Re: Ideální outdoor nůž
Napsal: ned pro 1, 2019 22:21
To jsem nezkousel.
Na snehu, trave, hline dobre
Na snehu, trave, hline dobre
Etheric píše:Jo, na občasný uříznutí klacku, ukrojení chleba, salámu,..naprosto vpoho.
Poohlížim se po nějakým skandinávským noži, kterej nebude mít moc tlustou čepel, tudíž přechod bude minimální. Musí bejt z nerezi, jelikož su hovado. Cena do 2k. Máte někdo tip na něco osvědčenýho? Mně se osvědčila Mora, protentokrát bych ale rád vyzkoušel něco jinýho
pavproch píše: Je to moc krásný, lehký (37grms) kousek železa s mahoganovou či jakou rukojetí. A ten worel vygravírovaný ve střence je naprosto booooží. Takže účel splněn - peníze utraceny, radost udělána.
pavproch píše: ref použití odhaduju na 1x za tři roky.....
budo píše:Pro ty, kdo jdou čistě po poměru cena / výkon:
https://www.hornbach.cz/shop/Nuz-Morakn ... rtikl.html
pavproch píše:Jak chodím do/z práce , už se mi stalo (sic raz asi za tři roky) že sem potřeboval cosyk po cestě uřnout a v business báglu mám sice na zádech ledacos včetně pičítadla etc. ale nůž ne. Tak už ho v něm mám.
Je to moc krásný, lehký (37grms) kousek železa s mahoganovou či jakou rukojetí. A ten worel vygravírovaný ve střence je naprosto booooží. Takže účel splněn - peníze utraceny, radost udělána.
pavproch píše:pavproch píše:Tak, neska sem si na tenhle post zpoměl, dyž sem deejem přeříz fakturu v balíku - sice sem ho pořizoval dybych náhodou při polemlesemloukou3 potřeboval klestit cestu (a prozatím sem cestu klestit nepotřeboval), ale v poslední době mi furt chodí balíky, tak je s ním "otvírám" a neska se mi zadařilo zanořit hlouběji a fik-fik, už byla přeřízlá... já ji totiž ftym balíku nečekal, dyž mi už fčera přišla mailem....
Etheric píše:Já se Deeja budu zbavovat. Špatně drží ostří, v terénu se to blbě čistí,.. Naposledy jsem nadával, když jsem krájel šrutku uzený krkovice.. Vyčistit to potom, to bylo něco. Nedejbože s tím dělat rybu
Tady ta váha mi za to nestojí, vracím se k pevnýmu noži
Etheric píše:Klasická čepel se scandi výbrusem, což je podle mě taky nejlepší do přírody. Akorát já mám radši plynulejší výbrus, obzvláště u tak tlustý čepele, je to řezivější, při krájení jídla plátky tak neodskakují a nelámou se, líp se s tím pracuje.
Systém od Ray Mears? Jakože ta díra vzadu? To je tak to jediný, co ten pán tomuto typu noži přidal.... A taky je lepší mít to nabroušený v plný délce až k rukojeti, takhle tam je kus čepele bez užitku