Přespání v přírodě
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: Přespání v přírodě
od apuka » pon dub 30, 2018 9:58
Par poznamek mimo bivakovani, mnoho z toho se uz tady na OF probiralo. Nechci polemizovat o (ne)bezpecnosti a (ne)smyslnosti, pouze obecne a fakticky:
- "kouřit, rozdělávat nebo udržovat otevřené ohně ... mimo vyhrazená místa" je v CR zakazano ve vsech lesech a svicka otevreny ohen je
- stejny zakaz plati ve vsech chranenych uzemich i kdyby tam les nebyl (tj. NP, CHKO, NPR)
- stejne tak je zakazano "rusit klid a ticho" v lese, pokud je jeskyne v lesnim porostu, tak tam je les
- oba zakazy plati ve vsech chranenych uzemich i kdyby tam les nebyl
- Narodni prirodni rezervace nemaji zadne zony, ale maji z hlediska ochrany cca stejnou ochranu jako 1. zona narodnich parku, v obou je i zakaz vstupu mimo vyznacene cesty, coz do velke miry znemozni i bivakovani, pokud to nedelas primo na chodniku (a kdy to muze byt poruseni neceho jineho)
- pouziti celty uz neni pouhe prespani/bivakovani, to uhrajes hur
- jeskyne maji jeste mirne prisnejsi podminky (napr. pro "pruzkum" musis mit povoleni, i kdyz je to jen mala jeskynka, dira ve skale - otazkou je, kdo jak chape slovo "pruzkum", muze to byt od prosteho vstupu az po systematickou cinnost; specifikovano to v zakone neni)
Jeste k te "jen takovemu ambientnimu bublani", mimo nesmyslnosti jakekoliv hudebni produkce z cehokoliv v prirode: asi si neuvedomujes, ze ta amb. hudba je prace s psychorezonancemi, tj. s tony, frekvencemi, atd. na vyvolani urcitych vjemu, pocitu, nalad, atd. Coz muze byt pro cloveka nekdy hodne prijemne. Jenomze zvirata jsou vuci temto vecem casto mnohem citlivejsi a vnimavejsi, navic na ne vubec nemusi ucinkovat stejne jako na lidi. Navic vetsinou maji sluch, resp. vnivavost vuci frekvencim mnohem vyvinutejsi nez lidi, takze na ne ucinkuje mnohem slabsi zvuk, i co my jeste ani neslysime. A dusledky tech zvuku mohou byt ty, co uz Ti tady popsal scinkk. A zrovna u netopyru mohou mit nektere zvuky (obzvlaste v noci) pro ne az katastrofalni ucinky - porusuji jejich schopnosti orientace.
A prakticka rada: v terenu by mely byt národní prirodni rezervace vzdy vyznacene u kazde pristupove ceste ceduli, navic i mimo, v lese by sis mohl vsimnout na hranicich rezervace dvojitych horizontalnich cervenych car na stromech, kde jedna je po celem obvodu kmene, druha jen cca do pulky - ta polovicni ma byt vzdy na strane, ktera je uz mimo rezervaci, tj. ukazuje ven z rezervace, druha strana je dovnitr
(viz

- apuka
- outdoor maniak
od honza83 » úte kvě 1, 2018 19:27
- honza83
- účastník
Spaní v přírodě po EU
od majkyofficial » čtv zář 20, 2018 22:02
- majkyofficial
- nováček
Re: Spaní v přírodě po EU
od apuka » pát zář 21, 2018 8:34

Prakticky Ti nic neporadim, jen si zjistete, jak je to s rybolovem na Islandu (vlastne vsude v EU, kam se vyberete), co se tyce povolenek. Rybar nejsem, ale uz jsem par lidi slysel se stezovat, ze jsou tam neskutecne drahe - bylo to ale uz pred par lety. Jo, muzete se nekde zasit a chytat i bez povolenky, asi to tam problem neni, ale pokud Vas nekdo nacape, muzete mit pekne vybilene konta...
Upozorneni na strankach CK PEPA (me na to odkazal kolega-rybar):
CK PEPA píše:Předpisy
Všechny řeky na Islandu jsou soukromé a mají své vlastníky, případně správce. Pro rybaření na islandských řekách musíte výt držitelem povolenky na příslušný úsek řeky. Především na kvalitních lososích a pstruhových řekách jsou povolenky velmi drahé (řádově desítky až stovky Euro na den) a počet vydávaných povolenek je omezen (často jsou prodávány jen jako součást ubytování v rybářských pensionech nebo spolu se službami rybářského průvodce). Na některých řekách je povoleno jen muškaření, někde se loví výlučně na jednoháčky, jinde i s trojháčky, někde se rybaří metodou „chyť a pusť“, jinde si smíte ponechat omezený počet některých druhů ryb – o aktuálních předpisech na konkrétním úseku řeky a konkrétním datu informuje rybáře správce revíru.
- apuka
- outdoor maniak
od mike » pát zář 21, 2018 20:12
@majkyofficial: nez zalozis vlakno, tak nejdriv trochu prohledej forum, jestli uz podobne tema neexistuje. Jednak tu nechceme duplicitni temata a jednak pri tom mozna narazis na odpoved na svou otazku, pripadne dalsi pro tebe zajimave veci.
-
mike - Moderátor
od apuka » čtv dub 25, 2019 15:41
Zvlast bych doporucoval vsem tem, co se odvolavaji na pripad M. Hithy a raduji se nad vysledkem, ze to potvrdilo moznost bivakovani prakticky kdekoliv (mimo nejchranenejsich mist), aby si precetly cele usneseni prislusneho spravniho uradu. Protoze na nasledujici upozorneni v nem jaksi malokdo vzpomene, vetsine staci jen prvni cast a ihned se to zovseobecni na vsechno...
Zároveň pokud by žadatel nad rámec své žádosti hodlal při přespání v přírodě použít stan nebo jakýkoliv jiný přístřešek, např. stan,celtu bez podložky, apod., či překročit požadovaný časový rozsah noclehu nad rámec jednoho dne, nejednalo by se již o volné přespání (bivak), jakožto činnost neregulovanou, ale o táboření, podléhající povolení výjimky...“
Jeste bych taky upozornil na to, ze odvolavani se v definici taboreni na termin "umoznujici vicedenni pobyt" na to, ze jedna noc neni vice dni, ze kdyz se prespi jedinou noc, tak se uz jedna o dvoudenni, tj. vicedenni pobyt v prirode - prvni den je, kdyz se ulehne vecer, druhy kdyz se vstava rano.
- apuka
- outdoor maniak
od mila6032 » pát dub 26, 2019 6:05
apuka píše:Jeste bych taky upozornil na to, ze odvolavani se v definici taboreni na termin "umoznujici vicedenni pobyt" na to, ze jedna noc neni vice dni, ze kdyz se prespi jedinou noc, tak se uz jedna o dvoudenni, tj. vicedenni pobyt v prirode - prvni den je, kdyz se ulehne vecer, druhy kdyz se vstava rano.
Mno, tohle je takový ten úřednický způsob výkladu zákona, který je obvykle špatně. Narovinu přiznávám, že jsem ten zákon nenačítal, stejně tak to usnesení správního orgánu (a to zejména proto, že mě právní názory úředníka nezajímají ani v případech, kde mám nějaké procesní postavení, natož v kauze, které se neucastnim a ještě k tomu má formu usnesení o zastavení řízení o žádosti. Míň už je jen názor napsaný voskovkou na papíru od sekaný.)
Tvůj výklad pojmu vícedenní by ad absurdum znamenal, že stejné jednání by bylo legální od 00:00:01 do 23:59:59, protože by se to odehrávalo v rámci jednoho dne. Zároveň by tedy k překročení zákona však došlo stejným jednáním v řádech sekund, kdy by se to přehouplo přes půlnoc, čímž by se naplnila tebou nastinena definice vícedennosti. Ano, zákon za jasných podminek může časově omezit nějakou činnost (hluk, parkování... a i táboření), ale pokud je to skutečně vymezeno jen tím slovem "vícedenní" , tak je ta argumentace absolutně neudržitelná.
Je mi jasný, že tam bude daleko více podmínek, které to budou zpřesňovat a ve finále ten tvůj závěr může bejt i správnej, ale přes tenhle argument to prostě nepůjde.
- mila6032
- účastník
od PaKo » pát dub 26, 2019 6:13
Pokud si někde lehnu a dám si pod sebe podlážku bez přístřešku (nebo i tu blbou karimatku, nedejbože i bez ní - to imho poškodím tu zemi ještě víc), tak té "škody" (samozřejmě žádné) udělám ÚPLNĚ STEJNĚ, jako když si tam postavím tarptent. A já stále doufám a věřím, že lidi, kteří, když k tobě přijdou, tak nebudou rozlišovat jakou máš konstrukci, ale jestli spíš v místě, kde je zakázán vstup (pokud tam není zakázán vstup ani v noci, tak není o čem), jestli máš kolem sebe bordel, jestli sis nedělal ohěň atd. A myslím, že konstrukce (pokud půjde skutečně o přístřešek / stan za účelem přespání a ne kempingové monstrum pro 6 lidí se dvěmi předsíňkami, sprchou a terasou) jim bude, pokud ne vždy, tak v drtivé většině případů úplně u prdele, ať si zákon vykládá a ohýbá, kdo chce a jak chce. A samozřejmě v neposlední řadě půjde i o to, jak dotyčný "provinilec" bude reagovat - pokud stylem "Cháchá, nic neporušuju, tak si škubni protézou....", tak je jasné, že ho daný "ochranář" na něčem "vykoupe".
Ale chápu, že se může narazit i na blba, který ten selský rozum a normální uvažování nemá (drtivá většina "obyčejných úředníků") a má mozek vymytý školeními a předpisy, které i když jsou mnohdy protichůdné a nesmyslné, tak se podle nich jede, i kdyby se do nich daný úředník sám zamotal a zacyklil. Jak jsem psal, jsem stavební projektant, takže s touto "odrůdou lidí" mám jisté zkušenosti. A reakce úředníků, když jim řeknete, proč tento nesmysl řeší takto a ne jako lidi: ", víte, my jsme byli na školení a tam nám to tak řekli, že se to takto bude muset."
A tak třeba podáte vyjádření ke stavbě na ŽP, kde vám přijde výzva, že musíte podat žádost o závazné stanovisko podle § 17 odst. 1 písm. a) vodního zákona (dotčení vodního toku atp.). Když pak zavolám na úřad a řeknu, že tam žádný potok nevede, prostě žádný zdroj tam není, tak paní nejdřív povídá, že to chtěli určitě kvůli záplavovému území nedaleké řeky. Když po telefonu zjistíme, že nic takového tam také není a osobně mi řekne, že ta výzva je vlastně jejich chyba, kdy vodní zákon nebyl dotčen, co byste čekali? Špatně! Ne, neřekne, že je to v pořádku, nebo napíše nové vyjádření. Řekne, že tu žádost o závazné stanovisko stejně musíme jak kokoti vyplnit, podat a že ona nám tam teprve do toho napíše, že je vše v pořádku a nebylo nutné o to vlastně ani žádat. A tak potom čekáme další tři týdny, než to vyjádření, které vlastně ani samo o sobě nemá důvod, přijde, protože v hlavní vyjadřovačce máme napsáno, že o něj máme zažádat a stavební úřad by se po něm sháněl. A víte o jakou stavbu jde? Nová vrstva asfaltu na obslužnou komunikaci. Nic víc.
A tak je to všude. Úředníci chtějí odvádět dešťové vody a budovat vsakovací jímky i pro posranou zpevněnou plochu u stání jednoho auta, honit vodu do kopce, atd... ale systémové řešení a problémy, které skutečně škodí krajině z hlediska vody, jsou všem u prdele. Ale my byli na školení a zákon zní takto...
Vypadá to, že jsem odbočil, ale opak je pravdou. Reaguji na to, že podobní retardéři jak výše popsaní, budou v tom terénu, kde ty lidi "jebou", v drtivé menšině. Skutečně tomu věřím. A pokud někdy (JEŠTĚ SE MI TO NIKDY NESTALO) narazím na někoho, kdo si vykládá zákony stejným způsobem, jako výše apuka nebo úředníci na různých odborech MÚ, tak to nebude nic jiného, než výjimka potvrzující pravidlo. Není třeba vyvolávat paniku - do přírody se chodilo přespávat vždy a vždy bude a pokud se člověk nebude chovat jako hovado a nenarazí na apuku s odznakem, skutečně nic, ale opravdu nic mu nehrozí.
- PaKo
od apuka » pát dub 26, 2019 7:02
Ano - a prave i tyto veci se v te linkovane diplomovce probiraji. Takze jsi napsal svuj prispevek vice-mene zbytecne, kdybys praci alespon letmo preletl, dostal bys odpoved.mila6032 píše:by ad absurdum znamenal, že stejné jednání by bylo legální od 00:00:01 do 23:59:59, protože by se to odehrávalo v rámci jednoho dne
A abych Ti jeste prisadil - nejvetsi ad absurdum je, ze v pripade, ze se pouzije i vyklad slova "umoznujici" vyse, tak by v extremu nekdo mohl pokutovat uz jen za to, ze prejdes napr. 5 m usek prvni zony NP se stanem, varicem, rucnikem v ruksaku, protoze uz naplnujes "umoznici vicedenni pobyt" v zakazane oblasti...

@PaKo: mimo jineho je v te praci odvolavka na "konzultaci" s pani z NP Sumava, kde ona rika, ze na Sumave bezne resi nelegalni prespavani - a ze se to ve vetsine pripadu resi domluvou.
Jeste jednou, aby bylo jasne: ja jsem ten link sem dal proto, ze je tam problematika docela obsirne probirana a jsou tam taky probirane nektere problematicke pasaze zakonu i absurdnosti vykladu (viz vyse).
- apuka
- outdoor maniak
od mila6032 » pát dub 26, 2019 8:36
- mila6032
- účastník
od apuka » pát dub 26, 2019 9:03

- apuka
- outdoor maniak
od mila6032 » pát dub 26, 2019 9:26
- mila6032
- účastník
od Dallli » pát dub 26, 2019 9:44
Sám dodržuješ naprosto všechny zákony naprosto doslova, dle všech možných výkladů, soudních rozhodnutí apod? Pokud ano, pak se divím, že se nacházíš na tomto foru, protože by jsi měl sedět doma, zatáhnout žaluzie, odpojit se od všeho a čekat až umřeš.
Líbí se mi zde příspěvky typu osobních zkušeností co kdo kde sám zažil a co prošlo nebo neprošlo.
To jsou pro mě jasné příklady z nichž vyplývá, že rozumné chování v přírodě je cajk a je dobré zde tyto zkušenosti ventilovat. Ale předem přemýšlet co by kdyby do nejmenších detailů...
Zkáza spočívá v předposranosti ze všeho. Nelze přece žít v bunkru kilometr pod zemí ve strachu, že na tebe venku může spadnout letadlo...
- Dallli
- nováček
od GreyMouse » pát dub 26, 2019 11:32
mila6032 píše:Dobrá tedy. Já si tu diplomku přečtu, byť teda jestli se v ní autor dopouští podobného právního freestylu, jak je nastíněno v příkladu o 5 metrech za cedulí, bude to pro mě fakt očistec.
Diplomku si klidně přečti, řekla bych, že psychická újma nehrozí

Pokud by se zavedení definice pojmu táboření do zákona ujal někdo jako je autor odkazované diplomky, tak by to nemuselo dopadnout špatně. Pro ilustraci jeho názorů dva citáty z jeho práce:
Prakticky jakákoliv aktivita člověka určitým způsobem zasahuje do životního prostředí a má na něj vliv – ne vždy se musí jednat o vliv negativní. Rád bych v další části práce vyzdvihl i pozitivní vliv, který má, resp. by měla mít, aktivita různých institucí a osob při táboření zacílením na vybudování dobrého vztahu k přírodě. Právě toto budování pozitivního vztahu (zejména dětí) k přírodě a životnímu prostředí vnímám jako první fázi ochrany životního prostředí.
K odůvodnění zastavení správního řízení ve věci povolení výjimky na žádost Martina Hyťhy, kde je uvedeno, že při použití jakéhokoli přístřešku se z povoleného nocování stává nepovolené:
S takto striktní hranicí však nemohu souhlasit, jelikož táboření se podle výše uvedených definic skládá z kombinace různých činností, které mají v součtu potenciál nějakým způsobem ohrozit přírodu a životní prostředí. Pokud osoba tráví noc pod širým nebem a z důvodu deště rozloží nad hlavu celtu, nemůže tímto rozložením celty automaticky tábořit, protože zásah do přírody a jejích poměrů není o nic větší než při pouhém spaní pod širým nebem.
- GreyMouse
- nadšenec
od apuka » pát dub 26, 2019 11:48
Tobe se zda jako provokace, kdyz upozornim (presneji sem prepisu) na to, jak se "uredne" interpretuji zakony a s tim souvisejici jine dokumenty? To mas potom ponekud zvracene mysleni. Libit se Ti to nemusi, ridit se tim nemusis, myslet si o te interpretaci muzes, co chces - ale, myslim si, ze je dobre to vedet.
Znova zopakuji - tu diplomu jsem linkoval proto, ze je tam rozebrana cela pravni problematika prespani v prirode. Do te doby tady byly jen utrzky a vice-men osobni interpretace, resp. odvolavani se na cast usneseni kauzy Hytha (to je mantra, na kterou se odvolavaji vsichni, co tvrdi, ze se "soudne potvrdilo" ze je bivakovani - pod sirakem, s celtou, s tarpem - prakticky kdekoliv krome 1. zony a NPR v CR dovoleno). Proto jsem se prepsal taky tu necitovanou cast toho usneseni, ktera ukazuje, ze tak siroke chapani je velka chyba - ale toto uz min. 90% (odhaduji spise skoro 100%) tech, co se na vysledek sporu odkazuji ani netusi. Toto je podle Tebe provokace?
Ze stejneho duvodu jsem sem dal interpretaci dvou pojmu, na ktere se taky casto odvolava a pritom se zapomina na vyznam tech slov. A ze cele "polo-oficialni" vysvetleni pojmu "taboreni" opravdu umoznuje velice absurdni interpretace. Za to jsem dostal, ze je to "urednicky pusob vykladu zakona" - ano, vice-mene je, ale je to jedna z moznych interpretaci, ktere vyslo od osob/instituci ktere tu interpretaci taky maji v popisu prace. Bohuzel, i kdyz se ten pojem v nekterych zakonech pouziva a jeho definice je z hlediska pravniho ramce moznosti prespani v prirode velice dulezita, neexistuje nikde "pravne zavazne". Blize viz ta diplomovka. A je proto to uvedeni provokace?
Ja verim, ze se nektere veci mnou uvedenych se mnoha lidem nelibi (ani jsem nikdy nerikal, ze mne ano), ale takova je aktualni skutecnost. Kazdy ma moznost (podobne jak se snazil pan Hytha) si vynutit zmenu - napr. schvalnym nechanim se nacapat a potom dovest soudny spor az k nejvyssim soudnym instancim, ktere mohou udelat pravne zavazny vyklad.
Ja se nechci s Tebou bavit o pravu a zakonech. Ale uvedomujes si, ze kdyz takto beres "pravni zavaznost dokumentu spravnich organu", tak je uplne stejna situace s celym pripadem Hytha? Tj. ze to "spravni udobreni" bivakovani "zastavenim rizeni pro bezpredmetnost zadosti" podle Tebe taky neni nijak pravne zavazne a jsem tam, kde jsme byli pred touto kauzou?mila6032 píše:tobě bych doporučil nastudovat, kterak se to má s onou právní závazností dokumentů správních orgánů (ať už je tím myšleno cokoliv) před správními soudy
- apuka
- outdoor maniak
od Dallli » pát dub 26, 2019 12:10
Já jen tvrdím, že stávající složité zákony nelze dodržet, proto je zbytečné se předposraně zajímat o nejmenší detaily. Pro mě je důležité konat na základě základního povědomí právního rámce (účel zákona proč byl stvořen) a následně selského rozumu s tím, že případně vyberu schopného právníka.
Proto jak jsem psal, považuji za rozumné a zajímavé zde psát konkrétní zkušenosti a konkrétní příběhy. Tím jsem měl na mysli konkrétní reakce na původní dotaz zakladatele tématu, který se ptal vyloženě na Severní Čechy a na ten nikdo konkrétně neodpověděl, že třeba tam ano, tam ne a tak.
- Dallli
- nováček
od mila6032 » pát dub 26, 2019 12:35
Apuka: To se mi trochu ulevilo, že se mnou o právu diskutovat nechceš

No, ono to je komplikovanější. Pokud by v hypopetickém správním řízení správní orgán tvrdil něco jiného, než je nastíněno v onom usnesení, dalo by se argumentovat tím, že účastníkovi (pro případ této diskuze lhostejno v jakém procesnim postavení) svědčí princip legitimního očekávání, kdy předvídatelnost práva (ale explicitně i správní řád) velí správním orgánům rozhodovat tak, aby nevznikaly nedůvodné rozdíly (srov. § 4(2) SprŘ). Ale z kauzy Hytha se to nedá automaticky přenášet do všech ostatních řízení, zejména ne do sankčních, kde do hry bude vstupovat celá řada dalších právních norem (zejména zákon o přestupcích, respektive oba dva, které vznikly za účelem sjednocení

Takže právní zavaznost toho dokumentu je velmi nízká i pro samotné správní řízení.
Pro případy řízení před soudem je ta právní zavaznost už skutečně limitně blízká nule a záleželo by na tom konkrétním řízení. Obecně v kontinentálním právu tu precedentní hru moc nehrajeme a není výjimkou, že i rozsudky vrcholných soudů jdou proti sobě, nebo že se soud odchýlí od předchozího názoru (což je často dost fuck up právě pro to legitimní očekávání, ale to je zase na jinou diskuzi.) A s vědomím, že ani rozsudek třeba NSS často nemusí bejt zrovna žolík, si asi každý dokáže snadno dopočítat, jakou závaznost a právní sílu bude mít "usnesení spravniho orgánu o zastavení řízení o žádosti." Je to vlastně jen o něco silnější varianta "Máňa říkala, že to není směroplatný." O nějaké závaznosti pro soud už vůbec nemůže být řeč.
- mila6032
- účastník
od apuka » pát dub 26, 2019 14:11
Nejsem pravnik a ta diplomka taky nepristupuje k veci pouze z pohledu prava a taky se mi nepozdavaji vsechny nazory autora, ale stale si myslim, ze je to u nas jediny pramen, kde se o teto problematice da na jednom miste dozvedet nejvice.
I kdyz mne osobne je moznost prespani v prirode vice-mene jedno, ja tam nocovat uz nechodim, stejne si myslim, ze by to potrebovalo nejak dotlacit cely system v CR, aby se veci vyjasnili. Protoze soucasny stav krasne nahrava tomu typicky ceskemu postoji: "je mi vsechno uplne u prdele, hlavne mi reknete, jak to mam udelat, co mam rict, abych to ocural a dostal se z toho bez ztraty kyticky". No a ja si nejsem jisty, ze je to idealni stav. Sice tam budou vzdy min. dva protichudne zajmy (svoboda pohybu nade vse vs. co nejvyssi ochrana prirody), ale ta nejistota neni dobra ani pro jednu stranu.
- apuka
- outdoor maniak
od mila6032 » pát dub 26, 2019 14:53
Každopádně já bych radši volil tu čistší variantu a prostě se nechal ve správním řízení odstíhat za nedovolené táboření v rozporu s § 53(1)(f) LesZák a pak to nějak elegantně rozstřílel v odvolacím, případně tedy soudním řízení. Skoro až ve mně začíná klíčit potřeba na sebe příště zavolat nějakou tu lesní stráž nebo jednotku výsadkářů či kdo to vlastně v stojí v první linii ochrany zákonem chráněného zájmu v takovejch případech a nechat je to sepsat. Už dlouho jsem si neudělal výlet mimo svůj hlavní okruh správních bitev a tohle by mohla bejt docela i legrace.
- mila6032
- účastník
od mike » sob dub 27, 2019 1:21
apuka píše:I kdyz mne osobne je moznost prespani v prirode vice-mene jedno, ja tam nocovat uz nechodim...
Na to, ze je ti to vice mene jedno, vytahujes tohle tema podezrele casto. Vlastne pri kazde vhodne i nevhodne prilezitosti. Nechci ani domyslet, kdyby ti to jedno nebylo, to bychom snad museli zalozit dalsi forum jen na tohle

mila6032 píše:Mno, tohle je takový ten úřednický způsob výkladu zákona, který je obvykle špatně.

mila6032 píše:Apuka: To se mi trochu ulevilo, že se mnou o právu diskutovat nechceš
Mne to prijde trochu skoda. Apuka podobne extremnimi vyklady zakonu a predpisu primo hyri a nebylo by spatne, kdyby mu nekdo odborne oponoval a zrovna ty se na to dost hodis

mila6032 píše:Skoro až ve mně začíná klíčit potřeba na sebe příště zavolat nějakou tu lesní stráž nebo jednotku výsadkářů či kdo to vlastně v stojí v první linii ochrany zákonem chráněného zájmu v takovejch případech a nechat je to sepsat. Už dlouho jsem si neudělal výlet mimo svůj hlavní okruh správních bitev a tohle by mohla bejt docela i legrace.
Jdi do toho

PaKo píše:... pokud se člověk nebude chovat jako hovado a nenarazí na apuku s odznakem, skutečně nic, ale opravdu nic mu nehrozí.
Hrozi, ze narazis na blbe hovado s flintou, coz muze byt definitivni. Jaka je pravdepodobnost, ze narazis na apuku s odznakem, nedokazu posoudit, ale to by mohlo byt definitivni taky. Pro nej

-
mike - Moderátor
od vonkreuz » sob dub 27, 2019 7:23
Na druhou stranu, když vidím co někteří taky milovníci přírody vyvádí v mé domovské oblasti, mám chuť zneužívat... sebrat partnerčin odznak Stráže přírody a jít dělat bububu.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.
Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.
Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
-
vonkreuz - Moderátor
- Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...
od Olchor » ned dub 28, 2019 17:13
Jináč si ale paradoxně myslím, že ty zákazy jsou potřebné. Lidí je moc a kdyby bylo volné táboření povolené, stály by o sezoně stany na každé pasece, bordel, odpadky.
Takhle musí být člověk trochu odvážný a ostražitý, to většinu odradí a je to dobře.
- Olchor
- účastník
od dudy » pát pro 20, 2019 23:38
-
dudy - inventář fóra
od mila6032 » sob pro 21, 2019 13:46
No úplně se na to odůvodnění těším. Minimálně by to mohla bejt dobrá sonda do duše úředníka a dobrý studijní materiál pro případnou protiargumentaci.
- mila6032
- účastník
od Lipon » sob pro 21, 2019 14:28
- Lipon
- inventář fóra
od mila6032 » sob pro 21, 2019 15:03
- mila6032
- účastník
od mike » ned pro 22, 2019 1:55
-
mike - Moderátor
od mila6032 » ned pro 22, 2019 4:36
- mila6032
- účastník
od mike » ned pro 22, 2019 20:58
mila6032 píše:Ta úřednická pozice je zkrátka často taková, že vyvinou mimořádné úsilí, aby tu informaci neposkytli, byť je to často úplně zbytečné.
Chtelo by to obnovit tradici defenestraci, ona by je ta byrokraticka zpupnost presla

Myslim, ze vyse sankce by zajimava byla, ale odduvodneni je to pro nas podstatne.
-
mike - Moderátor
od mila6032 » pon pro 23, 2019 15:24
- mila6032
- účastník