sušené maso :)
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: sušené maso :)
od Wolfi » úte črc 27, 2010 12:09
dovysoušíte někdo trvanlivé salámy před tím než je berete na cestu?
Pamatuju si že kdysi na koleji spolubydlící od vedle pravidelně věšel do skříně nějakou vysočinu s tím že ji nechává vysušit a tak mě napadlo to taky vyzkoušet, teoreticky by tím mohla stoupnout trvanlivost tohoto výrobku.
Jinak mám na mysli vysoušení celé štangle nikoli kolečka.
Re: sušené maso :)
od zbuddy » úte črc 27, 2010 12:12
na záchodě, ale ten salám nikdy nedoškolím, protože ho sežeru hned tu noc, co jsem si tu štangli na školení koupil“…. „…domovník ve svěráku má velikej kus salám a pilkou na železo krájí kousky, hned podle barvy jsem poznal, že se tam krájí uherák, tak hned dolů, a povídám, já mám plnou hubu slin, kolik za ten salám, a řekl si dva tisíce, tak jsem je dal, ale ten salám byl vopravdu tak tvrdej, že se dal krájet jen pilkou na železo, tak jsem mu přidal ještě dvě stě korun, a von to pilkou nakrájel na kolečka, a já jsem se zapomněl a ty kolečka jsem stačil, tak jak to krájel, sežrat, až jsem nakonec sežral i ten provázek…“
-
zbuddy - Moderátor
- Příspěvky: 12351
- Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
- Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
Re: sušené maso :)
od pripluv » úte črc 27, 2010 15:02
Re: sušené maso :)
od honzi » stř črc 28, 2010 6:08
Věci se prostě dějí.Čert je vem.
Re: sušené maso :)
od Indy » stř črc 28, 2010 9:57
anebo dodej, muzu zaridit ekologickou likvidaci.
Re: sušené maso :)
od honzi » stř črc 28, 2010 11:09
Věci se prostě dějí.Čert je vem.
Re: sušené maso :)
od tulak » stř črc 28, 2010 13:35
honzi píše:..... loni jsem na začátku října štagli pověsil a zapomněl na ni.Nyní jsem ji tam objevil.Žádná plísen.Průměr tak dvoutřetinový.Vuně dobrá.Mastnota žádná,Jen tak nějak po tom skoro roce nemám odvahu ji načít a vyzkoušet, tak tam visí.....
tak to jsem na tom podobně, do okna jsem si pověsil štangličku uheráku a nějak na ni pozapoměl. je tam už přez rok. veškerý tuk z ní už odkapal a já nemám odvahu se do toho salámu pustit, ale říkám si, že to musí být pochutina ....
Re: sušené maso :)
od Indy » stř črc 28, 2010 13:44
nastesti se zabyvam ekologickou likvidaci podobnych hrozeb a nabizim sve sluzby.
Re: sušené maso :)
od BunGee » ned pro 12, 2010 23:00
- BunGee
- nováček
- Příspěvky: 8
- Registrován: ned pro 12, 2010 22:50
Re: sušené maso :)
od Aranwe » pon pro 13, 2010 0:03
-
Aranwe - účastník
- Příspěvky: 216
- Registrován: pon úno 15, 2010 21:44
- Bydliště: Brno, Mor. Trebova
Re: sušené maso :)
od Indy » pon pro 13, 2010 0:58
mimochodem zapomenute prosle jerky v sacku doschly do te kamenne az neprijemne konzitence, takze dalsi moznost je ze akorat lepe a kratsi dobu skladuji.
Re: sušené maso :)
od atti.hombre » pon pro 13, 2010 17:53
-
atti.hombre - nováček
- Příspěvky: 36
- Registrován: sob pro 11, 2010 16:29
Re: sušené maso :)
od BunGee » úte pro 14, 2010 16:07
- BunGee
- nováček
- Příspěvky: 8
- Registrován: ned pro 12, 2010 22:50
Re: sušené maso :)
od Indy » úte pro 14, 2010 16:23
je mi jasny ze si toho vsimlo vic lidi.
podle me to susi min, a je mozny ze marinovanim dosahnou taky jine konzistence, ze to nebude jak sutr.
Re: sušené maso :)
od Semo » úte pro 14, 2010 16:56
Tak ako aj susene ovocie v obchode. Cim viac vody v tom ostane, tym lahsie sa to da okamzite bez namacania zozrat a tym menej povodnej suroviny treba na dosiahnutie predavanej hmotnosti. Takze vyrobca ojebava zakaznikov a niektori z nich su este radi.BunGee píše:me zajimalo, jak to susui prodejci, ze je to mekke, a ne totalne vyschly
- Semo
- účastník
- Příspěvky: 905
- Registrován: čtv kvě 15, 2008 22:12
- Bydliště: Praha, obcas Kosice
Re: sušené maso :)
od atti.hombre » úte pro 14, 2010 17:02
-
atti.hombre - nováček
- Příspěvky: 36
- Registrován: sob pro 11, 2010 16:29
Re: sušené maso :)
od DAV » úte pro 14, 2010 17:11
Ty buď rád, že seš!
- DAV
- nadšenec
- Příspěvky: 1536
- Registrován: čtv pro 24, 2009 10:22
- Bydliště: Olomouc u Těšetic
Re: sušené maso :)
od Indy » úte pro 14, 2010 20:14
Re: sušené maso :)
od DAV » úte pro 14, 2010 21:19
Ty buď rád, že seš!
- DAV
- nadšenec
- Příspěvky: 1536
- Registrován: čtv pro 24, 2009 10:22
- Bydliště: Olomouc u Těšetic
Re: sušené maso :)
od tulak » úte pro 14, 2010 22:22
Re: sušené maso :)
od mike » úte pro 14, 2010 22:55
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49646
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: sušené maso :)
od Semo » úte pro 14, 2010 23:32
- Semo
- účastník
- Příspěvky: 905
- Registrován: čtv kvě 15, 2008 22:12
- Bydliště: Praha, obcas Kosice
Re: sušené maso :)
od Indy » úte pro 14, 2010 23:41
Re: sušené maso :)
od pripluv » stř pro 15, 2010 7:35
Re: sušené maso :)
od Indy » stř pro 15, 2010 13:44
jak se delaji ty plastove boxy co opravdu tesni a pouzivaji se aj na geokesky, tak to uz je mozny do ni sikovne zavrit a nechat vyhasnout kousek sirnyho knotu jak v demizonu.
konzervace by to mela byt celkem vyhovujici.
Re: sušené maso :)
od Semo » stř pro 15, 2010 15:42
- Semo
- účastník
- Příspěvky: 905
- Registrován: čtv kvě 15, 2008 22:12
- Bydliště: Praha, obcas Kosice
Re: sušené maso :)
od Indy » stř pro 15, 2010 16:07
kdyz siris demizon, udelas to tak ze v nem nechas zhasnout sirny knot. spalil se veskery kyslik a je tam misto nej konzervant, oxid siricity. pak se tam lije vino s tim plyny ze co jsou nad hladinou je jakoze konzervanty anebo netecne a nezpusobi to ze se znovu rozjede kvaseni.
v boxu s masem je to to stejne, ale hlavne, jak dlouho tam ten sirny knot muze doutnat, kdyz je tam vzduchu malo? a kolik teda SO2 tam vznikne? minimum, ale na zakonzervovani staci.
anebo v pytliku na zip, ale tam bych to udelal jak s demizonem, knot bych tam strcil na dratku a pak vyndal, a vytlacil vetsinu plynu...
takze podle meho je to bez rizika.
Re: sušené maso :)
od Hans3 » stř pro 15, 2010 16:14
Sám jsem to jednou viděl v Bulharsku. Sušili velké kusy i malé plátky zavěšené na suché a vzdušné půdě bez přímého slunce.
- Hans3
- nováček
- Příspěvky: 91
- Registrován: pon pro 6, 2010 11:52
- Bydliště: Praha
Re: sušené maso :)
od Indy » stř pro 15, 2010 16:56
ale uvaha je prosta, stejne je tam minimum vzduchu, takze 0,00nic.
Zpět na Vařiče, zapalovače, nádobí, vaření