "Eliass.net"

Díky za info a zkušenosti s VAPE.

-
zbuddy - Moderátor
od Umiaki » pon led 28, 2008 12:52
zbuddy píše:Umiaki píše:
Mel jsem na mysli, ze Vape by mohli mit v eliassu (v Ostrave jsem zvykly rikat tomu eliass

Poprve a naposledy co jsem napsal "???" hned to editnu

od zbuddy » pon led 28, 2008 12:58
Umiaki píše:[Mel jsem na mysli, ze Vape by mohli mit v eliassu (v Ostrave jsem zvykli rikat tomu eliass) - neopravoval jsem te
A v Brně tomu říákají u "Eliášů"

-
zbuddy - Moderátor
od Klíma » pon led 28, 2008 14:12
(pomohla hlinikova pasovinka + izolacka)
-
Klíma - nadšenec
od ruka » pon led 28, 2008 14:28
zbuddy píše:Jenom chci říci jedno, stejně se vždy zpotíš, a když se nezpotíš při jízdě, tak se začneš potit ihned při pauze. Musíš mít dobré funkční prádlo (já nyní již jen vlna, v největším horku vlněný nátělník...Hlavní výhoda odvětraných batohů je, že záda se potí méně resp. se pot rychleji odpařuje a při zpětném nasazení batohu na záda nenasazuješ něco, co je celé mokré potem.
Jj. O vyhodnosti mit na sobe pokrokovy a funkcni material jsem uz byl poucen kamaradem a jeho pritelkyni. Ono spis jde o to ze se soucasnym batohem co jezdivam mivam obrovsky propoceny flek na zadech. A pak se obcas i stydim vlezt do autobusu, abych dojel domu (sami vite jak jsou v lete odpudivi zpoceni lide v MHD).
Umiaki píše:Ale v Brně... to fakt nevím (možná v Eliassu?), ale za tu cenu bych to zkusil objednat a kdyžtak vrátit... 750 oproti imho srovnatelným berghausum nebo vaude za 2k - napr. vaude gallery je skoro stejny jako vape air 30.
Do toho Alpsportu skocim. Hodnekrat jsem sel kolem, ale nikdy jsem si nevsim, ze by tam byla nejaka prodejna (az ted jak sem se podival na mapy jsem poucen kde ze lezi

- ruka
- nováček
od zbuddy » pon led 28, 2008 15:21

Co se týče zpocení, pod odvětraným batohem se zpotíš méně a když budeš mít rychleschnoucí funkční prádlo, ať nežeru, dejme tomu Polyester (Coolmax)/ polyamid/polypropylén, tak do nastoupení do autobusu vyschneš.
A co takhle s sebou náhradní triko, ha?
P.S. Přemýšlel jsem a přemýšlím též na určité túry na inline i bez nich o této velkoobjemové ledvince od TNF TNF Sport Hiker , má fakt dobrý bederák a upínací popruhy, které zdá se eliminují pohupování. Je dost velká, dá se nosit i přes rameno a v ruce, prodává se v TNF Praha. Podobné dělají ještě v USA dostupné Mountainsmith apod. U nás jsem viděl něco podobného od Marmot - ledvinkobatoh od Marmot , bylo to slevněno v Hudy, teď už ne

Deuter Hokus Pokus, ledvinku rozložitelnou na batoh 20 L. Pro úplnost, něco podobného, ale s menším baťůžkem dělá Vaude (Nordic Walker). Ufff

-
zbuddy - Moderátor
od Umiaki » pon led 28, 2008 20:09
od libelius » stř led 30, 2008 21:51

od zbuddy » stř led 30, 2008 22:12
P.S. Z Tvého příspěvku není jasné, kde jezdíš a kam jedeš domů do kopca...Bydliště v Tvém profilu není...

-
zbuddy - Moderátor
od libelius » čtv led 31, 2008 19:18
zbuddy píše:Nevím, zda jsi četl, co jsem psal, na Ladronce jezdím jen s ledvinkou, teď v zimě bez ní (věci v kapsách bundy). Doma na KL vyjíždím na bruslích, takže zase jen klíčenka a v ní pár drobných na pivo. A na inline zájezdech v cizině jezdím s typem batohu, který je zrovna na danou trasu a počasí vhodný. Ale také jen v šortkách a s ledvinkou s penězi a doklady - např. okruh 18 km na konci trasy, kde již stojí autobus. A když kolegové inlinisté na OF spojují např. školu a potom inline, tak potřebují dostatečně velký a versatilní batoh na tyto účely - jsou to studenti a nemají třeba k disposici auto jako já, ve kterém nechají nepotřebné věci...Kapiš?
P.S. Z Tvého příspěvku není jasné, kde jezdíš a kam jedeš domů do kopca...Bydliště v Tvém profilu není...
Už som skúšal spojit inline a batoh, ked som chcel v lete jazdiť na nich do práce. No nech som mal oblečené čokolvek, vždy som sa spotil, v batohu som mal len pár drobností!! A to chodím ráno o šiestej z domu. ked ešte tak nepeče oskar.Inak cesta mi trvá asi 30min, skrz celé mesto.
A na tvoju otázku: som z Nitry,bývam na sídlisku na samom vrchu kopca--takže nech idem kam kolvek idem vždy dole kopcom, no a chodím(e) s kamošmi, po celom meste a okolí--proste kde to dovolí cesta či chodník.
od zbuddy » čtv led 31, 2008 23:45
P.S. Někde bylo na netu srovnání náročnosti inline a cyklistiky, ale nevzpomenu si kde

P.P.S. Zde:
"1. In-line skating vs. Running
Routine in-line skating produces nearly the same increase in aerobic fitness as running.
2. Muscular Activity Levels
Inline skating creates higher muscular activity levels for hips, thighs and shins than running or cycling.
3. Impact Shock
In-line skating produces less than half the shock and impact to joints than running does.
4. Leg Muscles
In-line skating strides work leg muscles for longer time than running strides or cycling crank cycles.
5. Calorie Burning
In-line skating burns as many calories as running."

-
zbuddy - Moderátor
od libelius » pát úno 1, 2008 7:52
dokonca aj pri rýchlej chôdzi ak trvá dlhšie ako len dobehnutie na bus

Trochu vzrušenia na inline patrí, inak by som si ich ani nekúpil. Voziť sa len po rovnom chodníku pozdlž rieky nie je zaujímavé. To je ako túra z Blavy do Viedne--nič zaujimavé a najväčšia prekážka je asi Dunaj

, krajšia je predsa túra Fartrou a pod...
od zbuddy » pát úno 1, 2008 9:25

-
zbuddy - Moderátor
od Umiaki » pát úno 1, 2008 14:32
libelius píše:Nazdar, tak neviem ako vy tam v Čechách, no ja preferujem len ladvinku na penaženku a mobil. Batoh len zbytočne zavadzá a prišiel by som aj o to potešenie šlapať z mesta domou pekne unavený a do kopca.
Puvodni pozadavek byl aby se tam vlezla A4... a to uz potom neni ledvinka

Btw ja proste ledvinky na sporty nemam rad, prijde mi strasne nejiste, ze se to nepoztraci... veci hodim do baglu, zavru a mam jistotu, ze se nerozepne, veci se neztrati.
od libelius » pát úno 1, 2008 17:11
Umiaki píše:libelius píše:Nazdar, tak neviem ako vy tam v Čechách, no ja preferujem len ladvinku na penaženku a mobil. Batoh len zbytočne zavadzá a prišiel by som aj o to potešenie šlapať z mesta domou pekne unavený a do kopca.
Puvodni pozadavek byl aby se tam vlezla A4... a to uz potom neni ledvinka
Btw ja proste ledvinky na sporty nemam rad, prijde mi strasne nejiste, ze se to nepoztraci... veci hodim do baglu, zavru a mam jistotu, ze se nerozepne, veci se neztrati.
Asi ta celkom presne nechápem--ak sa ti nestratí nič z batoha tak ako sa to môže stratiť zo zavretej ladvinky??Ty tam nemáš zips

Inak mne sa skôr stáva že sa stratím celý aj s ladvinkou

od zbuddy » sob úno 2, 2008 7:48
Nesmíš s ní jezdit v tramvaji maje ji na zádech. Nevím, v kterých linkách ostravských tramvají jezdí romští kapsáři...V PH jsou teda nejen romští, ale dejte si pozor i v metru a zejména v tramvaji 22.Umiaki píše:Btw ja proste ledvinky na sporty nemam rad, prijde mi strasne nejiste, ze se to nepoztraci... veci hodim do baglu, zavru a mam jistotu, ze se nerozepne, veci se neztrati.
pro šalingradisty: tramvaj = šmyrgl, šalina

-
zbuddy - Moderátor
od libelius » sob úno 2, 2008 8:57
No zasasme skončili pri tom-- "ako z domu vyrazím (bez topánok), tak sa tam aj snažím vrátiť"

od zbuddy » sob úno 2, 2008 9:05

Máš pravdu, bez vzrušení by to nebylo, ono skočit si za jízdy na chodník a zase zpět apod. Mimochodem, při noční jízdě Blavou jsem viděl takové kousky u místní omladiny, že jsem čuměl a musím říct, že tamní baby jezdí jako královny.

-
zbuddy - Moderátor
od libelius » sob úno 2, 2008 9:27
zhodil brzdu--nejak tam zavadzala a asi po hodine som skúsil len miernejší kopček a jasnačka že som hneť pristál v jarku--naštastie len odreté bedro a ruka. Neskoršie ked som sa nahánal s kamošmi tak sme dvaja padli cez seba v plnej rýchlosti--a to mám jazvy ešte dva roky po tom

Do blavy sa mi zatial nepodarilo íst, nikoho s kamošou som tam nevedel dostať