zdroj energie pro zdrcadlovku mimo civilizaci

zkušenosti, popřípadě chlubítko vlastníma fotkama:-)

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Příspěvekod Polky » pát pro 7, 2007 14:09

no len nikoho len tak bez priciny nepodcenuj. Mozes na to raz doplatit!
:P
Videli ste niekto tu reklamu na Heidi Klum? Čo to preboha je ten puša-efekt??
Polky
účastník
účastník
 
Příspěvky: 601
Registrován: úte čer 26, 2007 10:46

Příspěvekod Filltos » pát pro 7, 2007 14:58

šíp píše:
Filltos píše:myslím, že máte Nikona D70?


jo přesně-to je manžílkův foťák.já mám D50. co radíš s tím?


No já osobně mám k D70 ještě jeden akumulátor a tak doporučím to. To samé i pro tu tvoji D50ku. Asi nejednodušší řešení.
Uživatelský avatar
Filltos
účastník
účastník
 
Příspěvky: 433
Registrován: pon pro 26, 2005 11:26

Příspěvekod Lukas » pát pro 7, 2007 16:14

Ja jsem resil podobny problem a taky jsem se rozhodnul pro nekolik nahradnich baterii - pro jistotu hned 3 + 1 originalni :-)

Baterie jsem kupoval pres Internet z USA

http://www.sterlingtek.com/digital-came ... amount=.01

pro muj Canon 400D stala neoriginalni baterie o dvojnasobne kapacite smesnych 10$ + 10$ postovne. Baterky prisli asi tyden po objednani.

Mam je asi pul roku a zatim jsem s nimi spokojeny.
Lukas
nováček
nováček
 
Příspěvky: 78
Registrován: stř lis 14, 2007 15:32

Příspěvekod Petras » pát pro 7, 2007 17:24

A co TOHLE
nebo lépe TOTO
ale je potřeba doladit vstupní a výstupní napětí.
- Piješ?
Pokud to je otázka, tak ne. Pokud to je návrh, tak ano!
Uživatelský avatar
Petras
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4050
Registrován: stř úno 22, 2006 18:59
Bydliště: Mám

Re: zdroj energie pro zdrcadlovku mimo civilizaci

Příspěvekod Astrozzy » pát pro 7, 2007 17:46

RUMcajs píše:Inu, poradim ti odkaz na www.fotoaparat.cz a mozna nakup neoriginalnich baterii. Ja pro svoj kompakt (panasonic FZ7) sehnal nahradni akumulator jen za 300kc). Originalni stoji pres 1000kc.

zdar,
mam DMC FZ10 model cca 4 roky stary ale nahradu som tam nenasiel.
Uživatelský avatar
Astrozzy
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1173
Registrován: stř lis 1, 2006 21:14
Bydliště: 11km od Trencina

Příspěvekod Petras » pát pro 7, 2007 17:49

Šipko skus se poradit TADY
Jinak jedna solární je tam v katalogu,ale je málo výkoná.
- Piješ?
Pokud to je otázka, tak ne. Pokud to je návrh, tak ano!
Uživatelský avatar
Petras
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4050
Registrován: stř úno 22, 2006 18:59
Bydliště: Mám

Re: zdroj energie pro zdrcadlovku mimo civilizaci

Příspěvekod RUMcajs » pát pro 7, 2007 18:05

Cim mene jde v mlze videt do dalky, tim vice jde videt do sebe.
Uživatelský avatar
RUMcajs
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2419
Registrován: čtv lis 24, 2005 15:00
Bydliště: Sligo, Ireland

Re: zdroj energie pro zdrcadlovku mimo civilizaci

Příspěvekod Astrozzy » pát pro 7, 2007 19:17

Astrozzy píše:
RUMcajs píše:Inu, poradim ti odkaz na www.fotoaparat.cz a mozna nakup neoriginalnich baterii. Ja pro svoj kompakt (panasonic FZ7) sehnal nahradni akumulator jen za 300kc). Originalni stoji pres 1000kc.

zdar,
mam DMC FZ10 model cca 4 roky stary ale nahradu som tam nenasiel.

tak som nasiel cenovo prijatelnu hähnel-hl-002-akumulator nahradu cca 400CZK origos stoji 1800SKK
Uživatelský avatar
Astrozzy
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1173
Registrován: stř lis 1, 2006 21:14
Bydliště: 11km od Trencina

Příspěvekod Klíma » pát pro 7, 2007 21:13

no ja bych k tomu rozhodovani pridal velmi a to velmi negativni zkusenost s neznackovym akumulatorem - do Canooona Ixuse
originalni takovejch 7-8 let starej drzi a neorigos uz po 1/2 roce pouzivani cerstve nabitej a po takovejch 5 fotkach s bleskem za sebou zacne psat ze ma dost arm3 uz ho sebou ani nevozim...
uz mi neorigos nesmi do baraku :wink: (leda si rict ze je to spotrebak a po dovoleny ho vyhodim :mrgreen: )
Uživatelský avatar
Klíma
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1661
Registrován: čtv črc 13, 2006 12:58
Bydliště: Podhůří Železných hor :-)

Příspěvekod sx02 » pát pro 7, 2007 23:17

Klíma píše:no ja bych k tomu rozhodovani pridal velmi a to velmi negativni zkusenost s neznackovym akumulatorem - do Canooona Ixuse
originalni takovejch 7-8 let starej drzi a neorigos uz po 1/2 roce pouzivani cerstve nabitej a po takovejch 5 fotkach s bleskem za sebou zacne psat ze ma dost arm3 uz ho sebou ani nevozim...
uz mi neorigos nesmi do baraku :wink: (leda si rict ze je to spotrebak a po dovoleny ho vyhodim :mrgreen: )

vidis ja mam zase s neorigo akumulatorama do ixuse jen ty nejlepsi zkusenosti. Chce se to poohlidnout jestli to nedelaji nejaky lepsi firmy - hahnel, GP - moje byly GPcka a slouzily po celou dobu zivota ixuse bez nejmensich problemu...
sx02
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1570
Registrován: pát úno 16, 2007 13:23
Bydliště: Nastesti v civilizaci

Re: zdroj energie pro zdrcadlovku mimo civilizaci

Příspěvekod Horal Fanda » sob pro 8, 2007 2:15

šíp píše:určitě se to tady už někde probíralo-jsem si toho vědoma, tak prosím žádné kamenování za to, že zakládám nové vlákno.
oč mi jde- vyrážíme v červenci na 3 týdny do Švédského Laponska. pohyb převážně mimo civilizaci. a s tím vzniká problém-napájení pro naše zrcadlovky.
máme vyzkoušeno, že týden nám akumulátor vydrží. takže druhý bude v záloze na další týden /vyzkoušeno na Islandu/. jenže tentokrát tam budeme o týden dýl. co s tím? další rezevní akumulátor je nesmysl. jestli se dostaneme ke zdroji proudu a nabijeme,netuším. takže:
- solární nabíječka? lze vůbec nabít akumulátor 1500mAH ?
- battery pack? lze užít do nikoňáckých zrcadlovek?
- powerbanka??
takže piště své náměty a postřehy. a klidně i OT


Asi to nebude vzor pro Tebe, ale my to vyřešili s přítelkyní pomocí slunečního panelu a home-made nabíječky. Můžeme nabíjet 2-4AAA články, 2-4AA články, PDA, databanku a akumulátory do foťáku. Napájení ze slunečního panelu nebo z 12V adaptéru do zásuvky, či autozapalovače. Teď jsme otestovali 3 týdny v Indii a fungovalo to spolehlivě. Jsem zvědav, jak to dopadne na roční cestě po Jižní Americe. :D
Já a hory - dva nerozluční přátelé. Horal Fanda
Uživatelský avatar
Horal Fanda
účastník
účastník
 
Příspěvky: 418
Registrován: pon říj 4, 2004 16:47
Bydliště: Šťáhlavice - Plzeňsko

Příspěvekod chonga » pon pro 10, 2007 0:31

tulak píše:šipko, kup si prostě rezervní akumulátor do foťáku, samozřejmě nečekej na odjezd a kup ho včas a několikrát ho vybij a v nabij aby měl plnou kapacitu a máš pokrytý foťák. co se týká gps tak tam jsou teď nejvhodnější eneloop aku. ty mají jak tvrdí výrobce pokles kapacity za rok na cca 85%. jinak všechny NiMh i nové mají dost silný samovybíjecí efekt a 3 týdny je dost dlouhá doba ......

tak
... každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán
Uživatelský avatar
chonga
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3077
Registrován: úte led 4, 2005 21:35
Bydliště: 3.patro v 3+1

Příspěvekod tomx » čtv led 10, 2008 18:00

battery grip + nahradna baterka. s mojim 5d tak spravim okolo 1500fotiek na jeden nabijaci cyklus (2 akku v gripe + jedna rezerva).

ak by ti to nestacilo tak napr na thinkgeek.com sa daju kupit malicke solarne panely
tomx
nováček
nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob led 5, 2008 9:50

Příspěvekod šíp » sob dub 26, 2008 18:38

nechci zakládat nové vlákno, tak to písnu sem, ono to trošinku souvisí.
zdroj energie jsme již vyřešili, pokud by měl někdo zájem, dám návod sem.
ovšem nyní mám další otázku- pamětová databanka. v kamenném krámě se sehnat nedá, oběhala jsem celé Brno a koukali na mě jako kdybych byla terorista- navíc spoustu těch prodavaček podezírám z toho že vůbec nevěděli co po nich chci. snažila jsme se teda i prohledat net, ale údaje, které potřebuji, tam neuvádějí.
jde mi o následující- všechny databanky, které jsem objevila, jedou na akumulátor. většinou neuvádějí kolik hodin akumulátor vydrží, jen u jednoho jsem našla údaj 2,5hodiny. spočítala jsem si,že stahování gigovky trvá 6minut. takže když by se denně stahovalo 1-2giga, tak mi akumulátor z databanky dlouho nevydrží. má s tím někdo zkušenost?
Uživatelský avatar
šíp
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16150
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41
Bydliště: Brno

Příspěvekod tuso » sob dub 26, 2008 19:02

My co vyfotíme maximálně 500 fotek za rok nepotřebujeme databanky. Digitál kazí lidi. Když jsem měl klasiku, tak jsem dělal jeden film za rok. :mrgreen:
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6607
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod šíp » sob dub 26, 2008 19:04

tuso píše:My co vyfotíme maximálně 500 fotek za rok nepotřebujeme databanky. Digitál kazí lidi. Když jsem měl klasiku, tak jsem dělal jeden film za rok. :mrgreen:


omyl, to není kvůli fotáku - manžílek dostal na vánoce outdoorovou kameru, do které se zamiloval. a za den je schopen "zaflákat" i přes 2Giga. když si to vynásobím na počet dnů, které budeme v létě trávit mimo civilizaci
ale já z toho jeden profit mám - zabavím si jeho akumulátor do zrcadlovky, takže budu mít 1 + 2 záložní :mrgreen:
Uživatelský avatar
šíp
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16150
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41
Bydliště: Brno

Příspěvekod radovan01 » sob dub 26, 2008 19:06

Tiez sa mi zda ze sa chystate vyfotit tisice a tisice fotiek, ale tak preco nie... :wink: D70 mam tiez a zatial sa mi nestalo aby nestacila karta (512mb) ci baterka, ale je pravda ze na dlhsie (2 tyzdne) som mal notebook ako databanku.
Uživatelský avatar
radovan01
účastník
účastník
 
Příspěvky: 243
Registrován: čtv bře 27, 2008 23:05

Příspěvekod sx02 » sob dub 26, 2008 19:15

No myslim ze by manzilek mel spis setrit mistem. ;-)
(mozna by mu stacilo naznacit, nebo at na to prijde sam ze probirat se 40gb videii je neskutecne zdlouhavy a opruz.)

Za cenu databanky sezenes minimalne 15-20x 2Gb kartu, mozna by to tedy slo resit nakupem spousty SDcek a pripadne vypalovat po ceste po kavarnach.

Mimochodem jak jsi vyresila ty baterky do digitalu?
Naposledy upravil sx02 dne sob dub 26, 2008 19:19, celkově upraveno 1
sx02
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1570
Registrován: pát úno 16, 2007 13:23
Bydliště: Nastesti v civilizaci

Příspěvekod šíp » sob dub 26, 2008 19:17

radovan01 píše:na dlhsie (2 tyzdne) som mal notebook ako databanku.


tak tohle u nás nehrozí :mrgreen:
jinak jak říkám, nechci to na focení ale filmování
Uživatelský avatar
šíp
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16150
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41
Bydliště: Brno

Příspěvekod chonga » sob dub 26, 2008 19:33

sx02 píše:Mimochodem jak jsi vyresila ty baterky do digitalu?

:(( jak :prayer:
... každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán
Uživatelský avatar
chonga
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3077
Registrován: úte led 4, 2005 21:35
Bydliště: 3.patro v 3+1

Příspěvekod šíp » sob dub 26, 2008 19:56

pracuju na tom, momentík, chvíli to potrvá
Uživatelský avatar
šíp
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16150
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41
Bydliště: Brno

Příspěvekod chonga » sob dub 26, 2008 20:39

:smt023
... každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán
Uživatelský avatar
chonga
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3077
Registrován: úte led 4, 2005 21:35
Bydliště: 3.patro v 3+1

Příspěvekod tulak » sob dub 26, 2008 20:53

já používám Apacer STENO D211, ale jak to tak vypadá, tak tyhle databanky mají odzvoněno díky cenám karet. dnes jsem koukal v makru 1GB SD pod 100,- Kč.... koukal jsem se po inetu a našel jsem
tohle
Už se těším až zapomenu, že zapomínám .....
Uživatelský avatar
tulak
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1115
Registrován: ned črc 10, 2005 9:21
Bydliště: jinde než bych chtěl

Příspěvekod šíp » sob dub 26, 2008 21:19

uf, takže základ byl v tomhle
Obrázek
je to původně krabička pro externí napájení čelovky Silva
manžílek tam vyměnil koncový kontektor aby mu to pasovalo do kamery /nakonec z původně plánovaného napájení pro MOJI zrcadlovku je řešení pro JEHO kameru/.
největší problém byl s bateriema. lezou tam monočlánky, tedy typ C /díky tomu jsem konečně zjistila, co to znamená AA, AAA, C, D. jenže, klasické nenabíjecí baterie mají voltáž 1,5. při počtu 4 to dělalo 6V. a ejhle, tohle nepřežil akumulátor kamery, jelikož chce papat jen 4,8V tedy 1,2V na jeden monočlánek. jenže takové se nenabíjecí nedělají. tak jsme hledali nabíjecí. a další problém, copak nabíjecí monočlánky, ty se celkem dají sehnat, nedá se sehnat nabíječka k nim. když jsme vyřšeili i tohle, hledali jsme nabíjecí baterie s co největší kapacitou. po dlouhém hledání jsem našla 5500mAh. což už dělá pěkně dlouho dobu, po kterou z toho Luboš může tu svoji kamerku nabíjet. zatím to nemáme přesně změřené, ale slibuji že v nejbližších dnech to zjistíme a dodám sem údaj.
Uživatelský avatar
šíp
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16150
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41
Bydliště: Brno

Příspěvekod jonza » ned dub 27, 2008 6:53

Na databanku kasli, kup si spoustu karet jak jiz bylo napsano :). Ma to i par vyhod:
- muzes si je ulozit na ruzna mista (v pripade kradeze neprijdes o vse)
- nepotrebujes baterky
- vaha
- cas (nemusis prehravat)
- pokud odejde databanka (je to elektronika tak odejit muze) prijdes o vse (u karet vzdy jen o jednu cast dat)
- cena (spocitane to nemam)

Vlastne me ani nenapada vyhoda databanky.
Uživatelský avatar
jonza
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2267
Registrován: ned kvě 28, 2006 14:37
Bydliště: Brno

Příspěvekod chonga » ned dub 27, 2008 8:14

1) zas až tak mimo civilizaci nejezdim :((
2) nadruhou stranu fotim dost :wink:

souhlasim s tema kartama. dnes ty ceny jsou v poho.
v CF dam dohromady přes 3,2GB a v SD 3,5GB. tedy dost použivam i videosekvence :wink:
... každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán
Uživatelský avatar
chonga
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3077
Registrován: úte led 4, 2005 21:35
Bydliště: 3.patro v 3+1

Příspěvekod šíp » ned dub 27, 2008 10:18

chonga píše:1) zas až tak mimo civilizaci nejezdim :((
2) nadruhou stranu fotim dost :wink:

souhlasim s tema kartama. dnes ty ceny jsou v poho.
v CF dam dohromady přes 3,2GB a v SD 3,5GB. tedy dost použivam i videosekvence :wink:


manžílek je schopen o víkendu na horách natočit 8 giga :mrgreen:
Uživatelský avatar
šíp
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16150
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41
Bydliště: Brno

Re: zdroj energie pro zdrcadlovku mimo civilizaci

Příspěvekod Ježo » ned led 17, 2010 8:23

Ahojte,

mám dotaz: nemá někdo zkušenosti s chováním Sanyo Eneloop v mrazech? Včera jsem vytáhl zrcadlovku, otočím vypínačem - a nic (naštěstí jsem měl lithiovou rezervu). Poté to zkouším doma a v pohodě vše funguje. Přiznávám - baterie nebyly nabity na plnou kapacitu (= od posledního nabití byly používány), ale to by snad až tolik vadit němělo, ne?

M.
... A Lotově ženě bylo přece řečeno, aby se neohlížela zpátky tam, kde všichni ti lidé žili a kde stávaly jejich domy. Ale ona se ohlédla, a já ji za to mám rád, neboť to bylo velice lidské. Obrátila se za to v solný sloup. Tak to chodí.

(Kurt Vonnegut: Jatka č. 5)
Uživatelský avatar
Ježo
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1529
Registrován: úte lis 29, 2005 12:22
Bydliště: Brno

Re: zdroj energie pro zdrcadlovku mimo civilizaci

Příspěvekod michail » ned led 17, 2010 10:34

Mne sa to parkrát stalo, že ak boli podchladené tak niekedy nechceli vôbec naskočiť. Chvíľu som počkal a zasa ukazovali že sú plné. Podobne tiež keď som pri už viac vybitých batériách použil parkrát blesk tak potom skolabovali. O chvíľu zasa pohoda.
michail
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1286
Registrován: sob pro 13, 2008 19:26
Bydliště: Skalica

Re: zdroj energie pro zdrcadlovku mimo civilizaci

Příspěvekod lemonydes » ned led 17, 2010 11:12

Prave pro takove pripade nosim nahradni baterku k fotaku v kapse v bunde, pekne v teple na tele.
lemonydes
nováček
nováček
 
Příspěvky: 48
Registrován: pát úno 13, 2009 21:07
Bydliště: Kunčice p/O.

PředchozíDalší

Zpět na Fotografie v outdooru