Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
| Autor |
Zpráva |
|
agentw4c
|
Předmět příspěvku: Re: Outdoor filmy Napsal: úte kvě 5, 2009 14:11 |
|
 |
| účastník |
 |
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Umiaki
|
Předmět příspěvku: Re: Outdoor filmy Napsal: úte kvě 5, 2009 16:09 |
|
Registrován: stř říj 31, 2007 18:47 Příspěvky: 1238 Bydliště: Ova
|
Já už to tedy mám z torrentů, ale teď ještě sháním titulky v nějakém jazyce, kterému rozumím 
_________________ pokušení lízat ropuchy ve většině případů podléhám http://www.globulos.com/
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pripluv
|
Předmět příspěvku: Re: Outdoor filmy Napsal: úte kvě 5, 2009 17:16 |
|
Registrován: úte srp 10, 2004 13:17 Příspěvky: 15848 Bydliště: mám
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Hafi
|
Předmět příspěvku: Re: Outdoor filmy Napsal: stř kvě 6, 2009 12:05 |
|
Registrován: pát led 5, 2007 10:28 Příspěvky: 5122 Bydliště: Už zas Praha :-(
|
|
tak sem to konecne stahnul...v tech kouskach po 100MB - sem myslel, ze mi jebne
jak ste na tom s hledanim titulku? aspon v Aj, kdyz uz ne v cestine.
_________________ Moje dočasná emigrace do Kanady
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
teoretic
|
Předmět příspěvku: Re: Outdoor filmy Napsal: stř kvě 6, 2009 12:10 |
|
Registrován: pát kvě 6, 2005 12:59 Příspěvky: 6359 Bydliště: je-li hlad, tak se v ústí nadlabem
|
Tak to upni někam v celku  t.
_________________ výjimka, víkend, visačka, kvůli - aby to vešlo do krve 1. pád já 2. p. mě, mne 3. p. mně, mi 4. p. mě, mne 5. p. x 6. p. mně 7. p. mnou
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Hanzik
|
Předmět příspěvku: Re: Outdoor filmy Napsal: čtv kvě 14, 2009 22:18 |
|
 |
| účastník |
 |
Registrován: stř lis 1, 2006 14:07 Příspěvky: 701 Bydliště: Ostrava
|
Tak jsem se na Nordwand prave dodival a musim rict, ze to je docela dobre. Jen me vytocila scena, kdy se po padu laviny Andreas Hinterstoisser odrizne z lana, aby odlehcil povolujici skobu a umoznil tak Tonimu Kurzovi dalsi sestup... Ve skutecnosti jej ta lavina strhla rovnou... Btw. titulky jsou zde
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
-ant-
|
Předmět příspěvku: Re: Outdoor filmy Napsal: ned kvě 17, 2009 8:46 |
|
Registrován: čtv lis 30, 2006 13:33 Příspěvky: 942 Bydliště: Vysočina a Praha nebo obráceně.
|
agentw4c píše: Kruciš, měl jsi napsat, že tomu chybí závěr. Sice možná tak dvě tři minuty, ale při tom objemu a stráveném času to nepotěší. A ty titulky Hanzik píše: Nejsou přímo na tuhle verzi a je je třeba upravit pro druhou část. Hanzik píše: Jen me vytocila scena, kdy se po padu laviny Andreas Hinterstoisser odrizne z lana, aby odlehcil povolujici skobu a umoznil tak Tonimu Kurzovi dalsi sestup... Ve skutecnosti jej ta lavina strhla rovnou... Mno já tam nebyl, a vlastně nikdo z žijících to nemůže říct, jak to bylo. Bílého pavouka od Hillaryho jsem nečetl, ale ani ten u toho nebyl, a obávám se, že Toni Kurz to na laně taky nikomu nevyprávěl než skonal. Odříznutí lana je taková romantická verze, aby tam těch neštěstí nebylo tolik najednou.  Kdo ví jak to bylo. I toto dílo je především film, ne přesný přepis událostí. A je z něj dost cítit, že ho natáčeli Němci a ne Rakušané. Ti by se na ty svoje lezce dívali poněkud jinak.  PS: ještě bych doplnil, že to zatloukání skob ve filmu se mi moc nezdálo, počkám si na vyjádření nějakého metodika 
_________________ Chorvatsko -Sv.Ilja 1642m n.m. (06/2010). Fotoalba na Picase.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
-ant-
|
Předmět příspěvku: Re: Outdoor filmy Napsal: pon kvě 25, 2009 19:57 |
|
Registrován: čtv lis 30, 2006 13:33 Příspěvky: 942 Bydliště: Vysočina a Praha nebo obráceně.
|
-ant- píše: Hanzik píše: Jen me vytocila scena, kdy se po padu laviny Andreas Hinterstoisser odrizne z lana, aby odlehcil povolujici skobu a umoznil tak Tonimu Kurzovi dalsi sestup... Ve skutecnosti jej ta lavina strhla rovnou... Mno já tam nebyl, a vlastně nikdo z žijících to nemůže říct, jak to bylo. Bílého pavouka od Hillaryho jsem nečetl, ale ani ten u toho nebyl, a obávám se, že Toni Kurz to na laně taky nikomu nevyprávěl než skonal. Odříznutí lana je taková romantická verze, aby tam těch neštěstí nebylo tolik najednou.  Kdo ví jak to bylo. I toto dílo je především film, ne přesný přepis událostí. A je z něj dost cítit, že ho natáčeli Němci a ne Rakušané. Ti by se na ty svoje lezce dívali poněkud jinak. :twisted Čtu Bílého pavouka od Heinricha Harrera (jeden z prvovýstupců na Eiger), takže: (Čtyři lezci připravují slanění, protože se nedostali přes traverz)Připravují lano ke vzdušnému slanění. To je právě okamžik, kdy zdola zavolá Albert von Allmen. (volá z okna zubačky, odpovědí mu všechny čtyři hlasy že je vše v pořádku, žádné volání o pomoc. O dvě hodiny později von Allmen vykoukne ještě jednou z okna, a zavolá, odpoví mu už jen jeden hlas.)"Pomoc! Pomoc! Všichni jsou mrtví! Zbyl jsem jenom já, pomoc!" (Horští vůdcové) ...dostanou se asi 100m pod Toniho Kurze, který visí ve smyčce. Když zaslechne zachránce, v ještě překvapivě jasném hlase zazní zoufalství a radost zároveň: "Už žiju jenom já. Hinterstoisser se zřítil, úplně dolů. A Rainera přitáhlo lano ke karabině a tam zmrzl. A Angerer visí pode mnou, taky mrtvý. Při pádu se oběsil na laně..." Takže nikdo neví co se stalo. 
_________________ Chorvatsko -Sv.Ilja 1642m n.m. (06/2010). Fotoalba na Picase.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
bibi
|
Předmět příspěvku: Re: Outdoor filmy Napsal: sob říj 17, 2009 13:14 |
|
Registrován: stř pro 10, 2008 21:37 Příspěvky: 696 Bydliště: Bánovce nad Bebravou, Praha
|
_________________ Touha je zázrak, kámo, zázrak.
|
|
| Nahoru |
|
 |