Stránka 76 z 103

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon kvě 27, 2019 7:45
od vonkreuz
@ Mike - chuťově je to jak píše Dudy. Zkusil jsi jako děcko utrhnout napoli a sníst nezrale sojové boby?

@ PP - Oro je ve špagetštině zlato, proto je plechovka zlatá. Podobně jako ty jsem tl zaznamenal i u Nero edice. Takže s moji frekvencí pití kafé si ho radši melu sám.

Napadlo mne, zda to hrubší mleti nesouvisí s rozšířením levných presovačů do domácností, ktere nedokážou vyvinout dostatečný tlak , který protlačí vodu/párů skrz vice homogenní směs jemněji namleté kávy. Proto na to výrobci reagovali hrubsi, snaze prostupnou lávou. Hmmm, asi Apukovatím. *

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon kvě 27, 2019 8:02
od Lipon
PP - zkus to dát do french pressu, v hrnku pak nebudeš mít tolik hrubýho kafe

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon kvě 27, 2019 8:55
od apuka
vonkreuz píše:Napadlo mne, zda to hrubší mleti nesouvisí s rozšířením levných presovačů do domácností, ktere nedokážou vyvinout dostatečný tlak , který protlačí vodu/párů skrz vice homogenní směs jemněji namleté kávy. Proto na to výrobci reagovali hrubsi, snaze prostupnou lávou.
Ehm, Lavazza tu zlatou mletou smes ("Qualità Oro") oznacuje jako "idealni pro Mokka". A mokka potrebuje jemne mletou kavu. Kdoz do ni das hrube mletou, neudela Ti dobrou kavu (zkusenosti s vlastne mletou kavou jeste z mladi, kdy tady jeste malokdo vedel o nejake mokka konvicce), bude malo "vyluhovana". Do pressa potrebujes jeste jemneji mletou kavu. Tam bude z hrube umlete kavy ne presso, ale slaby hnus.
Takze pokud je to ted opravdu hrube mleta, tak to muze byt fakt, jak pise Lipon, vhodne do French pressu.

@PP: pokud je to fakt silne oprazene, tak napis do Lavazzy, co s tim udelali - intenzitu chuti maji to oznacenou jako "delikatni" (viz link vyse) a prazeni jako stredni. Mozna se jim nejaka sarze se moc nepovedla (nebo jen meli pokazenou prazirnu).

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: úte kvě 28, 2019 2:09
od mike
vonkreuz píše:chuťově je to jak píše Dudy. Zkusil jsi jako děcko utrhnout napoli a sníst nezrale sojové boby?

Ne. Za mych mladych let takove svinstva na poli nerostly [-( Nebo o tom aspon nevim ;-)

Zajimave. Predtim jsem chvili hledal a pry to ma chutnat podobne, jako zeleny caj. Ten ale neni kysely a obvykle ani moc sviravy. Leda kdyz se nektery udela blbe. Urcite ale verim vic vam, nez nejakym clankum puvodem od marketoidu ;-)

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: stř črc 17, 2019 7:09
od pavproch
pavproch píše:Dyž sme u teho kafe - v poslední době chlampu (logr) Lavazza Oro ze zlaté plechové pixly. A je to přesně ukázka "inovací ke zmaru" - starší "model" bylo krásně jemně mleté dobře upražené kafe, lahodné na pití. Nový "model 2019" se nepatrně liší vzhledem pixly a (skoro) sa nedá piť - hrubě mleté, upražené tak, že chutí připomíná turka (ie. druhák) z nádražního bufetu za totáče. :twisted:

Asi budu muset přejít k jiné značce.


Tak odvolávám co sem odvolal a slibuju, co sem neslíbil. Ta jedna pixla´s "novým" logem, o které sem psal, že byla eklhaft, byla opravdu eklhaft. Fčíl mám ale jinou (taky "nové logo"), koupenou indy a inde (už druhou ze 6-ti kusů koupených najednou) a chuťově je to kafe shodné s kafem z pixel se "starým" logem. Takže to asi byla jedna blbá várka / série či co.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: úte črc 23, 2019 19:48
od vonkreuz
Koupil jsem si 10l nerezový kotlík a vařím buřt guláš na balkóně. :)

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv říj 3, 2019 14:20
od pavproch
Musím to sem dát.... neska sem okoštoval a následně zežral se zanícením to, co sem ešče nikdy nežvýkal - riziko z kuřecího masa ale ne riziko nýbrž pohanko. Moc dobré. Mňam. :supz:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv říj 3, 2019 16:39
od grco
Coze?

EDIT: Po dlhsom zamysleni si myslim, ze som to rozlustil. Riziko = rizoto, pohanko = "rizoto" z pohanky, takze pohanka s kuracim masom? Uhadol som?

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv říj 3, 2019 17:21
od pavproch
jo. mňam.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned lis 24, 2019 12:27
od pavproch
Musím pochválit 3/4 - neska moc fajná "nepravá" dršťková poblíffka (z chlívy ústřičné místo drštěk). Mňam. Akoráth ji při paprikování (pálivou) paprikou krapet ujela ruka, čili poblíffka byla sice krásně čebrená ale taky krapet fest pálivá .... až sem opotil čelo. Ale mňamka. :prayer:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: sob dub 18, 2020 0:11
od mike
Jelikoz jsem mi vratila chut, tak v ramci karanteny a on-line nakupu trochu experimentuju. Dneska jsem zkusil husi prsa. Jako minutku stejnym zpusobem, jako delam kachni. Udelane to bylo stejne, lehce pod medium, chut skvela, lepsi, nez kachni. Ale bylo to docela tuhe, kachni byvaji krasne mekka... Tak nevim, je na to nejaky trik, ktery neznam nebo je to proste takove maso a na minutku se nehodi? Nebo ze by to byla takova husa? Madarska.

Pred par dny jsem zkousel husi prsa, puvodne zmrazena, konfitovat a jo. Delalo se to teda strasne dlouho, ale vysledek byl povedeny. Maso chutne a mekke. Akorat ta chut je jina, nez u minutky a obvykle se chci najist driv, nez za 6 hodin. Zitra zkusim konfitovat kralika, na to jsem zvedav.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: sob dub 18, 2020 23:30
od mike
Konfitovany kralici hrbet dobry, maso mekke, nevysusene a chutne. Akorat mi chybela stava na bramborove knedliky... Nevim, co s tim. Leda delat dva kraliky, jednoho normalne pect na stavu a druheho konfitovat na maso. To mi neprijde uplne optimalni :-k

edit: filtroval jsem olej a zjistil, ze tam stava je. Uplne na dne pod olejem a docela dobra. Akorat jak ji z toho rychle dostat, kdyz chce clovek jist, filtrovani je na dlouho :-k

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon dub 27, 2020 0:03
od mike
Tohle je spis stiznost, ale zas je to o jidle... Brambory. Driv jsem kupoval zasadne v Bille a skoro pokazde dobre, kdyz se jim teda nepovedlo je nechat nekde zmrznout, to pak byly sladke a hnusne. V nove Bille to ale nastesti nedelali. Ted ale do Billy skoro nechodim, vetsinu jidla objednavam on-line. Docela to funguje. Az na brambory.

Na Rohliku jsem koupil nejhorsi brambory za poslednich minimalne 10 let, ale spis vic. Pry B, ale realne to nebylo ani C, nedal bych to ani prasatum, protoze by pak mely hnusne maso. Samy skrob, zadna vune, chut ani struktura, kase skoro nebyla k jidlu. Za stejnou cenu jako dobre z Billy. Dneska jsem se stavoval pro neco v Penny, ktere mam nejbliz a videl jsem tam podobne brambory, jako v Bille. Bohuzel jen vizualne. Mely byt A, realne tak B/C. Nebyly tak otresne, jako z Rohliku, kase se da jist, ale to je vsechno, co se o ni da rict dobreho. Holt budu muset do Billy.

Teda, na Rohliku maji i dobre, francouzske Ratte. Jenze ty nejsou na kasi, spis na peceni a taky je cena ponekud jinde. Asi tak 4x. Na fotce vypadaji vetsi, realne jsou docela male, pekl jsem je jen prepulene. Normalni brambory krajim na sestiny.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon kvě 11, 2020 11:25
od pavproch
Ježyš, to je zase nebíčko v papuli - naše vesnická hospoda, odkud si vozíme obědy, občas vaří pohankové riziko. Neska bylo. Mńam. Oach!

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2020 17:53
od pavproch
Musím sem napsat, jakej sem wool (+ jaký to mělo blahodárný efekt): sem se při nákupu ponravin uhlídnul a koupil pixlu corn-fleků, které nejsou korn ale jsou pohankové - už při nákupu mi bylo divné, že je to nějaké drahé, no...

Až dyž sem si je sypal do misky, přečet sem si na obalu, co sem to vlastně koupil..... a....fčíl ten aftermath: chuťově jsou asi o 1000% lepší než kukuřičné, mňam.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2020 18:28
od Mawenzi
hm, pohankovy cornflakes, napis pls jak se to presne jmenuje, ja si najdu, co v tom je :D

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2020 18:47
od grco
mike píše:Teda, na Rohliku maji i dobre, francouzske Ratte. Jenze ty nejsou na kasi


https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2018/aug/06/joel-robuchons-best-mashed-potatoes-in-the-world-recipe

Koukni na typ brambor v recepte...

Inak suhlasim s tebou v tomto, najst dobre brambory je umenie, preto radsej zerem ryzu a cestoviny. To je istota.

PS: Najskor som ti chcel poslat video, ale viem ze by si z toho mal zas trauma. :mrgreen:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2020 19:11
od grco
Pozeram, ze som sa uz dlho nepochvalil tu :mrgreen:

Domace fettuccine carbonara.

Obrázek

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2020 19:37
od mike
grco píše:Koukni na typ brambor v recepte...

Myslel jsem to tak, ze ty Ratte z Rohliku jsou hodne male a loupat by je byl strasny opruz. Zvlast proto, ze jsou podlouhle a clenite. Jinak by kase asi byla chutove skvela, to zas jo.

Ma tam celkem hodne masla, ale ja zas davam misto mleka celou 33 % smetanu, coz odpovida 100 g masla a jeste nejake maslo davam, takze tak polovina tuku tam je. Plus spetka muskatoveho orisku a je uplne skvela, jen fakt strasne zalezi na tech bramborech.

grco píše:PS: Najskor som ti chcel poslat video, ale viem ze by si z toho mal zas trauma. :mrgreen:

Diky :twisted:

grco píše:Domace fettuccine carbonara.

To je se skvarkama? :twisted:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2020 19:39
od grco
Hej, masla je tam hodne, cital som k tej kasi nejake komentare a ludia to volaju "maslova kase s bramborama", holt francuz.

Je to pancetta.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2020 19:43
od mike
Navic to dela z kila brambor, ja davam tak 1.5 - 2 kila, takze spis ctvrtina tuku proti nemu. No a jinak, jak tam zdruraznuje, ze se sul dava do studene vody, to je snad jasne, ne? Jsem jednou zapomnel vodu osolit a spravit se to moc nedalo, kasi jsem sice solil, ale nebylo to ono, uplne jina chut.

Myslel jsem spis, ze mas strasne velke kusy ;-) Pancetta se kraji na tenke nudlicky, ne?

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv kvě 14, 2020 19:47
od grco
Jo to mas asi jak s cestovinami, ked neosolis vodu, uz ich nedosolis.

Pancettu som kupil uz nakrajanu na kocky, na rohliku maju take akurat porce, mi to vyhovuje.

https://www.rohlik.cz/1368015-fratelli-beretta-pancetta-kosticky?lm=false

Inak ja preferujem tie vacsie kocky, nie tie tenke platky. Alebo niekde som uz dostal dokonca aj take uplne mini, ze to bolo skoro jak posypane niecim... Setria, daju tam potom toho len 5g. Ja si tam dam 50g :mrgreen:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: sob kvě 16, 2020 12:42
od pavproch
Neska byla na oběd "Indie" - jakési maso v omáčce s kari-rice připravené podle opravdu indického recepisu (junior přitáh z UK, kde bydlel s Indama) a i z indických koření (keré nebylo jednoduché sehnat). Nebylo to špatné, pálila huba, ale.... zakončil sem neska oběd slovy : "Dobré to bylo, kuju, ALE fčíl, prosím, asitak půlroku zase českou klasiku "goulasch s šestima".

Čekal sem bouřlivou negativní reakci ve smyslu že si nevážím jejích kulinářských pokusů o "exotiku" a .... kupodivu nebyla, naopak byl souhlas s mým návrhem. Asi stárneme, oba.... :mrgreen:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: sob kvě 16, 2020 23:54
od mike
pavproch píše:kupodivu nebyla, naopak byl souhlas s mým návrhem. Asi stárneme, oba...

Nechval dne pred vecerem, co mam zkusenosti, tak zensky na palivy jidla moc nejsou a snaseji je hur, nez my ;-)

grco píše:Inak suhlasim s tebou v tomto, najst dobre brambory je umenie...

A kdyz clovek nejake dobre najde, tak je prestanou prodavat #-o Byl jsem dneska v Bille a misto ceskych z Vysociny, kde uz znam odrudy a vim, ktera je dobra na co, mel jakesi nemecke konzumni. No samozrejme nic moc. Udelal jsem cast hranolku ze zbytku tech ceskych a cast z nemeckych a rozdil bych poznal i ze zavrenyma ocima. Nebyly tak otresne, jako ty z Rohliku, ale tem ceskym nesahaly ani po kolena. Asi mi nezbude, nez kupovat ty Ratte ](*,)

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned kvě 17, 2020 18:42
od grco
@mike: No v Brne tie ratte ani nepredavaju... Je to bieda s bramborami, najlepsie je ked pozeram nejake to video o vareni, napriklad Hestona a oni tam furt riesia ze aka odroda na co. Ja pridem do obchodu a tam je A B C a nazdar, odrodu si vybrat? Zabudni...

A minule boha som nemohol niekolko mesiacov zohnat Cecka, som myslel, ze ma jebne. Som chcel robit halusky s bryndzou a v celom brne, ani na rohliku, ani v obchodoch, ani v makru nemali proste C brambory. Normalne asi podpultovka :mrgreen:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned kvě 17, 2020 23:45
od mike
Jakoze ma Rohlik jinou nabidku v Praze a v Brne?

Zrovna ty v Bille odrudu mivaji a vybiram podle ni. Samozrejme jen z toho, co zrovna je, ale aspon uz vim, ktera se hodi na co a jak dlouho je potreba pect hranolky, aby byly krupave a nespalily se.

Jestli chces Ccka, tak si kup ty konzumni Acka z Rohliku ;-) Ale stejne nemaji chut. Bcka nekupuj, ty jsou tak pro prasata a Ccka jsem se koupit neodvazil.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2020 6:48
od grco
@mike: ano, maju iny sortiment, podla mna maju vacsinu rovnaku, ale par produktov je specifickych pre rozne regiony, iny dodavatel nebo co, ine skladove zasoby...

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned čer 7, 2020 11:57
od pavproch
Škoda, že králík má jen dvě (zadní) nohy, neska byl pečený a zežral sem obě a ešče bych si i přidal, kdyby bylo co. Mňam, pochvala pro 3/4.

(Děcuři a 3/4 králíka nechtějí, ti měli pečokuře, takže sem měl obě kr. stehna jen pro sebe.....)

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv zář 17, 2020 21:26
od mike
TVL, to jsem jeste nezazil. Normalne mi vybuchlo do ksichtu kure :shock: Podlil jsem ho bilym vinem, za ctvrt hodiny ho chtel prelit stavou a jak jsem vytahnul pekac, tak prskla obrbublina z vina a tuku. Nastesti to minulo oci, ale jsem zvedav, jak budu zitra vypadat, par mist na obliceji pali pekne. Nejvic zasah na klicni kosti, vetsinu nastesti dostalo tricko. Bile vino obcas prska, ale takhle moc jeste nikdy.

Si snad na podlevani poridim stit, netusil jsem, ze vareni je tak rizikova cinnost :D

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv zář 17, 2020 22:10
od mike
Misto stitu jsem zkusil bryle a hned po otevreni trouby jsou kompletene zamlzene. Tudy cesta nevede. Asi budu muset postavit podlevaciho robota :D