Stránka 70 z 104

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: sob dub 8, 2017 6:49
od dudy
Bych navrhoval, v rámci reciprocity, založit chov masožravých králíků a krav, které by se tak staly největší šelmou na světě...
:twisted:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: sob dub 8, 2017 7:19
od vonkreuz
scinkk píše:Slovo hase jsem slysel jen, kdyz delali na Cervenem trpasliku inventuru zasob :)

Myslíš toto? Volně citované z hlavy:
Máme tu jen vesmírného moučného červa
Hmmm, když se dobře naservíruje...
Co to je? Karbanátek se zeleninovou oblohou? Zelenina je jen pro ty co sportujou a žijou zdravě. Ale maso je pro znalce... Výborný karbanátek!
:mrgreen:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: sob dub 8, 2017 11:37
od booze
@dudy kravy pozirajici kravy uz v usa maji https://youtu.be/0MMNVNj99PQ :mrgreen:
Dneska probehl mrtvy kralik po smetane a bylo to naprosto boozi. Hrudnik dostane sousedova kocka , za odmenu.
Nevim jestli kocky znaji slovo genocida, ale co dela hryzcum to slovo vystihuje. :supz:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: sob dub 8, 2017 23:08
od mike
@dudy: jsem proti, tim by se me nocni vychazky mohly zmenit v horror, pokazde potkam aspon jednoho zajice. Zas by se mozna prestali za hrbitovem zasivat policajti... :twisted:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned dub 9, 2017 9:19
od dudy
Jo genocida hryzců...
Když byly kočky, tak hryzci prostě nebyli.
Bohužel momentálně sme bez kočky, protože jen za loňskej rok sem musel jít pětkrát do lesa zakopat přejetou.
Od tý doby mi ty kurvy rozkousaly kompostér, poddolovali venkovní sezení tak, že prasknul beton, udělaly si domeček v zateplení baráku...
Takže sem musel převzít hryzčí holokaust do svých rukou.
Vyhlásil jsem jim nekompromisní džihád.
Zavedl jsem třeba střelbu na hranicích i stěnu smrti...
Už mi chybí jen plynová komora...
:twisted:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned dub 9, 2017 17:22
od booze
To mas stesti ze jdu kolem. :mrgreen: Na hryzce nic z domaci produkce nefunguje a zapomen, ze se jich bez kocky nebo nejakeho draveho ptaka zbavis. Pred 7 lety jsem s nimi vykopal valecnou sekyru a jedine, co jsme zatim vykourili, byly jejich nory. Jsou chytri na zimu maji spizirny s koreny pampelisek, prokousou se betonem do sklepa k bramboram, jedy vytlaci z jejich der a nic se jim nestane, vodou nejdou vytopit, dymovnice chachacha... ](*,)

Co nejvic zabralo byla kocka a pak pekne ohuleny 2 tak s pristriknutou naftickou do vyfuku. :prayer:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned dub 9, 2017 18:37
od scinkk
Myslíš toto? Volně citované z hlavy:


myslel jsem primo par beden ozarene hase. Pac google to da lepe nez ja z hlavy tak:

RIMMER stojí, LISTER sedí s nohama na ovládacím panelu. Kontroluje v seznamu věci, které RIMMER jmenuje.

RIMMER: 140 000 rehydrovatelných kuřat.

LISTER: (Příšerně znuděně) Souhlasí.

RIMMER: 72 tun rozředitelné paštiky z párků.

LISTER: Souhlasí.

RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše.

LISTER: Rimmere, je sobota večer. Mám toho dost.

RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše.

LISTER: Sakra, je sobota večer! Já si chci taky odfrknout!

RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše.

LISTER: Děláme to už čtyři hodiny! Uděláme si pauzu!

RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše.

LISTER: Přestal bys omílat 4 892 kusů ozářené haše a mluvil se mnou?

RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše.

LISTER: (Začne ztrácet trpělivost) Rimmere, chci si zajít na skleničku!

RIMMER: 4 692 kusů ozářené haše!

LISTER: Chci se taky trochu pobavit!

RIMMER: Tohle je zábava! Copak seš na hlavu?

LISTER: Ty něco přečteš, já řeknu souhlasí. To má bejt zábava?

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned dub 9, 2017 22:35
od mike
dudy píše:Takže sem musel převzít hryzčí holokaust do svých rukou.

Taky pak blijes chlupy a zlucniky? :twisted:

dudy píše:Bohužel momentálně sme bez kočky, protože jen za loňskej rok sem musel jít pětkrát do lesa zakopat přejetou.

Chudak kocka. Uz ji zbyvaji jen 4 zivoty...

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon dub 10, 2017 7:42
od grco
vonkreuz píše:
grco píše: nehovoriac o tom, zie tie kysle ryby sa k tom vobec nehodia...
Protože čeho máš na moři nejvíc? No přece ryb. A jak udělat, aby se ti nekazily a dlouho vydržely? No, dáš je do soli nebo kyselýho nálevu. Brambory jsou další položka, která celkem dost vydrží, navíc na dne lodi omývané studeným mořem. A hovězí? Pokud bylo sušené, uzené nebo jinak konzervované, tak ho holt musíš povařit. A protože je to starý recept zřejmě z doby, kdy nic neslyšeli o nějakém G.J.Mendelovi, tak lze předpokládat, že tehdejší hovězí dobytek nebyl šlechtěný na maso, jako posledních 100 roku, ale "do masa" šly staré nebo zraněné kusy, které byly většinou tuhé jako podešev, tak se kromě vaření muselo maso i pomlet...

A mixér v té době také nebyl. Myslím, že hovězí také spíše posekali, ale dnešní doba to zjednodušila do mletí...

Uvažuj v souvislostech. :wink:


A? To, ze to dava zmysel pre namornikov narvat vsetky veci dohromady do mlynku neznamena, ze je to jedlo kvoli tomu CHUTNE. A ja nie som namornik, tak nechapem preco by som si to mal varit. :) Kludne si dam volske oko s niecim, kludne si dam kysle zavinace, a kludne si dam aj hovezi s bramborami, ale nebudu to kua varit a pak varene mliet a miesat este so stouchanymi bramborami aby som z toho mal jednu homogennu kasu... Fakt humus :)

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon dub 10, 2017 11:26
od Wiking
grco píše:... varene mliet a miesat este so stouchanymi bramborami aby som z toho mal jednu homogennu kasu... Fakt humus :)


Az budes mit kurdeje jak remen a v hube 1 rozviklany zub, tak budes mluvit jinak!
Treba:
"Jaka dobra homogenna kasa, netreba ju hryzt jednim bolavym zubom"

:rolleyes: :rolleyes:

Ale neboj, nejsem zly nepreji ti zadnou nemoc... Navic mate Slovakofarmu a tam si muzes koupit vitaminu C treba barel. Takze zadny kurdeje.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon dub 10, 2017 11:52
od grco
Ty vole, to iste jak vonkreuz. Jo, mozno ked mi vypadaju zuby, tak budem zrat masovu kasu, ale zatial mi nevypadali, tak nechapem, preco by som mal zrat nejake humusne kase...

Ja sa nehadam o tom, ze preco to ti namornici kedysi tak delali. Ide ale o to, ze oni to tak delali preto lebo MUSELI, nemali inu moznost, jak pisal vonkreuz. Priorita toho receptu bola ocividne trvanlivost a konzumacia podradnych surovin. Nevidim ale ziadny dovod, preco si taky humus varit dnes a hlavne doma.

To jak keby som doma kazdy den zral lunchmeat z plechovky, a povazoval to za skvele jedlo lebo "ked bude vojna a nebudes mat co zrat, tak ti bude aj lunchmeat v konzerve dobry!"...

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon dub 10, 2017 12:01
od grco
Labskaus would make a less than fresh cut of meat more palatable and stretch the meat supply.


Dobru chut :D

Labskaus is now commonly served in restaurants only on Germany's Northern coast.


Ano, uzemie zname po celom svete svojou vynikajucou kuchynou :D

Oproti tomuto je aj indicka kuchyna vrchol gastronomie :D

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: stř dub 12, 2017 7:02
od grco
Zasoby na velku noc ;)

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: stř dub 12, 2017 7:27
od dudy
Tvl§
Sem se těšil, že dáš fotky ňáký haše nebo kaše (třeba mletá velikonoční husa s knedlíkem a beránkem) a Ty chlast...
:mrgreen:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: stř dub 12, 2017 7:29
od grco
Ked sa z toho pobliju, tak to vyfotim a bude z toho uplne stejna kase :D

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: stř dub 12, 2017 17:00
od mike
Fotku pak prosim nedavej sem, ale posli ji dudymu mailem :twisted:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pát dub 28, 2017 20:12
od mike
Minuly tyden jsem delal sunku (pro scinkka: letos uz ctvrtou ;-)) a nepovedla se. Mel jsem maso asi 3 dny v lednicce, nez jsem se k tomu dostal. Sice v chladnem (~ 2 stupne) oddile, ale maso uz trochu zavanelo a kousek jsem radej vyhodil. Vysledkem byla sunka, ktera poradne nedrzela pohromade (maly tlak, jak bylo min masa) a nebyla dobra. Nic mi po ni nebylo, ale nevonela a nemela chut. Pulku jsem vyhodil.

Nastvalo mne to, a tak jsem ted udelal novou. Z masa koupeneho ten den a spravneho mnozstvi a je to uplne jine kafe :) Drzi, da se v pohode krajet, voni a chutove skvela.

Me poznatky k Tescoma sunkovaru:
- na pulkilovou davku to chce 55 - 60 deka masa. Pak je tlak vetsi a sunka je krasne kompaktni.
- nejlepsi (veprove) je svetle maso. Parkrat jsem zkousel orech, ktery je trochu tmavsi, a nebylo to ono (i ten predposledni pripad byl orech). Lepsi je nejaky svrchni sal, uplne svetly, pak ma sunka skvelou chut.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned kvě 14, 2017 20:22
od grco
Vzhladom na to, ze je v CR skoro nemozne kupit dobre housky na burgre, tak som sa dnes konecne dokopal k tomu upiect si vlastne.

WhatsApp Image 2017-05-14 at 19.47.04.jpeg


Stalo ma to sice 6 hodin, ale vysledok je bozi. :) Potvrdilo sa presne to, co som si myslel, ze dobry burger robi hlavne dobra houska, co v niektorych "burger puboch" v CR nedokazu vobec pochopit...

WhatsApp Image 2017-05-14 at 19.27.16.jpeg

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned kvě 14, 2017 22:58
od kropt
Co ti na tom trvalo 6 hodin? :shock: Dobrá burgerová houska je otázkou max dvou hodin, a to si s tím ještě hodně vyhraju.

Obrázek

Dělám je podle tohodle receptu od KOKO

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned kvě 14, 2017 23:22
od mike
@grco: pekny :smt023 Jen se mi taky tech 6 hodin zda moc (za tu dobu jsi mohl dojet do Rakouska a zpatky ;-)).

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon kvě 15, 2017 6:36
od grco
@kropt: Je rozdiel houska a houska, nie som ziadny pekar, ale urcite dost zalezi na tom ake mas cesto...

Moje cesto sa muselo 25 minut hnetat, kym zacalo lepit, ne 4 minuty jak v tom tvojom recepte...
Potom to 2 hodiny chladlo v chladnicke, a potom to 2.5 hodiny kynulo na stole, kym to zdvojnasobilo velkost, kludne by to mozno chcelo este dalsiu pol hodku, ale uz sa mi nechcelo cakat.

Dobre veci chcu cas, keby som to chcel rychlo, tak si zajdem do obchodu po tie kupovane :P

Ja som robil podla https://www.chefsteps.com/activities/brioche-burger-buns

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon kvě 15, 2017 8:45
od kropt
@grco: Kupované stojí za hovno... s tím souhlasím, ty tvoje někdy vyzkouším - a schválně porovnám s těmi od Kokešky, jestli ten rozdíl stojí za ty čtyři hodiny čekání a práce navíc. (mimochodem, vyzkoušej je, jsou fakt taky dobrý :wink: )

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pon kvě 15, 2017 8:54
od grco
Jo, ja zas skusim tie tvoje pre porovnanie, vypadaju OK :)

Inak, ked to budes skusat, ja som robil 1/2 varku z toho receptu a vyslo mi presne 9 housek po ~80g. Takze si to mozes prepocitat na pocet, ktory budes chciet.

Ten amylasse som tam nedaval, lebo to bohvie kde sa da vobec zohnat, a nie je to tam esencialne, su dobre podla mna aj bez toho.

Su inak trochu mastne, je tam dost masla, a este plnotucne mlieko, ale to podla mna len pridava na chuti ;) Ale nabuduce skusim dat menej masla a uvidim, co to s tym spravi...

A ked sa na to pozries, nie je tam o moc prace navyse oproti tym tvojim, postup je viac menej stejny, je tam len viac cakania :)

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: sob čer 10, 2017 7:53
od booze
burger.jpg

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned srp 20, 2017 7:17
od vonkreuz
Tak nám konečně zrekonstruovali balkón... Je to teď spíše menší terasa a tak jsem si oblíbil snídaně na vzduchu. Mokka káva jedině Popradská a míchaná vejce na domácí slanině a domácí cibuli. *

A asi nejsem jediný. Včera tu voněly řízky a minulý týden grilované maso. :mrgreen:

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: úte srp 22, 2017 19:14
od pipe
grco: myslels, než přestalo lepit ne? Co si pamatuju, tak fotr to hnětl dokud to lepilo, až přestalo, tak to nechal spočnut.

Hele synci ja se na burgry taky chystam, co si pamatuju, jak jsem dělal pizzu, tak těsto odpočivalo do druheho dne, dá se to i tady? Mělo by být skoro stejné. Skoro! Zpracovat, vykynout, nechat odpočívat v lednici? Bo jinak bych to asi musel začít dělat ráno, aby bylo na oběd... Díky za radu, kynuté jsem dluho nerobil a předtím taky jen dvarazy.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned zář 3, 2017 10:02
od pavproch
Fotka nebude... ale neska bude canard z fr. kunzervy s červzelím a brknedlem..... :supz:

(bude třeba zase vyrazit do Fr na lyže, zasoby kanardů v kunzervách tím došly.... :mrgreen: )

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: ned zář 10, 2017 22:25
od mike
Dochazi mi prepustene maslo. A tak jsem zkusil udelat indicke jidlo na oleji. Olivovem, toho mam ted dost. Jidlo bylo dobre, nedalo se mu nic vytknout, ale prece jen bylo trochu jine. Tezko se to popisuje, chybelo neco jako extra lahodnost, ktera cloveka nuti jist, dokud jidlo je nebo dokud nepraskne :) Dal bych mu 100 %, ale ne 110 % jako jindy.

Prepustene maslo se mi ted delat nechce, jednak by vyslo dost draho, ale hlavne neni z ceho. V obchodech je akorat polsky a belgicky sunt, ktery skoro nikdo nekupuje ani ve sleve a kdyz se obcas objevi ceske, tak je to Madeta, ktera mi z ceskych chutna nejmin a navic vubec nemam chut podporovat nenazraneho kokota, co tomu sefuje (kdyz pred par lety slintal, ze bude brzo maslo za 60, tak slo postupne na 25 :twisted:).

A tak mne napadlo, ze bych ho mohl udelat rovnou ze smetany, ta se da koupit bez problemu. Bud z ni stlouct maslo, to je celkem rychle a pak klasickym zpusobem. Nemusel by ho asi promyvat, voda by se odparila. Nebo rovnou varit smetanu. Zkouseli jste to nekdo? Vidite tam nejaky zadrhel?

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: čtv zář 21, 2017 21:30
od dudy
Telecí líčka na kořenové zelenině a portském víně, šťouchaný brambor, lišky s limetkovou kůrou a řapíkatým celerem.

Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni

PříspěvekNapsal: pát zář 22, 2017 8:46
od booze
Dynovy krem
dynovy krem.jpg