Jedlo na turach

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod stefan601 » čtv bře 5, 2009 11:58

Keď som čítal Vaše recepty, nevydržal som a pridávám dva osvedčené recepty. Používali sme ich na vojne, ale základ som si vytvoril niekedy v 70. rokoch na bramborových brigádach na Bruntálsku.
1. recept - Kvázi kompót
Ovocie, ktoré je po ruke (výborné sú jablká, hrušky, čerešně, višně, marhule, aj rýbezle apod.). Jednoducho to, čo momentálne rastie a je po ruke. Ovocie očisti, pokiaľ má tuhú "šupku" (jablká a hrušky napr.) - ošúp, vykroj jadro so semiačkami, vykroj miesta narazené a obité (kľudne sme používali ovocie popadané na zem a aj obité, len nie hnilé). Očistené ovocie nakrájaj na kocky (veľkosť kociek je ľubovoľná, len čím menšie, tým rýchlejsie zmeknú), podlej troškou vody a povar pod pokličkou. Keď ovocie zmekne, zober cukor (cukrom nešetri), zlej vodu a začni dusiť s cukrom, kým ovocie nezosklovatie, prípadne sa vytvorí ovocná kaša. Pozor, aby si ovocie nespálil, občas to premiešaj. Ak si gurmán a máš škoricu, prípadne vanilku, neváhaj a vraz ju do kompótu. Jedli sme to zásadne horúce (večer, keď sme boli hladní a išli sme spať, nás to zasýtilo, ale aj rozohrialo do spacáku a dobre sa nám spalo :D ). Hovorili sme tomu "prieskumácky kompót" a mojej čate na vojne to niekoľkokrát spríjemnilo život.

2.recept - Mäsové hašé a hrianky
V 70.rokoch sme z učňovky jazdili na bramborové brigády na Bruntálsko. Keď sme boli hladní, spomenul som si na hrianky - chlieb, môže byť aj okoralý, sme opiekali na kachliach - na liatinových platničkách - čítate sprívne, bez tuku.Len sme museli dávať bacha, aby chlieb nezhorel :lol: . Keď sa mi podarilo "vyžobrať" cesnak a sol, nestačil som na kachliach piecť :P pre kamarátov. Na vojne sme v sobotu a nedelu fasovali tzv. suchú večeru. Často v nej boli rôzne masové konzervy (bravčové, hovedzie ....). Samotné konzervy sa nejakej oblube netešily a raz ma napadlo ich pozbierať, vysypať do ešusu aj s tukom, podusiť na cibulke (cibulkou nešetri, dá jedlu chuť a arómu). Dochutiť pomocou soli a čierneho korenia, prípadne ďalších druhov korení (len opatrne s paprikou, aby to nezhorklo).Samozrejme pri dusení to miešať, aby to neprihorelo. A ešte niečo, zo začiatku som to robil zvlášť z hovädzích konzerv a zvlášť z bravčových, potom som sa s tým už nepáral a miešal som ich dohromady :lol: . K tomu hrianky a takmer každú sobotu alebo nedeľu sme si robili kulinárske seancie.
Dobrú chuť! :rock:
stefan601
nováček
nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon led 5, 2009 17:48

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Chasi » čtv bře 5, 2009 13:20

Dobrý hostinec, lovečák, hermelín a oříšková čokoláda rulezz!!! :rock: :supz: :supz: :rock:
Chodníčkem blíž, cestičkou spíš.
Uživatelský avatar
Chasi
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1596
Registrován: stř zář 20, 2006 9:32
Bydliště: Bolatice

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod vonkreuz » čtv bře 5, 2009 13:32

Snídaně - jedna ho-či-minova pomsta + 2 instantní hrnéčkové polévky hrachová/brokolicová (nebo 1/2 klasické polévky) + trošku špeku když máme; čaj, kterým umyjeme ešus od brkaše
Oběd a přes den - něco malého, co je po kapsách
Večeře - brkaše + špek co jsme hodili už do studené vody aby se povařil a vylouhoval, před spaním něco sladkého, třeba přeslazený čaj aby jsme umyli ešus od brkaše :mrgreen:
+ do všech myslitelných jídel sypu ovesné vločky, protože mi chutnají na slano i sladko
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Vladan » čtv bře 5, 2009 13:42

Chasi píše:Dobrý hostinec, lovečák, hermelín a oříšková čokoláda

jj a pak z toho clovek nemuze 4 dny jit na zachod :shock:
Uživatelský avatar
Vladan
účastník
účastník
 
Příspěvky: 658
Registrován: sob kvě 28, 2005 11:32
Bydliště: Opava

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod air » čtv bře 5, 2009 17:49

Cinske polivky mi nevadi a na treku si je davam docela rad, pridavam do nich vzdycky stouzek cesneku (hazu ho tam nakrajeny na co nejdrobnejsi kosticky, kdyz se polivka louhuje; nevarim ho, aby neztratil vitaminy a vsechny "goodies" :)), pokud je po ruce salam ci sunka (prvni den treku napr.), leti do esusu a taky tvrdy syr tam hodim... I zaryti odpurci cinskych polivek mi to uz mnohokrat ocenili
Pak delam taky klasickou br-kasi, idealne se salamem/syrem (nebo obojim), pokud je nejaky nezvetraly hrube nadrceny pepr tak se do toho taky hodi... a pokud se vam povede sehnat susena pazitka, tak to je uplne pecka :) jednoduchy, ale vyborny a vyzivny (hodne to zasyti).
Vyborny je taky kuskus jak uz tu nekdo psal (A to jak nasladko tak i nakyselo) a testoviny (s lehce povarenou brokolici, tunakem ci jinou konzervou...), instantni nebo predvarena ryze.
Pak uz delam klasicke "dobre hostince", ale mam zkusenost, ze ty prodavane v CR jsou teda chutove nic moc oproti tem co se daji koupit v zahranici (obzvlaste v irskem lidlu jsem kupoval za 1 euro skvelou smes, kterou jsem si varil i doma).
Jinak teda taham mensi stangli salamu (cca 300-500g), tvrdy syr, hooodne musli tycinek (pojidam pres den na doplneni energie), knackebrot, par konzerv v alu obalu (je lehky a da se zmackat - majka apod) a namichane musli s orechy (snidane) a taky rozinky (energy boost, hroznovy cukr, cpu po hrstech pred nastupem do velkych krpalu).
Na noc sladky nejim, nema to smysl, telo energii nevyuzije (pokud neni fakt nejaka kosa nebo nejsem extremne vysileny), spise je lepsi vecer nejaka ta polivka, gulas nebo brkase. Sladky hlavne rano kvuli energii. Vydrzim na tom docela dlouho a psychicky nestradam. Teda chybi mi vetsinou tragicky ovoce a zelenina, ale ta je na dlouhy tripy moc objemna a tezka :?
the earth has music for those who listen
Uživatelský avatar
air
účastník
účastník
 
Příspěvky: 340
Registrován: pon kvě 19, 2008 9:49
Bydliště: Klimkovice (pobliz Ostravy)

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod multimotyl » čtv bře 5, 2009 20:28

Vladan píše:
Chasi píše:Dobrý hostinec, lovečák, hermelín a oříšková čokoláda

jj a pak z toho clovek nemuze 4 dny jit na zachod :shock:

U mě přesně naopak, já pak 4 dny seru v kuse :-)
Viděl jsem půl světa, ale dosud jsem nebyl v Českých Budějovicích, na Sněžce ani na Karlštejně.
Uživatelský avatar
multimotyl
účastník
účastník
 
Příspěvky: 498
Registrován: úte dub 8, 2008 17:12
Bydliště: Opava

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod mike » čtv bře 5, 2009 20:55

stefan601 píše:chlieb, môže byť aj okoralý, sme opiekali na kachliach - na liatinových platničkách - čítate sprívne, bez tuku.

To je snad normalni, ne? Delam takhle topinky bezne, na grilu. Nebo v lese na ohni :)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod honzi » pát bře 6, 2009 7:03

Když jsme u těch topinek,at už jen tak nasucho nebo na tuku v pánvičce,doporučuji jednoduchou úpravu.Hotovou očesnekovanou topinku pokapat polévkovým kořením(Magi) nebo něčím podobným,třeba i masoxem rozpuštěným v troše vody.Dělávali jsme to na koleji a úspěch veliký.A na vandru to má výhodu, že se s úspěchem a spoustou pochval zpracuje a sní i hodně starý chleba.
Honzi
Věci se prostě dějí.Čert je vem.
honzi
účastník
účastník
 
Příspěvky: 336
Registrován: pon říj 30, 2006 8:02
Bydliště: Č.K

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod amigo » pát bře 6, 2009 7:36

na túrách se živím zásadně lovem. vhodní jsou zejména vyčerpaní turisté, které lze odlovit nejsnáze. topinky jsou pak vítanou přílohou :twisted:
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod vonkreuz » pát bře 6, 2009 8:33

amigo píše:na túrách se živím zásadně lovem. vhodní jsou zejména vyčerpaní turisté, které lze odlovit nejsnáze. topinky jsou pak vítanou přílohou :twisted:
Pche [-X
Jedině turistky :mrgreen:
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod amigo » pát bře 6, 2009 8:55

vonkreuz píše:Pche [-X
Jedině turistky :mrgreen:



turisty myšlena obě pohlaví, něžnému dávám samozřejmě přednost :mrgreen:
Uživatelský avatar
amigo
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 5050
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24
Bydliště: Vysočina

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod poldík » pát bře 6, 2009 9:08

jako koření já tahám svůj universál zhruba 1 ku 1 namíchaný čilli a kari ideál dá se tím ochuti všechno. i to co se zdálo nepoživatelné. :mrgreen:
S humorem jde všechno líp :smt044
Uživatelský avatar
poldík
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 5737
Registrován: čtv lis 23, 2006 10:06
Bydliště: Zastávka u Brna (lont kósek vod štatlu)

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Chasi » pát bře 6, 2009 12:10

Vladan píše:
Chasi píše:Dobrý hostinec, lovečák, hermelín a oříšková čokoláda

jj a pak z toho clovek nemuze 4 dny jit na zachod :shock:


Když to jíš samostatně, tak v je to v pohodě :-.. .
Chodníčkem blíž, cestičkou spíš.
Uživatelský avatar
Chasi
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1596
Registrován: stř zář 20, 2006 9:32
Bydliště: Bolatice

Re:

Příspěvekod zitka » sob bře 7, 2009 16:12

Horal Fanda píše:...
Určitě se sebou vyplatí vzít rýži ve varných sáčcích a pokud procházíme civilizací, koupíme si kousek masa, nějaký dvoudekový kousek na člověka, nejlepší je vepřová pečínka, kotleta nebo krkovice, nebo hovězí svíčková (to je ale přepych). V zimě není problém vzít si maso i rovnou z domu, rozhodně se nám jen tak nezkazí. A...


Když už s sebou máte kotlety nebo něco podobného a nechcete s sebou tahat tu pánvičku, tak jedna (pro mě z počátku neuvěřitelná) úžasná příprava, kterou mě naučili školitelé ve slovenských kopcích: uděláte si fajný ohníček, necháte pěkně vyhořet, až máte dost žhavých uhlíků... mezitím si pěstí naklepete maso, namatláte nějakým kořením dle libosti a když už máte ty uhlíky, tak na ně prostě dáte to maso, hlídáte, aby to úplně nezčernalo, otočíte a za chvilku máte véču bez použití jakéhokoli nádobí:)...
Uživatelský avatar
zitka
účastník
účastník
 
Příspěvky: 495
Registrován: stř čer 22, 2005 20:26
Bydliště: Praha

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod oSporeni.cz » stř bře 11, 2009 16:32

Dobrym a pomerne nenarocnym receptem na pripravu je osmazit spek a cibulku s klobasami, a to vsechno smichat s uvarenymi brambory. Do nich je pro lepsi chut pridat treba taveny syr. Vznikne tak energeticka bomba, ktera je chutna a pomerne dobre vyvazena (sacharidy, tuky).
Naposledy upravil sobb dne čtv črc 18, 2019 9:36, celkově upraveno 1
Důvod: zrušen podpis, jednalo se o spammera
oSporeni.cz
nováček
nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř bře 11, 2009 16:17

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Dallen » stř bře 11, 2009 18:24

No jelikož teďka budu poprve přespavat někde mimo civilizaci.Asi si sebou vezmu něaky ty instantni srandy(Dobry hostinec,polivka do hrničku atd.. ) a potom něake corny,paštiku v střivku,ktomu chleba.
Rád bych sebou netahal něake kraviny,ale zase se slušně najedl.
Dobrou noc strýčku fido, dobrou noc děti.Dobrou noc strýčku děti, dobrou noc fido.
Nekvalitní horolezecká výbava má 2 nesporné výhody ... je levná a vydrží do konce života.
Uživatelský avatar
Dallen
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 5671
Registrován: sob úno 2, 2008 13:15
Bydliště: Ostrava

Re:

Příspěvekod Zewa » ned črc 26, 2009 9:14

Světluška píše:Víte co nechápu?Holky si v horách vařej tak maximálně čongovky a pytlíkový blivajzy a kluci si vyvařujou jak v Hiltonu..:)))Paradox:)


Presne nad tym som sa cudoval aj ja! :shock: :D
Zewa
nováček
nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned črc 26, 2009 8:56
Bydliště: mam, aj trvale

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Zewa » ned črc 26, 2009 9:57

Chystame sa na cestu: Rakusko, Svajciarsko, Taliansko. V Taliansku budeme kempovat asi tyzden v horskej oblasti, bez moznosti zakupenia si potravin a vody. Prespava sa v stanoch, v kempoch, cela cesta aj s kempovanim v Taliansku je naplanovana na 16 dni.

rozpis jedla na 1 osobu:
10 baleni instantnych cestovin/kazde ma cca 200g - rozne prichute a vyrobcovia
5 baleni cinskych instatnych polievok - 20g/kus
2 kg zmesy vlociek, orechov, hrozienok
10 ks masovych konzerv - hlinikove kelimky / 50 g/ks
2 litre slivovice, pripadne iny alkohol okolo 38 percent - dezinfekcia traviaceho traktu, pripadne ran, tiez aj na ponuknutie dalsim kempujucim
200 g slaniny - do cestovin/placiek
1 kg cibule - do cestovin/placiek
6 x 200 g balenie cokolady
1 balik pigy caju - 20 sackov
6 jeseniek
10 horaliek
Spolu je to cca 10 kg potravin, vratane obalov, na 16 dni - ranajky, obed, vecera.

Ine:
voda - na zaciatok berieme 5 litrov na osobu, postupne doplnime z lokalnych zdrojov
pivo - cca 3 litre na osobu - v pripade nudze sa nim da zaliat instantna polievka :-)
zelenina/ovocie - podla lokalnej dostupnosti a potreby
-ak bude treba tak potom ako minieme cast zasob, uvolni sa miesto v batohoch, kupime muku, zemiaky a sol aby sme si mohli robit placky v pripade nudze.

Vybava kuchyne:
varenie zaobstara plynovy varic VAR2, kartus 250 g, pripadne ohnisko a drevo - podla moznosti.
riad - hlinikovy esus, lyzica, noz, hrncek na caj, stamprlik (panak), panvica, drevena stierka/vareska
cistenie riadu - v prirode rozlozitelny umyvaci prostriedok - konar ihlicnateho stromu alebo chlebova striedka :mrgreen: :supz:
Zewa
nováček
nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned črc 26, 2009 8:56
Bydliště: mam, aj trvale

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Filip » ned črc 26, 2009 18:59

2Zewa - dva litry slivky, pět vody, tři pifka? Vřelý vztah k alkoholu chápu, ale zlomí ti to hřbet:) - kup litrovku alpského rumu na osobu a ještě ti hafo zbyde:) Fil
Filip
účastník
účastník
 
Příspěvky: 261
Registrován: čtv kvě 29, 2008 11:32

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod horis » ned črc 26, 2009 20:34

Majku :o) , Corny a ty instantníi polévky... nedávno jsem měl možnost poprvé zkusit hovězí sušené maso a také dobrá volba..
Uživatelský avatar
horis
účastník
účastník
 
Příspěvky: 658
Registrován: pon úno 23, 2009 11:29
Bydliště: Havířov (Ostrava)

Kuskus

Příspěvekod algar » ned črc 26, 2009 22:10

Mě se v poslední době velmi osvědčil kuskus.

Dá se tím zahustit cokoli, především polévky a guláše. Je to skladné, není třeba to vařit, stačí nasypat do již uvařené polévky a polévka je sytější a také chutnější.
algar
účastník
účastník
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř bře 8, 2006 4:38
Bydliště: Havířov (to je u Ostravy:o))

Cinske polivky

Příspěvekod algar » ned črc 26, 2009 22:15

Kamarádka studuje potravinářskou chemii na VŠ a poté co jsem se dozvěděl, jaké sračky se do toho sypou, tak bych je doporučil pouze masochistům. Čínské polévky bych srovnal s Cyklonem B, jen to působí kapku pomaleji, byť stejně účinně:-)
algar
účastník
účastník
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř bře 8, 2006 4:38
Bydliště: Havířov (to je u Ostravy:o))

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod pripluv » pon črc 27, 2009 5:42

huh ... asi napisu, co jsme meli na dva tydny na dve osoby v rusku :rolleyes:
Uživatelský avatar
pripluv
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16772
Registrován: úte srp 10, 2004 13:17
Bydliště: mám

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod vonkreuz » pon črc 27, 2009 6:43

10 brkaší, kus sejra a půl kila chilli :-k :mrgreen: A k tomu si kupovali zavařené ovocné kompoty, pirožky a jiné domácí delikatesy... *
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod pripluv » pon črc 27, 2009 6:56

ten kompot v zivote nebyl v konzerve. a byl az nejakej sedmnactej den cesty :twisted:
Uživatelský avatar
pripluv
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16772
Registrován: úte srp 10, 2004 13:17
Bydliště: mám

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod michal.cieslar » pon črc 27, 2009 8:21

Zkusím se taky podělit o nějaký ten recept:

Ve Skotsku na malinách jsme si často dávali noky s cukrem a malinama.
Příprava jednoduchá samokypřící mouku jsme s míchali s vodou a špetkou soli a ušulali kuličky, nechali na ohni chvíli povařit, scedili jsme, přidali maliny a cukr a výborně si pochutnali. Podle mě není ani potřeba samokypřící mouka, stačí i ta naše. Fajšmekři můžou z cukru udělat karamel, přidat maliny a udělat si takovou omáčku, kterou pak přelijou noky (případně třebas i zmrzlinu :o)))

Na ohni jsem dělal už i palačinky, klasika je vepřovka s cibulí a k tomu bramborová kaše, nebo čínská polévka se sýrem a kečupem ala těstoviny, apod.

Jinak do hor brávám špek nebo slaninu, slivovice nesmí chybět (zejména v zimě), na týden tak dvě konzevy (např. trenčanské párky s fazulí nebo ďábelský guláš, to když si chci dát bene), čínské polévky, někdy vepřovku, tuňáka v rajčatovém protlaku, malou štangli salámu, samozřejmě ne vždy vše najednou, záleží jak kdy mám na co chuť. Navíc si tahám (v břichu) dostatečnou zásobu, takže se dokážu občas i uskromnit :wink:
......... tak do toho šlápni, ať vidíš kousek světa ........... ČEST ČEZ :o)
michal.cieslar
nováček
nováček
 
Příspěvky: 89
Registrován: úte črc 22, 2008 7:16
Bydliště: Bohumín

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Zewa » úte črc 28, 2009 13:01

Filip píše:2Zewa - dva litry slivky, pět vody, tři pifka? Vřelý vztah k alkoholu chápu, ale zlomí ti to hřbet:) - kup litrovku alpského rumu na osobu a ještě ti hafo zbyde:) Fil


Filip, ked uvazis ze ten alkohol je na dva tyzdne, tak to s 3 pivami a na osobu nieje take zle si myslim....a co sa slivovice tyka, ta nieje iba pre mna, ale aj pre kempujucich z inych krajin co budu v kempe, tak len aby nedoslo k omylu :-) chrbat mam pevny, uz co-to vyniesol :-) nech sa dari!
Naposledy upravil Zewa dne úte črc 28, 2009 13:06, celkově upraveno 1
Zewa
nováček
nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned črc 26, 2009 8:56
Bydliště: mam, aj trvale

Re: Cinske polivky

Příspěvekod Zewa » úte črc 28, 2009 13:06

algar píše:Kamarádka studuje potravinářskou chemii na VŠ a poté co jsem se dozvěděl, jaké sračky se do toho sypou, tak bych je doporučil pouze masochistům. Čínské polévky bych srovnal s Cyklonem B, jen to působí kapku pomaleji, byť stejně účinně:-)


algar, viem co tam je za bordel v tych sackoch, ale myslis si ine chemikalie ktore denne dostavas do tela ta neovplyvnuju - smog, upravena voda, ine potraviny?? ked jes cinske polievky iba cca mesiac v roku to je nic... keby si ich jedol cely rok - ak by to telo zvladlo - tak tam uz je mozne poskodenie zdravia.. tak nech ti chuti :)
Zewa
nováček
nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned črc 26, 2009 8:56
Bydliště: mam, aj trvale

Re: Cinske polivky

Příspěvekod algar » úte črc 28, 2009 14:48

Však si klidně vař na horách třeba kyanid :-) Já si místo těch toxických sraček, které nazýváte čínské polévky, raděj přibalím o 400 gramů chutných a zdravějších potravin navíc. *
Naposledy upravil mike dne úte črc 28, 2009 15:12, celkově upraveno 1
Důvod: zbytecna citace
algar
účastník
účastník
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř bře 8, 2006 4:38
Bydliště: Havířov (to je u Ostravy:o))

Re: Cinske polivky

Příspěvekod šíp » úte črc 28, 2009 15:26

algar píše:Však si klidně vař na horách třeba kyanid :-) Já si místo těch toxických sraček, které nazýváte čínské polévky, raděj přibalím o 400 gramů chutných a zdravějších potravin navíc. *

na jak dlouho? na víkend si to dovedu představit, ale když se balíš na dýl?
Uživatelský avatar
šíp
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16153
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Treking