Pokec o informatice a elektronice

o všem možném, co se zrovna nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod apuka » stř dub 24, 2024 16:32

pavproch píše:První (malý) úspěch s novou baterkou, teda vlastně dva: Noťas sem i napodruhé po výměně nastartoval. A po obědě sem ho vypínal s 99% baterky a fčíl zapnul s 98% = baterka moč udrží. Hurá!
Hm... 1% ztraty za nejakych 5-6 hodin ve vypnutem stavu povazovat za uspech... :(( Pokud jsi jej opravdu vypnul a ne uspal.

Stejne je jasne, ze bys baterku nejvice setril, kdyby sis koupil jak domu, tak do prace dokovaci stanici s napajenim do site.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16794
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod pavproch » stř dub 24, 2024 17:25

Aktivní (s nabíjením) dok je IMHO úplně naprd = ničí baterku. Tečka.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28559
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod apuka » čtv dub 25, 2024 9:09

Nemate nejakou radu, jak presvedcit Skype, aby rozumne fungoval?

Pouzivam jej uz hodne let, urcite minimalne od verze 3, skoro 20 let. Vzdy fungoval slusne. Posledni dobou se ale kupi problemy:
- jeden smer je dobry, druhy neni vubec slyset nebo sice slyset je, ale zvuk je plny sumu a je hrozne slaby (i na max. hlasitost),
- kdyz se "probouzi" z pozadi (napr zvoni volani a po zvednuti), startuje se znovu (OK, to muze byt uspanim) - a do stavu pouzitelnosti mu to trva 5-7 minut!!!
- specialne u manzelky na jejim mobilu a na nasi Wifi siti ji vetsinou spojeni spadne po 20-30-ti minutach a uz se neda znovu volat. Vsechno ostatne spojeni mimo Skype ji bez problemu funguje celou dobu.

Preinstalace nepomaha a stejne se to chova na Tabletu, na novem (tam mam 8 GB pameti a nic velkeho na nem nebezi, i tak ale pro zvednuti a behu na pozadi startuje tak dlouho) i starem mobilu. Navic to same dela manzelce i synovi na jejich mobilech. Syn nekdy musi zavolat z mobilu tri nebo ctyrikrat aby vubec zacal byt slyset. Neni to zavisle na pripojeni - domaci Wifi, Wifi jinde, mobilni data, Wifi u manzelky pred mobilni datovou kartu, ... dela to vsude stejne problemy.

Ze by to bylo zpusobene tim, ze my vsichni tam mame jeste stare ucty, ne zalozene na Microsoftu (Office 365) a ze by MS tak tlacil na ziskani novych uzivatelu? Ze pred casem MS na vytvoreni novych uctu na Skype silne tlacilo, jsem uz davneji cetl.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16794
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod pavproch » čtv dub 25, 2024 9:13

Taky bych potřeboval poradit: Její (stolní) pc, má asi 7 let, bez důvodu zničehonic začala blbnout wifina: APN vidí, ale trvale nepřipojeno, dyž ji manuálně vypnu a zapnu, tak na pár sekund wifi připojení naběhne a pak zase vypadne a už nenaskočí. Diag sítě/wifi = 0.

EDIT: Pokus - vzal jsem to heblo do prce, připíchnul na naši firemní wifinu a ..... bez problému ji drží = v HW pc asi žádný problém nebude. Je to záhada, du písnout na naši wifi podporu.

EDIT EDIT: Tak po přinesení z prce a zapojení doma se wifi chytla a drží (prozatím). To sem teda jelenec. Žeby ji "umravnilo" to zřízení jiné wifi frci?
Naposledy upravil pavproch dne čtv dub 25, 2024 14:52, celkově upraveno 1
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28559
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod pavproch » čtv dub 25, 2024 14:06

8 hodin+ a furt ešče 21% (první nabití), to vůbec nevypadá špatně. Hezky!

Bohužel ale papírová prohra, konečně mám fakturu a.... i dyž sem do objednávky psal naši (jedinou platnou) současnou adresu, tak na faktuře se objevila naše už 8 let neplatná adresa - už sem je poprosil o opravu. Chjo, no, že nic nemůže fungovat napoprvé.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28559
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod lojzmen » čtv dub 25, 2024 14:32

lojzmen píše:Mám na prastarém záložním ntb IBM T43 Win XP a nějaký už nepodporovaný Firefox 32bit.
Seznam tam nedokáže zobrazit tu svou úvodní přihlašovací stránku, ...
Ještě jsem nevyzkoušel, zda otevřu mapy cz.


Tak na té vykopávce neotevřu mapy.cz, čili půjde do šrotu.
Zkoušel jsem i jiné služby seznamu, nejdou.
Do emailové schránky se přihlásím, ale je mi to houby platné.
Uživatelský avatar
lojzmen
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1139
Registrován: ned lis 21, 2010 23:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Dromedaro » ned dub 28, 2024 9:19

S optickým internetem od t-mobilu to nezačíná zrovna slavně. V pondělí mi technici tahali po bytě kábly ale prý to nemůžou zprovoznit, protože vodafonu nefunguje ještě jakási přípojka v baráku (mají to tady nějak společný nebo co), i když už měla být hotová. Tak se prý ozvou, kdy mi to přijdou dodělat. Do pátku se nikdo neozval, tak jsem volal na zákaznickou linku a ona, že zjistí podrobnosti a zavolá zpět. Celý den nikdo nevolal, tak jsem myslel, že se na to vybodla, ale překvapila a večer volala, že se ji nepodařilo zjistit bližší informace, proč mi to ještě nezapojili, ale prý tam něco pořád nefunguje a že do 6. května už to snad bude zapojené. A Vodafone asi nemá moc zájem konkurentovi co nejrychleji něco zprovoznit mě tak napadá.Alespoň, že ti technici vyvrtali díry a vše obstarali včetně úklidu. Ti garážoví poskytovatelé s devatenáctiletými techniky minule ani díry nevyvrtali a musel jsem to dělat za ně.

Navíc jsem se díval do těch podmínek internetu a je tam uvedeno, že sice ten optický internet má 1GB, ale běžná rychlost je cca 700MB. Tak nevím, proč se říká, že je to lepší než přes vzduch, kde to má výkyvy a ovlivňuje to počet uživatelů v baráku, takže ta rychlost je nižší. Aspoň, že jsem teda vzal to 1GB, protože jsem si říkal aby to tak nějak nebylo a u těch 500MB, které jsem zvažoval bych měl už zase jen třeba 350MB. Ale on mi ten obchodník pak dal u té 1GB stejnou cenu jako za 500MB plus navíc pronájem routeru za 1kč měsíčně na 2 roky, tak nebylo co přemýšlet.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4526
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod apuka » ned dub 28, 2024 11:40

@Dromedar: Jen technicka. Pouzivas pro rychlosti "B", ale melo by tam byt "b". Tj. zadny gigabajtovy, ale gigabitovy,
konecnem dusledku skoro 10x pomalejsi nez pises.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16794
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Dromedaro » pát kvě 3, 2024 21:29

Dromedaro píše:prý tam něco pořád nefunguje a že do 6. května už to snad bude zapojené.

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají... ani příští týden to nebude. Prý zavolají do 14dnů jestli se to nějak vyvinulo. Asi je prý špatný celý kabel někde v zemi a Vodafone s tím i přes urgence T-Mobilu nespěchá.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4526
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod pavproch » pát kvě 10, 2024 14:26

pavproch píše:8 hodin+ a furt ešče 21% (první nabití), to vůbec nevypadá špatně. Hezky!
¨
Tak jo, po cca 5-ti nabíjeních = výměnou baterky sem si pomohl zase zpět k 9 až 10-ti hodinám (podle zatížení). Hurá, Stará baterka letí do koše.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28559
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod pavproch » čtv kvě 16, 2024 9:28

Dá se s tím něco udělat? (Co? - něco v kodování češtyna, ale jak?).

Přicházejí mi informační maily, které tak jak jsou přeposílám dál. Dyž ten mail přijde, je krásně/správně čitelný:
Nezapomeňte uhradit včas první splátku daně z nemovitých věcí!
Termín splatnosti daně či první splátky daně z nemovitých věcí se pomalu blíží,
lhůta končí v letošním roce v pátek 31.5.2024.

Dyž ho ale bez úprav přepošlu (FWD), stane se z něj tohle:
Nezapomeňte uhradit včas první splátku daně z nemovitých věcí!
Termín splatnosti daně či první splátky daně z nemovitých věcí
se pomalu blíží, lhůta končí v letošním roce v pátek
31.5.2024.

Poradí někdo PC lamě? Win11Profi (CZ)/Hřmící fták 3.1.20 (English)
Dělá mi to jen s těmahle info-mailama, 100% ostatních je při přeposílání beze změny (= bude to formátováním těch zpráv u odesílatele)
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28559
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod karaya1 » čtv kvě 16, 2024 10:11

Problém bude kódování. Příchozí mail vypadá, že je v UTF-8, což je (naštěstí již dávno) běžné kódování, které ale používá pro neběžné znaky dva byty, tj. 16 bitů (místo starých osmi - kterýma se ale dalo pokrýt jen 256 možností). Takhle máš k v jednom kódování k dispozici prakticky všechny možné znaky všech světových jazyků, takže tě přestává zajímat, kdo čím mluví a jak bys to měl kódovat :wink:

Problém bude asi v tom, že když to přeposíláš, tak se kódování změní na nějaké české osmibitové (tipuju win1250), ale konverze proběhne na bitové úrovni a místo "Ň" tam máš dva paznaky, každý reprezentující jeden původní byte.

Co s tím - zkus si nastavit, abys psal maily defaultně v UTF-8, pak by to mohlo přestat.
karaya1
účastník
účastník
 
Příspěvky: 701
Registrován: pon kvě 14, 2007 12:16
Bydliště: Brnéčko

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod pavproch » čtv kvě 16, 2024 13:20

Dík. Nenašel sem, kde to nastavit.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28559
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod mike » čtv kvě 16, 2024 13:50

Pochybuju, ze to tva prehistroricka verze vubec umi.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49724
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod pavproch » čtv kvě 16, 2024 14:07

Umí, už sem to našel. Ale nepomohlo, ať to přepnu na UTF8 nebo Win1250 (mám jako default ISO8859-1) tak je to nečitelné dál (ale krapet se to přitom přepnutí změní, to jo). Prdím NATO.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28559
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod mike » sob kvě 18, 2024 15:18

Napadlo mne, ze bych si mohl koupit novy tablet. Stary iShit uz ma dost, kdyz jsem ho dneska mozna po mesici vytahnul, tak baterka na nule a to jsem ji predtim nabijel doplna. Navic uz se neda updatovat, v prisernem Safari nechodi cim dal vic webu a ani FF ani Chrome se nedaji nainstalovat, jelikoz vyzaduji iOS 15 a ten uz tam nedostanu. Navic ten kram stejne nesnasim, nic blbejsiho jsem asi v zivote nemel.

Nejaky tip na pouzitelny tablet? Ja ho teda vlastne moc nepotrebuju, beru si ho jen na delsi cesty do vlaku a na dovolenou s ubytovanim. V zasade jde jen o pohodli, jedina, ale zasadni vyhoda proti mobilu je vetsi displej. Ten musi byt kvalitni. Na cene moc nezalezi, ale podstatne jen, aby s nicim neotravoval a proste delal, co ma. Tedy maily, weby a mozna par aplikaci. Nesmi tedy byt od crAAPLu, takze nejspis Android, ale bez nejake otravne nadstavby. Nemela by to byt cihla, ale vylozene UL byt nemusi. Parametry fotaku mne nezajimaji, bez toho se klidne obejdu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49724
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Etheric » sob kvě 18, 2024 16:29

@mike: vpodstatě libovolná top řada smartphonů. To už jsou pro mě tablety, displej 6,8", 7" a výše. Šílenost, pro telefon naprostá, ale fejsbukáři a instáči, kterých je mezi uživateli hádám dobrých 90%, to tak chtěj. My ostatní jsme okrajoví zákazníci, kteří nikoho moc nezajímají.. Ale jestli chceš velkej a opravdu kvalitní displej, vybereš si
Bůh dal všem lidem mozek, ale jen někomu návod na jeho použití.
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8284
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod mike » úte kvě 21, 2024 13:59

Nevyberu. Muj tablet ma 9.7” a min nechci. Muj mobil s 5.7” mi vyhovuje, tablet chci ciste kvuli velkemu displeji. Opravdu velkemu, klidne 11”. Mam doma jeste stary iShit mini se 7.8” a to mi nestacilo ani pred 10 lety, kdyz mi oci do blizka jeste celkem fungovaly.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49724
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Dromedaro » úte kvě 21, 2024 14:32

Etheric píše:@mike: vpodstatě libovolná top řada smartphonů. To už jsou pro mě tablety, displej 6,8"

Já mám displej 6,5 a je to na telefon pro mě tak asi akorát.

Já také pokukuju po tabletu ač ho také nepotřebuji a chtěl bych jej čistě z pohodlnosti na videa a prohlížení internetu třeba do vlaku nebo někam, kde nemám vlastní PC. Ale já peníze řeším, takže bych rád něco levnějšího. Říkal jsem si, že vzhledem k velikosti displeje asi není potřeba nějak velké rozlišení, ale zase něco jako Amoled displej by se hodilo na ven a to mají myslím jen ty dražší. Já bych chtěl velikost podobnou jako Mike, tedy cca těch 11-12 palců, aby to mělo smysl jako náhrada na internet místo telefonu.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4526
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Etheric » úte kvě 21, 2024 19:11

Dočkáte se... Ještě několik let a standartní velikost displeje "telefonu" bude 11" :roll:
Bůh dal všem lidem mozek, ale jen někomu návod na jeho použití.
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8284
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Dromedaro » úte kvě 21, 2024 20:55

U toho týmobajlu mám u toho intenetu i nějakou službu vzdálený dohled. Ptal jsem se, co to je a prý, že nějak na dálku monitorují můj router a když tam nastane nějaký problém, tak to hned hlásí někde jejich technikům a ti to můžou hned řešit na dálku, aniž bych je kontaktoval. Já právě, že mi to zní jako třeba vzdálený přístup, což bych asi nechtěl. Je to tak jak říkají? Já o tom nic nevygooglil. Ale už jsem to využil, protože když mi instalovali internet, tak jsem to pak zkoušel měřit, protože mi to přišlo pomalé a místo jedna giga jsem měl 100 mega rychlost. Jsem jim volal proč to tak je a ten technik tam viděl, že je ta rychlost stabilní, tak buď to prý bude tím, že moje PC nezvládá vyšší rychlost než 100mega nebo je špatný kábl v routeru, který nepustí víc než 100mega, tak mě navigoval na označení a bylo to tak. On ten technik do toho routeru dal nepochopitelně kábl z mého starého routeru, který nepustil více než 100mega a nedal tam ten kábl z krabice od nového routeru na jedno giga. Tak jsem to je prohodil a už to šlape.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4526
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod apuka » stř kvě 22, 2024 10:10

@Dromedaro: Pokud mas od nich "pevny internet" a mas router zapojeny do jejich site, jeste spise, kdyz je ten router jejich, tak jespise oni budou odpovidat za funcknost az po vystup z routeru. Tj. docela pochopitelne, ze chteji mit nad tim routerem "prehled".
Ja mam u nas pripojeni od Pody. Predtim jsem mel pripojeni "po konec kablu", ktery natahli v byte, router muj, s mym nastavenim. Po prechodu na jinou, optickou technologii se dal internet zavest jen tak, ze tam musel byt na konci jejich router, kam mam pristup pouze pres zakaznickou webovou stranku Pody na hoooodne omezeny rozsah nastavovani. Jinak za nej zodpovidaji oni a oni jej taky monitoruji.
Vyresil jsem to tim, ze jsem na jejich routeru vypnul Wifi, zapojil do nej svuj router, na tom jsem si nastavil svoji sit a jako externi jsem "vzal" vystup z jejich routeru. Takze funguji ted oba routery, oni na sve siti delaji, co chteji - a ja na sve siti i routeru si taky delam, co chci. Oni do me site nevidi.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16794
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod mike » stř kvě 22, 2024 13:56

Etheric píše:Ještě několik let a standartní velikost displeje "telefonu" bude 11" :roll:

Jo, ale ty uz budou rozkladaci. S tim asi nemam problem, ale aktualne maji okolo 7.8", coz je pro me ucely malo. Proto premyslim o novem tabletu

iShit jsem pred odjezdem nabil na 70 % a po 4 hodinach cesty byl na nule. Den predtim zas nejak ztratil nastaveni casu, ukazoval 1.2.2024 a upozornil mne na to web CHMU. Jak se to stalo netusim, musel jsem pakrat prepnout automaticke nastaveni casu, nez se to spravilo. Mozna to taky souvisi s baterkou. Proste je ten blby kram kaput. Konecne 8-[
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49724
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod mike » stř kvě 22, 2024 13:59

Dromedaro píše:Já právě, že mi to zní jako třeba vzdálený přístup, což bych asi nechtěl. Je to tak jak říkají?

Je to vzdaleny pristup, ale k jejich routeru, ne k tvemu pocitaci. Neres to, takhle to asi maji vsichni a nekteri ti o tom ani nereknou. Je to v poradku, je to jejich router. Kdybys byl paranoidni, muzes si mezi nej a svuj pocitac dat dalsi a nad tim budes mit plnou kontrolu. Akorat ti asi k nicemu nebude ;-)

Rekl bych, ze mam podstatne vic duvodu se o sva data bat a neresim to. Mam tu router od Vodafonu, ke kteremu vzdaleny pristup maji, a z nej mi vedou 4 Ethernet kabely primo do pocitacu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49724
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod pavproch » pát kvě 24, 2024 8:33

Právě sem se naučil novou věc ve Wordu - vkládat chlívek s fajfkou ("odškrtnuto") - to sem doposud nikdy nepotřeboval, až fčíl. IT lama (geront).
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28559
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod pavproch » pát kvě 24, 2024 13:23

Kura, zase jedna aktualizace s nechtěým výsledkem: Mám placený PDF+signer pro digi-podpisy PDF, neska sem po delší době podepisoval a přitom se to aktualizovalo = fčíl mi to do (správného) adresáře uloží nejen podepsané PDF, ale i jeho BAK záložní kopii (a nenašel sem možnost to ukládání kopie zrušit). Sakra práce.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28559
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Dromedaro » sob kvě 25, 2024 8:16

Apuka, Mike: Díky za odpovědi. Já, když jsem pak s nimi ještě telefonicky stvrzoval smlouvu (kvůli nahrávání), tak ta operátorka se mě tam ptala, jestli souhlasím se vzdáleným dohledem nad sítí. Jsem nevěděl, co to je, tak mi to zhruba popsala a že to prý doporučují zákazníkům, ale že to jde kdykoliv kdyžtak zrušit.
No a mě právě zajímalo a zajímá, co oni tam jako vidí v tom provozu sítě. Používám VPN a tak abych se třeba naivně nedomníval, že některé stránky prohlížím anonymně.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4526
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Dromedaro » úte kvě 28, 2024 18:49

Zajímavé. Ještě by mě, čistě ze zvědavosti, zajímala odměna pro ty hackery a to i v případě neúspěchu při snaze o prolomení. Předpokládám tedy, že v dohodě nebyla odměna jen při úspěchu, vzhledem k obtížnosti a časové náročnosti.

Hackerský průlom. Z peněženky, k níž zapomněl heslo, získal miliony dolarů
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4526
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Etheric » úte kvě 28, 2024 19:18

Já su za svojí ztracenou papírovou BTC peněženku nakonec i rád. Teď bych měl tolik moc peněz, že by to vůbec nedopadlo dobře jak se znám...
Novej SI kloub a ten kousek páteře u něj bych si za to stejně nekoupil, autismu a smyslových problémů bych se též nezbavil... Ne, nechtěl bych ty peníze. Nejspíš bych se uchlastal, ukoksoval, ušoustal, užral,..... Jako peníze by se hodily, ne že ne, ale menší množství, určitě ne třeba desítky či stovky milionů, to by mě zabilo. Neumím to mít na kontě a žít jako teď
Bůh dal všem lidem mozek, ale jen někomu návod na jeho použití.
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8284
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Dromedaro » úte kvě 28, 2024 19:43

Etheric píše:. Nejspíš bych se uchlastal, ukoksoval, ušoustal, užral,.....

Připomnělo mi to jeden vtipný nápis na jednom náhrobku na hřbitově:

" Kdyby jsi tolik nechlastal a nekouřil, mohl jsi tu s námi dál chlastat a kouřit. "

Co tím chci říci. Jestliže někoho v životě naplňuje chlastání, tak nevidím důvod, aby cvičil jógu a žral pažitku jenom proto, aby se dožil standardizovaného věku a život ho přitom nebavil. Umřeš tak jako tak.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4526
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

PředchozíDalší

Zpět na Pokec