Domácí müsli
zkušenosti, rady, dotazy.
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Domácí müsli
od pripluv » úte úno 5, 2008 21:29
Děláte ještě někdo doma müsli, nebo jste již propadli instantním pytlíkům? Jestli ano, máte nějakej zaručenej recept? Pražíte? Co tam "musí" být? Co tam "nesmí" chybět? V čem to přepravujete (pytlíky, PET láhev...)? Dá se to pak jíst?
Zrovna jedno tvořím, tak si tak říkám, že jest třeba obohatit se.
Zrovna jedno tvořím, tak si tak říkám, že jest třeba obohatit se.
od fia » úte úno 5, 2008 21:57
občas se o něco pokusím...vločky opražím s trochou másla, když začnou zlátnout přidám moučkový cukr a chvilinku to pražím i cukrem. Když to vychladne přidám hrozinky a sekavý ořechy, a pak jak kdy, třeba sušený ovoce, slunečnicový semínka, sekanou čokoládu...no co je doma a jíst se to rozhodně dá .
Přepravuju v pevném, uzavíratelném sáčku.
Ale častěji si kupuju hotové a raději než obyčejné müsli, mám ty zapékané.
Přepravuju v pevném, uzavíratelném sáčku.
Ale častěji si kupuju hotové a raději než obyčejné müsli, mám ty zapékané.
od Jan » stř úno 6, 2008 17:06
sx02 píše:No moje draha delavala fanatsitcky musli, ale kdyz zjistila ze je levnejsi ho koupit tak toho nechala. (hlavne salko stoji strasny prachy)
Co s tym ma salko? Este chapem davat si ho na hotove musli (ci uz domace alebo kupovane), ale ako ho vyuzijes pri priprave musli samotnych?
- Jan
- účastník
- Příspěvky: 747
- Registrován: čtv bře 9, 2006 11:58
od conny » stř úno 6, 2008 17:43
jeden celkom stavnaty recept (ale najprv sa musite k nemu precitat, co by zasa grafomanovi Pripluvovi mohlo byt celkom blizke)
musli
musli
Every dream was given to us with the power to make it true.
-
conny - inventář fóra
- Příspěvky: 3445
- Registrován: úte zář 19, 2006 12:34
- Bydliště: Praha - zbohom kopecky
od Rujir » stř úno 6, 2008 18:11
Nu... Mne vyraba musli vzdy mamicka a musim zodpovedne prehlasit, ze je ovela lepsie ako kupovane. Enem nechce prezradit recept, pac to je posledna vec, ktoru frajerka nezvlada. Aj ked prakticky je to ten isty recept ako Fia, ale namiesto masla (eklhaft) alebo salka (draheeee) sa pouzije med. Treba si to skusit, prvu varku takmer urcite spalis, ale od druhej uz by to malo byt ok. Odporucam nesetrit s orechami. Az potom je to naozaj mnamka. Ten med ma aj tu vyhodu, ze taketo musli sa daju zajedat len tak - bez mlieka alebo cokohokolvek ineho.
Inak opatovne odporucam pozriet sem. Tebe by sa mozno zislo precitat si to cele, ale kludne si pozri len kapitolu jedlo. Kamarat pouziva tento navod a je tiez velmi spokojny.
Inak opatovne odporucam pozriet sem. Tebe by sa mozno zislo precitat si to cele, ale kludne si pozri len kapitolu jedlo. Kamarat pouziva tento navod a je tiez velmi spokojny.
If you're feeling original, it means you just haven't read enough.
od sx02 » stř úno 6, 2008 18:16
Jan píše:Co s tym ma salko? Este chapem davat si ho na hotove musli (ci uz domace alebo kupovane), ale ako ho vyuzijes pri priprave musli samotnych?
Kdyz to zapeces s musli chutna to kralovsky. A staci voda.
- sx02
- nadšenec
- Příspěvky: 1570
- Registrován: pát úno 16, 2007 13:23
- Bydliště: Nastesti v civilizaci
od zonn » stř úno 6, 2008 18:17
My je doma děláme a jsou lepší než kupované. Příprava: 0,5 kg ovesných, 0,5 kg pšeničných vloček nasuho opražíme, poté je zalijeme salkem, promícháme a necháme chvíli v troubě. Nakonec přidáme ořechy, hrozinky, sušené ovoce, kokos............ a je to
- zonn
- účastník
- Příspěvky: 957
- Registrován: pát lis 11, 2005 8:16
od vašek » stř úno 6, 2008 18:20
Já zkoušel ten recept z "gotického psa" a nic moc. Bylo to mastné a nechutné, ale byl to první pokus. Princip mi připadá správný a 2nd pokus bude určitě lepší.
No a ta mastnota by neměla vadit, na horách je každá energija dobrá
edit: poučné vlákno, s tím salkem to zkusím (a i med)
No a ta mastnota by neměla vadit, na horách je každá energija dobrá
edit: poučné vlákno, s tím salkem to zkusím (a i med)
"...kam jsem šel, tam jsem utíkal.."
od Rujir » stř úno 6, 2008 18:22
vašek píše:...a 2nd pokus bude určitě lepší.
To sa podla mna tyka kazdeho receptu na musli. Proste si to clovek musi vymakat a nebat sa capat tam veci, co mu chutia a vyhadzovat veci, co mu nechutia. Ale ako vravim - zaklad sladkych musli je med. Ten s tym robi divy. Len treba ustrazit, aby sa med skaramelizoval a nezhorel.
If you're feeling original, it means you just haven't read enough.
od sx02 » stř úno 6, 2008 18:30
zonn píše:My je doma děláme a jsou lepší než kupované. Příprava: 0,5 kg ovesných, 0,5 kg pšeničných vloček nasuho opražíme, poté je zalijeme salkem, promícháme a necháme chvíli v troubě. Nakonec přidáme ořechy, hrozinky, sušené ovoce, kokos............ a je to
Jo presne tenhle rcept az na orechy taky praktikujem
- sx02
- nadšenec
- Příspěvky: 1570
- Registrován: pát úno 16, 2007 13:23
- Bydliště: Nastesti v civilizaci
od pripluv » stř úno 6, 2008 18:55
Sem v životě neudělal dvě stejný müsli (ale to se dá říct i o ostatních jídlech ). A teď jsem doma objevil sušený brusinky, borůvky a třešně, tož jsem to tam napral všechno .
Môj recept na bezva energetivkú tyčinku.
od Borek » pát úno 8, 2008 20:03
Prípluv, toto si naozaj skús.Všetko je to udávané vo váhových mierach, nie objemových. Je to chutné a energetické a vyskúšané.
1x datle + 1 x hrozinky + 1 x sušené marhule(meruňky) +1 x mandle + 1 x oriešky kešu ( alebo lieskovce). Posekať, ochutiť mletou škoricou a obaliť v kokose alebo v sezame (kokos mi chutí lepšie). HOTOVÓÓÓ.
1x datle + 1 x hrozinky + 1 x sušené marhule(meruňky) +1 x mandle + 1 x oriešky kešu ( alebo lieskovce). Posekať, ochutiť mletou škoricou a obaliť v kokose alebo v sezame (kokos mi chutí lepšie). HOTOVÓÓÓ.
- Borek
- účastník
- Příspěvky: 264
- Registrován: stř kvě 9, 2007 17:04
- Bydliště: Skalica
od Kulda » čtv úno 14, 2008 16:49
Přikládám pár linku.
Domácí pečené müsli Labužník.cz
Pražené domácí müsli - kokosové
Domácí müsli-Kuchařka Pod Pokličkou ČT1
Domácí müsli s ořechy
Co našel všemocný Google
Přeju hezký den a chuť.
Domácí pečené müsli Labužník.cz
Pražené domácí müsli - kokosové
Domácí müsli-Kuchařka Pod Pokličkou ČT1
Domácí müsli s ořechy
Co našel všemocný Google
Přeju hezký den a chuť.
DUM SPIRO SPERO - Dokud dýchám, doufám.
''Lék na všechno je humor ,ten vytáhne člověka ze všech sraček...''
''Lék na všechno je humor ,ten vytáhne člověka ze všech sraček...''
-
Kulda - nováček
- Příspěvky: 80
- Registrován: čtv úno 14, 2008 0:26
od pripluv » čtv črc 31, 2008 20:16
Jakým stylem do müsli zabudovat med? Při pečení v troubě to docela chápu, když pouze oprahnu vločky na pánvi, tak jak do toho? Narvat to už na pánev? Zas abych z toho neměl beton
od zbuddy » pát srp 1, 2008 0:33
Řekl bych, opatrně rozehřát ve vodní lázni. Pozor, med při zahřívání ztrácí veškeré enzymy aj. zdravé látky, stává se v podstatě cukrovou vodou!
"Zahříváním medu nad 40°C se látky, které „dělají“ med medem - enzymy a ostatní cenné biologicky aktivní látky ničí. Bohužel i přísnější norma pro „český med“ povoluje rozehřívání medu při 50°C po dobu 24 hodin. Je to pouze z důvodu vyšší produktivity práce při plnění sklenic medem u větších zpracovatelů a přizpůsobení se poptávce „běžnému“ spotřebiteli, který kupuje především očima."
"Zahříváním medu nad 40°C se látky, které „dělají“ med medem - enzymy a ostatní cenné biologicky aktivní látky ničí. Bohužel i přísnější norma pro „český med“ povoluje rozehřívání medu při 50°C po dobu 24 hodin. Je to pouze z důvodu vyšší produktivity práce při plnění sklenic medem u větších zpracovatelů a přizpůsobení se poptávce „běžnému“ spotřebiteli, který kupuje především očima."
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole"
-
zbuddy - Moderátor
- Příspěvky: 12351
- Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
- Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
od pripluv » pát srp 1, 2008 5:21
Tož, já mám med od včelaře (rodinnýho ), tam to je v pohodě. Jen teda bude složitější ho narvat do toho chrumkání
od tata_FIDO » pát srp 1, 2008 6:05
fia píše:občas se o něco pokusím...vločky opražím s trochou másla, když začnou zlátnout přidám moučkový cukr a chvilinku to pražím i cukrem. Když to vychladne přidám hrozinky a sekavý ořechy, a pak jak kdy, třeba sušený ovoce, slunečnicový semínka, sekanou čokoládu...no co je doma a jíst se to rozhodně dá .
Přepravuju v pevném, uzavíratelném sáčku.
Ale častěji si kupuju hotové a raději než obyčejné müsli, mám ty zapékané.
tak tahle presne jsem to delaval taky, a jak to bylo dobroucky
Příspěvků: 19
• Stránka 1 z 1
Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření