Stránka 1 z 2

Instantni ryze lagris

PříspěvekNapsal: pát bře 7, 2008 20:10
od papun
Jake mate zkusenosti s instantni ryzi lagris? Chutove, vyzivove. Je to stejne jak klasicka ryze?

Jako vyhodu beru rchylou pripravu oproti klasa ryzi.

Popripade najaky recept aby to dohromady smakovalo. Ovsem neco zrealizovatelneho v bojovych podminkach:)

PříspěvekNapsal: pát bře 7, 2008 20:15
od Michal Bazilišek
No já nevím, jak instantní, ale už dlouho kupuju jenom Lagris, od jakéhokoliv výrobce, protože mi chutná líp, než normální rýže.

PříspěvekNapsal: pát bře 7, 2008 20:18
od papun
no web jim zrovna nejde, ale proste to je napsano na krabici. zalijes vrelou vodou a nechas 6 minut odstat.

PříspěvekNapsal: pát bře 7, 2008 21:20
od Cvrk
??? Instantní rýže? Tak o tom nevím. Možná tak nějaký nákyp nebo burizony, ale obyč rýže? :(( ??
Hoďte sem link, ať se na to podívám. :shock: :D

PříspěvekNapsal: pát bře 7, 2008 21:26
od Dena
to je zrníček, cooo? :lol: :mrgreen: :wink:
mimochodem- Cvrku- doufám, že máš již svoji čelovku z Chaty pos Chlebom a jsi happy man :)

PříspěvekNapsal: pát bře 7, 2008 21:38
od Cvrk
2Dena: Nevyráběj OT maskované za starosti o moje blaho :twisted:
Čelovku jsme našli, byla spadnutá za Ťušův bágl! Máš mé díky a jsem ti zašněrován. Ale co ta rýže? *

PříspěvekNapsal: sob bře 8, 2008 8:40
od Dena
Když už rýži, tak s sebou tahám jen instantní rýžovou kaši, většinou však kuskus (ne každému chutná), ovesné a jiné ochucené kaše. Jen v nouzi brkaši s mlékem jako přílohu- vypadá i chutná jako umělá hmota (má i své fajnšmekry). Taky předvařené sáčky s pohankou jsou gut (už jsem to někde psala). Jiné další Amarouny asi neznám.
Do té rýže bych pácla klíďo tuňáka scezeného z vlastní šťávy, fazole a nějakou mix zeleninu třeba s kukuřicí. Doplnit kousky sýra, případně zeleninou (paprika). Jenže ty menší konzervy se pronesou a prodraží. Je třeba rozhodnout, zda je rozumné to s sebou vláčet, záleží na tom kam. Pokud to auto uveze a pak se nevalí daleko, spí se třeba na parkále blízko (nebo se k autu pro proviant vrací)- nema problema. Prodávají se i takové směsi vše v jednom, jsou v PVC/plechovém obalu jako větší paštiky.

@Cvrk
Doufám, že stačí a * v duši .. :wink:

PříspěvekNapsal: sob bře 8, 2008 10:31
od papun
Tak web www.lagris.cz nejede, ale jsou nejak zpachtovani s www.podravka.cz a jsou tam jejcih produkty, ale o instantni ryzi anni slovo. Ale ja to otestuju a bude se videt.

PříspěvekNapsal: sob bře 8, 2008 12:06
od Umiaki
Michal Bazilišek píše:Lagris, od jakéhokoliv výrobce

Lagris je přece výrobce, druhy rýže jsou třeba dlouhozrná, parboiled, jasmínová...

A k původnímu dotazu
INSTANT RICE is rice that has been fully cooked (much like you would at home) and then dried down to below 12% moisture. Instant rice can then be recooked by the consumer in less time than the twenty minutes required to cook white raw rice. (...)Process conditions can be adjusted to make instant rice that recooks in as little as 5 minutes in hot water, or cook times that range up to 12 minutes in simmering water.
odsud
Nebo si ji můžeš usušit sám v sušičce na ovoce:)
Nebo kuk

PříspěvekNapsal: sob bře 8, 2008 17:54
od pripluv
Dena píše:...brkaši s mlékem jako přílohu - vypadá i chutná jako umělá hmota...
:axe:

PříspěvekNapsal: sob bře 8, 2008 17:59
od poldík
Přípluv píše:
Dena píše:...brkaši s mlékem jako přílohu - vypadá i chutná jako umělá hmota...
:axe:
No jo dena do brkaše zapomíná přidávat chilli kari a všechny ostatní přísady tak pak není divu že jí chutná jak umělá hmota. :mrgreen: :twisted:

PříspěvekNapsal: sob bře 8, 2008 18:01
od pripluv
:smt023

PříspěvekNapsal: sob bře 8, 2008 18:05
od Cvrk
Ona není brkaše jako brkaše.....třeba ta od vitany a maggi :vom: ale knor je :smt023 :supz:

PříspěvekNapsal: sob bře 8, 2008 18:36
od Dena
Óká, však vám ji neberu- pak vás taky i pálí dvakrát .. :lol:

PříspěvekNapsal: sob bře 8, 2008 18:46
od sx02
Cvrk píše:Ona není brkaše jako brkaše.....třeba ta od vitany a maggi :vom: ale knor je :smt023 :supz:

Naopak maggi je super. Jinych je v pytliku moc malo. :twisted:

PříspěvekNapsal: sob bře 8, 2008 19:17
od poldík
Dena píše:Óká, však vám ji neberu- pak vás taky i pálí dvakrát .. :lol:
však právě o to jde s dostatečným množstvím chilli a kari se dá sežrat i hovno. :twisted:

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 9:37
od Umiaki
poldík píše:však právě o to jde s dostatečným množstvím chilli a kari se dá sežrat i hovno. :twisted:

Ale to nemá moc výživnou hodnotu :D

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 10:06
od Cvrk
Tak to by ses divil, jak je takové hovno výživné :ú

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 11:15
od papun
Cvrk píše:Tak to by ses divil, jak je takové hovno výživné :ú


!!! HOVADA !!!

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 11:37
od chonda
To jsem docela zvědavý, jak to nějaký mod pojmenuje, až tohle vlákno rozdělí a vydělí z něj OT :twisted: Navrhuji Netradiční kuchyně :twisted:

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 11:43
od poldík
chonda píše:To jsem docela zvědavý, jak to nějaký mod pojmenuje, až tohle vlákno rozdělí a vydělí z něj OT :twisted: Navrhuji Netradiční kuchyně :twisted:
že by "debata o hovně" :mrgreen: :twisted:

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 12:43
od Umiaki
Cvrk píše:Tak to by ses divil, jak je takové hovno výživné :ú

Právě že ne, protože všechny živiny stráví tělo. Ledaže by ses přejedl a nestihl to vše protrávit...

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 12:48
od Cvrk
Umiaki píše:Právě že ne, protože všechny živiny stráví tělo....


No, to jsem si taky donedávna myslel.....ale ve skutečnosti tělo opravdu nestíhá trávit všecko, takže těch živin hodně vyloučí. A abychom se nedohadovali o hovně, tak se na to zkusíme zeptat Ťuša nebo Šipky, ju?

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 12:54
od chonda
Sice teda nejsem tuso ani šipka, ale : nějakých 25-30% stolice jsou uhynulé bakterie (které samozřejmě relativně výživné jsou). Zbytek je hlavně nestravitelná vláknina a různé odpadní látky. Veskrze pokud máš "přiměřenou stravu" a nemáš nějaké trávicí problémy, tak většinu ústy přijatých živin strávíš ty nebo ony bakterie...Ale záleží na typu výživy, pokud vypiješ litr stolního oleje, tak ti garantuju, že ho nestrávíš ani náhodou (a ony bakterie taky moc nee). Naopak pokud budeš mít nějakou nemocniční bezezbytkovou stravu, tak strávíš skoro všechno...

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 13:28
od Cvrk
Tož, to vidíte, jak jsem zas vedle. No, ale 25% není zanedbatelná výživa :twisted:

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 14:20
od chonga
zajímavá debata :shock:

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 14:36
od poldík
chonga píše:zajímavá debata :shock:
No taky kopukám jak se tady ta debata o hovně rozjela :(( :mrgreen:

Re: Instantni ryze lagris

PříspěvekNapsal: ned bře 9, 2008 16:22
od sobb
papun píše:Jake mate zkusenosti s instantni ryzi lagris? Chutove, vyzivove. Je to stejne jak klasicka ryze?

Jako vyhodu beru rchylou pripravu oproti klasa ryzi.

Popripade najaky recept aby to dohromady smakovalo. Ovsem neco zrealizovatelneho v bojovych podminkach:)


Předvařenou (instantní) rýži vyrábí nejen Lagris, ale třeba i Vitana a asi i další ... Jestli je todleto pravda, tak radši i nadále zůstanu u vaření klasické rýže na ohýnku ... asi se pozeptám u potravinářů ... :? :((

Rýži děláváme nejčastěji na snídani nasladko (mlíko, cukr, čokoláda, máslo, borůvky ... podle toho co je k dispozici), dobrá je taky s curry, zeleninou, sýrem, masem, cibulí, houbama ... jakákoliv kombinace z toho co je při ruce :)

Re: Instantni ryze lagris

PříspěvekNapsal: stř črc 9, 2008 23:24
od misoZA
sobb píše: Předvařenou (instantní) rýži vyrábí nejen Lagris, ale třeba i Vitana a asi i další ... Jestli je todleto pravda, tak radši i nadále zůstanu u vaření klasické rýže na ohýnku ... asi se pozeptám u potravinářů ... :? :((



to je blbina, niekto zas nema co robit a pise hluposti. Podla toho vsetci jeme same nevyzivne odpady a cuduj sa svete, stale mame energie dost :wink:

Re: Instantni ryze lagris

PříspěvekNapsal: pát čer 30, 2017 7:55
od booze
Da se nekde mimo CR koupit instantni ryze? U nas ani v Rakousku, Slovensku jsem nenasel. Diky za odkaz