Umyvanie riadov v horach
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
od Rujir » stř zář 19, 2007 16:27
krtenek píše:Pu-er sice každému nezachutná, ale je to čaj jako každý jiný. Chuť, barva a vůně je podmíněna jeho několikanásobnou fermentací. V překladu to znamená něco jako "čistič". V Číně je považován pro své léčivé účinky.Rujir píše:Pu-Erh nie je caj, ale vytazok z ponoziek.
Něco např. zde a zde.
Neboooj. Ja viem o nom celkom dost a je mi jasne, ze je straaasne zdravy. Len doma mam asi 20 druhov sypanych cajov plus obcas aj do cajovne zavitam, takze sa neda povedat, ze som uplny cajovy ignorant. Len Pu-Erh mi proste nechuti. Eto vsjo.
od Vhailor » stř zář 19, 2007 16:34
- Vhailor
- nováček
- Příspěvky: 29
- Registrován: sob úno 3, 2007 12:56
od Tomáš F. » stř zář 19, 2007 16:37
Rujir píše:krtenek píše:Pu-er sice každému nezachutná, ale je to čaj jako každý jiný. Chuť, barva a vůně je podmíněna jeho několikanásobnou fermentací. V překladu to znamená něco jako "čistič". V Číně je považován pro své léčivé účinky.Rujir píše:Pu-Erh nie je caj, ale vytazok z ponoziek.
Něco např. zde a zde.
Neboooj. Ja viem o nom celkom dost a je mi jasne, ze je straaasne zdravy. Len doma mam asi 20 druhov sypanych cajov plus obcas aj do cajovne zavitam, takze sa neda povedat, ze som uplny cajovy ignorant. Len Pu-Erh mi proste nechuti. Eto vsjo.
Souhlas není to k pítí
Teda, nejsem v čaji zas tak vybíravej, to bych mnohé své asijské výlety nepřežil, ale když si chci dát čaj, dávám si čaj...
A ještě jednou ad. Rujir: odpovídal jsem Ti na dotaz po konévce. Ale to zmizelo ve výru doby - vlastně vlákna.
Kam se vlákna odvíjí je úžasné sledovat. Zatím jsem neměl odvahu propátrat v každém oddíle víc než tři čtyři témata. Ale já se tím OF prokoušu!
Bavím se báječně (i když bych měl radši pracovat).
- Tomáš F.
- účastník
- Příspěvky: 490
- Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
- Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy
od Rujir » stř zář 19, 2007 16:40
od Tomáš F. » stř zář 19, 2007 16:46
Vhailor píše:Přidávám se ke kuskusu, co máme ozkoušeno je blemcák z instaního pudinku (jen na zalití horkou vodou) a kuskusu, ani se to nemusí vařit, stačí zalejt horkou vodou. A pokud má člověk i nějaký sušený ovoce, je to energeticky vydatný, zaplácne a nezabere to moc místa
Ježišimarjá. Tahle mladá generace musí bejt pekelně otrlá!
To musí být příšerný... Byť energeticky vydatný.
- Tomáš F.
- účastník
- Příspěvky: 490
- Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
- Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy
od Schnappi » stř zář 19, 2007 19:03
Instantní puding - já těm instantním věcem moc nehovím Je to takové jakési umělé. Ale zas je fakt, že s mlékem na normální puding by se mi tahat asi moc často nechtělo
-
Schnappi - inventář fóra
- Příspěvky: 3349
- Registrován: pát lis 24, 2006 10:51
- Bydliště: Jihovýchod ČR
od Dena » stř zář 19, 2007 20:03
http://www.hkconerezovenadobi.iol.cz/ga ... _velke.jpg
Ad) pytlíky: jsou v pohodě- dávám na litr 2 černé balené (vždy Club a 1 ovocný), tím se nevytvoří žádný mramor na nádobí- chutná to ok
Ad) Cous- cous: na ten nedám dopustit- jídlo je cca do 5 minut hotové, nejdůležitější ingredience jsou 3 lžíce slunečnicového oleje, pak do něj picnu tuňáka ve vl. šťávě, sterilovanou zeleninu Mexiko, barevné papričky- dosud se mi tento eintopf nepřejedl
_____________________________
-
Dena - Moderátor
- Příspěvky: 2675
- Registrován: čtv led 5, 2006 23:03
- Bydliště: Kladno, (předtím celá léta Brno ..)
od Rujir » stř zář 19, 2007 20:11
Dena píše:Ad) Cous- cous: na ten nedám dopustit- jídlo je cca do 5 minut hotové, nejdůležitější ingredience jsou 3 lžíce slunečnicového oleje, pak do něj picnu tuňáka ve vl. šťávě, sterilovanou zeleninu Mexiko, barevné papričky- dosud se mi tento eintopf nepřejedl
To sa ti chce nosit tolko ingrediencii kvoli jednej veceri?
od Tomáš F. » stř zář 19, 2007 22:14
Dena píše:Ad) Cous- cous: na ten nedám dopustit- jídlo je cca do 5 minut hotové, nejdůležitější ingredience jsou 3 lžíce slunečnicového oleje, pak do něj picnu tuňáka ve vl. šťávě, sterilovanou zeleninu Mexiko, barevné papričky- dosud se mi tento eintopf nepřejedl
To už vypadá výrazně jedleji...
To bych asi mohl
- Tomáš F.
- účastník
- Příspěvky: 490
- Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
- Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy
od Mařena » čtv zář 20, 2007 7:31
šíp píše:míváme spíš opačný problém-jak ty ludry těstoviny dovařit. jelikož když fouká vítr tak je kolikrát kumšt je přivézt aspon do poživatelné konzistence
Teda fakt nevím, kde může být problém. Rozvařit jakékoliv těstoviny opravdu při troše snahy není nejmenší problém, ale nedovařit...tak někde v Himalájích, tam je opravdu bod varu asi moc nízko. Možná kdyby existovala ešusová verze papiňáku.
@Schnappi: mléko sebou vozíme vždy - sušené. Dáváme do brkaše a do snídaňových kaší
od tuso » čtv zář 20, 2007 8:23
Mařena píše:šíp píše:míváme spíš opačný problém-jak ty ludry těstoviny dovařit. jelikož když fouká vítr tak je kolikrát kumšt je přivézt aspon do poživatelné konzistence
Teda fakt nevím, kde může být problém. Rozvařit jakékoliv těstoviny opravdu při troše snahy není nejmenší problém, ale nedovařit...tak někde v Himalájích, tam je opravdu bod varu asi moc nízko. Možná kdyby existovala ešusová verze papiňáku.
@Schnappi: mléko sebou vozíme vždy - sušené. Dáváme do brkaše a do snídaňových kaší
Proč? Vždyť si můžeš vzít normální menší papiňák. Minule v Tescu prodávali nerezový za 499Kč- menší, lehčí. Naprostá pohoda. Navíc ho můžeš do báglu uzavřít vodotěsně, takže ho akutně nemusíš ani mýt.
od Mařena » čtv zář 20, 2007 9:37
tuso píše:Mařena píše:Možná kdyby existovala ešusová verze papiňáku.
@Schnappi: mléko sebou vozíme vždy - sušené. Dáváme do brkaše a do snídaňových kaší
Proč? Vždyť si můžeš vzít normální menší papiňák. Minule v Tescu prodávali nerezový za 499Kč- menší, lehčí. Naprostá pohoda. Navíc ho můžeš do báglu uzavřít vodotěsně, takže ho akutně nemusíš ani mýt.
dobrý nápad
- jen by měl rozměrově sedět do závětří
- já rád při vaření ochutnávám a dochucuju, což je u uzavřené nádoby problém, ale zase se snažím všechno dělat á la eintopf
- je fakt, že kdyby to byl papiňák s visačkou autdór navíc, tak by stál tak třikrát tolik...
- já jsem starej konzervativec, tak asi zůstanu u ešusu, dokud se mi nerozpadne
od Tomáš F. » čtv zář 20, 2007 11:39
Mařena píše:- já jsem starej konzervativec, tak asi zůstanu u ešusu, dokud se mi nerozpadne
To, žes konzervativní, neznamená že máš zavrhnout papiňák
Já první viděl na horách někdy v polovině sedmdesátých let. Legenda mezi lezeckými metodiky, jistý Voloďa Suchý, si nechal takový malý, elegantní přivézt. Kupodivu ani ne z ošklivé imperialistické ciziny, ale hodného státu RVHP, z Bulharska (jehož hospodářství bylo vhodné podporovat, neboť se jednalo o bratrskou zemi s níž jsme byli ve Varšavské smlouvě)
Nebo jak to bylo.
Takže papiňák na hory je věc stará, konzervativních povah hodná!
- Tomáš F.
- účastník
- Příspěvky: 490
- Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
- Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy
od zbuddy » čtv zář 20, 2007 11:59
Mařena píše:jonza píše:a pak si koupim dalsi...
Kdepak, zaletuju díry na tom starém...
Ty umíš zaletovat hliník?
-
zbuddy - Moderátor
- Příspěvky: 12351
- Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
- Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
od Tomáš F. » čtv zář 20, 2007 12:42
Mařena píše:Holt se budu muset naučit letovat hliník nebo si koupit papiňák...
...se už z toho asi nevykroutím, , bo jinak bych moh ztratit glanc
Díry v ešusech můžeš nejtovat A navíc to vypadá tak... rustikáně
- Tomáš F.
- účastník
- Příspěvky: 490
- Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
- Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy
od Tomík » úte říj 23, 2007 2:24
Tady, zda to patří k vařičům a nádobí. Ale určitě, v závěru to je vlákno o papiňácích, konvičkách a opravách hliníkového nádobí
-
Tomík - Moderátor
- Příspěvky: 3070
- Registrován: stř říj 17, 2007 12:00
- Bydliště: Když nejsem v Praze, tak Horní Police u České Lípy, a jinak všelikdes :-)
od pavproch » úte říj 23, 2007 8:02
zbuddy píše:Mařena píše:jonza píše:a pak si koupim dalsi...
Kdepak, zaletuju díry na tom starém...
Ty umíš zaletovat hliník?
Já umím, heč!
-
pavproch - outdoor maniak
- Příspěvky: 28346
- Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od Dena » úte čer 17, 2008 12:31
http://zpravy.idnes.cz/foto.asp?c=A0806 ... 81224.jpg&
Tumáte sochu z letovaného Al, nádhera- ty sochy ve městě Brně roztroušené jsou naprosto úžasné. Doporučuji procházku a pohledat je .
_____________________________
-
Dena - Moderátor
- Příspěvky: 2675
- Registrován: čtv led 5, 2006 23:03
- Bydliště: Kladno, (předtím celá léta Brno ..)
Čím čistit nádobí
od Milous » ned črc 20, 2014 16:32
-
Milous - nováček
- Příspěvky: 20
- Registrován: úte zář 11, 2012 17:06
- Bydliště: Západní Čechy
Re: Umyvanie riadov v horach
od pavproch » ned črc 20, 2014 16:47
-
pavproch - outdoor maniak
- Příspěvky: 28346
- Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření