výběr nože - čepel
zkušenosti, rady, dotazy
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
výběr nože - čepel
od star.r » stř říj 10, 2007 14:34
Zdravím všechny. Uvažuji o koupě zaviracího nože Cold Steel Recon 1. Ale nevím přesně jakou si mám koupit čepel. Nechci žádné kombinované ostří. Zajímá mě pouze klasická nebo tanto čepel. Jaké je lepší co do výdrže, broušení ? Poraďte.
- star.r
- nováček
- Příspěvky: 5
- Registrován: pát úno 23, 2007 22:47
od teoretic » stř říj 10, 2007 14:40
tanto je na pro běžné užívání úplně naprd
každopádně vol klasickej tvar
t.
každopádně vol klasickej tvar
t.
t.
výjimka, víkend, visačka, kvůli - aby to vešlo do krve 1. pád já 2. p. mě, mne 3. p. mně, mi 4. p. mě, mne 5. p. x 6. p. mně 7. p. mnou
výjimka, víkend, visačka, kvůli - aby to vešlo do krve 1. pád já 2. p. mě, mne 3. p. mně, mi 4. p. mě, mne 5. p. x 6. p. mně 7. p. mnou
-
teoretic - Moderátor
- Příspěvky: 6555
- Registrován: pát kvě 6, 2005 12:59
- Bydliště: je-li hlad, tak se v ústí nadlabem
od tuso » stř říj 10, 2007 14:46
teoretic píše:tanto je na pro běžné užívání úplně naprd
každopádně vol klasickej tvar
t.
Sice nevím o nožích ani desetinu toho co teoretic, ale můžu potvrdit. Tanto jsem měl- naštěstí jenom za 200Kč- tím se nedá nic řezat.
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
od viňa » pon říj 29, 2007 21:29
nevím to¨ho moc o nožích ale jednou jsem si koupil Opinel inoxovou verzi myslím že je to velikost 12 klasické ostří a je opravdu nedocenitelný.
1.dá se s ním krájet skoro všen
2. cena není tak vysoká
1.dá se s ním krájet skoro všen
2. cena není tak vysoká
michal
od Ryba » pon říj 29, 2007 22:09
tanto je dobré, pokud se k tomu noži hodláš chovat tak, jak se k noži chovat nemá... Tj. různá páčení, bodání do plechovek apod. Svou konstrukcí je odolnější - ale taky nevydrží všechno.
No a pokud je tanto broušené do jednostranného klínu tak "nedrží stopu". Jak říká tuso - řeže se tím blbě. Vyjímkou jsou kuchařské nože pro spec. použití - tam se hodí, že ten klín vlastě "odkládá" nákrájený materiál bokem. Na 99% případů je podle mě vhodnější klasická čepel. Osobně mám Vnoxe, ale ten Opinel je taky dobrá volba. Ale dal bych přednost uhlíkovce, to je v řezivosti proti INOXu nebe a dudy.
No a pokud je tanto broušené do jednostranného klínu tak "nedrží stopu". Jak říká tuso - řeže se tím blbě. Vyjímkou jsou kuchařské nože pro spec. použití - tam se hodí, že ten klín vlastě "odkládá" nákrájený materiál bokem. Na 99% případů je podle mě vhodnější klasická čepel. Osobně mám Vnoxe, ale ten Opinel je taky dobrá volba. Ale dal bych přednost uhlíkovce, to je v řezivosti proti INOXu nebe a dudy.
od viňa » úte říj 30, 2007 15:25
záleží na tom co chceš řezat jestli ti na vandru stačí si uříznout chcleba či namazat chleba tak je Opinel ideální volba alespoň pro mne. Inox verze je dobrá když řežeš něco mastnýho nëbo vlhkýho ta mastnota se ti dostane tam kde to už nevyčistíš.
michal
od teoretic » úte říj 30, 2007 15:36
mastnota uhlíkovce nevadí, právě naopakviňa píše:záleží na tom co chceš řezat jestli ti na vandru stačí si uříznout chcleba či namazat chleba tak je Opinel ideální volba alespoň pro mne. Inox verze je dobrá když řežeš něco mastnýho nëbo vlhkýho ta mastnota se ti dostane tam kde to už nevyčistíš.
t.
t.
výjimka, víkend, visačka, kvůli - aby to vešlo do krve 1. pád já 2. p. mě, mne 3. p. mně, mi 4. p. mě, mne 5. p. x 6. p. mně 7. p. mnou
výjimka, víkend, visačka, kvůli - aby to vešlo do krve 1. pád já 2. p. mě, mne 3. p. mně, mi 4. p. mě, mne 5. p. x 6. p. mně 7. p. mnou
-
teoretic - Moderátor
- Příspěvky: 6555
- Registrován: pát kvě 6, 2005 12:59
- Bydliště: je-li hlad, tak se v ústí nadlabem
Příspěvků: 8
• Stránka 1 z 1