Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od sobb » pon pro 19, 2022 23:46
- sobb
- Moderátor
- Příspěvky: 9261
- Registrován: stř bře 7, 2007 9:28
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » úte pro 20, 2022 5:21
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Olchor » úte pro 20, 2022 6:51
- Olchor
- nadšenec
- Příspěvky: 1019
- Registrován: úte kvě 12, 2009 7:38
- Bydliště: Blansko
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » úte pro 20, 2022 9:50
Olchor Jsem teda schválně googlil a všude mi to našlo, jak jsou křížaly skvělým zdrojem vitamínu a minerálu, že si po usušení zanechávají cca 80% zdravých látek.
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od sobb » úte pro 20, 2022 22:29
Dromedaro: ještě si můžeš řepu uskladnit u někoho ve sklepě. Pokud je trochu slušný (sklep, ne majitel ), tak vydrží až do jara. Ale vitamínů tam tou dobou už asi příliš mnoho nebude. Jinak je nejšetrnější způsob to zamražení.
- sobb
- Moderátor
- Příspěvky: 9261
- Registrován: stř bře 7, 2007 9:28
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od sobb » úte pro 20, 2022 23:50
- sobb
- Moderátor
- Příspěvky: 9261
- Registrován: stř bře 7, 2007 9:28
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » stř pro 21, 2022 8:12
sobb píše:tenhle kšeft nepodporuju.
Já bych to jednou podpořil, zajímá mě, jak to chutná.. Pokud jde o morální hledisko, tak ochutnat pravý kaviár je mnohem větší hřích..
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » čtv pro 22, 2022 9:26
sobb píše:Jinak je nejšetrnější způsob to zamražení.
No ale to zamražení už je pak jen do vařených jídel, ne? Cokoliv jsem zavařil, tak už pak nebylo normálně použitelné. Zamrazuji normálně třeba celer, petržel, mrkev, pažitku, nať petržele atd ale s tím, že už to pak dávám jen do vařených jídel/polévek. Protože po rozmražení je to rozvodněné a takové rožbpleptlé.
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od sobb » čtv pro 22, 2022 12:13
- sobb
- Moderátor
- Příspěvky: 9261
- Registrován: stř bře 7, 2007 9:28
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » sob led 14, 2023 9:28
Mám teď starší odstředivý asi za tisícovku a už se rozpadá a stejně bych chtěl pořídit něco kvalitnějšího a šnekový.
Chtěl bych, aby se snadno čistil - to hlavně, dobře odšťavnoval a nebylo moc dužiny ve šťávě, měl velký otvor na vkládání, aby se to neucpávalo. Bylo by dobré třeba i víc druhů sítek. Případně jestli máte nějaký s dalšími vychytávkami a funkcemi, které můžete doporučit, aby odšťavňovač měl?
Třeba nějaký takovýto, tento má dobré recenze: G21 Gracioso
Ale díval jsem se na odšťavňovač z Lidlu, který má dobré recenze a jestli by mi nestačil, ale není tam uvedeno z jakého matrošu je šnek:
SILVERCREST Šnekový odšťavňovač SSJBK 300 B2
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od pavproch » ned led 22, 2023 15:13
-
pavproch - outdoor maniak
- Příspěvky: 28494
- Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » úte úno 14, 2023 18:45
Z toho budu živej dva dny, takový jídlo má šílenou nutriční hodnotu, hodně vitamínů a minerálů, v tomto počasí ideální strava. Už se těším, budu to dělat až zítra, v lednici to vydrží.
Objednal jsem si tam na zejtra i "nejhezčí koleno na světě" k naložení, tak su zvědav, co pro mě nachystaj, to můžu i poslat foto
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » sob úno 18, 2023 8:05
2,3kg, kost a na ní hrouda masa, uříznutý tak, aby na tom koleni zbylo masa co nejvíce. A podobně dokonalý dostanu jakýkoliv maso si objednám a hlavně absolutně čerstvý, ten den bouraný, co víc chtít.
Je skvělý, že ještě existují prodejci, kteří si váží svých zákazníků. Když už od nich ročně sežeru víc než jedno celý prase /včetně vnitřností i "odpadních" částí/ .. Miluju maso
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » sob úno 18, 2023 9:56
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » sob úno 18, 2023 11:12
Koleno už se peče, hezky na 150, bude akorát k večeři
Ideální jídlo, zavřeš to do trouby, 6 hodin můžeš být někde v tahu, pak jen přijdeš, okryješ, dáš na vyšší pozici, pustíš 220 stupňů a do hodiny (záleží jak to kdo rád vypečený) máš luxusní chálec, kdy vršek je křupavej a vnitřek měkkej a šťavnatej.
Hlavně nejsi připoután k plotně. A to naložení dopředu není vůbec náročný, nejtěžší je na tom oloupat česnek a umýt lis na něj
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » sob úno 18, 2023 11:19
U nás mají dneska v hospodě zabíjačku. Jakože mají na dvoře pověšený prase, zatopeno pod kotlem a nosí na stůl. K tomu vyhrává harmonikář. Jestli ještě něco zbude až pojedu zpět, tak se tam stavím na jitrnice a jelita.
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » sob úno 18, 2023 11:25
Já tyhle věci jím jedině takový, ty ze super hyper bych už do huby nedal, zkusil jsem, ochutnal, vyhodil. Fuj
Není nad domácí
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » sob úno 18, 2023 11:50
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od lojzmen » pát bře 3, 2023 21:44
V seriozním časopise, v rubrice Vertikála, co se v něm psalo před 120 a 100 lety a dnes.
Na konci je o otravě histaminem a pálení v ústech.
Pavproch se možná v tom najde
-
lojzmen - nadšenec
- Příspěvky: 1135
- Registrován: ned lis 21, 2010 23:58
- Bydliště: Ostrava-Poruba
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od pavproch » sob bře 4, 2023 13:12
-
pavproch - outdoor maniak
- Příspěvky: 28494
- Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
- Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » sob dub 22, 2023 17:03
- 20230422_175309.jpg (154.91 KiB) Zobrazeno 1365 krát
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » stř kvě 17, 2023 20:10
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » čtv kvě 18, 2023 4:52
Btw, kombinace česnek + kefír či podobný věci je základem mnoha dipů
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » čtv kvě 18, 2023 6:08
Ale moje otázka zněla, jestli tím česnekem vylisovaným do kefíru nelikviduju ty prospěšné bakterie, když je česnek antivirový a antibakteriální. Ale co jsem se díval, tak asi ne, protože i na serioznějších webech jsem našel česnek s kefírem doporučené při chřipce. Akorát se tam psalo třeba do jednoho kefíru dát 7 paliček česneku a 4 cibule a takový nápoj pít 4dny, že to vyléčí do čtyř dnů virozu i chřipku. To bych nedal...
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » pon čer 5, 2023 7:25
Bezova marmeláda z květů
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » pon čer 5, 2023 7:49
Poměr cukru zvolíš podle toho, jak sladký to chceš. Já dávám zlomky množství, co se v receptech doporučují, jinak je z toho cítit samej cukr a je to moc sladký
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » pon čer 5, 2023 8:11
A právě v mnoha receptech na internetu píší, že se to má před použitím oplachovat ty květy... LOL. Vždyť tím se spláchne do dřezu i ten pyl, který je nutné zachovat...
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » pon čer 5, 2023 8:26
Kov ne. Ničí to látky a mění chuť. Používám kýble od marmelády, co jsem vysomroval v místní pekárně, na tyhle věci, ale i na nakládání masa k uzení, jsou ideální.
Opláchnout... Nj, městský fifleny by umřely, kdyby tam zůstal jeden brouček... Brouci nevadí, to se přecedí
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » pon čer 5, 2023 8:48
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » pon čer 5, 2023 9:38
Cukr taky konzervuje, ale především konzervuje proces a sterilita při něm. Do sirupů rvu cukru kotel, ale do marmelád zlomek doporučeného množství. Pak cítím původní surovinu a ne jako když si nacpu plnou hubu cukrem. Doporučuje se kilo cukru na kilo ovoce. Jenže oni to dělají jinak - povařit velmi krátce, narvat gelafixem a hotovo. Já ze 3kg ovoce uvařím 1kg marmelády a to pak vážně stačí max 200g cukru na celý ty původní 3kg ovoce. Tj vážně zlomek, a nedávám žádný zahušťovadla, není to potřeba. Dělám to takto, bo ty odfláknutý (nekoncentrovaný a uměle zahuštěný) marmelády a džemy mi nechutnaj.
Bez je trochu jinej, to není ovoce, tam toho cukru dám víc. Ne zlomek, ale třeba třetinu až polovinu toho, co píšou v receptu. A je to až dost.
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53