Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
![Příspěvek Příspěvek](./styles/iridium/imageset/icon_post_target.gif)
@mike mas to tu https://imgur.com/a/GsHbw
ČESKOSLOVENSKÉ OUTDOOR FÓRUM
http://www.outdoorforum.cz/
Poliš – poolish – poliš, stejně jako omládek se používal (dnes už mnohem méně) v českých pekárnách. Hlavně na zahraničních webech můžeme potkat i výraz poolish, což je něco trochu jiného – např. podle knihy Rose L. Beranbaumové (Bible domácího pečení) se poolish připravuje ze stejného hmotnostního množství vody a mouky, kvasí pár hodin i celou noc a je nazvaný po polských pekařích, kteří se kdysi usadili ve Francii.
TAJNÝ TIP
Čokoláda – to je váš překvapivý trumf! Jakákoli tmavá čokoláda (mléčná i hořká) totiž chilli con carne rázem promění ve skutečnou specialitu.
grco píše:Keby si sa radsej spytal skusenejsich jak sa ta dela, tak mas po problemoch
grco píše:Inak uz na tom obrazku to nevypada dobre, hodne vodnate, neviem podla coho si si to vyberal
grco píše:Za prve to vobec nie je tajny tip, pretoze tam tu cokoladu dava kazdy druhy pako. A za druhe sa to tam vobec nehodi, ludia to tam davaju len preto, lebo to znie cool, ze "wow, cokolada? no to je boha skandal, to by ma nenapadlo!"...
dudy píše:Voňavé a křehké tofu s jasmínovou rýží.