13.Zimní tábor
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
13.Zimní tábor
od Petras » úte pro 29, 2020 8:22
Tak v pořadí 13. Zimní tábor konající se jako vždy poslední sobotu v lednu což v následujícím roce 2021 vychází na 30.1. bude vzhledem k nejisté situaci ohledně PSA řešen operativně dle situace, přesné místo bude ještě upřesněno.
Uvidíme jaká bude koncem ledna situace.
Více informací na meil,mesenger,tel.sz...
Těší se P.S.K

Pokud to je otázka, tak ne. Pokud to je návrh, tak ano!
-
Petras - inventář fóra
Re: 13.Zimní tábor
od šíp » úte led 5, 2021 22:44
Když Petras uveřejnil tuhle akci, zaradovala jsem se, že jako skalní jedinci vyrazíme. Ovšem člověk míní, a osud mění.
Vydali jsme se na vandr Vysočinou mezi vánočními svátky, a hned první noc, kdy bylo minus 12 /popravdě, asi jediná noc, kdy tehdy vůbec mrzlo/ se mi komplet rozjel zip na spacáku. Dovedete si představit tu noc. Pro mě to byl šok tím spíše, že spacák jsem v květnu poslala výrobci na vyprání a impregnaci, a dorazil jako nový, měla jsem problém jej narvat do kompresního obalu, ve kterém jsem jej dosud normálně na trek nosila. Zřejmě ovšem při manipulaci zřejmě poškodili jezdec na zipu /můj laický výklad/, protože do té doby byl zip i jezdec naprosto ok. Tohle byla první výprava s tímto spacákem po vyprání, přece jenom spát v zimním spacáku v létě je jaksi nemožné. S výrobcem to řeším, ale problém vidím v tom, že se to do ZT stihnout opravit prostě nemusí.
Mezi námi, stát se mi tohle před trekem v Grónsku, asi bych byla dost ústnatá v komunikaci s výrobcem

od Mawenzi » stř led 6, 2021 6:25
i predani by se asi dalo vyresit. je to tezka.ludra 1,8kg, komfort -10 myslim, ale nouzovy reseni dobry?
od Etheric » stř led 6, 2021 7:38
https://www.nalehko.com/produkt/sada-na ... u-fixnzip/
Funguje to na spacák, bundu i batoh
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od apuka » stř led 6, 2021 8:30
Pokud je problem "jen" v rozjeti stran (tj. napr jezdec na jedne strane je o jeden zub dal, tak s jednostrannym zipem se da s tim trochu pohrat a "donutit" jej se zesynchronizovat, ale u obéustranneho je to horsi. Taky se to da, ale na spacqkovem zipu jeto rozhodne slozitejsi nez na mem starem batohu, kde se to stava denne. Problemem stejne je, ze kdyz se to stane jednou, tak je nasobne zvysena pravdepodobnost, ze se to stane i podruhe (potreti, ...). Takze se spolehnout na ten zip moc neda, nikdy nevis, kdy se to stane znovu. Jen to, ze urcite v ten nejnevhodnejsi okamih

- apuka
- outdoor maniak
od Etheric » stř led 6, 2021 8:56
Nehledejme komplikace tam, kde nejsou

No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od Mawenzi » stř led 6, 2021 11:45
od Etheric » stř led 6, 2021 12:05
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od šíp » stř led 6, 2021 20:13
Mawenzi píše:pujcim ti primu polar 1200 170cm pokud chces
Mawe, dík moc za nabídku, vážím si jí. Pokud mi spacák nestihne přijít, využila bych toho. Znamená to ale, že se na ZT nechystáš? Vložku nepotřebuji, mám svou, respektive mám dvě, ale co užívám péřové spacáky, tak ta teplejší mi už jen visí ve skříni.
Etheric píše:@šíp: pro případ nehody, která se ti stala, nosím s sebou tohle
Ericu, díky za tip, tohle jsem neznala, a hned si to pořídím, zejména na ty naše výlety za polární kruh. Tam by podobná příhoda mohla dost zkomplikovat život, v ČR to naštěstí pouze zkazí a zkrátí výlet.
Stran spacáku: komunikuji s SJ, a přislíbili mi provést opravu do týdne od doručení spacáku, takže mám velkou naději, že ZT absolvuji se SVÝM spacákem.
od šíp » stř led 6, 2021 21:27
od Etheric » čtv led 7, 2021 7:28
No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od Mawenzi » čtv led 7, 2021 10:05
spis nechystam, navic mam ten panyam 600 misto ni. primu jsem slibila kamaradce, ale ted se stehuje a cca do brezna bude k dispozici k zapujceni u me.
jinak ja ho kazdy rok zvazuju, ale... letosnuolne nevim vzhkedem k situaci ackoli me vzdy odrazuje spis ta alko cast v hospode, ta ted asi nebude

od Etheric » čtv led 7, 2021 10:49

No jo, ale čí?!
-
Etheric - outdoor maniak
od Petras » čtv led 7, 2021 20:04
Mawenzi píše:... me vzdy odrazuje spis ta alko cast v hospode...
Hospoda ale nikdy nebyla povinná , více méně tam byl vždy sraz různě dorazivších, ale dost lidí jde rovnou na místo tábora, v tomto bych vážně nehledal problém

-
Petras - inventář fóra
od šíp » čtv led 7, 2021 20:53
Jinak spacák byl dnes odeslán k výrobci, tak snad opravu stihnou

od oodoow » čtv led 7, 2021 23:24

-
oodoow - inventář fóra
od Mawenzi » pát led 8, 2021 9:37

od apuka » pát led 8, 2021 10:19

(Vysvetlivka: ja klidne do hospody zajdu, ale ani tam nepiju alkohol, takze mam "videni" stale stejne

I proto jsem prestal chodit na firemni vecirky, radeji si necham v pameti lidi, jak je znam z prace, strizlivi nez po mnozstvi alkoholu.
- apuka
- outdoor maniak
od Petras » pát led 8, 2021 16:48
oodoow píše:Co si ze svých pár návštěv pamatuju, tak se sedělo v hospodě do zavíračky, pak se v noci šlo na místo táboření, tam se pilo až se někdy nad ránem usnulo a ráno se to sbalilo a šlo na vlak.
Mám na tebe pár otázek.
1. Kolik těch tvých návštěv za 12 ročníků bylo ?
2. Uveď jednu jedinou akci kdy se sedělo v hospodě do zavíračky ?
3.Uveď jednu jedinou akci kdy se šlo spát nad ránem ?
A poprosil bych fakt korektní , věcné odpovědi , ne jedna paní povídala...

-
Petras - inventář fóra
od Petras » pát led 8, 2021 16:57
apuka píše:Navic moje zkusenosti jsou takove, ze nejdrive se seznamim s jednou prijemnou milou skupinou lidi (pred hospodou a alkoholem) a pote s druhou skupinou lidi (pri a po alkoholu a hospode), ktera se mi ani zdaleka nzda byt tak prijemna a mila. I kdyz jsou obe skupiny identicke...
Mrzí mne , že máš tyto negativní zkušenosti , ale dovoluji si tvrdit , že nikdo z pravidelných účastníků ZT , alkoholovou schizofrenií netrpí (protože to bych nestrpěl)
Naopak je většina účastníků po požití alkoholu milejší .

Ano nejsme partička abstinentů , ale snažíme se držet nějakou formu a úroveň (samo , že občas se našla výjimka,ale ve vší počestnosti)

-
Petras - inventář fóra
od apuka » pát led 8, 2021 17:10
- apuka
- outdoor maniak
od Mawenzi » pát led 8, 2021 17:40
ja to myslela ciste tak, ze ja do hospody spis nechci a je pro me prijemnejsi setkani venku - chodit, sedet u ohne. Ne sedet v hospode. Proste jen mam rada, kdyz to setkani probiha opravdu venku, outdoorove, na aktivitach, clovek ma prostor byt sam, kdyz je unaveny spolecensky, byt v male skupince, seznamit se s nekym konkretne... ne ve velkym prostoru, kde je 20 lidi zaraz vsichni si musej vsechno rict zaraz a neni moc moznost se technicky moc seznamit zvlast s nikym:D
od šíp » pát led 8, 2021 22:33
Takže Mawenzi, klidně přijď. Ber nás s Lubošem jako lakmusový papírek stran alkoholu. My bychom nešli na chlastací párty.
od Mawenzi » sob led 9, 2021 10:27
moje pointa nebyla v chlastani, opet poukazuji, ze takto jak to pretocil apuka jsem to proste nemyslela

nicmene diky, pokud bych ucast zvazila (pes a rizikovost hodne novych kontaktu) tak aspon s vedomim, ze to neni bud hospoda nebo samota

od lara » ned led 10, 2021 10:41

Co si pamatuju, tak jsi byl na Borůvkové a tam hospoda nebyla, pokud nepočítám tu polskou, kde jsme si snad všichni dali na pití čokoládu, uzej, polské pivo se pít nedá.

A pak jsi byl na Muřinkáči, ano, tam to bylo divočejší, ale i tak vím o pár lidech, co do hospody (která mimo jiné byla od tábořiště docela daleko) ani nešli, např. amigo, kopretina, remda, Cvrk nebo dokonce ty sám.
Tím chci říct, že jsem nezažila, že by na ZT někdy někoho nutil, aby jel, nebo aby chodil po hospodách, nikdy nikdo nikoho nenutil, aby pil alkohol, pokud sám nechce.

A ještě jedna věc, naopak znám pár lidí, co hospodu na ZT uvítají, dokonce si myslím, že těch lidí je většina, protože skoro nikdo nechce mrznout celý den venku.
@šíp: no nejsem si úplně jistá, zda jsi mě překonala, spíš bych řekla, že jsi mě možná dorovnala.

-
lara - inventář fóra
od apuka » ned led 10, 2021 18:27
Mawenzi píše:takto jak to pretocil apuka

- apuka
- outdoor maniak
od Mawenzi » ned led 10, 2021 19:56
no ja jen psala, ze nechci sedet v hospode, tys z toho udelal ze se s lidma seznamujes 2x, se strizlivyma a po navsteve hospody

od mike » ned led 10, 2021 20:13

-
mike - Moderátor
od oodoow » úte led 12, 2021 12:18
Jinak samozřejmě nikdo nikoho tam nenutí k ničemu, to jsem ani nepsal.

Letos teda nevím, kde to plánujete, jsou to tu samé tajnosti, ale bude to asi bez hospod, bo jsou zavřený, takže se mawe nemusí bát, že by seděla v hospodě 3 hodiny.

-
oodoow - inventář fóra
od Mawenzi » úte led 12, 2021 12:40