Re: Vaření v TERMOSCE
Napsal: stř dub 8, 2009 7:29
hups, se omlouvám za duplicitní link
Kulda píše:Myslim, že při -40°C už to musí bejt dost sranda. Připravovat třeba takovou gušálovou polívku ...
V článku ale že to zas takovej problém není... Zkoušeli jste to ?
<em>vonkreuz</em> píše:Nebo večer uvařit stan a počkat a pak konzumovat...
Izak píše:Tedy termoska se bezne nepouziva na vareni venku, ale na pripravu doma s tim, ze za 3 hod ma clovek teple jidlo
Jsme poslední dobou strašně rozežraní, takže litrovku. Ale tedy hlavně proto, že počítáme s objemnějšími surovinami, jako jsou právě ty těstoviny nebo sójové kostky. Ale porce samozřejmě dietní budou, hlavně ke konci zájezduGreyMouse píše:Jak máte velkou termosku? 1 litr nebo budou dietní porce a vystačíte si s 750 ml pro dva?
S knedlíčkovou stravou tak trochu počítáme. Hlavně se mi to nechce doma zkoušet, kdo by to pak jedl, chudákům slepicím to přece dávat nebudu Výš ve vláknu si na vaření Hostince někdo stěžoval, ale tam může být možná fígl v přidání trochu většího množství vody, aby se dostala všude. Na míchání a vyšťourávámí asi berem vařečku V termosce skončí nejspíš i Travellunch. Jsem psala dotaz, jestli se to někde náhodou neprodává na kila, ať nemusíme tahat pytlíky, ale asi ne. A přesypávat to nebuduGreyMouse píše:Počítám, že u jídel typu Dobrý hostinec nebo polívka z pytlíku bude největší problém s dobrým rozmícháním polívky nebo omáčky v prášku ve vodě (možná budete mít "arktickou s knedlíčky" v řadě dalších příchutí ), ale pokud už se to povede, tak bude stačit o trochu víc času než je doporučeno výrobcem na vaření, a výsledek bude OK.
Chladne rychleji, než termoska na pití, ale nepřijde mi to až tak tragický. Alespoň tedy pro naše použití, kdy si budem v termosce vařit, ale jídlo v ní přenášet neplánujem. "Vařit" asi budem pod spacákem, pod heslem "ani zrnko tepla nazmar"GreyMouse píše:Booze si sice stěžuje na rychlé chladnutí u Esbitu, ale Primus s pouze jedním víčkem (nemá misku) bude asi ještě horší, po nějaké době je víčko znatelně teplejší než zbytek termosky. Při delším "vaření" ve větší zimě bych asi termosce zapůjčila něco ze svého oblečení, ale s tím asi máte dost zkušeností.
sobb píše: Hlavně se mi to nechce doma zkoušet, kdo by to pak jedl, chudákům slepicím to přece dávat nebudu