Vydrz neprilnavej vrstvy riadov+OT o teflonu aj. v lékařství
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Vydrz neprilnavej vrstvy riadov+OT o teflonu aj. v lékařství
od juman » pon říj 11, 2010 20:34
Mate podobne neblahe skusenosti? Je to moja chyba ale je to na jednoznacnu reklamaciu?
-
juman - nováček
- Příspěvky: 53
- Registrován: stř črc 2, 2008 16:32
- Bydliště: Dubnica nad Vahom / Zilina
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od šíp » pon říj 11, 2010 20:36
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od Indy » pon říj 11, 2010 21:08
pokud jsi tomu nadobi nenalozil teplotu kterou nemelo sanci zvladnout, 300-400C podle toho z ceho ta neprilnava vrstva byla - tedy napr smazeni - teplota leze nahoru velmi progresivne, nebo prichycene zapecene jidlo ci polevka pod bodovym varem tak je to na reklamaci. pokud by jsi varil vse tak ze se to neprichytlo a bylo to vareno ve vode ktera vsechno teplo odvede naprosto spolehlive a neni mozne prekrocit vyrazne 100C tak je to jednoznacne smejd!!
ale poznat to jak k tomu doslo z pozice prodejce je spis scifi, takze reklamuj tak jak tak. na druhou stranu, je mozne ze neuspejes. napoprve. stuj si za svym a rekni jim ze pak se ale jedna o zdravotne zavadne nadobi neb ten teflon je smejd (bud prodavaji padelek nebo neuhlidali kvalitu - nemusi to byt nutne jejich vina, to chapeme vsichni) a ze to je na COIku resp SOIku. treba budou vstricnejsi.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od zbuddy » úte říj 12, 2010 13:07
-
zbuddy - Moderátor
- Příspěvky: 12351
- Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
- Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od Indy » úte říj 12, 2010 13:22
z ceho je te sh*t? z titanu? ten je stejne jako nerez prirozene neprilnavy. pak by to mohlo mit myslim titanovy povrch.
je to polytetrafluoretylen, nebo trifluorchloretylen pro ty co to s tim prvnim neumi, protoze se snaz zpracovava... lidove teflon.
aj kdyz neni od DuPonta, pokud se udela dobre MUSI drzet a pokud drzet nebude pujde v kusech jak kuza z hada.
ty kousky, to tepelne degradoval, a predstavuji ZDRAVOTNI riziko. pouzili sr*cku ktera nevydrzela teplotni namahani ktere by normalni "teflon" i nedupont teflon zvladnul.
REKLAMACE!!!!
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od zbuddy » úte říj 12, 2010 13:38
-
zbuddy - Moderátor
- Příspěvky: 12351
- Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
- Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od Indy » úte říj 12, 2010 13:45
ze to je eloxovana slitina hliniku, tomu rozumim.
to je jak kdyz se silanizuje... horst fuchs hadra.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od michail » sob říj 16, 2010 21:46
- michail
- nadšenec
- Příspěvky: 1286
- Registrován: sob pro 13, 2008 19:26
- Bydliště: Skalica
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od tuso » ned říj 17, 2010 6:05
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od pavproch » ned říj 17, 2010 7:43
tuso píše:Hlavně musím říct, že jakýkoliv teflon je blbost.I do normální kuchyně. Existují kvanta daleko lepších materiálů. Do titanu bych taky nešel. Celotitanové nádobí neexistuje, vždycky je to jen povlak. Do hor je podle mně nejlepší normální ocelové /nerezové nádobí.
Outdorové existuje.
jak je to do kuchyně nevím....
ale jinak souhlas, teflon je na <!>, speciálně u teho titanu, který je sám o sobě "nepřilnavý"...
-
pavproch - outdoor maniak
- Příspěvky: 28270
- Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od zbuddy » ned říj 17, 2010 8:07
3. blud v jedné větě: ...těžké jak cyptuso píše:Do hor je podle mně nejlepší normální ocelové /nerezové nádobí.
I když zase na druhé straně , pokud je člověk klasik, nehoní gramy, tak se mu může hodit i totok, což je ještě těžší (a to nejen Algarovi ).
-
zbuddy - Moderátor
- Příspěvky: 12351
- Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
- Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od tuso » ned říj 17, 2010 9:18
zbuddy píše:3. blud v jedné větě: ...těžké jak cyptuso píše:Do hor je podle mně nejlepší normální ocelové /nerezové nádobí.
I když zase na druhé straně , pokud je člověk klasik, nehoní gramy, tak se mu může hodit i totok, což je ještě těžší (a to nejen Algarovi ).
Tak to asi těžko. Co je na tom těžkého? Podle mně už tady pár lidem hrabe z toho honění gramů.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od tuso » ned říj 17, 2010 9:22
pavproch píše:Outdorové existuje.
jak je to do kuchyně nevím....
Jo. Outdoorové jo, protože je tenkostěnné. Za normální pánev z titanu bys dal majlant.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od tuso » ned říj 17, 2010 9:24
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od mike » stř říj 20, 2010 0:11
tuso píše:Hlavně musím říct, že jakýkoliv teflon je blbost.I do normální kuchyně. Existují kvanta daleko lepších materiálů.
Napriklad? Zrovna se chystam kupovat panev, jelikoz stara na indukci nefunguje. Neco poradneho, zadny tescomasunt.
tuso píše:Do titanu bych taky nešel. Celotitanové nádobí neexistuje, vždycky je to jen povlak. Do hor je podle mně nejlepší normální ocelové /nerezové nádobí.
Do kuchyne urcite ne, ale v horach jsem se svym titanovym hrneckem velmi spokojen. Zas tak drahy nebyl, to jen u nas jsou ceny silene.
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49389
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od Indy » stř říj 20, 2010 9:09
rovnou na ohen bez problemu. kdyby to neslo, vyhynuly by vsechny predchozi generace trampiku a vetsina armad.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od jonza » stř říj 20, 2010 9:10
-
jonza - inventář fóra
- Příspěvky: 2267
- Registrován: ned kvě 28, 2006 14:37
- Bydliště: Brno
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od Indy » stř říj 20, 2010 9:31
pokrouti se kvuliva tepelne roztaznosti, ale zadna hruza. vetsinou se malinko prohne dno dovnitr.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od jonza » stř říj 20, 2010 11:15
-
jonza - inventář fóra
- Příspěvky: 2267
- Registrován: ned kvě 28, 2006 14:37
- Bydliště: Brno
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od Indy » stř říj 20, 2010 11:37
neber to prosim ode me jako povysovani, ale neshodujeme se:
- v prehrivani, stojim za tim ze hlinik to teplo odvede nejlepe a tak mu zabrani (pokud ovsem neni obsah voda, ta by to dokazala jeste o level lip)
- a dal tvrdim ze se esus nepokrouti, ale mirne se mu vypoukne dno smerem dovnitr.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od jonza » stř říj 20, 2010 11:40
prehrivani - nektere casti se zahreji vice nez jine, tedy diky rozdilne roztaznosti ruznych ploch se material pokrouti
nechapu to povysene. ty to pises odborne, ja laicky. Vicemene je mi to fuk
-
jonza - inventář fóra
- Příspěvky: 2267
- Registrován: ned kvě 28, 2006 14:37
- Bydliště: Brno
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od tuso » stř říj 20, 2010 13:00
mike píše:tuso píše:Hlavně musím říct, že jakýkoliv teflon je blbost.I do normální kuchyně. Existují kvanta daleko lepších materiálů.
Napriklad? Zrovna se chystam kupovat panev, jelikoz stara na indukci nefunguje. Neco poradneho, zadny tescomasunt.
Litina -mám, skvělé.
Keramika nemám, ale plánuju.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od Skimpy » stř říj 20, 2010 13:17
-
Skimpy - nadšenec
- Příspěvky: 1117
- Registrován: úte zář 26, 2006 17:05
- Bydliště: Ocelové srdce republiky
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od tuso » stř říj 20, 2010 13:23
Skimpy píše:Já používám nějakou z IKEA asi už třetím rokem a nepřilnavý povlak stále OK. Rodiče mají asi 8 let nějakou od Tefalu a taky vpoho.
Nejde jen o povlak. Prostě Teflon není k vaření takový zázrak, jak do nás 30 let hustili. Poctivý steak na teflonu neuděláš a v Gurmánu jsem četl názor nějakého šéfkuchaře z Prahy, že k palačinkám nebo omeletám dělaným na teflonové pánvi se nebude ani vyjadřovat. A souhlasím s ním. Dělám palačinky na ocelové pánvi za 160Kč a jsou jedna báseň. To samé steaky- taky ocelová a za 200Kč. Žádné nepřilnavé vrstvy.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od Indy » stř říj 20, 2010 13:32
zivotnost je ale zklamani, ja preferuju vyrobky s delsi zivotnosti.
zajimavy je i nerez s akutermickym dnem.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od Skimpy » stř říj 20, 2010 13:39
tuso píše:Nejde jen o povlak. Prostě Teflon není k vaření takový zázrak, jak do nás 30 let hustili. Poctivý steak na teflonu neuděláš a v Gurmánu jsem četl názor nějakého šéfkuchaře z Prahy, že k palačinkám nebo omeletám dělaným na teflonové pánvi se nebude ani vyjadřovat. A souhlasím s ním. Dělám palačinky na ocelové pánvi za 160Kč a jsou jedna báseň. To samé steaky- taky ocelová a za 200Kč. Žádné nepřilnavé vrstvy.
A co jako? Jak to souvisí s původním dotazem, že by další OT?
-
Skimpy - nadšenec
- Příspěvky: 1117
- Registrován: úte zář 26, 2006 17:05
- Bydliště: Ocelové srdce republiky
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od grco » stř říj 20, 2010 14:02
Co sa tyka hrncov, tak mam MSR nerezovy set (do campu) a Primus EtaPower 1.0l Pot (ked to taham na chrbte).
Nesuhlasim 100% s nazorom, ze najlepsia na outdoor je nerez, strasne rychlo sa tam vsetko pripali, staci hustejsia polievka, alebo nejaka mliecna ryza, chvila nemiesanie, lebo robim nieco ine a hned je to tam pripalene a samozrejme v outdoor podmienkach sa to hodne blbo cisti. Preto pouzivam stale viac ten EtaPower a nie MSR, ak nepotrebujem viac ako 1l objem. Narozdiel od nerezoveho MSR, ten EtaPower ma nejaku neprilnavu vrstvu (podla popisu to nie je teflon, ale "multi-layer titanium nonstick surface", ale vypada to rovnako ako teflon). Podla mna obrovska vyhoda je to, ze to clovek nemusi ani umyvat, staci to vytriet papierovou vreckovkou, nic na tom nedrzi. Poskrabane to este nemam a to do toho hrnca davam varic, kartusu, zelezny windscreen aj zapalovac. Samozrejme to tam ale nehadzem len tak, mam ten najmensi MSR PocketTowel, ktorym ten hrniec "vysteliem" a dam tam tie veci az potom, okrem toho sluzi ako utierka. A takisto v tom hrnci nemiesam polievku ocelovym nozom, pribor pouzivam z nejakej tej umeliny od sea to summit. Takze starat sa o to nie je ziadna obrovska veda, staci len pouzivat spravne veci.
Cisto titanovy mam len hrncek na caj, v ktorom nikdy nevarim.
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6896
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od tuso » stř říj 20, 2010 16:41
Skimpy píše:A co jako? Jak to souvisí s původním dotazem, že by další OT?
Mike se ptal, co mu doporučím místo teflonu. Další příspěvek byl tvůj o IKea. Taky mám 2 pánve z Ikea. Taky teflonové.. A hned jak odejde povlak, půjdou do koše a nové nechci. Teflon je dobrý když se s tím nechceš moc párat, ale jinak ho nechci. Jednoduše řečeno: teflon je pro "plebs", jakmile přičuchneš k vaření, tak skončíš u něčeho jiného. A to plebs nemyslím nijak negativně.
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od mike » stř říj 20, 2010 16:58
Jinak myslim, ze to sem patri, puvodni tema je vycerpano a nebudem zakladat nove vlakno. Skimpy by udelal lip, kdyby se naucil spravne citovat (uz jsem mu to zeditoval).
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49389
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Vydrz neprilnavej vrstvy riadov
od pavproch » stř říj 20, 2010 17:06
stejně tlustá vrstva sádla vykoná stejnou (neli lepčí) službu a je mnohem chutnější....
-
pavproch - outdoor maniak
- Příspěvky: 28270
- Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření