Pokec o informatice a elektronice

o všem možném, co se zrovna nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod zbuddy » pát zář 26, 2008 14:20

Nenašel jsem vhodné vlákno, i když nevylučuji, že existuje, tak jsem vytvořil toto nové.

Pro začátek nová Mozilla maže uložená hesla
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole" :D
Uživatelský avatar
zbuddy
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12351
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Hafi » pát zář 26, 2008 14:25

zbuddy píše:Nenašel jsem vhodné vlákno, i když nevylučuji, že existuje, tak jsem vytvořil toto nové.

Pro začátek nová Mozilla maže uložená hesla


jenom pokud nejaky manas ma v hesle diakritiku....
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7676
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Příspěvekod jedik » pát zář 26, 2008 15:38

Prdlajs diakritika, žádná hesla s diakritikou nemám a smázlo mi je to všecka a pak si přestal i pamatovat vše ostatní :roll:
Jsou tiché jak ten černý bor, co kryje jejich hlavy sivé, to hřebeny jsou našich hor, to Beskydy jsou zádumčivé.
Uživatelský avatar
jedik
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2878
Registrován: sob dub 21, 2007 16:53
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Petras » pát zář 26, 2008 15:38

To musí být fakt "manas" :mrgreen:
- Piješ?
Pokud to je otázka, tak ne. Pokud to je návrh, tak ano!
Uživatelský avatar
Petras
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4042
Registrován: stř úno 22, 2006 18:59
Bydliště: Mám

Příspěvekod Petras » pát zář 26, 2008 15:41

Nikdy,opravdu nikdy neinstaluji nejnovější verze,ničeho!
Instaluji až vychytají "masařky" :wink:
- Piješ?
Pokud to je otázka, tak ne. Pokud to je návrh, tak ano!
Uživatelský avatar
Petras
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4042
Registrován: stř úno 22, 2006 18:59
Bydliště: Mám

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Umiaki » pát zář 26, 2008 15:45

zbuddy píše:Pro začátek nová Mozilla maže uložená hesla

IMHO dobre na cviceni pameti...
Btw heslo s diakritikou bych si dal jen kdybych touzil po vetsi bezpecnosti (a byl bych tak naivni, ze bych si myslel, ze to vetsina programu umi) a proc bych ho pak nechal pamatovat browserem?
Uživatelský avatar
Umiaki
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1240
Registrován: stř říj 31, 2007 18:47
Bydliště: Příbor

Příspěvekod Hafi » pát zář 26, 2008 15:50

jedik píše:Prdlajs diakritika, žádná hesla s diakritikou nemám a smázlo mi je to všecka a pak si přestal i pamatovat vše ostatní :roll:

ja nevim, ja to neistaloval....
ale
Problém se týká uživatelů, kteří používají hesla s diakritikou. Ta po nainstalování nové aktualizace verze 3.0.2 zmizí.
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7676
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Příspěvekod Zdéňa » pát zář 26, 2008 15:59

Tady na kompu mám verzi Firefoxu 2.0.0.17 a jsem naprosto spokojen:) Akorát mi pořád irituje ta nabídka na aktualizaci co tu na mě vyskakuje :D Asi jí odmítnu natrvalo.
Firefox 3 jsem měl nainstalovanou vedle na kompu ještě v nějaký beta verzi či co, něco mi tam přišlo lepší, něco zase horší ale prostě zatím zůstávám na 2 :twisted:
Uživatelský avatar
Zdéňa
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1271
Registrován: pon srp 25, 2008 11:47
Bydliště: Příbram, práce v Praze

Příspěvekod Rujir » pát zář 26, 2008 16:26

Prekliatie prilisnej informovanosti. Ja som nainstaloval trojku, nechal doinstalovat addons a vsetko fungovalo. Ziadne hesla sa mi nezmazali, ani nic. Toz som to doteraz povazoval za normalne a teraz som normalne naradosteny, ze aspon jedna pohroma sa mi vyhla. :mrgreen:
If you're feeling original, it means you just haven't read enough.
Uživatelský avatar
Rujir
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8954
Registrován: pát srp 13, 2004 10:13
Bydliště: Dubnica n.V./BA

Příspěvekod Petras » pát zář 26, 2008 18:31

Rujir píše:...aspon jedna pohroma sa mi vyhla....

...zatím... :smt077
- Piješ?
Pokud to je otázka, tak ne. Pokud to je návrh, tak ano!
Uživatelský avatar
Petras
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4042
Registrován: stř úno 22, 2006 18:59
Bydliště: Mám

Příspěvekod djx1 » pát zář 26, 2008 18:37

Ja je mam v hlave:-) Taky se mi jedna pohroma vyhla. Ale az me nekdo prasti do palice, nastane pruser:-)
Uživatelský avatar
djx1
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1803
Registrován: pát kvě 13, 2005 7:32
Bydliště: zas ty Milovice

Příspěvekod ZbynekN » pát zář 26, 2008 21:56

Já nainstaloval google chrome, ale ještě jsem ho pořádně nevyzkoušel. Vypadá, že je dost rychlej a trochu jinej než opera, kterou mám normálně nebo FF. Uvidíme, co ukáže čas.
ZbynekN
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 5088
Registrován: ned kvě 6, 2007 10:12
Bydliště: Kladno

Příspěvekod Umiaki » sob zář 27, 2008 13:10

Chyba 454708 opravena ;)
Uživatelský avatar
Umiaki
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 1240
Registrován: stř říj 31, 2007 18:47
Bydliště: Příbor

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Klíma » ned zář 28, 2008 8:00

Umiaki píše:... a proc bych ho pak nechal pamatovat browserem?

IMHO heslo na kterym mi zalezi nepatri nikde ukladat (no dobre krome spec. aplikaci k tomu urcenych ... :wink: )
no a pro ostatni pripady (fora, testovaci mail...) pouzivam asi 3 kombinace pismen ktera umim napsat popameti automaticky...
:mrgreen:
Uživatelský avatar
Klíma
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1661
Registrován: čtv črc 13, 2006 12:58
Bydliště: Podhůří Železných hor :-)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod zbuddy » úte lis 18, 2008 11:57

Totok se mi zobrazilo po zadání do příkazového řádku Mozilly: :D

Varování - návštěvou těchto stránek může dojít k poškození vašeho počítače! - stránka, kterou se chystáte navštívit, může být podvržená!
Více informací o malwarových útocích a o tom, jak se před nimi chránit, získáte na adrese StopBadware.org. Tato stránka byla s největší pravděpodobností vytvořena proto, aby od uživatelů podvodným způsobem získávala jejich osobní nebo finanční údaje. Zadání jakýchkoliv osobních údajů na této stránce může představovat riziko krádeže osobních údajů nebo jiného podvodného jednání.

O phishingu se můžete dočíst více na adrese antiphishing.org.

Nebo můžete na vlastní riziko pokračovat na http://rockpoint.cz/.

Výstrahy bezpečného prohlížení internetu také můžete vypnout v předvolbách aplikace Google Desktop.


Poradenství poskytuje Google Desktop
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole" :D
Uživatelský avatar
zbuddy
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12351
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu

Re:

Příspěvekod RUMcajs » úte lis 18, 2008 15:54

Petras píše:Nikdy,opravdu nikdy neinstaluji nejnovější verze,ničeho!
Instaluji až vychytají "masařky" :wink:


Souhals. Delam pro Johnson and Johnson a hadejte jaky operacni system se tu pouziva?
Windows NT 2000!
Cim mene jde v mlze videt do dalky, tim vice jde videt do sebe.
Uživatelský avatar
RUMcajs
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2419
Registrován: čtv lis 24, 2005 15:00
Bydliště: Sligo, Ireland

Re: Re:

Příspěvekod Klíma » úte lis 18, 2008 21:48

RUMcajs píše:
Petras píše:Nikdy,opravdu nikdy neinstaluji nejnovější verze,ničeho!
Instaluji až vychytají "masařky" :wink:


Souhals. Delam pro Johnson and Johnson a hadejte jaky operacni system se tu pouziva?
Windows NT 2000!

pokud nepotrebujes technologie ktere W2k nepodporuji :-k
ale jinak souhlas, stary zabehany system je dobry system, pokud podporuje nove zelezo... ale to je bludny kruh :vom:
Uživatelský avatar
Klíma
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1661
Registrován: čtv črc 13, 2006 12:58
Bydliště: Podhůří Železných hor :-)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Hafi » pát lis 21, 2008 12:11

hoj, mam dotaz?
k cemu je takovyto kabel? teda hlavne k cemu tam jsou ty dva konce na jedny strane.
napadly me dve moznosti
- bud aby se pripojeny zarizenim neucpal usb port (jenze to by tam pak mel byt opacny konec)
- nebo pro pripad ze by pripojene zarizeni mohlo pracovat rychlejs nez usb port a tedy by pripojenim do dvou usb portu zaroven mohlo vyuzivat vyssi rychlost (ale to se pokusem nepotrvrdilo)

dostal jsem to jako pripojeni pro externi disk, pri pripojeni tim hlavnim (primym) to funguje v poho, samotny ten druhy to vubec neregistruje, a oba najednou nemaj vliv (proste jakoby tam ten druhy nebyl...)
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7676
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod zbuddy » pát lis 21, 2008 12:34

Já vím, že externí disky od určité velikosti (spotřeby) se mají správně připojovat na 2 porty. Mně také háže NB hlášení "přepětí na portu USB", ale vnější disk pracuje. Port by se mohl spálit, zvláště, když to není port "USB +"

Laicky shrnuto, jedna se o "elektrikářský problém", ne problém výkonový.
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole" :D
Uživatelský avatar
zbuddy
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12351
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Zdéňa » pát lis 21, 2008 12:36

Jojo, externí disky potřebují dost často větší proud než je jen na jednom USB portu, proto ten "rozbočovač" :wink:
Uživatelský avatar
Zdéňa
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1271
Registrován: pon srp 25, 2008 11:47
Bydliště: Příbram, práce v Praze

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Hafi » pát lis 21, 2008 12:51

aha, diky.
napajeni me nenapadlo.
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 7676
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod jonza » sob lis 22, 2008 0:08

jeste upresnim proc to funguje jen na ,,hlavni" kabel. Protoze USB ma 4 vodice (2 napajeci, 2 datove) a ten ,,vedlejsi: ma pripojene pouze napajeni :)
Uživatelský avatar
jonza
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2267
Registrován: ned kvě 28, 2006 14:37
Bydliště: Brno

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Klíma » sob lis 22, 2008 8:40

zbuddy píše:Laicky shrnuto, jedna se o "elektrikářský problém", ne problém výkonový.


Jo jedna se o problem vykonovy :mrgreen: teda prikonovy 8-[

ale myslel jsi to dobre :finga:
Uživatelský avatar
Klíma
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1661
Registrován: čtv črc 13, 2006 12:58
Bydliště: Podhůří Železných hor :-)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod zbuddy » sob lis 22, 2008 14:45

@ Klíma: jsem úspěšný řešitel krajského kola fyzikální olympiády, nepletu si výkon a příkon :axe:
Hafi se zamýšlel nad "výkonem disku", já mu vysvětlil, že problém je v příkonu...
A jak vidím, Jonza do "dovysvětlil", to je hrozný patvar, že :mrgreen:
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole" :D
Uživatelský avatar
zbuddy
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12351
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod Klíma » sob lis 22, 2008 20:44

no dyt jooooo :-..
ja jenom ze bych nepouzil vyraz vykon (co to je? doba pristupu nebo ......)
rekneme nezvysi se datova propustnost a budu spokojenej :rolleyes:
Uživatelský avatar
Klíma
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1661
Registrován: čtv črc 13, 2006 12:58
Bydliště: Podhůří Železných hor :-)

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod uplne jinej martin » sob lis 22, 2008 21:39

USB port dle specifikace může dodávat proud pouze 0,5 A, vyšší se vyhodnotí jako nadproud a napájení je odpojeno. Ten canc s nápisem power slouží jenom k "posílení" napájení.

Jestl ichceš tenhle kabel, mám u svého disku a vyměním ho za nějakej krátkej jednoduchej (2,5" ext. disku stačí málo šťávy, ale pro výrobce je asi drahý dodávat dva druhy kabelů )
Budocnost patří aluminiu!
Uživatelský avatar
uplne jinej martin
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1763
Registrován: ned led 9, 2005 21:41
Bydliště: Pragl

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod zbuddy » ned lis 23, 2008 6:47

@ Klíma: já to nazval schválně srozumitelně, laicky a proto v uvozovkách. Dobře: doba přístupu, blabla
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole" :D
Uživatelský avatar
zbuddy
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12351
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu

Spojení fotek - HELP!

Příspěvekod zbuddy » čtv úno 19, 2009 11:02

Můžete mi rychle poradit, jak dát vedle sebe fotky (ne panorama). Mám Zoner 11, Irfan, cPicture. Nic dál instalovat nemohu.
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole" :D
Uživatelský avatar
zbuddy
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12351
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod ZbynekN » čtv úno 19, 2009 11:15

Takže v zoneru třeba: Publikovat-šablony- vybereš obrázky a šablonu, která se ti hodí - a pak místo tisku dáš export do pdf nebo uložit jako bitmapy a uložíš třeba jako jpg.
ZbynekN
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 5088
Registrován: ned kvě 6, 2007 10:12
Bydliště: Kladno

Re: Pokec o informatice a elektronice

Příspěvekod zbuddy » čtv úno 19, 2009 12:16

Zbyňdo, díky. Akorát je to nutno exportovat do šablony fotorámečky a pak změnit zmp na png a pak na jpg...
"Protože mi za hodinu jede co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole" :D
Uživatelský avatar
zbuddy
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 12351
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu

Další

Zpět na Pokec