Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od dudy » sob dub 8, 2017 6:49
-
dudy - inventář fóra
- Příspěvky: 3963
- Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
- Bydliště: HLMP
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od vonkreuz » sob dub 8, 2017 7:19
scinkk píše:Slovo hase jsem slysel jen, kdyz delali na Cervenem trpasliku inventuru zasob
Myslíš toto? Volně citované z hlavy:
Máme tu jen vesmírného moučného červa
Hmmm, když se dobře naservíruje...
Co to je? Karbanátek se zeleninovou oblohou? Zelenina je jen pro ty co sportujou a žijou zdravě. Ale maso je pro znalce... Výborný karbanátek!
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.
Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.
Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
-
vonkreuz - Moderátor
- Příspěvky: 9590
- Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
- Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od booze » sob dub 8, 2017 11:37
Dneska probehl mrtvy kralik po smetane a bylo to naprosto boozi. Hrudnik dostane sousedova kocka , za odmenu.
Nevim jestli kocky znaji slovo genocida, ale co dela hryzcum to slovo vystihuje.
-
booze - outdoor maniak
- Příspěvky: 8315
- Registrován: ned pro 14, 2014 12:56
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » sob dub 8, 2017 23:08
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49421
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
- User is Online!
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od dudy » ned dub 9, 2017 9:19
Když byly kočky, tak hryzci prostě nebyli.
Bohužel momentálně sme bez kočky, protože jen za loňskej rok sem musel jít pětkrát do lesa zakopat přejetou.
Od tý doby mi ty kurvy rozkousaly kompostér, poddolovali venkovní sezení tak, že prasknul beton, udělaly si domeček v zateplení baráku...
Takže sem musel převzít hryzčí holokaust do svých rukou.
Vyhlásil jsem jim nekompromisní džihád.
Zavedl jsem třeba střelbu na hranicích i stěnu smrti...
Už mi chybí jen plynová komora...
-
dudy - inventář fóra
- Příspěvky: 3963
- Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
- Bydliště: HLMP
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od booze » ned dub 9, 2017 17:22
Co nejvic zabralo byla kocka a pak pekne ohuleny 2 tak s pristriknutou naftickou do vyfuku.
-
booze - outdoor maniak
- Příspěvky: 8315
- Registrován: ned pro 14, 2014 12:56
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od scinkk » ned dub 9, 2017 18:37
Myslíš toto? Volně citované z hlavy:
myslel jsem primo par beden ozarene hase. Pac google to da lepe nez ja z hlavy tak:
RIMMER stojí, LISTER sedí s nohama na ovládacím panelu. Kontroluje v seznamu věci, které RIMMER jmenuje.
RIMMER: 140 000 rehydrovatelných kuřat.
LISTER: (Příšerně znuděně) Souhlasí.
RIMMER: 72 tun rozředitelné paštiky z párků.
LISTER: Souhlasí.
RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše.
LISTER: Rimmere, je sobota večer. Mám toho dost.
RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše.
LISTER: Sakra, je sobota večer! Já si chci taky odfrknout!
RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše.
LISTER: Děláme to už čtyři hodiny! Uděláme si pauzu!
RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše.
LISTER: Přestal bys omílat 4 892 kusů ozářené haše a mluvil se mnou?
RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše.
LISTER: (Začne ztrácet trpělivost) Rimmere, chci si zajít na skleničku!
RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše!
LISTER: Chci se taky trochu pobavit!
RIMMER: Tohle je zábava! Copak seš na hlavu?
LISTER: Ty něco přečteš, já řeknu souhlasí. To má bejt zábava?
-
scinkk - inventář fóra
- Příspěvky: 3505
- Registrován: pon dub 2, 2012 12:06
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » ned dub 9, 2017 22:35
dudy píše:Takže sem musel převzít hryzčí holokaust do svých rukou.
Taky pak blijes chlupy a zlucniky?
dudy píše:Bohužel momentálně sme bez kočky, protože jen za loňskej rok sem musel jít pětkrát do lesa zakopat přejetou.
Chudak kocka. Uz ji zbyvaji jen 4 zivoty...
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49421
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
- User is Online!
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » pon dub 10, 2017 7:42
vonkreuz píše:Protože čeho máš na moři nejvíc? No přece ryb. A jak udělat, aby se ti nekazily a dlouho vydržely? No, dáš je do soli nebo kyselýho nálevu. Brambory jsou další položka, která celkem dost vydrží, navíc na dne lodi omývané studeným mořem. A hovězí? Pokud bylo sušené, uzené nebo jinak konzervované, tak ho holt musíš povařit. A protože je to starý recept zřejmě z doby, kdy nic neslyšeli o nějakém G.J.Mendelovi, tak lze předpokládat, že tehdejší hovězí dobytek nebyl šlechtěný na maso, jako posledních 100 roku, ale "do masa" šly staré nebo zraněné kusy, které byly většinou tuhé jako podešev, tak se kromě vaření muselo maso i pomlet...grco píše: nehovoriac o tom, zie tie kysle ryby sa k tom vobec nehodia...
A mixér v té době také nebyl. Myslím, že hovězí také spíše posekali, ale dnešní doba to zjednodušila do mletí...
Uvažuj v souvislostech.
A? To, ze to dava zmysel pre namornikov narvat vsetky veci dohromady do mlynku neznamena, ze je to jedlo kvoli tomu CHUTNE. A ja nie som namornik, tak nechapem preco by som si to mal varit. Kludne si dam volske oko s niecim, kludne si dam kysle zavinace, a kludne si dam aj hovezi s bramborami, ale nebudu to kua varit a pak varene mliet a miesat este so stouchanymi bramborami aby som z toho mal jednu homogennu kasu... Fakt humus
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6896
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Wiking » pon dub 10, 2017 11:26
grco píše:... varene mliet a miesat este so stouchanymi bramborami aby som z toho mal jednu homogennu kasu... Fakt humus
Az budes mit kurdeje jak remen a v hube 1 rozviklany zub, tak budes mluvit jinak!
Treba:
"Jaka dobra homogenna kasa, netreba ju hryzt jednim bolavym zubom"
Ale neboj, nejsem zly nepreji ti zadnou nemoc... Navic mate Slovakofarmu a tam si muzes koupit vitaminu C treba barel. Takze zadny kurdeje.
-
Wiking - účastník
- Příspěvky: 277
- Registrován: sob pro 8, 2012 6:32
- Bydliště: Dresden, obcas Brno.
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » pon dub 10, 2017 11:52
Ja sa nehadam o tom, ze preco to ti namornici kedysi tak delali. Ide ale o to, ze oni to tak delali preto lebo MUSELI, nemali inu moznost, jak pisal vonkreuz. Priorita toho receptu bola ocividne trvanlivost a konzumacia podradnych surovin. Nevidim ale ziadny dovod, preco si taky humus varit dnes a hlavne doma.
To jak keby som doma kazdy den zral lunchmeat z plechovky, a povazoval to za skvele jedlo lebo "ked bude vojna a nebudes mat co zrat, tak ti bude aj lunchmeat v konzerve dobry!"...
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6896
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » pon dub 10, 2017 12:01
Labskaus would make a less than fresh cut of meat more palatable and stretch the meat supply.
Dobru chut
Labskaus is now commonly served in restaurants only on Germany's Northern coast.
Ano, uzemie zname po celom svete svojou vynikajucou kuchynou
Oproti tomuto je aj indicka kuchyna vrchol gastronomie
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6896
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » stř dub 12, 2017 7:02
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6896
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od dudy » stř dub 12, 2017 7:27
Sem se těšil, že dáš fotky ňáký haše nebo kaše (třeba mletá velikonoční husa s knedlíkem a beránkem) a Ty chlast...
-
dudy - inventář fóra
- Příspěvky: 3963
- Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
- Bydliště: HLMP
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » stř dub 12, 2017 7:29
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6896
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » stř dub 12, 2017 17:00
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49421
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
- User is Online!
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » pát dub 28, 2017 20:12
Nastvalo mne to, a tak jsem ted udelal novou. Z masa koupeneho ten den a spravneho mnozstvi a je to uplne jine kafe Drzi, da se v pohode krajet, voni a chutove skvela.
Me poznatky k Tescoma sunkovaru:
- na pulkilovou davku to chce 55 - 60 deka masa. Pak je tlak vetsi a sunka je krasne kompaktni.
- nejlepsi (veprove) je svetle maso. Parkrat jsem zkousel orech, ktery je trochu tmavsi, a nebylo to ono (i ten predposledni pripad byl orech). Lepsi je nejaky svrchni sal, uplne svetly, pak ma sunka skvelou chut.
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49421
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
- User is Online!
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » ned kvě 14, 2017 20:22
Stalo ma to sice 6 hodin, ale vysledok je bozi. Potvrdilo sa presne to, co som si myslel, ze dobry burger robi hlavne dobra houska, co v niektorych "burger puboch" v CR nedokazu vobec pochopit...
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6896
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od kropt » ned kvě 14, 2017 22:58
Dělám je podle tohodle receptu od KOKO
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » ned kvě 14, 2017 23:22
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49421
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
- User is Online!
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » pon kvě 15, 2017 6:36
Moje cesto sa muselo 25 minut hnetat, kym zacalo lepit, ne 4 minuty jak v tom tvojom recepte...
Potom to 2 hodiny chladlo v chladnicke, a potom to 2.5 hodiny kynulo na stole, kym to zdvojnasobilo velkost, kludne by to mozno chcelo este dalsiu pol hodku, ale uz sa mi nechcelo cakat.
Dobre veci chcu cas, keby som to chcel rychlo, tak si zajdem do obchodu po tie kupovane
Ja som robil podla https://www.chefsteps.com/activities/brioche-burger-buns
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6896
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od kropt » pon kvě 15, 2017 8:45
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » pon kvě 15, 2017 8:54
Inak, ked to budes skusat, ja som robil 1/2 varku z toho receptu a vyslo mi presne 9 housek po ~80g. Takze si to mozes prepocitat na pocet, ktory budes chciet.
Ten amylasse som tam nedaval, lebo to bohvie kde sa da vobec zohnat, a nie je to tam esencialne, su dobre podla mna aj bez toho.
Su inak trochu mastne, je tam dost masla, a este plnotucne mlieko, ale to podla mna len pridava na chuti Ale nabuduce skusim dat menej masla a uvidim, co to s tym spravi...
A ked sa na to pozries, nie je tam o moc prace navyse oproti tym tvojim, postup je viac menej stejny, je tam len viac cakania
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6896
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od vonkreuz » ned srp 20, 2017 7:17
A asi nejsem jediný. Včera tu voněly řízky a minulý týden grilované maso.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.
Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.
Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
-
vonkreuz - Moderátor
- Příspěvky: 9590
- Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
- Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od pipe » úte srp 22, 2017 19:14
Hele synci ja se na burgry taky chystam, co si pamatuju, jak jsem dělal pizzu, tak těsto odpočivalo do druheho dne, dá se to i tady? Mělo by být skoro stejné. Skoro! Zpracovat, vykynout, nechat odpočívat v lednici? Bo jinak bych to asi musel začít dělat ráno, aby bylo na oběd... Díky za radu, kynuté jsem dluho nerobil a předtím taky jen dvarazy.
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od pavproch » ned zář 3, 2017 10:02
(bude třeba zase vyrazit do Fr na lyže, zasoby kanardů v kunzervách tím došly.... )
-
pavproch - outdoor maniak
- Příspěvky: 28312
- Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » ned zář 10, 2017 22:25
Prepustene maslo se mi ted delat nechce, jednak by vyslo dost draho, ale hlavne neni z ceho. V obchodech je akorat polsky a belgicky sunt, ktery skoro nikdo nekupuje ani ve sleve a kdyz se obcas objevi ceske, tak je to Madeta, ktera mi z ceskych chutna nejmin a navic vubec nemam chut podporovat nenazraneho kokota, co tomu sefuje (kdyz pred par lety slintal, ze bude brzo maslo za 60, tak slo postupne na 25 ).
A tak mne napadlo, ze bych ho mohl udelat rovnou ze smetany, ta se da koupit bez problemu. Bud z ni stlouct maslo, to je celkem rychle a pak klasickym zpusobem. Nemusel by ho asi promyvat, voda by se odparila. Nebo rovnou varit smetanu. Zkouseli jste to nekdo? Vidite tam nejaky zadrhel?
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49421
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
- User is Online!
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od dudy » čtv zář 21, 2017 21:30
-
dudy - inventář fóra
- Příspěvky: 3963
- Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
- Bydliště: HLMP
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od booze » pát zář 22, 2017 8:46
-
booze - outdoor maniak
- Příspěvky: 8315
- Registrován: ned pro 14, 2014 12:56