Stránka 1 z 4

Var Souprava Al-INOX, sendvič hliník - nerez

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 9:58
od amadeus
Var Souprava Al-INOX
jake jsou Vase zkusenosti, nazory? Nebo radeji klasika Al? Dik,,

http://var.cz/produkt/10-Nadobi-VAR-sen ... trojdilne/

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 10:06
od Indy
mam.

super.

jinak dovnitr se vejde mala flaska s plynem, var, koreni bujonovy kostky a lzicky, cili vyuzijes kazdou skulinu a gram.

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 10:09
od amadeus
Indy píše:mam.

super.

jinak dovnitr se vejde mala flaska s plynem, var, koreni bujonovy kostky a lzicky, cili vyuzijes kazdou skulinu a gram.


dikec, tak tedy ma smysl investovat do double, misto Al, a co smazeni, nepripaluje se napr. cibulka, slanina a podobne?
Prosim, ma to rovne dno? Co ohen, da se pouzit v klidu i na vareni nad ohnem?

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 10:21
od Indy
dno je rovne,

vnitrni nerez je neprilnavy a vycistis to aj bez detergentu nebo saponatu.

nad ohnem asi technicky problem nevidim, akorat jak to budes cistit od dehtu tak ta cerna venkovni vrstva asi casem pujde dolu.
ale deformovat by se to nemuselo.

tohle jediny bych osobne asi nedelal.

vyzkousis, uvidis.

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 10:32
od amadeus
Indy píše:dno je rovne,

vnitrni nerez je neprilnavy a vycistis to aj bez detergentu nebo saponatu.

nad ohnem asi technicky problem nevidim, akorat jak to budes cistit od dehtu tak ta cerna venkovni vrstva asi casem pujde dolu.
ale deformovat by se to nemuselo.

tohle jediny bych osobne asi nedelal.

vyzkousis, uvidis.


potrebuji vedet jak je na tom ten nerez, pac mam spatne zkusenosti s nim, se vse pripali atd. Tak doufam ze se cibulka osmahne do zlatova a ne do cerna :)

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 10:37
od poldík
já mam klasickej nerez a vzhledem k tomu že už odchází tak jako náhradu mám v plánu právě al-inox, kombinace tepelné vodivosti hliníku a snadnost údržby, vlastnosti nerezu. :wink:

PS: na nerezeu se ti bude vařit rozhodně o třídu líp než na hliníku, kdyby jsi chtěl něco na čem by se ti vařilo ještě líp pak by sis musel pořídít něco s teflonem. :wink: :mrgreen:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 10:39
od amadeus
poldík píše:já mam klasickej nerez a vzhledem k tomu že už odchází tak jako náhradu mám v plánu právě al-inox, kombinace tepelné vodivosti hliníku a snadnost údržby, vlastnosti nerezu. :wink:

PS: na nerezeu se ti bude vařit rozhodně o třídu líp než na hliníku, kdyby jsi chtěl něco na čem by se ti vařilo ještě líp pak by sis musel pořídít něco s teflonem. :wink: :mrgreen:


dikec,

Re: Var Souprava Al-INOX

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 10:43
od Umiaki
amadeus píše:Var Souprava Al-INOX
jake jsou Vase zkusenosti, nazory? Nebo radeji klasika Al? Dik,,

http://var.cz/produkt/10-Nadobi-VAR-sen ... trojdilne/

A neni to tezke? Ja si koupil nadobky z anodizovaneho hliniku, ktere jsou taky neprilnave ale vazi jen par gramu. U nas se prodavaji taky. Neco jako tohle.

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 10:45
od Hospod
Al-Inox sadu mam uz asi 3 roky a naprosta spokojenost. Varim na benzinu a kdyz neodchazim na dlouho od vareni, tak se jídlo nepripaluje :)
Venkovni cerny elox je vyborny na taveni snehu na slunci.

Na ohnisti jsem v nem nevaril, ale bylo by to urcite bez problemu. Jen se pak odre povrchova uprava pri drhnuti piskem :) Kdyz tusim, ze budu varit na ohnisti, tak sebou beru stary ešák.

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 10:50
od Indy
tezke to IMHO neni.

nepripaluje se na tom nic, co vim...

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 10:51
od amadeus
Hospod píše:Al-Inox sadu mam uz asi 3 roky a naprosta spokojenost. Varim na benzinu a kdyz neodchazim na dlouho od vareni, tak se jídlo nepripaluje :)
Venkovni cerny elox je vyborny na taveni snehu na slunci.

Na ohnisti jsem v nem nevaril, ale bylo by to urcite bez problemu. Jen se pak odre povrchova uprava pri drhnuti piskem :) Kdyz tusim, ze budu varit na ohnisti, tak sebou beru stary ešák.


moc diky, tak tedy ta investice se oplati, jako 800,- kachen je dost, ale...

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 11:32
od Rujir
poldík píše:PS: na nerezeu se ti bude vařit rozhodně o třídu líp než na hliníku, kdyby jsi chtěl něco na čem by se ti vařilo ještě líp pak by sis musel pořídít něco s teflonem. :wink: :mrgreen:


Tak to si rad necham vysvetlit, preco sa na nereze vari lepsie ako na hliniku? :twisted:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 11:34
od poldík
Rujir píše:Tak to si rad necham vysvetlit, preco sa na nereze vari lepsie ako na hliniku? :twisted:
poněvaž mě se to na nereze míň připaluje a když už se to přípálí tak se to aspoň i líp umejvá. :wink: :mrgreen: :twisted:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 11:37
od Rujir
poldík píše:poněvaž mě se to na nereze míň připaluje a když už se to přípálí tak se to aspoň i líp umejvá. :wink: :mrgreen: :twisted:


To si snad robis srandu, nie? Nerez sa menej pripaluje? Preco? Lebo ma horsiu vodivost, takze mu dlhsie trva, kym sa rozohreje a ked sa uz rozohreje, tak sa rozohreje prilis a vsetko spaluje? A sneh si uz v nereze rozpustal? :wink:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 11:41
od poldík
sníh sem v něm nerozpůštěl v zimě su jínej a tahám lehčí hliník.

ale můj argument s údržbou musíš uznat.

to že mě se míň připalují věci na nerezu než na hliníku je asi dost subjektivní věc. :wink:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 11:47
od Rujir
poldík píše:ale můj argument s údržbou musíš uznat.

to že mě se míň připalují věci na nerezu než na hliníku je asi dost subjektivní věc. :wink:


Co sa tyka udrzby, tak tomu opat nerozumiem. Hlinikovy esus drhnem pieskom rovnako ako nerezovy. :shock: Ja viem, ze teraz asi posobim dost utocne, ale v tomto mam proste uplne opacny nazor aj skusenosti. :oops:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 11:56
od amadeus
Rujir píše:
poldík píše:ale můj argument s údržbou musíš uznat.

to že mě se míň připalují věci na nerezu než na hliníku je asi dost subjektivní věc. :wink:


Co sa tyka udrzby, tak tomu opat nerozumiem. Hlinikovy esus drhnem pieskom rovnako ako nerezovy. :shock: Ja viem, ze teraz asi posobim dost utocne, ale v tomto mam proste uplne opacny nazor aj skusenosti. :oops:


prave, ja s nerezem mam take negativni zkusenosti, a prave me zaujala tady ta zalezitost,,

Marketing je silna vec :lol:

Nádobí vyrobené z tohoto materiálu spojuje výhody vaření v hliníku i v nerezu. Hliník perfektně rozvádí teplo, dobře se připravuje strava, špatně se myje, snadno se deformuje. Nerez špatně rozvádí teplo, špatně se připravuje strava, dobře se myje, je pevný. Kromě vyšší ceny má „sendvič“ všechny dostupné výhody a je tedy nádobím splňující všechny požadavky náročného uživatele. Perfektní vzhled je docílen černým matným lakem, který mimoto pomáhá k dokonalému přenosu tepla a chrání hliníkovou vrstvu před odíráním.

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 12:08
od Indy
no me bez saponatu z hliniku neslo nic mastneho dolu.

na nerez mi stacila max vlazna voda.

hlinik osobne nee.

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 12:30
od Umiaki
Ja to anodizovane koupil, protoze proste v tom obchodeve skotsku byl jen nerez a tohleto a kdyz jsem srovnal za a) cenu (nerez je drazsi) a b) hmotnost (nerez je mooc tezsi), tak to bylo jasne. Nejake "varici" vlastnosti jsem vubec neresil :)

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 12:33
od Rujir
Indy píše:no me bez saponatu z hliniku neslo nic mastneho dolu.
na nerez mi stacila max vlazna voda.
hlinik osobne nee.


Davat dole mastnotu? :shock: To ako zbavovat sa vyzivy? :shock: Dalsej energie?! :shock: :shock: :shock: To nieeee! :mrgreen:

Ale uz mi zacina byt jasne, preco sa nase skusenosti tak lisia.

PS: V skutocnosti mam dva esusy - jeden na mastne jedla, druhy na caj. :wink:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 12:57
od poldík
já vždy beru jen velkej a dobnitř narvu vařič jídlo atd. a když čaj uvaříš v ešusu od mastýho jídla tak máš pak čaj se zvýšenou energetickou hodnotou. :mrgreen:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 14:38
od zbuddy
poldík píše:já vždy beru jen velkej a dobnitř narvu vařič jídlo atd. a když čaj uvaříš v ešusu od mastýho jídla tak máš pak čas se zvýšenou energetickou hodnotou. :mrgreen:


Jo, máš tak akorát málo času na doběhnutí dobnitř lesa, aby ses vysral.
Žluklý tuk je určitě dobrý na promazání vnitřností :toimonster:
Já jsem sice trochu prase a jedu doma (když to žena nevidí)talíř (dle typu jídla) a hlavně hrnky několik "kol", ale tam jsem v dosahu záchodu.

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 14:44
od poldík
zbuddy píše:
poldík píše:já vždy beru jen velkej a dobnitř narvu vařič jídlo atd. a když čaj uvaříš v ešusu od mastýho jídla tak máš pak čas se zvýšenou energetickou hodnotou. :mrgreen:

Jo, máš tak akorát málo času na doběhnutí dobnitř lesa, aby ses vysral.
:fuj: ty naděláš kvůli jednomu překlepu :mrgreen:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 14:45
od vonkreuz
zbuddy píše:
poldík píše:když čaj uvaříš v ešusu od mastýho jídla tak máš pak čas se zvýšenou energetickou hodnotou. :mrgreen:

Jo, máš tak akorát málo času na doběhnutí dobnitř lesa, aby ses vysral.


Poldik? :(( Neverim :twisted: Vzdyt vsechna voda v evrope je pitna :mrgreen: takze "tibetsky caj" je pro Polidka jiste v pohode :lol:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 14:46
od poldík
vonkreuz píše:Poldik? :(( Neverim :twisted: Vzdyt vsechna voda v evrope je pitna :mrgreen: takze "tibetsky caj" je pro Polidka jiste v pohode :lol:
a s kóskama slaninky bezva výživnej mňam :tonqe: :tonqe: :drinkers: :mrgreen:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 14:48
od zbuddy
poldík píše:
zbuddy píše:
poldík píše:já vždy beru jen velkej a dobnitř narvu vařič jídlo atd. a když čaj uvaříš v ešusu od mastýho jídla tak máš pak čas se zvýšenou energetickou hodnotou. :mrgreen:

Jo, máš tak akorát málo času na doběhnutí dobnitř lesa, aby ses vysral.
:fuj: ty naděláš kvůli jednomu překlepu :mrgreen:

Tu máš dva a v druhém vláknu to "vypyje" - tak nevím, co si máme o Tobě myslet :twisted: :mrgreen:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 14:51
od vonkreuz
Nemyslet si nic, vsak je Poldik prece "jen kousek vod Statlu" :mrgreen:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 14:54
od vonkreuz
poldík píše:a s kóskama slaninky bezva výživnej mňam :tonqe: :tonqe: :drinkers: :mrgreen:


ale tohle jsme od Tebe vodkoukal a nemuzu si to vynachvalit :smt023

to Amadeus - sry za ta OT :evil:

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 14:55
od teoretic
vonkreuz píše:Nemyslet si nic, vsak je Poldik prece "jen kousek vod Statlu" :mrgreen:
tenhle argument se asi DEně a jiným líbit moc nebude :)

t.

PříspěvekNapsal: pon zář 22, 2008 15:00
od vonkreuz
Jsem si rikal co by na ten pravopys así tak rekl Teo, kdyby uz nejel na tu sluzebku a ejhle! Tys jeste zdes :mrgreen: