Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od mike » pon lis 21, 2011 23:11
Pouzivam extra virgin. Maso jen zlehka potru a pecu na suche panvi. Taky to prska a okolo steaku se pripeka, ale to nevadi. Prepalovat se olej ale nesmi, to poznas podle modreho koure a je to vylozene nezdrave i kdybys to snad na chuti nepoznal (coz pochybuju).
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49699
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od tuso » úte lis 22, 2011 7:06
Ale když chceš péct na oleji, tak zkus palmový. Snese asi o 30-40°C vyšší teplotu než olivový. Ale hledej palmový do teplé kuchyně. Nevím jak u vás, ale tady se dá koupit levný za nějakých 40Kč za litr, a pak výběrový skoro za 200. Ten druhý je do salátů a tak.
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od šíp » úte lis 22, 2011 7:46
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od tuso » úte lis 22, 2011 7:49
šíp píše:Tuso, dík za tu inspiraci na myšku ze šunčičky, hodláme to pro haranty spáchat příští víkend. Snad se nám to povede tak pěkně jako Tobě a budu moct sem přidat výsledné foto
Moc pěkně se to asi nepovedlo, protože to není myška ale zajíc. Proto ta mrkev v pravé tlapce.
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od šíp » úte lis 22, 2011 8:07
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od sobb » úte lis 22, 2011 11:18
už jsem Ti to říkala - na pomace vaříme běžně a tohle nám nikdy neudělal, buď jsi měl smůlu anebo jsi něco udělal špatně ... však i extra virgin tohle při vysokých teplotách udělá (210?)mike píše:Tohle mi provedl pomace, kdyz jsem ho jednou zkusil. Poprve a naposled.
- sobb
- Moderátor
- Příspěvky: 9261
- Registrován: stř bře 7, 2007 9:28
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od mike » úte lis 22, 2011 19:34
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49699
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od mike » úte lis 22, 2011 19:38
Vysoke teploty snese tusim taky arasidovy olej. Nezkousel jsem, ale videl jsem ho myslim v Bille.
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49699
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od Petras » úte lis 22, 2011 19:46
tuso píše:...Moc pěkně se to asi nepovedlo, protože to není myška ale zajíc. Proto ta mrkev v pravé tlapce...
Povedlo a moc,to jen šipka nezná zvířátka ani rostlinky
Pokud to je otázka, tak ne. Pokud to je návrh, tak ano!
-
Petras - inventář fóra
- Příspěvky: 4055
- Registrován: stř úno 22, 2006 18:59
- Bydliště: Mám
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od tuso » úte lis 22, 2011 21:03
mike píše:@tuso: palmovy olej? Mozna se pletu, ale mam zafixovano, ze neni moc zdravy, nepriznivy pomer kyselin ci co. A ze se pouziva hlavne proto, ze je levny. Byva myslim v cinskych nudlich.
Vysoke teploty snese tusim taky arasidovy olej. Nezkousel jsem, ale videl jsem ho myslim v Bille.
Asi máš pravdu. Sranda je, že používám spíš arašidový, ale palmový mě napadl dřív. Kdysi jsem ho kupoval v 10l piksli v Makru. teď už ne. Jako tuk na tepelnou úpravu používám máslo, přepuštěné máslo, husí, kachní a vepřové sádlo, olivový olej, a občas arašidový, sezamový nebo řepkový olej.
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od mike » úte lis 22, 2011 21:10
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49699
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od vonkreuz » úte lis 22, 2011 21:21
RUMcajs píše:Zadam mistni kastrolsexualy o radu.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.
Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.
Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
-
vonkreuz - Moderátor
- Příspěvky: 9590
- Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
- Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od tuso » úte lis 22, 2011 22:20
mike píše:Zkousel jsi nekdy steaky na husim sadle? Nedavno jsem pekl husu a mam sadla celou sklenici. Je skvele, ale snist ho vsechno jen tak, tak kupuju nove kalhoty
Hovězí ne, ale na kachní prsa Barberie ano.
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od mike » úte lis 22, 2011 22:25
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49699
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od tuso » úte lis 22, 2011 22:59
mike píše:Vidis, dobry napad, na kachni prsa by to mohlo byt idealni Jeste lepsi by byla husi, kdybych vedel, kde je sehnat.
Nedávno měli mražené v Albertu. A za super cenu.
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od mike » úte lis 22, 2011 23:01
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49699
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od tuso » úte lis 22, 2011 23:04
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od mike » úte lis 22, 2011 23:20
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49699
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od zbuddy » stř lis 23, 2011 15:21
RUMcajs píše:Zadam mistni kastrolsexualy o radu. Na jakem oleji nejlepe smazit steaky, zejmena fillet steak nebo top sirloin (svickova, vysoky rostenec)?
Nejsem kuchař ani kastrosexuál, ale např. vepřový řízek, základ na guláš apod. jedině na sádle. Top sirloin aj. je na nás už moc kastrosexuální
-
zbuddy - Moderátor
- Příspěvky: 12351
- Registrován: pát úno 16, 2007 9:59
- Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od DAV » stř lis 23, 2011 15:32
Ty buď rád, že seš!
- DAV
- nadšenec
- Příspěvky: 1536
- Registrován: čtv pro 24, 2009 10:22
- Bydliště: Olomouc u Těšetic
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od tuso » stř lis 23, 2011 17:01
zbuddy píše:Nejsem kuchař ani kastrosexuál, ale např. vepřový řízek, základ na guláš apod. jedině na sádle. Top sirloin aj. je na nás už moc kastrosexuální
Nemůžeš dělat hovězí minutky na sádle. To je barbarství.
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od Aranwe » stř lis 23, 2011 17:28
-
Aranwe - účastník
- Příspěvky: 216
- Registrován: pon úno 15, 2010 21:44
- Bydliště: Brno, Mor. Trebova
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od RUMcajs » stř lis 23, 2011 18:18
Rozpalil jsem panev tak ze se z ni zacalo kourit.
Pote na ni dal jehneci potrene olivovym olejem.
Prvni strana po minute a pul nekourila, pote jsem flakotu otocil a to uz se zacalo z oleje a stavy z masa viditelne kourit.
V kuchyni to i pres digestor vypadalo jak v pohadce o Rakosnickovi
Maso spalene (zcernale ci hodne tmave) nebylo, dokonce byl steak medium.
Tak v cem udelali soudruzi Recka ci Italie chybu, ze se z toho tak coudi?
-
RUMcajs - inventář fóra
- Příspěvky: 2419
- Registrován: čtv lis 24, 2005 15:00
- Bydliště: Sligo, Ireland
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od Indy » stř lis 23, 2011 18:47
jake to bylo chutove?
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od RUMcajs » stř lis 23, 2011 18:54
Aroma spaleneho oleje do toho nejak nepreslo, nebo ho splachnulo maslo na kterem dopekam.
Vyzkousim i takovy olivovy, ktery je uz v obchode s bilym zakalem od tuhnuti.
Snad ot pomuze.
-
RUMcajs - inventář fóra
- Příspěvky: 2419
- Registrován: čtv lis 24, 2005 15:00
- Bydliště: Sligo, Ireland
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od mike » stř lis 23, 2011 18:57
Bily zakal o kvalite myslim nic nerika, jen o skladovani. Dobry olivovy olej je tmave zeleny a pali v krku (pry cim vic, tim je kvalitnejsi).
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49699
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od grco » stř lis 23, 2011 19:00
PS: Kto nezachytil z jeho kecov: groundnut oil = arasidovy olej. A je to z dovodu ako pise mike nizsie, arasidovy olej je neutralny, takze neprebije chut masa.
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6909
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od mike » stř lis 23, 2011 19:05
Aranwe píše:proc? (rad varim -> rad se priucim)
Jak proc? Proste je
Na sadle se smazi, treba ty rizky. Nebo opeka maso, ktere se pak bude dusit. Cibulovy zaklad samozrejme taky. Hovezi steaky se ji napul syrove a ani se moc nesoli, aby vynikla chut masa. Dobry olej (proto ten extra virgin) ji podpori, sadlo prebije.
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49699
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb udělejme si chuť.
od mike » stř lis 23, 2011 19:16
grco píše:Takto sa robi steak
Kdyz mas dobre maso, tak to jde i takhle, ale z ceskeho neodlezeleho budes mit posilovac celistnich svalu Lepsi je na tri faze. Rychle opect, nechat v teple odlezet aspon 5 minut a pak dopect pomaleji treba v troube. Ta stredni faze je dulezita, na videu neni videt, jen ji letmo zmini. Delam to priblizne podle tohoto navodu a vysledky jsou o dost lepsi nez driv, kdyz jsem to delal jako Ramsay
edit: aha, arasidovy olej jsem nezachytil. Dalsi duvod bude nejspis vetsi odolnost proti teplote.
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49699
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27