medvěd v Beskydech
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: medvěd v Beskydech
od Indy » úte říj 22, 2013 16:05
na jezevca jsem nepomyslel, a myslim ze to neni typicky utocnik.
od pavproch » úte říj 22, 2013 16:19
-
pavproch - Moderátor
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od mike » úte říj 22, 2013 21:59
Asi pred rokem jsem za tmy kousek za hranicema Prahy nejdriv potkal myslivce, co vytahoval z auta kulovnici. O par set metru dal jsem doslova narazil na stado divocaku. Maskovani v oranisti na kraji lesa meli dokonale a jsou uz tak oprskli, ze ani neutikali. Teprve kdyz jsem byl skoro u nich a ucitil je, tak se neochotne odsunuli do lesa. Nekteri by mne v pohode prejeli jako parni valec, ale (hodne) spatny pocit jsem mel jen z toho, ze jsem mezi nima a myslivcem...
Jelena v riji na par metru uz jsem taky potkal. Neco mi rikal, a tak jsem ho taky pozdravil a pomalu vycouval.
-
mike - Moderátor
od pavproch » stř říj 23, 2013 6:33
-
pavproch - Moderátor
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od zoul » čtv říj 24, 2013 10:40
od Indy » čtv říj 24, 2013 11:53
dokonce je klidne mozne ze ani ten myslivec neudelal chybu. skutecne mohl mit jasny cisty vystrel a mohl si byt jist - siluetu tela ve spacaku vubec nemohl byt schopen poznat... a pak se ten kluk ve spacaku posadil a bylo to. a ten kluk samozrejme zadnou chybu udelat nemohl. uvidime jak se to vysetri.
blbce ktery streli do housti neobhajuju, ti by meli prijit okamizite o zbrojak a minimalne podminku (pokud to byl prvni pripad) k tomu.
u myslivcu strilejicich volne pobihajici psy je to slozitejsi, dost pejskaru jsou hovada a jejich psi je naprosto neposlouchaji, a ti to povazuji za "v pohode" stav aj kdyz jejich milacct stvou zver... ovsem na druhou stranu se najdou pripady psu zastrelenych zcela svevolne v blizkosti majitele, cimz ten myslivec porusil co mohl, takze opet, zbrojak pryc a podminku k tomu...
od mike » čtv říj 24, 2013 19:20
Indy píše:dokonce je klidne mozne ze ani ten myslivec neudelal chybu. skutecne mohl mit jasny cisty vystrel a mohl si byt jist - siluetu tela ve spacaku vubec nemohl byt schopen poznat... a pak se ten kluk ve spacaku posadil a bylo to.
Mozne to je. S pravdepodobnosti asi takovou, ze te do hlavy trefi meteorit... Dalo by se o tom uvazovat, kdyby ho nezabil, ale jen postrelil. Takhle musel mirit presne. Prijde mi pravdepodobnejsi, ze kluk se posadil a pytlak cekajici na srnu bez premysleni zamiril a strelil na siluetu. Srna mohla byt pobliz, mohl ji predtim sledovat, ale to ho neomlouva. Musi si byt vzdycky jisty, na co strili.
-
mike - Moderátor
od Indy » čtv říj 24, 2013 21:28
vychazime z toho co se psalo v tisku. mezi rozhodnutim vystrelit a vystrelem je dost casu. jeden by neveril co se za tu dobu muze stat.
od mike » čtv říj 24, 2013 21:42
Ale jinak souhlas, spekulace, jen mi tenhle pripad na klidu nepridal. A ten clanek uz vubec ne, pry si maji turisti davat pozor. To jako mame nosit neprustrelne vesty nebo pri spatreni myslivce strilet prvni?
-
mike - Moderátor
od Indy » čtv říj 24, 2013 22:04
vis jak funguje šoulacka? stopujes nebo podle typickych mist, napajedlo ci tak se dostanes do blizkosti zvere. a pak pomalu, nenapadne se blizis ke zveri az muzes bezpecne strilet. tj na 20metru, treba. v mlazi, housti, clenitym terenu. neni to lov pro kazdyho a je snad uplne nejvic blizko pravemu vyznamu lovu. netrefis, pruser jak svina, leti to este kilometry a porad zabiji. anebo s housti vyleze trempik, keškař, houbista... a love, muze se to stat udela chybu. v takovym pripade, sledovat hru a vedet jestli se nekdo pohybuje na blizku...dat o sobe vedet? odpovednost je plne na strelci, ale kdyz si nekdo rekne ze zahraje nekomu kanca a postrasi ho, no, schytat by to nemel, aaale dost teda riskuje. to je tim myslene.
a kdyz ty myslivce uvidis, dej s nima rec, a zeptej se kde se chystaji lovit. to predevsim je tim myslene.
a nemalujme si ze delaji neco divnyho, lov tady byl zcela soucasne s turistikou, takze vuci nim nemame zadny lepsi prava.
od Vachon » čtv říj 24, 2013 22:10
Turisti si neusurpujou větší práva, ale jen stejný; buď teda nebýt myslivcem zastřeleni nebo naopak moct myslivce třeba ubít cepínem, když si ho spletou s kusem ledu.
-
Vachon - inventář fóra
od ita » čtv říj 24, 2013 22:22
-
ita - účastník
od Indy » čtv říj 24, 2013 22:23
od mike » čtv říj 24, 2013 22:27
BTW, myslis, ze toho blba zavrou? Pocitam, ze dostane maximalne podminku...
@Vachon: souhlas. Cekam na pripad, kdyz si spletou s kancem nekoho ozbrojeneho a ten bude strelbu opetovat.
(proc mi tu za oknem visi vrtulnik? jsem toho snad tolik nenapsal...

-
mike - Moderátor
od mike » čtv říj 24, 2013 22:33

Jasne, vyloucit se to neda, stat se mohou i velmi nepravdepodobne veci. Ja o tom jen pochybuju a rikam, co mi pripada mnohem pravdepodobnejsi.
-
mike - Moderátor
od Indy » čtv říj 24, 2013 22:41
mike, implikuje to ze jsi si jist ze je borec vinen. to ja takovy machr nejsem.
od mike » čtv říj 24, 2013 22:50
Slo mi spis ale o moznost, ze se vina prokaze. Tipuju na maximalne podminku i v takovem pripade. Spis si ale myslim, ze neprokaze, protoze v pochybnostech ve prospech obzalovaneho a ta jeho verze mozna nepujde vyvratit. Srna svedcit nebude, obet je mrtva a jestli to teren umoznoval, tak se to v jednom z milionu paralellnich vesmiru stat mohlo.
P.S. Kde jsem psal neco o tom, ze by ho meli zavrit bez odsouzeni?
-
mike - Moderátor
od Indy » čtv říj 24, 2013 23:10
ale vidim ze uz mas jasno.
od dudy » pát říj 25, 2013 6:43
Původně tvrdil že: ".....se přitom domníval, že cílí na srnu. Když se šel podívat, jak úspěšná rána byla, našel mrtvého mladíka."
a poté, při vyšetřování už: ".....střílel na srnce běžícího po posečeném poli s nesklizenou slámou, nevšiml si ale spícího 29letého muže. "
Jinak mám myslivce poměrně rád, chodim s nima v zimě přikrmovat, v létě sázet stromky, na jejich posedech číhám s foťákem a v neposlední řadě s nima občas piju, obvláštně vydatně na Mysliveckym bále, kerej je společně s hašounama ten nejvýživnější.
Ale v tomhle případě je, na 99%, vina na straně střelce.
A s tou presumpcí neviny: Takovýho Janouška taky ještě neodsoudili a shodnem se, předpokládám, na tom, že je pěknej dobytek, nebo křišťálovej Standa...
Zdroj citací ČTK + Právo
-
dudy - inventář fóra
od Indy » pát říj 25, 2013 10:49
janousek a standa jsou jasni, ale pamatuete na toho pilota co tvrdil ze armadni casa jsou v neporadku a neplni zadani (coz byly) a ze cela ta zakazka je predrazena a zmanipulovana (coz byla)? najednou z nej byl obvineny pedofil kdyz kauza vrcholila, coz je pozoruhodna shoda. a rok trvalo nez bylo obvineni stazeno. cili, opatrne. kdyby se janousek nekomu neznelibil, tak mu to ledabyle projde. pricina jeho skoro padu (teprve uvidime, ze ano) neni to co provedl, podle vseho takove vylomeniny delal jak na bezicim pase, citil se byt beztrestny.. a standa? toz ten je za vodou. ale v nazoru na nej se taky neshodnem. osobne si myslim ze je jeste hooodne vetsi gauner.
od mike » pát říj 25, 2013 16:47
Jinak panove, pripominam, ze politika je foru tabu. Myslim, ze se dokazeme dostatecne pohadat i bez ni

-
mike - Moderátor
od Indy » pát říj 25, 2013 18:55
komnetar byl minen ke stavu ceske justice.
ale uznavam ze jsem se nechal unest.
od mike » pát říj 25, 2013 18:58
-
mike - Moderátor
od Vachon » pát říj 25, 2013 19:08
-
Vachon - inventář fóra
od mike » pát říj 25, 2013 19:19
-
mike - Moderátor
od Vachon » pát říj 25, 2013 19:34
-
Vachon - inventář fóra
od mike » pát říj 25, 2013 19:43
-
mike - Moderátor
od Vachon » pát říj 25, 2013 20:05
Myslivec je bezpodmínečně povinen zajistit, aby se nikomu nic nestalo, jak to zařídí je jeho věc, může střílet za světla a dobré viditelnosti, může si ten revír označit cedulemi "lov vstup na vlastní nebezpečí"...
Analogie s dopravními nehodami je trochu vedle; když chodec nečekaně vstoupí do silnice, dělá to s vědomím, že po ní může jet auto a ublížit mu. Člověk chodící (nebo spící) v lese nemůže (pokud tam není to upozornění nebo se neozývají výstřely jako při honu) předpokládat, že není někde v houští schovaný chlapík v maskovacím oděvu s puškou s dalekohledem (v podstatě sniper) a jedinou ranou ho neodstřelí.
-
Vachon - inventář fóra
od mike » pát říj 25, 2013 20:15
Na druhou stranu, je tam jeden naprosto nevinny mrtvy a i kdyby to opravdu byla nestastna nahoda tj. posadil se do drahy strely, tak si porad strelec neoveril, ze ve smeru jeho strelby nikdo neni. Otazka je, jak daleko takova povinnost saha...
-
mike - Moderátor
od Vachon » pát říj 25, 2013 21:39
-
Vachon - inventář fóra