Stránka 2 z 5

PříspěvekNapsal: úte bře 25, 2008 20:31
od Rujir
tuso píše:Bez vreca zemiakov ani na krok. :mrgreen:


Uz vidim, kde sme v Rodne spravili chybu. :twisted: :mrgreen:

PříspěvekNapsal: úte bře 25, 2008 21:00
od chonda
Ta přednáška byla v rámci Fyzikálních čtvrtků, měl to tuším Ing. Singer (nebo tak nějak se jmenoval)...

PříspěvekNapsal: úte bře 25, 2008 21:35
od hasty
zrejme hladate toto od Ing Siegera (singer myslim ze ma nieco do sijacich srojov :ú )

PříspěvekNapsal: úte bře 25, 2008 21:40
od jonza
S korenim je to dobra pripominka, dat ho vcetne bujonu az do druhe varky. Dekuju za uprasneni :)

Ano, je to zaznam z prednasky, natoceno dost amatersky.

Samozrejme jsem nemluvil ani ja ani autor o ture v delce 1-14 dni, ale o radove mesicich (treba).

Napsal jsem to, protoze se bavime o vareni v termosce a toto k tomu patri :)

PříspěvekNapsal: úte bře 25, 2008 22:19
od šíp
tak já měla na mysli tohle
a vzpomněla jsem si kde CD skončilo. půjčil si ho můj švagr. jelikož k němu jedeme na návštěvu tento víkend, tak když nezapomenu, vezmu zpět a případným zájemcům když tak půjčím(okopčím

PříspěvekNapsal: úte bře 25, 2008 22:39
od mayya
šíp píše:tak já měla na mysli tohle
a vzpomněla jsem si kde CD skončilo. půjčil si ho můj švagr. jelikož k němu jedeme na návštěvu tento víkend, tak když nezapomenu, vezmu zpět a případným zájemcům když tak půjčím(okopčím


Já prosím....Plha, Plha se hlásí ! Šlo by dopravit do sklípku? Náklady samozřejmě uhradím!

PříspěvekNapsal: úte bře 25, 2008 22:40
od šíp
jasně, v pohodě. radši hned švagrovi pošlu smsku aby CD nachystal

PříspěvekNapsal: úte bře 25, 2008 22:46
od mayya
@šipka: :prayer:

PříspěvekNapsal: úte bře 25, 2008 22:47
od šíp
zařízeno, poslala jsem švagrovi maila. takže doufám že Cd ještě vlastní /bo se mezitím stihl přestěhovat/.

PříspěvekNapsal: úte kvě 27, 2008 23:28
od multimotyl
Právě jsem si vyzkoušel uvařit Dobrý hostinec v termosce.

Postup:
- vyhřál jsem termosku
- nasypal dobrý hostinec
- zalít 4 dl vařící vody (počítám, že decka se tak +- vypaří při běžném vaření)
- cca 5 minut jsem překlápěl, ze začátku spíš protřepával

Výsledek:

1. ochutnávka ihned: nudle nedovařené, ale měkké, celkově na hranici poživatelnosti
2. ochutnávka cca 10 minut po první: poživatelné jídlo, složitější vytřepávání z termosky. Některé nudle stále nedovařené.
3. ochutnávka cca 20 minut po první: mírně rozvařené nudle s jednotlivcema nedovařenýma, jinak stejně jako 2.

Pocity: za těch 5 minut ušetřeného plynu a decku vody to nestojí... :-) Navíc kdo to pak má vymývat :-)

Výsledek nic moc, ale přátelé, nebyl to Strindberg, kdo zjistil, že vyfukováním tabákového dýmu do vody zlato nevznikne?

PříspěvekNapsal: stř kvě 28, 2008 8:49
od Rujir
multimotyl píše:Pocity: za těch 5 minut ušetřeného plynu a decku vody to nestojí... :-) Navíc kdo to pak má vymývat :-)


Jo. Povedal by som, ze najhorsie je to umyvanie. Termoska, do ktorej raz nalejes hovadzi vyvar uz nikdy nebude taka ako predtym. :roll:

PříspěvekNapsal: stř kvě 28, 2008 9:10
od jedik
multimotyl: dooobry test :smt023

Mozna by to chtelo zkusit jeste jine instantni jidlo, treba bude slozeni "nudli" jine a pujde to.

Jak jsi vyhral termosku?

PříspěvekNapsal: čtv kvě 29, 2008 3:32
od vonkreuz
Rujir píše: Termoska, do ktorej raz nalejes hovadzi vyvar uz nikdy nebude taka ako predtym. :roll:


Jednou jsem jel z koleji. Vsechno jsem tam uz vyjedl a mel prachy tak na cestu domu. Jedine co mi zbylo k jidlu byla hrachovka v pytliku. Tak jsem ji uvaril normalnim zpusobem a nalil do termosky. Bylo sice nutne vzdy vysroubovat vicko, ale ten pocit tepleho v zaludku pri deviti hodinach cesty... a myslim, ze jsme ji vymyl bez problemu

PříspěvekNapsal: čtv kvě 29, 2008 9:19
od Rujir
Hrachova v zasade nie je mastna polievka. Najvacsi problem je s prirodzene mastnymi vyvarmi a pod. Jasne, ze aj to umyjes, ked sa dostatocne snazis, ale az doma. Takze na horach bud budes mat tibetsky caj, alebo dve termosky. Brat termosku len kvoli vareniu si viem predstavit maximalne na akcii aku si uzil tento rok Pripluv v Laponsku.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 29, 2008 11:58
od tuso
Rujir píše:Hrachova v zasade nie je mastna polievka. Najvacsi problem je s prirodzene mastnymi vyvarmi a pod. Jasne, ze aj to umyjes, ked sa dostatocne snazis, ale az doma. Takze na horach bud budes mat tibetsky caj, alebo dve termosky. Brat termosku len kvoli vareniu si viem predstavit maximalne na akcii aku si uzil tento rok Pripluv v Laponsku.

ˇ
A už vobec nie zo sáčku. :mrgreen:

PříspěvekNapsal: čtv kvě 29, 2008 19:28
od agentw4c
šíp píše:tak já měla na mysli tohle
...

a neni to
tohle

PříspěvekNapsal: čtv kvě 29, 2008 19:49
od kropt
tuso píše:@pavproch: s malou obdobou takhle vařím i kafe v termosce.


Ehm, a kde vezmes kafe na snurce? To myslim byla docela dulezita soucast receptu na pigi caj, no a pokud tedy mas na mysli kafe bez snurky, pak je to uz uplne jinej recept.....

Sorry ze se vracim k tak starymu prispevku, ale nejak mi to furt vrta v hlave... 8-[

PříspěvekNapsal: čtv kvě 29, 2008 19:51
od pripluv
Rujir píše:Brat termosku len kvoli vareniu si viem predstavit maximalne na akcii aku si uzil tento rok Pripluv v Laponsku.


A to jsem tam nemel ani jednu :mrgreen:

PříspěvekNapsal: čtv kvě 29, 2008 19:52
od pripluv
kropt píše:Ehm, a kde vezmes kafe na snurce?


Instant? Vím, není to kafe, ale někdo to prej pije :ú

PříspěvekNapsal: čtv kvě 29, 2008 19:54
od sobb
Přípluv píše:A to jsem tam nemel ani jednu :mrgreen:

a neříkej, že bys ji tam potřeboval (teda aspoň na to vaření) :wink: *

PříspěvekNapsal: čtv kvě 29, 2008 20:38
od pripluv
sem pil ráno a večer :ú

Re: Vaření v TERMOSCE

PříspěvekNapsal: úte pro 30, 2008 13:03
od multimotyl
Vaření v termosce doslova Borec vyrobil kompaktní vařící sadu z termosky vypadá to jako zajímavý nápad, ale na ešus to stejně nemá :-)

Re: Vaření v TERMOSCE

PříspěvekNapsal: stř pro 31, 2008 17:54
od RUMcajs
Par poznatku:
Predvarena ryze (parboiled) se v 80ti stupnove vode za hodinu v termoce uvari.
Zato obycejna sypana, ani za 2 dny!

Kazdopadne instantni polevky (bez bramboroveho skrobu), s ryzi mychat jdou, anglicka slanina ci kus salamu ji dodaji chut!

Re: Vaření v TERMOSCE

PříspěvekNapsal: čtv led 1, 2009 12:57
od pripluv
vsechno jde michat se vsim. me jednou karaf nakrajel do ovesny kase ctvrt roku proslej sejra :mrgreen:

Re: Vaření v TERMOSCE

PříspěvekNapsal: čtv bře 5, 2009 0:14
od johnyhacek
Oživim :)
Na podzim jsme vaření v termosce na jedné tůře ozkoušeli. Nasypali jsme klobásky, brambory, co se našlo, hodně chilli a zalili horkou voděnkou jak se tu výše uvádí.

Smysl to má ten, že brambory, nebo fazole třeba se dlouho vaří, takhle to tam člověk ráno hodí a pak má pěknej teplej hotovej obídek, nebo večeři, ještě ušetří čas a plyn/benzín.

Ten náš pokus dopad tak, že jsme to přehnali s chilli, tak sme ještě stejně museli ředit a vařit a stejně nám to skoro utrhalo všelijaký sliznice :smt119

Re: Vaření v TERMOSCE

PříspěvekNapsal: pát dub 3, 2009 7:10
od zbuddy

Re: Vaření v TERMOSCE

PříspěvekNapsal: úte dub 7, 2009 10:35
od zbuddy
vytahuju

Re: Vaření v TERMOSCE

PříspěvekNapsal: úte dub 7, 2009 11:48
od amadeus
na svetoutdooru.cz článek zde

Re: Vaření v TERMOSCE

PříspěvekNapsal: úte dub 7, 2009 15:54
od jedik
amadeus píše:na svetoutdooru.cz článek zde

Dva příspěvky výš? :)

Re: Vaření v TERMOSCE

PříspěvekNapsal: úte dub 7, 2009 21:25
od zbuddy
jedik píše:
amadeus píše:na svetoutdooru.cz článek zde

Dva příspěvky výš? :)
:smt023