OUTDOOR JÍDLO...
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
OUTDOOR JÍDLO...
od bucew » pát čer 30, 2006 10:01
- bucew
- nováček
- Příspěvky: 13
- Registrován: stř lis 23, 2005 11:11
- Bydliště: v Praze na hradě...
od pripluv » pát čer 30, 2006 10:13
Nejhorší na tom je, že tato aplikace mne čeká na necelej měsíc ...
od pavproch » pát čer 30, 2006 12:04
-
pavproch - outdoor maniak
- Příspěvky: 28279
- Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
od tuso » pát čer 30, 2006 13:15
Papání
od Reinhard » pát čer 30, 2006 13:40
Zkus tohle, pokud máš doma sušičku potravin: http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky ... clanku=859
Já vozím: Sypké věci jako - vločky, suš. ovoce, rýži, těstoviny.. . taky tvrdý sýr, špek, česnek... za 14 dní vandru shodím asi 5 kg... ale nedřu se s velkým žrádlem...
Kráčím krajinou svého srdce a slýchám za nocí její tichý zpěv.
- Reinhard
- účastník
- Příspěvky: 269
- Registrován: stř kvě 4, 2005 20:53
- Bydliště: Č.B., nově - Ústí nad Labem, Sev.Čechy
od tuso » sob črc 1, 2006 6:28
bucew píše:No bude to na Korsiku 17 dní.potřebuju potravinovej kompromis ...nechci chcípnout.Nepotřebuju luxus stačí energie.A co životnost slaniny když to není v zimě?
Jestli máš možnost sehnat si origoš domácí vyuzenou, tak ti vydrží celý pobyt /myslím fakt domácí, od někoho, ne "domácí z obchodu"/, z koupených ti vydrží ta sušená zahraniční /ale to zmiňuju jenom jako určitou možnost, nepředpokládám,že dáš 500Kč za kilo slaniny/ Z těch klasických koupených hodně vydrží valašská slanina /Kaufland/.Ale v létě ti 17 dní nevydrží. Fakt bych to prubnul sehnat tu domácí.Nevím jak se dělá tady,ale na Slovensku se udí tak, že vydrží rok. No a zkus třeba Jerki, rozebíralo se to tu. Nikdy jsem ho sice nejedl, ale když to jedli Indiáni několik století, tak to snad funguje.
od tesil » sob črc 1, 2006 8:23
tuso píše:bucew píše:No bude to na Korsiku 17 dní.potřebuju potravinovej kompromis ...nechci chcípnout.Nepotřebuju luxus stačí energie.A co životnost slaniny když to není v zimě?
Jestli máš možnost sehnat si origoš domácí vyuzenou, tak ti vydrží celý pobyt /myslím fakt domácí, od někoho, ne "domácí z obchodu"/, z koupených ti vydrží ta sušená zahraniční /ale to zmiňuju jenom jako určitou možnost, nepředpokládám,že dáš 500Kč za kilo slaniny/ Z těch klasických koupených hodně vydrží valašská slanina /Kaufland/.Ale v létě ti 17 dní nevydrží. Fakt bych to prubnul sehnat tu domácí.Nevím jak se dělá tady,ale na Slovensku se udí tak, že vydrží rok. No a zkus třeba Jerki, rozebíralo se to tu. Nikdy jsem ho sice nejedl, ale když to jedli Indiáni několik století, tak to snad funguje.
... no, na korsice prodávají sušenejch mas hafo, stačí si vybrat, jestli máš radši prase, osla nebo kozla
navíc je to ukrutně dobrý, akorát je po tom žízěň, protože je to sušený za syrova, prosolený a hódně kořeněný.
-
tesil - nadšenec
- Příspěvky: 1144
- Registrován: čtv led 19, 2006 16:54
- Bydliště: brno
od brhel » sob črc 1, 2006 11:19
+ soja, soja a soja:-)
od Petras » ned črc 2, 2006 6:42
fazole(polévka,guláš,směs)
+ česnek(pasta),cibule
Při různých kombinacích(a že jich je) vydržím jen na tomhle klidně měsíc.
Je fakt že fazole "můžu".Jinak vždy se dá obohatit jídelníček z místních zdrojů teda až na vyjímky (Antarktida apod.)
-
Petras - inventář fóra
- Příspěvky: 4055
- Registrován: stř úno 22, 2006 18:59
- Bydliště: Mám
od uplne jinej martin » ned črc 2, 2006 17:06
snídaně - instantní ovesná/rejžová kaše, nalámat dovnitř čokoládu jinak se to nedá jíst
jídlo - "dobrej hostinec" a spol - upgrade parmezánem, tuňákem; tortelini, etc.
-
uplne jinej martin - nadšenec
- Příspěvky: 1763
- Registrován: ned led 9, 2005 21:41
- Bydliště: Pragl
od pripluv » ned črc 2, 2006 17:20
Snídaně: kus chleba (je-li) s kusem sejra (je-li)
Oběd: pár müsli tyček (pár, jako fakt dvě)
Večeře: 2 rohožkový polívky, nebo 1 pytlíková brkaše (zpravidla pro dva lidi ).
Jde to takto valit tři tejdny. Sice něco shodíš, ale to se dneska jen hodí, hej ?
Na zádech skoro nic netáhneš. A kdyby něco, tak nejvíc proteinů maj kobylky !ale blbě se chytaj ), hned potom mravenci (s nima to je jednodušší ). Takže tak...
od fia » stř črc 12, 2006 14:49
od Lipon » stř črc 12, 2006 17:43
fia píše:někde jsem se tu dočetla o rozpuštěné nutele, zaujalo mě a hned jsem to vyzkoušela. Mělo to úspěch, teď v létě se nedá vozit čokoláda, tož mi ju to nahradilo. Narvala jsem do toho slunečnicová a dýňová semínka, pražené vločky, kandované ovoce, různé nadrobno nakrájené sušené ovoce a hrozinky...vznikla úžasná, nevzhlená hmota, chutnající "skoro" jako studentská pečeť. Bylo to docela výživné, 2-4 lžíce a bylo po chuti na sladké, taky se tím dá ochutit rýžová či jiná kaše...vynálezče díky
ale pozor na chladnější počasí, při teplotách okolo nuly
to to pak pořádně zatuhne a s úspěchem se o to dá ohnout nerezová žíce
- Lipon
- inventář fóra
- Příspěvky: 4910
- Registrován: úte pro 7, 2004 9:25
- Bydliště: furt něgde ...
od pripluv » stř črc 12, 2006 18:01
Lipon píše:...to to pak pořádně zatuhne a s úspěchem se o to dá ohnout nerezová žíce
Nebo taky zrušit jednička vlevo nahoře ...
od Karel » čtv črc 13, 2006 22:58
Ad hubnuti. Idealni je vyrazet trochu s "pneumatikou" na brichu. To se nese lepe nez na zadech v batohu, nekazi se to a je to nejvice kaloricke (viz tuk vyse). Kdyz zhubnes za 14 dni o 2 kila, tak to je hned 4000 kJ na den, ktere nemusis nest na zadech.
Doufam, ze jsem ted nenapsal velky blabol.
Jo a pri takovehle nevyvazene strave mozna nejake vitaminove tablety.
- Karel
- nováček
- Příspěvky: 75
- Registrován: úte říj 11, 2005 6:16
od Rujir » čtv črc 13, 2006 23:10
Inak ja viem kludne schudnut na styri kg za tri dni, ale tipujem ze vacsina je voda. Uvidime po Rumunsku...
od Karel » pát črc 14, 2006 7:12
Rujir píše:No nam jeden horsky vodca vravel, ze tatranky su viac menej zbytocne, pretoze v skutocnosti je to len trochu lepku a cukru. Ze to uz radsej musli tycinky. Tuk je sice fajn, ale kym sa zacne uvolnovat, tak to sakra trva. Takze zalezi od dlzky treku. Na dlhe treky kludne - na kratsie by som sa skor orientoval na jednoduche cukry.
Inak ja viem kludne schudnut na styri kg za tri dni, ale tipujem ze vacsina je voda. Uvidime po Rumunsku...
1) Jo, to s tou delkou trasy je dobra pripominka. Ale vychazel jsem z toho, ze dotycny jede na 17 dni. Na 3 dny nema smysl s jidlem cokoliv vymyslet. To se da prezit na cemkoliv.
2) Kdyz zhubnes !pomale! 4kila, tak to urcite nebude voda.
- Karel
- nováček
- Příspěvky: 75
- Registrován: úte říj 11, 2005 6:16
od pripluv » pát črc 14, 2006 7:18
od gepard75 » pát črc 14, 2006 13:16
viz. prvni prispevek 'Na skalky cukr, do hor špek'
-
gepard75 - účastník
- Příspěvky: 414
- Registrován: pon čer 20, 2005 11:23
- Bydliště: Ostrava
od ToM » pon dub 9, 2007 9:17
- ToM
- účastník
- Příspěvky: 371
- Registrován: pon úno 13, 2006 10:48
- Bydliště: OV
od Rujir » pon dub 9, 2007 9:28
ToM píše:Jak tak brouzdám e-shopem, objevil jsem tohle "jídlo" Máte s tím někdo zkušenosti? Asi to objednám, ať vím, co ten Leoš Šimánek jí...
Tak neviem, od Leose Simanka som cital asi 4 knihy a nepamatam si, ze by co len raz jedol nejaku expedicnu stravu. Ten si spravidla skor nieco ulovil, kupil, vyzobral, ukradol, ale expedicnu stravu? To nie...
Osobne si myslim, ze to je v nasich podmienkach blbost. Ak nejdes splhat na Nanga Parbat, tak by som si to zariadil inak a nie expedicnou stravou. Aj ked Rankoncaj tvrdi, ze je vyborna.
od ToM » pon dub 9, 2007 9:45
Rujir píše:Tak neviem, od Leose Simanka som cital asi 4 knihy a nepamatam si, ze by co len raz jedol nejaku expedicnu stravu. Ten si spravidla skor nieco ulovil, kupil, vyzobral, ukradol, ale expedicnu stravu? To nie...
Byl jsem na diashow Pobřeží Pacifiku, a tam o tom mluvil, měl to sem tam i vyfocené. Tak nevím... Ale jinak máš pravdu, není to pro klasické turisty/horolezce. Ale já ty dobré hostince nemůžu už ani cítit, tak uvidíme, co na to řekne přítelkyně
- ToM
- účastník
- Příspěvky: 371
- Registrován: pon úno 13, 2006 10:48
- Bydliště: OV
od Rujir » pon dub 9, 2007 10:38
Inak od Leosa som cital aj nieco o Pacifiku, ale to sa len plavil a vsetko bolo klasicke, namornicke jedlo, tak nevim...
od brhel » pon dub 9, 2007 11:45
ToM píše:[ Ale já ty dobré hostince nemůžu už ani cítit
jenže ta expediční strava je 10 krát dražší než hostinec
Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření