Ako sa stravovať

zkušenosti, rady, dotazy.

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Ako sa stravovať

Příspěvekod kubo » čtv led 25, 2007 13:06

Caute
Kedze som este nebol na viacdených túrach nemam zidne skusenosti zo stravovaním. Plánujem ich praktizovať a tak by som chcel nejake konkrétne rady co ako kedy jesť. Nejake recepty a kolko toho kontretne brat na kolko dni. dakujem za vase rady
kubo
nováček
nováček
 
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 20, 2006 16:10

Příspěvekod tuso » čtv led 25, 2007 13:47

Musíš hľadať- napr. tu a tu
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6607
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod kubo » čtv led 25, 2007 14:33

diki
kubo
nováček
nováček
 
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 20, 2006 16:10

Re: Ako sa stravovať

Příspěvekod Hafi » čtv led 25, 2007 21:45

kubo píše:Caute
Kedze som este nebol na viacdených túrach nemam zidne skusenosti zo stravovaním. Plánujem ich praktizovať a tak by som chcel nejake konkrétne rady co ako kedy jesť. Nejake recepty a kolko toho kontretne brat na kolko dni. dakujem za vase rady

Jednoduchý +), večer zahrajete karty a kdo prohraje (popřípadě ten/ta/to psychicky nejslabší, když není po ruce nic, coby šlo hrát), ráno vyrazí do sámošky ++) pro měkký rohlíky, studený mlíčko a nějakej kus salámu. K obědu to chce řízek mezi chlebama z domova od maminky a večeře: gulášek/svíčková/... v místnim pohostinství (pokud je na výběr, tak doporučuju se místních zeptat, kde dobře a levně vařej).

______________________________________________________________________________________________
+) No vidíš, jak je to jednoduchý!
++) v příštím díle našeho vzdělávacího pořadu se dozvíte, jak to udělat, když je to do sámošky více než den chůze a hodpoda taky neni po ruce
:D :D :D
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8430
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Příspěvekod pripluv » pát led 26, 2007 6:50

Instantní brkaše a hodně chilli. Jde na tom vydržet tři tejdny. Jedna kaše na jeden den pro dva lidi. No, a ráno na půl jednu rohožku (čínská polívka). S chilli samozřejmě...
Uživatelský avatar
pripluv
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16772
Registrován: úte srp 10, 2004 13:17
Bydliště: mám

Příspěvekod patentik » pát led 26, 2007 7:48

a hlavne hodne cesneku :wink:
Uživatelský avatar
patentik
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1323
Registrován: pon lis 6, 2006 11:48
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod brhel » pát led 26, 2007 8:16

Přípluv píše:Instantní brkaše

ale už musí bejt s mlíkem, bacha na to. a i tak doporučuju do toho přidávat sušený mlíko.

dobrá věc jsou křehké plátky a bejt 14 dní jen o lovečáku je fakt humus. chce to taky uzenej sejra (parenica...)
Uživatelský avatar
brhel
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2561
Registrován: sob led 21, 2006 11:12
Bydliště: Praha / Oslo

Příspěvekod pripluv » pát led 26, 2007 9:22

jj, to mlíko tam je důležitý!
Uživatelský avatar
pripluv
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16772
Registrován: úte srp 10, 2004 13:17
Bydliště: mám

Příspěvekod honzi » pát led 26, 2007 9:28

Doma si připravím na sádle osmahlou cibulku(hoodně cibulky) a naleju to do vaníček z plastu a dam ztuhnout do ledničky.Když se to potom v kopečcích naleje na tu br kaši tak už to i po týdnu i dvou docela chutná.A stím sádlem to vydrží docela dlouho.A v nouzi to lze i mazat na chleba či suchary.Ale tolik toho zase nenosím.
Honzi
Věci se prostě dějí.Čert je vem.
honzi
účastník
účastník
 
Příspěvky: 336
Registrován: pon říj 30, 2006 8:02
Bydliště: Č.K

Příspěvekod Mařena » pát led 26, 2007 9:28

K snídani obilninová instantní kaše, např. Nomina, ta ti žaludek spolehlivě zabetonuje, že pak vydržíš bez žrádla docela dlouho, akorát že po týdnu už to docela leze krkem.
Mařena
Mařena
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1137
Registrován: pát bře 3, 2006 12:50
Bydliště: Brno

Příspěvekod brhel » pát led 26, 2007 10:09

k snídani je dobrá ovesná kaše ultra fit n slim. je to sice pro hubnoucí dietu, ale kaše má hodně energie a řekl bych, že mi chutná více než ovesná kaše pana oetkera
Uživatelský avatar
brhel
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2561
Registrován: sob led 21, 2006 11:12
Bydliště: Praha / Oslo

Příspěvekod Ryba » pát led 26, 2007 10:35

Pcha, taková změkčilost! V ´91 jsme si byli v Anglii "nahrabat" :roll: na brigádě a 3 měsíce jsme byli živí na poridži z echt vloček. Vařeno na kostkách lihu, kterého byl vééélký nedostatek, navíc se to fest připalovalo. Takže přes noc namočit do VODY a ráno přivést do varu, zamíchat trochu nějaké místní Ramy a cukru a hotovo. Buééé!

Jo, ale na řídký kaše bacha! Když jsme lezli na Snohettu, nabouchali jsme se ráno jakési takové tekuté krupičky a po 3 hodinách výstupu morálka poklesla natolik, že někteří byli hlady schopni kvůli půl krajíčku chleba umlátit bližního svého kamenem.
Uživatelský avatar
Ryba
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1007
Registrován: pon srp 15, 2005 19:21
Bydliště: Brno

Příspěvekod Rujir » pát led 26, 2007 14:32

Ryba píše:Pcha, taková změkčilost! V ´91 jsme si byli v Anglii "nahrabat" :roll: na brigádě a 3 měsíce jsme byli živí na poridži z echt vloček. Vařeno na kostkách lihu, kterého byl vééélký nedostatek, navíc se to fest připalovalo. Takže přes noc namočit do VODY a ráno přivést do varu, zamíchat trochu nějaké místní Ramy a cukru a hotovo. Buééé!


Jo. Tak takychto som stretaval v USA. Styri mesiace makali 16 hodin denne a za cely ten cas nejedli nic ine nez toastovy chleba s arasidovym maslom. Jeden chalanisko musel byt hospitalizovany este v USA a druhy si lieci zaludok este asi aj teraz. :roll:
If you're feeling original, it means you just haven't read enough.
Uživatelský avatar
Rujir
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8954
Registrován: pát srp 13, 2004 10:13
Bydliště: Dubnica n.V./BA

Příspěvekod patentik » pát led 26, 2007 14:52

tak presne takovou zkusenost mam take - chleb a arasidove maslo je v podstate za par centu a zejmena polaci to do sebe tlacili velmi vytrvale :D
Uživatelský avatar
patentik
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1323
Registrován: pon lis 6, 2006 11:48
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Gav » pát led 26, 2007 19:37

Rano : domaci ovesna kase
Pres den : chleba a nejaka pastika |nugeta / marmelada
Vecer : susena sibule / cocka / hrach / bramborova kase / suseny maso / cesnek / slanina + par pytliku koreni -)

A naprosto si uz nejakou dobu nestezuju...nechapu, jak sem mohl zit na dobrejch hostincih a jnech praskovejch "lahudkach" -))
Gav
nováček
nováček
 
Příspěvky: 190
Registrován: ned kvě 8, 2005 19:04


Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření