Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

o všem možném, co se zrovna nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

Příspěvekod mike » pát dub 19, 2024 16:10

pavproch píše:I STB kuře je mňamka. Tečka.

Zere odpad a pak kupuje jedny prasky na traveni za druhyma. To nevymyslis :twisted:

Etheric píše:Sušší je, proto musí mít 1,2kg+ (běžně se jí o polovinu menší), pak to už suchý neni a je to maso mnohem chutnější.

Co jsem videl a kupoval, tak to pod cca 1.1 kila nikdy nemelo. Nic proti, spatne to neni, jen mi to neprijde az takovy zazrak.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49457
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

Příspěvekod pavproch » pát dub 19, 2024 16:25

Se nepotenti. Sem (jednou) zkoušel extra drahé francouzské kuře a bylo úplně (chuťově) stejné jako STB. Takže asitak.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28340
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

Příspěvekod mike » pát dub 19, 2024 16:52

Ty bys chutove nepoznal kure od hadru na nadobi :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49457
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

Příspěvekod lojzmen » úte dub 23, 2024 22:45

Mimo téma.
Nedávno to na Ostravsku rozjel Košík. Nebo Rohlík?
Potkal jsem na vesnici sedmdesátiletého pána, po mrtvičce, sebrali mu řidičák, jako řemeslník používal tři auta a teď jen kradmo jede do vedlejší vesnice, bo pokuty obrovské.
S nákupy v nedalekém městě s manželkou (silnou) je teď konec (kvitoval úsporu času :-) ) a objevil ten Košík.
Bus do města dnes vyjde na 85Kč a Košík mu to doveze až k brance.
Velmi si pochvaluje.
Uživatelský avatar
lojzmen
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1105
Registrován: ned lis 21, 2010 23:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

Příspěvekod Etheric » čtv dub 25, 2024 17:59

Tohle se fakt povedlo. 4ks hovězí falešná svíčková, 12kg celkem, udělali jsme z toho 8 kousků, základ je naložit v poměru k masu 3% soli + 0,5% cukru + koření dle chuti, máme vícero druhů.
IMG_20240425_180728_edit_468025853985351.jpg

Takhle si v lednici odpočine dva týdny, pak ho dáme sušit. Luxusní hovězí, v pátek zabitý český strakatý bejčci, do dneška ve visu, dnes rozbouraný a naložený. Cena byla tak nesmyslná, že jsem mu volal, že popletl fakturu. Prej ne... Holt výhoda, když máš svýho řezníka, od kterýho bereš často a hodně přímo z bourárny. Su schopen se dostat na polovinu ceny, přitom je to úplně čerstvý a suchý; ovšem když koupíš to samý v masně, jak ti to donesou, kape z toho voda =;

Koupím na to sušení vinotéku s větráním, to bude boží. Kdo ochutná tohle, ten sušený maso z obchodu dá už leda psovi :)
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8135
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

Příspěvekod grco » pát dub 26, 2024 10:28

By som z toho radsej spravil napriklad stroganoff, nebo videnske rostenky :)
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6899
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

Příspěvekod Etheric » pát dub 26, 2024 10:42

Hovězí na omáčky atp moc nemusím, mám na to chuť málokdy.. Raději usušit. Každej budeme mít 3kg sušenýho hovězího, to mi do konce léta vystačí, mezitím udělám další. Ale není vyloučeno, že jeden kus v soli a pepři neskončí jako svíčková na smetaně
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8135
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

Příspěvekod grco » pát dub 26, 2024 10:58

Jasne, kazdy ma ine preferencie, ja zas nemusim susene maso, pre mna je to zbytocny produkt uplne. :)

A naopak mam rad hovezi vicemene s jakoukoliv omackou, svickova, koprova, znojemska, krenova, rajska... Asi by som hladal tazko taku, co by mi nechutila :)

Takze ja keby som mal take maso, tak to radsi nakrajim na nudlicky a platky, zamrazim, a potom delam rozne omacky. :)

Z falosnej svieckovej by slo spravit aj nudlicky s brokolici a oyster sauce.
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6899
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

Příspěvekod Etheric » pát dub 26, 2024 13:39

Já třeba nemusím jerky, je to žvejkačka. Biltong, bresaola a jiný mi ale chutnaj.
Proč mrazit. Když bych to chtěl na omáčky na postupný zpracování, nebudu brát 4 svíce, ale vezmu si jen jednu a příště zas. To není nic, co by se těžko shánělo, je to furt.
Kdybysme nechtěli sušit, tolik toho nebereme. Na omáčky atp jsme vzali hovězí ořez, krásný kusy masa za dvojcifernou sumu za kilo :)
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8135
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

Příspěvekod Dromedaro » pát dub 26, 2024 17:32

K naší dřívějši debatě o poměrech ve stravování za socialismu:

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4399
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Předchozí

Zpět na Pokec