Umyvanie riadov v horach

zkušenosti, rady, dotazy.

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Čím drhnete potreby na varenie v horách mimo civilizácie?

Tým, čo si donesiem - jarou a utierkou
9
11%
Tým, čo nájdem - vodou a pieskom a travou
54
65%
Tým, čo ďalej použijem - čajom a polievkou
9
11%
Ničím - neumývam
5
6%
Ničím - nevarim
3
4%
Ničím - nevarim
3
4%
 
Celkem hlasů : 83

Příspěvekod Rujir » stř zář 19, 2007 16:27

krtenek píše:
Rujir píše:Pu-Erh nie je caj, ale vytazok z ponoziek.
:fuj: :nasranost: :smt071 Pu-er sice každému nezachutná, ale je to čaj jako každý jiný. Chuť, barva a vůně je podmíněna jeho několikanásobnou fermentací. V překladu to znamená něco jako "čistič". V Číně je považován pro své léčivé účinky.
Něco např. zde a zde.


Neboooj. Ja viem o nom celkom dost a je mi jasne, ze je straaasne zdravy. Len doma mam asi 20 druhov sypanych cajov plus obcas aj do cajovne zavitam, takze sa neda povedat, ze som uplny cajovy ignorant. Len Pu-Erh mi proste nechuti. Eto vsjo.
If you're feeling original, it means you just haven't read enough.
Uživatelský avatar
Rujir
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8954
Registrován: pát srp 13, 2004 10:13
Bydliště: Dubnica n.V./BA

Příspěvekod krtenek » stř zář 19, 2007 16:34

Tak to jo, to tě zcela omlouvá. :wink:
Uživatelský avatar
krtenek
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: čtv dub 6, 2006 12:44

Příspěvekod Vhailor » stř zář 19, 2007 16:34

Přidávám se ke kuskusu, co máme ozkoušeno je blemcák z instaního pudinku (jen na zalití horkou vodou) a kuskusu, ani se to nemusí vařit, stačí zalejt horkou vodou. A pokud má člověk i nějaký sušený ovoce, je to energeticky vydatný, zaplácne a nezabere to moc místa 8)
Vhailor
nováček
nováček
 
Příspěvky: 29
Registrován: sob úno 3, 2007 12:56

Příspěvekod Tomáš F. » stř zář 19, 2007 16:37

Rujir píše:
krtenek píše:
Rujir píše:Pu-Erh nie je caj, ale vytazok z ponoziek.
:fuj: :nasranost: :smt071 Pu-er sice každému nezachutná, ale je to čaj jako každý jiný. Chuť, barva a vůně je podmíněna jeho několikanásobnou fermentací. V překladu to znamená něco jako "čistič". V Číně je považován pro své léčivé účinky.
Něco např. zde a zde.


Neboooj. Ja viem o nom celkom dost a je mi jasne, ze je straaasne zdravy. Len doma mam asi 20 druhov sypanych cajov plus obcas aj do cajovne zavitam, takze sa neda povedat, ze som uplny cajovy ignorant. Len Pu-Erh mi proste nechuti. Eto vsjo.



Souhlas :mrgreen: není to k pítí :mrgreen:
Teda, nejsem v čaji zas tak vybíravej, to bych mnohé své asijské výlety nepřežil, ale když si chci dát čaj, dávám si čaj...

A ještě jednou ad. Rujir: odpovídal jsem Ti na dotaz po konévce. Ale to zmizelo ve výru doby - vlastně vlákna.
Kam se vlákna odvíjí je úžasné sledovat. Zatím jsem neměl odvahu propátrat v každém oddíle víc než tři čtyři témata. Ale já se tím OF prokoušu!
Bavím se báječně (i když bych měl radši pracovat).
Tomáš F.
účastník
účastník
 
Příspěvky: 490
Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy

Příspěvekod Rujir » stř zář 19, 2007 16:40

@ Tomas F.: Neboj, ja som si to nasiel. Uz som na fore dost dlho, aby som si dokazal ustrazit to, co ma zaujima. 8)
If you're feeling original, it means you just haven't read enough.
Uživatelský avatar
Rujir
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8954
Registrován: pát srp 13, 2004 10:13
Bydliště: Dubnica n.V./BA

Příspěvekod Tomáš F. » stř zář 19, 2007 16:46

Vhailor píše:Přidávám se ke kuskusu, co máme ozkoušeno je blemcák z instaního pudinku (jen na zalití horkou vodou) a kuskusu, ani se to nemusí vařit, stačí zalejt horkou vodou. A pokud má člověk i nějaký sušený ovoce, je to energeticky vydatný, zaplácne a nezabere to moc místa 8)


Ježišimarjá. Tahle mladá generace musí bejt pekelně otrlá!
To musí být příšerný... Byť energeticky vydatný.
:mrgreen: :D :mrgreen: :D
Tomáš F.
účastník
účastník
 
Příspěvky: 490
Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy

Příspěvekod zbuddy » stř zář 19, 2007 18:03

Tomáš F. píše: zmizelo ve výru doby

Jako v sově? :(( :twisted:
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole" :D
Uživatelský avatar
zbuddy
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12351
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu

Příspěvekod Schnappi » stř zář 19, 2007 19:03

Kýho výra?
Instantní puding - já těm instantním věcem moc nehovím :? Je to takové jakési umělé. Ale zas je fakt, že s mlékem na normální puding by se mi tahat asi moc často nechtělo :)
Uživatelský avatar
Schnappi
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3349
Registrován: pát lis 24, 2006 10:51
Bydliště: Jihovýchod ČR

Příspěvekod Dena » stř zář 19, 2007 20:03

Ad) konvička: na čaj a kafe používám jakousi lagricovou Sunnex z Tesca (menší je skladnější, objem musí stačit)
http://www.hkconerezovenadobi.iol.cz/ga ... _velke.jpg
Ad) pytlíky: jsou v pohodě- dávám na litr 2 černé balené (vždy Club a 1 ovocný), tím se nevytvoří žádný mramor na nádobí- chutná to ok
Ad) Cous- cous: na ten nedám dopustit- jídlo je cca do 5 minut hotové, nejdůležitější ingredience jsou 3 lžíce slunečnicového oleje, pak do něj picnu tuňáka ve vl. šťávě, sterilovanou zeleninu Mexiko, barevné papričky- dosud se mi tento eintopf nepřejedl
:)
ıɯřʎʇč uǝsǝu žǝu 'ɯíupǝɾ uǝznos ʇýq íšdǝl
_____________________________
Uživatelský avatar
Dena
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2675
Registrován: čtv led 5, 2006 23:03
Bydliště: Kladno, (předtím celá léta Brno ..)

Příspěvekod Rujir » stř zář 19, 2007 20:11

Dena píše:Ad) Cous- cous: na ten nedám dopustit- jídlo je cca do 5 minut hotové, nejdůležitější ingredience jsou 3 lžíce slunečnicového oleje, pak do něj picnu tuňáka ve vl. šťávě, sterilovanou zeleninu Mexiko, barevné papričky- dosud se mi tento eintopf nepřejedl
:)


To sa ti chce nosit tolko ingrediencii kvoli jednej veceri? :shock:
If you're feeling original, it means you just haven't read enough.
Uživatelský avatar
Rujir
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8954
Registrován: pát srp 13, 2004 10:13
Bydliště: Dubnica n.V./BA

Příspěvekod Dena » stř zář 19, 2007 20:58

jistěěě- vše jsou mini porcičky (1-2), páč jsem přece žiletkář :wink:
ıɯřʎʇč uǝsǝu žǝu 'ɯíupǝɾ uǝznos ʇýq íšdǝl
_____________________________
Uživatelský avatar
Dena
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2675
Registrován: čtv led 5, 2006 23:03
Bydliště: Kladno, (předtím celá léta Brno ..)

Příspěvekod Tomáš F. » stř zář 19, 2007 22:11

zbuddy píše:Jako v sově? :(( :twisted:


to že jsem dokázal napsat?
:oops: :oops: :oops: :oops:
:((
Tomáš F.
účastník
účastník
 
Příspěvky: 490
Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy

Příspěvekod Tomáš F. » stř zář 19, 2007 22:14

Dena píše:Ad) Cous- cous: na ten nedám dopustit- jídlo je cca do 5 minut hotové, nejdůležitější ingredience jsou 3 lžíce slunečnicového oleje, pak do něj picnu tuňáka ve vl. šťávě, sterilovanou zeleninu Mexiko, barevné papričky- dosud se mi tento eintopf nepřejedl
:)


To už vypadá výrazně jedleji...
To bych asi mohl :-)
Tomáš F.
účastník
účastník
 
Příspěvky: 490
Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy

Příspěvekod Mařena » čtv zář 20, 2007 7:31

šíp píše:míváme spíš opačný problém-jak ty ludry těstoviny dovařit. jelikož když fouká vítr tak je kolikrát kumšt je přivézt aspon do poživatelné konzistence

:(( Teda fakt nevím, kde může být problém. Rozvařit jakékoliv těstoviny opravdu při troše snahy není nejmenší problém, ale nedovařit...tak někde v Himalájích, tam je opravdu bod varu asi moc nízko. Možná kdyby existovala ešusová verze papiňáku. :)
@Schnappi: mléko sebou vozíme vždy - sušené. Dáváme do brkaše a do snídaňových kaší
Mařena
Mařena
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1137
Registrován: pát bře 3, 2006 12:50
Bydliště: Brno

Příspěvekod tuso » čtv zář 20, 2007 8:23

Mařena píše:
šíp píše:míváme spíš opačný problém-jak ty ludry těstoviny dovařit. jelikož když fouká vítr tak je kolikrát kumšt je přivézt aspon do poživatelné konzistence

:(( Teda fakt nevím, kde může být problém. Rozvařit jakékoliv těstoviny opravdu při troše snahy není nejmenší problém, ale nedovařit...tak někde v Himalájích, tam je opravdu bod varu asi moc nízko. Možná kdyby existovala ešusová verze papiňáku. :)
@Schnappi: mléko sebou vozíme vždy - sušené. Dáváme do brkaše a do snídaňových kaší


Proč? Vždyť si můžeš vzít normální menší papiňák. Minule v Tescu prodávali nerezový za 499Kč- menší, lehčí. Naprostá pohoda. Navíc ho můžeš do báglu uzavřít vodotěsně, takže ho akutně nemusíš ani mýt.
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6607
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Mařena » čtv zář 20, 2007 9:37

tuso píše:
Mařena píše:Možná kdyby existovala ešusová verze papiňáku. :)
@Schnappi: mléko sebou vozíme vždy - sušené. Dáváme do brkaše a do snídaňových kaší


Proč? Vždyť si můžeš vzít normální menší papiňák. Minule v Tescu prodávali nerezový za 499Kč- menší, lehčí. Naprostá pohoda. Navíc ho můžeš do báglu uzavřít vodotěsně, takže ho akutně nemusíš ani mýt.

:smt023 dobrý nápad
- jen by měl rozměrově sedět do závětří
- já rád při vaření ochutnávám a dochucuju, což je u uzavřené nádoby problém, ale zase se snažím všechno dělat á la eintopf
- je fakt, že kdyby to byl papiňák s visačkou autdór navíc, tak by stál tak třikrát tolik...
- já jsem starej konzervativec, tak asi zůstanu u ešusu, dokud se mi nerozpadne :oops:
Mařena
Mařena
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1137
Registrován: pát bře 3, 2006 12:50
Bydliště: Brno

Příspěvekod jonza » čtv zář 20, 2007 9:47

a pak si koupim dalsi...
Uživatelský avatar
jonza
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2267
Registrován: ned kvě 28, 2006 14:37
Bydliště: Brno

Příspěvekod Mařena » čtv zář 20, 2007 10:04

jonza píše:a pak si koupim dalsi...

[-X Kdepak, zaletuju díry na tom starém... *
Mařena
Mařena
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1137
Registrován: pát bře 3, 2006 12:50
Bydliště: Brno

Příspěvekod Tomáš F. » čtv zář 20, 2007 11:39

Mařena píše:- já jsem starej konzervativec, tak asi zůstanu u ešusu, dokud se mi nerozpadne :oops:


To, žes konzervativní, neznamená že máš zavrhnout papiňák :-)
Já první viděl na horách někdy v polovině sedmdesátých let. Legenda mezi lezeckými metodiky, jistý Voloďa Suchý, si nechal takový malý, elegantní přivézt. Kupodivu ani ne z ošklivé imperialistické ciziny, ale hodného státu RVHP, z Bulharska (jehož hospodářství bylo vhodné podporovat, neboť se jednalo o bratrskou zemi s níž jsme byli ve Varšavské smlouvě)
:(( Nebo jak to bylo.

Takže papiňák na hory je věc stará, konzervativních povah hodná!
Tomáš F.
účastník
účastník
 
Příspěvky: 490
Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy

Příspěvekod zbuddy » čtv zář 20, 2007 11:59

Mařena píše:
jonza píše:a pak si koupim dalsi...

[-X Kdepak, zaletuju díry na tom starém... *

Ty umíš zaletovat hliník? :(( :((
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole" :D
Uživatelský avatar
zbuddy
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12351
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu

Příspěvekod jonza » čtv zář 20, 2007 12:00

neumi ale frajeri...
Uživatelský avatar
jonza
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2267
Registrován: ned kvě 28, 2006 14:37
Bydliště: Brno

Příspěvekod Mařena » čtv zář 20, 2007 12:18

Holt se budu muset naučit letovat hliník nebo si koupit papiňák... :((
...se už z toho asi nevykroutím, , bo jinak bych moh ztratit glanc :smt025 :finga: :mnam:
Mařena
Mařena
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1137
Registrován: pát bře 3, 2006 12:50
Bydliště: Brno

Příspěvekod Tomáš F. » čtv zář 20, 2007 12:42

Mařena píše:Holt se budu muset naučit letovat hliník nebo si koupit papiňák... :((
...se už z toho asi nevykroutím, , bo jinak bych moh ztratit glanc :smt025 :finga: :mnam:


Díry v ešusech můžeš nejtovat :-) A navíc to vypadá tak... rustikáně :mrgreen:
Tomáš F.
účastník
účastník
 
Příspěvky: 490
Registrován: čtv srp 2, 2007 22:42
Bydliště: Střídavě; Praha a Horní Police u České Lípy

Příspěvekod Tomík » úte říj 23, 2007 2:24

Jsem si nebyl jist...
Tady, zda to patří k vařičům a nádobí. Ale určitě, v závěru to je vlákno o papiňácích, konvičkách a opravách hliníkového nádobí :mrgreen:
Uživatelský avatar
Tomík
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 3070
Registrován: stř říj 17, 2007 12:00
Bydliště: Když nejsem v Praze, tak Horní Police u České Lípy, a jinak všelikdes :-)

Příspěvekod pavproch » úte říj 23, 2007 8:02

zbuddy píše:
Mařena píše:
jonza píše:a pak si koupim dalsi...

[-X Kdepak, zaletuju díry na tom starém... *

Ty umíš zaletovat hliník? :(( :((


umím, heč!
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Příspěvekod Robur » úte čer 17, 2008 11:48

v té anketě chybí jedna položka,

totiž od doby co jezdím na čundry se psem je problém mytí nádobí vyřešen :twisted:
Život je hořký. Bohumín.
Uživatelský avatar
Robur
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1951
Registrován: pon kvě 7, 2007 11:24
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Dena » úte čer 17, 2008 12:31

Zde je něco z letovaného hliníku:
http://zpravy.idnes.cz/foto.asp?c=A0806 ... 81224.jpg&
Tumáte sochu z letovaného Al, nádhera- ty sochy ve městě Brně roztroušené jsou naprosto úžasné. Doporučuji procházku a pohledat je :wink: .
ıɯřʎʇč uǝsǝu žǝu 'ɯíupǝɾ uǝznos ʇýq íšdǝl
_____________________________
Uživatelský avatar
Dena
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 2675
Registrován: čtv led 5, 2006 23:03
Bydliště: Kladno, (předtím celá léta Brno ..)

Čím čistit nádobí

Příspěvekod Milous » ned črc 20, 2014 16:32

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat čím čistíte nádobí. Většinou vařím na ohni, nebo používám dřívkáč. Čím nejlépe vyčistíte černý ešus od dehtu? Předem děkuji za tipy a rady
Uživatelský avatar
Milous
nováček
nováček
 
Příspěvky: 20
Registrován: úte zář 11, 2012 17:06
Bydliště: Západní Čechy

Re: Umyvanie riadov v horach

Příspěvekod pavproch » ned črc 20, 2014 16:47

napřed hledám, potem čtu až potem píšu... :wink:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Příspěvekod Milous » ned črc 20, 2014 20:49

Omlouvám se nemohl jsem to najít :-)
Uživatelský avatar
Milous
nováček
nováček
 
Příspěvky: 20
Registrován: úte zář 11, 2012 17:06
Bydliště: Západní Čechy

Předchozí

Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření