Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

o všem možném, co se zrovna nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod grco » stř lis 23, 2011 19:19

Olivovy olej je ale podla mna hodne vyrazny, ale ak to cloveku chuti, tak nie je dovod menit. Ja pouzivam skor na kuracie maso....

A co sa tyka masa. Steak je len o kvalite masa. Ak mas zle maso, tak nema zmysel riesit, ze jak sa to ma spravit, to uz potom nie je steak, ale nejake pecene maso v troube. :D
Naposledy upravil grco dne stř lis 23, 2011 19:20, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6909
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod vonkreuz » stř lis 23, 2011 19:19

Nejlepší volba je koupit maso z anglického masného plemene Aberdeen Angus, Shorthorn, Hereford. Tento skot se prohání ve velkých stádech na pampách v celé Latinské Americe a je na steaky nejlepší.
:vom: :vom: :vom:
Jestli je takto zasvěceně :axe: popsána i příprava, tak potěš koště. ](*,)
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod mike » stř lis 23, 2011 19:23

Skoc rovnou na bod Jak biftek dělám já, ten je podstatny ;-) Mozna jsou okolo nesmysly, ten jeji styl psani mi nesedi, ze z toho obcas az rostu, ale varit umi a o to jde.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49699
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod grco » stř lis 23, 2011 19:24

Najlepsie si je kupit rovno Kobe :)
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6909
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod tuso » stř lis 23, 2011 19:24

Všetky americké recepty na steaky sú ti nahovno, ak máš mäso z českého (slovenského) obchodu. Preto si ho nechávam odležať v chladničke pokvapkané citrónom viac ako týždeň.
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6608
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod vonkreuz » stř lis 23, 2011 19:26

Ad maso z Jižní nebo Severní Ameriky - díky ani za boha. :vom:
Jejich způsob odchovu je dost vzdálený romantické představě kowbojů kteří ženou stáda.
Představ si údolí, kde se už 200roků chová dobytek. Nažene se mladý dobytek, vykrmí se, odžene se. Bulldozerem se nahrnou sr@čky na hromadu, doveze se nový dobytek, ten tu hromadu postupně rozdupe do roviny a k tomu dodá svoje fekálie... až je jatečně zralý, tak ho odvezou, znova buldozer a tak to jde pořád dál.
Na české zemědělství se může nadávat jak chce, ale tohle se u nás neděje a pokud, tak to jsou výstřelky jednotlivých "chovatelů".
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod Indy » stř lis 23, 2011 19:28

dost mozna klasicky koserovani.

ac to vypada necivilizovane, je to pomerne humanni a i z technickych duvodu (dokonale vykrveni) vyhovujici zpusob.
Ajatolah politicke nekorektnosti od dob, kdy jeste nebylo nutne byt korektni ani v nicem jinem
Indy
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6759
Registrován: pon bře 3, 2008 17:27
Bydliště: Brno, Zlin

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod mike » stř lis 23, 2011 19:29

grco píše:Olivovy olej je ale podla mna hodne vyrazny, ale ak to cloveku chuti, tak nie je dovod menit. Ja pouzivam skor na kuracie maso....

Vec zvyku. Driv jsem kvuli tomu pouzival rafinovany, ale uz mne to preslo a chutna mi velmi.

grco píše:A co sa tyka masa. Steak je len o kvalite masa. Ak mas zle maso, tak nema zmysel riesit, ze jak sa to ma spravit, to uz potom nie je steak, ale nejake pecene maso v troube. :D

Neni to tak docela pravda, maso samozrejme nesmi byt mizerne, ale u nas je hovezi malo odlezele. Kdyz nemas cas si ho nechat odlezet sam, tak na priprave zalezi docela dost. Koukam, ze tuso prave napsal skoro to same ;-) Coz mi pripomina, ze mam v lednicce rostenku uz aspon 3 tydny 8-[ Ven jeste nevylezla, tak to snad bude dobry ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49699
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod vonkreuz » stř lis 23, 2011 19:30

tuso píše:Všetky americké recepty na steaky sú ti nahovno, ak máš mäso z českého (slovenského) obchodu. Preto si ho nechávam odležať v chladničke pokvapkané citrónom viac ako týždeň.

Už jsme se o tom tady spolu myslím bavili, ale co třeba upřednostnit malá řeznictví nebo jatka, kde si můžeš domluvit přesně co potřebuješ.
To s tou amerikou (pokud myslíš uleželost) souvisí zřejmě s tím , že u nich díky velké rozloze a specializaci jendotlivých regionů čistě na zemědělství maso od výrobce (jatka) putuje ke spotřebiteli trochu déle.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod vonkreuz » stř lis 23, 2011 19:33

Indy píše:dost mozna klasicky koserovani.

ac to vypada necivilizovane, je to pomerne humanni a i z technickych duvodu (dokonale vykrveni) vyhovujici zpusob.

Jestli jsi reagoval na můj příspěvek, pak věz, že oni to maj spíše v paži.
Pokud jsou moje informace přesné, pak v celých USA je celkem do 5 kafilérních provozů na zpracování kadáveru. Protože na farmách se kašle na cokoliv, prostě šup s kadáverem za "kravín", tam se o to postarají kojiti a jiný mrchožrouti.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod tuso » stř lis 23, 2011 19:35

vonkreuz píše:Už jsme se o tom tady spolu myslím bavili, ale co třeba upřednostnit malá řeznictví nebo jatka, kde si můžeš domluvit přesně co potřebuješ.
To s tou amerikou (pokud myslíš uleželost) souvisí zřejmě s tím , že u nich díky velké rozloze a specializaci jendotlivých regionů čistě na zemědělství maso od výrobce (jatka) putuje ke spotřebiteli trochu déle.


To nemá absolutně souvis s délkou dopravy k spotřebiteli. V Itálii najdeš taky správně uleželé maso. A ohledně toho malého řeznictví- já o tom slyším a čtu už častokrát- najděte si svého řezníka. Ale ruku na srdce- kolik z Vás takového zná? Tady v Čechách není moc velká afinita k hovězímu masu. Tak maximálně guláš a španělské ptáčky. Já osobně jsem ještě nenašel řezníka, který by mi připravil maso podle mých představ. Takže jsem v podstatě odkázán na Makro.
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6608
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod vonkreuz » stř lis 23, 2011 19:40

Omlouvám se. :oops:
Já to bohužel vidím z pohledu syna někoho, kdo celý život obchoduje s dobytkem nebo se pohybuje v podobných kruzích a má dostatek známých po jatkách. A proto bylo doma vždycky kvalitní maso. Jestli by ale vyhovělo i tvým požadavkům to nevím.
Máš pravdu v tom, že u nás je naučený, zavedený či prostě zvykový určitý způsob bourání masa a lidem se nechce měnit a vycházet někomu vstříct. :oops:
Končím debatu, jdu si dát Vi-Fon. :twisted: Už jsem ho od 5BV neměl.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod mike » stř lis 23, 2011 19:41

Mam reznika, ktery mi proda dobre hovezi, ale o nejakem odlezeni nemuze byt ani rec, to si proste musim zaridit sam.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49699
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod tuso » stř lis 23, 2011 19:45

vonkreuz píše:Ad maso z Jižní nebo Severní Ameriky - díky ani za boha. :vom:
Jejich způsob odchovu je dost vzdálený romantické představě kowbojů kteří ženou stáda.
Představ si údolí, kde se už 200roků chová dobytek. Nažene se mladý dobytek, vykrmí se, odžene se. Bulldozerem se nahrnou sr@čky na hromadu, doveze se nový dobytek, ten tu hromadu postupně rozdupe do roviny a k tomu dodá svoje fekálie... až je jatečně zralý, tak ho odvezou, znova buldozer a tak to jde pořád dál.
Na české zemědělství se může nadávat jak chce, ale tohle se u nás neděje a pokud, tak to jsou výstřelky jednotlivých "chovatelů".


Chtěl bych něco upřesnit, abychom se nebavili a potažmo i nehádali o různých věcech. Když mluvím o americkém a českém masu, tak myslím jen a jen maso. Nemám vůbec žádnou představu o chovu a už vůbec ne romantickou. A z tohohle hlediska mi je šuma fuk, jestli český býk bydlí v sametem vyložené stáji s LCD televizí, když jeho maso po zpracování je dobré tak akorát na dušení. Čímž samozřejmě nechci tvrdit, že schvaluji to, co píšeš, že se dělá za mořem.
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6608
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod tuso » stř lis 23, 2011 19:48

mike píše:Mam reznika, ktery mi proda dobre hovezi, ale o nejakem odlezeni nemuze byt ani rec, to si proste musim zaridit sam.


Přesně. Dobré hovězí najdu, ale žádný řezník mi tady nebude býka řezat na flank nebo rib-eye steaky. A ještě nechávat odležet.
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6608
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod grco » stř lis 23, 2011 19:54

Ja nemam reznika a neznasam tie kecy "najdi si dobreho reznika". Co si mam dat inzerat? To nie je vzdy take lahke.
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6909
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod sobb » stř lis 23, 2011 20:46

RUMcajs: jak píše mike, možná jsi použil moc vysokou teplotu, zkus příště ubrat ... ten olej snese hodně, ale přece jen ne všechno :)
jinak co se týče vizuálních vlastností - bílý zákal není na závadu, ale ani o ničem nevypovídá, a barva olivového oleje není důležitá - pohybuje se od světlých po tmavé odstíny, o kvalitě oleje nic neříká
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod kropt » stř lis 23, 2011 22:26

grco píše:Ja nemam reznika a neznasam tie kecy "najdi si dobreho reznika". Co si mam dat inzerat? To nie je vzdy take lahke.


Inzerát nedávej, spíš si obejdi okolní řeznictví, ptej se co ti kde udělají a určitě někoho najdeš. Já mám jednu paní v malém řeznictví, ráno zavolám co potřebuju a pokud se ten den to maso bourá, mám ho odpoledne nachystaný, včetně přípravných prací ( a to si pak rád připlatím nějakou tu desetikorunu navíc oproti nedalekému supermarketu) a pak jsem si taky sehnal kontakt na jatka, kde ti taky rádi vyjdou vstříc, protože když si tam přijedeš pro balík masa, zaplatíš hotově a oni mají nezdaněné peníze do kapsy, takže to dělají docela ochotně ( já mám navíc na těch jatkách zaměstnaného kamaráda)

A ještě se musím pochlubit, dovezl jsem si v neděli z Chorvatska extra virgin olivovej olej, na který jsem loni sám vlastnoručně sbíral olivy - a na příští rok mám nasbírano taky, už je i vylisovanej (byl jsem při tom a je to parádní zážitek) jen se musí nechat odležet. Škoda že ho mám jen litr (víc nezbylo).
To je pořád řečí o škodlivosti alkoholu, ale když je někde nějaká epidemie, tak je to z vody!!!
Uživatelský avatar
kropt
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1510
Registrován: pát zář 28, 2007 20:35
Bydliště: Vysočina

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod tuso » sob lis 26, 2011 13:56

Snídaně:
Lososové chlebíčky
Obrázek


Oběd:
Bramborová polévka s kukuřicí
Obrázek

Svíčková Stroganov
Obrázek

Večeře:
Pečený losos s dušeným pórkem a Mascarpone
Obrázek
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6608
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod RUMcajs » sob lis 26, 2011 22:12

Vypada to pekne.
Ale proc je toho tak malo?

Vyjma snidane je to takove, ehm... tretinove.
Cim mene jde v mlze videt do dalky, tim vice jde videt do sebe.
Uživatelský avatar
RUMcajs
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2419
Registrován: čtv lis 24, 2005 15:00
Bydliště: Sligo, Ireland

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod mike » sob lis 26, 2011 22:39

To budou urcite porce pro jeho male dite ;-) :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49699
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod tuso » ned lis 27, 2011 8:56

RUMcajs píše:Vypada to pekne.
Ale proc je toho tak malo?

Vyjma snidane je to takove, ehm... tretinove.


Ono to je tím, že talíř na snídani má průměr 24cm,ale ty bílé na oběd 33. Jsou to takové obrovské talíře. Hezky na nich jídlo vypadá a nemá tendenci přepadnout na okraji.
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6608
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod RUMcajs » ned lis 27, 2011 13:25

Jsem holt jeste malej a potrebuju jidla vic.
Jak do sebe nedostanu balicek ryze, tak mam hlad.
Cim mene jde v mlze videt do dalky, tim vice jde videt do sebe.
Uživatelský avatar
RUMcajs
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2419
Registrován: čtv lis 24, 2005 15:00
Bydliště: Sligo, Ireland

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod tuso » ned lis 27, 2011 14:08

Veronikina snídaně:
Vajíčkový zajíček
Obrázek

Oběd:
Pečené kuře s červeným zelím a bramborovo -špekovým knedlíkem
Obrázek
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6608
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod Petras » stř lis 30, 2011 19:20

- Piješ?
Pokud to je otázka, tak ne. Pokud to je návrh, tak ano!
Uživatelský avatar
Petras
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4055
Registrován: stř úno 22, 2006 18:59
Bydliště: Mám

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod mike » stř lis 30, 2011 20:18

Bleeeee :vom:

Jelikoz je Tuso moderator, tak smazani tveho prispevku a BAN necham na nem ;-) :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49699
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod Petras » stř lis 30, 2011 20:20

:prayer: ...přijímám...uznávám že tohle jsem vážně přehnal... :oops:

:finga:
- Piješ?
Pokud to je otázka, tak ne. Pokud to je návrh, tak ano!
Uživatelský avatar
Petras
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4055
Registrován: stř úno 22, 2006 18:59
Bydliště: Mám

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod tuso » stř lis 30, 2011 22:19

Budiž ti odpuštěno, kajícný člověče. :twisted:
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6608
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod RUMcajs » čtv pro 1, 2011 8:59

Tuso:
Jak vykrajujes zajicka z omelety?
Tipuju to na nejakou formu, jako na cukrovi, kterou mas polozenou na panvici.
Cim mene jde v mlze videt do dalky, tim vice jde videt do sebe.
Uživatelský avatar
RUMcajs
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2419
Registrován: čtv lis 24, 2005 15:00
Bydliště: Sligo, Ireland

Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.

Příspěvekod tuso » čtv pro 1, 2011 21:22

RUMcajs píše:Tuso:
Jak vykrajujes zajicka z omelety?
Tipuju to na nejakou formu, jako na cukrovi, kterou mas polozenou na panvici.

Bingo. A mám i formu slepičky.
Být K.O. a říkat O.K. je tajemství úspěchu...
Uživatelský avatar
tuso
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 6608
Registrován: úte lis 29, 2005 12:19
Bydliště: Ostrava

PředchozíDalší

Zpět na Pokec