Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
Napsal: pát bře 22, 2024 11:58
Mawenzi píše:nivova omacka je lehka, kdyz to dela kamoska, tak jen rozehreje smetanu (ke slehani), pak do ni vmicha nastrouhanou nivu a micha, dokud se to nespoji a aby se to neprichytlo a zaroven zhoustlo.
.... ja si delam nivovou pomazanku na chleba: pomazankovy maslo, tvaroh a dve nivy, nivy nastrouhat nebo nakrajet na maly kosticky, cmrdnout trosku ohratyho mlika (v nem se dobre ta niva spoji, ale fakt trosku jinak bude pomazanka spis tekuta) a rozmichas vydlickou. Toho se muzu uzrat, ale delam ji vetsinou jen k narozeninam a na vanoce.
Můžu zkusit tu Niva omáčku.
Já si doma dělám taky pomazánky. Vezmu tučný tvaroh ve vaničce, k tomu naliju smetanu na šlehání, aby to bylo trochu měkčí a řidší (aby se to dobře mazalo) a pak promíchám. A pak do toho dám jen sůl, koření a pak podle chuti jakou pomazánku chci mít, takže třeba česnek, sterilizované papriky, pažitka, atd. A za 40Kč máš velkou porci pomazánky, která se jinak prodává za 30Kč 100g. Když se podíváš na ty zdravější pomazánky, tak je to taky jen tvaroh a smetana. Akorát mají lepší konzistenci, protože na to mají speciální stroje asi nebo nevím, jak to dělají, že to mají takové hezké našlehané nebo že to má konzistenci jako Lučina třeba. Na jednom z těchto produktů je uvedeno, že je to našleháno dusíkem.