Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
| Autor |
Zpráva |
|
deshain
|
Předmět příspěvku: Lopata na sníh-domácí výroba Napsal: sob pro 6, 2008 21:17 |
|
 |
| nováček |
 |
|
Ahoj, chystám se jet v zimě na vandr a schánim nějakou lopatu, třeba na kopani zahrabu nebo v nejhorsim mista na stan  běžně vyráběný lopaty mi prijdou dost drahy, tak sem premejslel, ze bych si vyrobil neco takovyhodle: http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?1068 ... na-snih-ii pak sem ale zjistil, ze neni v mych silach svarovat dural a dospel sem k tomuto: http://www.profiplast.cz/cz/produkty/os ... ta+na+snihsestsetpade mi ale porad prijde moc, takze si ji asi vyrobim z nejakyho znicenyho padla (na lodenici jich mame dost) a lopaty z zelezarstvi... mate nekdo zkusenosti s doma delanymi lopatami? prijede vam muj napad dobry? uvitam i jine navrhy 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
vonkreuz
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: sob pro 6, 2008 21:28 |
|
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37 Příspěvky: 3734 Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách na MF došel...
|
Hoj a vitej na fóru Podívej se sem na Horyblesky... a potom na "pavprochův lopatocep" ©Dřevo zkusit můžeš, ale je těžší a méně pevnostné/odolné z hlediska horo bezpečnosti. Pokud lopatu uvažuješ používat jen vandry a toulání, tak zkusit to dřevo.
_________________ "Dobrý den doktore Holube, jedete letos zase do Afriky?" "Doma bude, už se nareisoval dost!" "Asi ne." --- 4 Teo & -ZB- with love... Objel sem náměstí, kde stál objekt, u něho sud, co měl velký objem, tak jsem ho objednal a navíc širokoúhlý objektiv.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Petras
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: ned pro 7, 2008 16:31 |
|
Registrován: stř úno 22, 2006 18:59 Příspěvky: 2962 Bydliště: Mám
|
Mrkni TADY,je tam pár kousků co by ti mohly vyhovovat.
_________________ - Piješ?
Pokud to je otázka, tak ne. Pokud to je návrh, tak ano!
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pripluv
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: pon pro 8, 2008 6:48 |
|
Registrován: úte srp 10, 2004 13:17 Příspěvky: 15848 Bydliště: mám
|
|
Vzhledem k přístupu do loděnice bych to zkusil. Koupit za necelý kilo hliníkovou lopatu a dřík ze zničeného pádla. Doporučuji do dříku zespodu narvat kus dřeva (násada od smetáku?), v místech, přes který půjde šroub. Když šroub bude mít křídlovou matku, půjde to v pohodě nosit na části (asi nebude třeba). Jen ty dříky u pádel bývají spíš stočený plechy, chce to dopředu vyzkoušet. Ale fungovat by to mělo.
_________________ Лучше гор могут быть только горы.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
macochejl
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte led 6, 2009 19:12 |
|
|
Vim, ze tohle neni uplne domaci vyroba, ale cenove to tak skoro vypada:) Netusite o tomhle vyrobku neco blizsiho? http://www.zelezoshop.cz/product_info.p ... s_id/13360To by se mohli Ortovox, Ocun, Salewa a dalsi jit se svymi lopatami zadrabat:)
_________________ Ego sum parvus venator...
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Cvrk
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte led 6, 2009 20:01 |
|
Registrován: ned led 22, 2006 12:56 Příspěvky: 2431 Bydliště: OV
|
|
No, zahrabat asi ne...nevypadá to sice špatně, ale - malý rozměr lopaty až moc dlouhá násada, ikdyž to vypadá, že se dá zkrátit ale nejdůležitější je absence jakýchkoliv otvorů pro pohodlné uchycení na bágl zkrátka lopata do auta
_________________ Carpe Diem! Lovte kapry!
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Vladan
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte led 6, 2009 20:11 |
|
Registrován: sob kvě 28, 2005 11:32 Příspěvky: 582 Bydliště: Opava
|
Cvrk píše: ale nejdůležitější je absence jakýchkoliv otvorů pro pohodlné uchycení na bágl zkrátka lopata do auta na co potrebujes otvory v lopate pro uchyceni? Na co mas kompresni popruhy na baglu? Svihnu to napr.z boku na bagl a jeto. Sundam a nasadim behem nekolika sekund.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
macochejl
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte led 6, 2009 20:18 |
|
|
No ďoury tam vidím aspoň dvě.. Sice asi nejsou primárně na bágl, ale prostor pro nějakou improvizaci to určitě ponechává:) Jinak rozměr lopaty je prakticky shodný s lopatama od Ocunu, ne-li dokonce větší. A k dlouhý násadě? Mám dva metry, takze spíš výhoda... Vypadá to, že ji objednám a až dojde (dojde-li!), poreferuju. 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Vladan
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte led 6, 2009 20:37 |
|
Registrován: sob kvě 28, 2005 11:32 Příspěvky: 582 Bydliště: Opava
|
macochejl píše: Jinak rozměr lopaty je prakticky shodný s lopatama od Ocunu, ne-li dokonce větší. A k dlouhý násadě? Mám dva metry, takze spíš výhoda... Vypadá to, že ji objednám a až dojde (dojde-li!), poreferuju.  Urcite napis. Ja mam pocit, ze problem bude v tom, ze se neda regulovat velikost te nasady. Tedy bud je slozena a meri 1m a nebo je rozlozena v pytliku. Nikde v textu totiz nepisou nic o regulaci delky. Ale cena je opravdu velmi lakava. Co se tyce lopaty od Ocunu, predpokladam ze to je ta stejna lopata, ktera se u prvovyrobce jmenuje Snowpermon nebo tak nejak. No nadseny jsem s ni byl jen pokud byla doma ve skrini. V akci se projevila totiz jako dost tupa. Ale to clovek zjisti az kdyz ma kopat zahrab ve zmrzlem snehu. pokud je snih meky tak je to v pohode.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
macochejl
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte led 6, 2009 20:43 |
|
|
Vladan píše: macochejl píše: Jinak rozměr lopaty je prakticky shodný s lopatama od Ocunu, ne-li dokonce větší. A k dlouhý násadě? Mám dva metry, takze spíš výhoda... Vypadá to, že ji objednám a až dojde (dojde-li!), poreferuju.  Urcite napis. Ja mam pocit, ze problem bude v tom, ze se neda regulovat velikost te nasady. Tedy bud je slozena a meri 1m a nebo je rozlozena v pytliku. Nikde v textu totiz nepisou nic o regulaci delky. Ale cena je opravdu velmi lakava. Co se tyce lopaty od Ocunu, predpokladam ze to je ta stejna lopata, ktera se u prvovyrobce jmenuje Snowpermon nebo tak nejak. No nadseny jsem s ni byl jen pokud byla doma ve skrini. V akci se projevila totiz jako dost tupa. Ale to clovek zjisti az kdyz ma kopat zahrab ve zmrzlem snehu. pokud je snih meky tak je to v pohode. Uvidime, uz je objednana:) Tezko tipovat vysledek, obchod vypada ponekud pofiderne..
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Cvrk
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte led 6, 2009 23:35 |
|
|
Aha, ty ďoury jsem neviděl....byl jsem línej si otevřít celé okno - dobře mi tak  ... Možná to někomu nevadí, ale já nesnáším, když mi z báglu něco padá nebo se posouvá....a taky jde o jistotu, že když sebou třeba někde švihnu, tak nebudu chytat věci, co mi popadaly...proto si lopatou radši provleču repku nebo pavouka. A co se týče rozměrů lžíce, tak šířka je opravdu přibližně jak většina ostatních, ale v tom případě se mi nezdá délka..... ale to je věc každého - co se mu líbí. A další, co mi příjde jako mínus - je ze tří dílů! Mi by líp vyhovovala buď kratší násada vkuse a nebo teleskopická ze dvou, které jdou až do sebe. Ale jak vidno cena je lákavá.... 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pripluv
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: stř led 7, 2009 8:04 |
|
|
|
Ocun = Snowpermon, ano.
Diry v lopatě? A vrtačka je od čeho? Lopajznu za dvě kila bych se rozhodně upravit nebál.
Snowpermon možná tupý bude (pilník a dvě minuty času to však spraví), ale ve srovnání s plasťákama to je nebe a dudy.
Dlouhý násady bych se nebál. Buď nosit vedle, nebo vcelku (třebas v pulce by to nevadilo).
_________________ Лучше гор могут быть только горы.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pripluv
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: stř led 7, 2009 8:11 |
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
amigo
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: stř led 7, 2009 8:40 |
|
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24 Příspěvky: 3130 Bydliště: Vysočina
|
mno jestli ti dorazí tak určo poreferuj cena je víc než příznivá 
_________________ zbuddyho mnemotechnická pomůcka pro nepoučitelné: Jemně mně ho mni (veškerá práva vyhrazena ) Vysoké Taury
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
macochejl
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: stř led 7, 2009 17:55 |
|
|
|
Tak mi dnes prisla odpoved z obchodu, ze lopatka uz bohuzel neni skladem:-/ Bohuzel se mi ji nikde jinde vypatrat nepodarilo a to jsem si rikal, jak zas jednou usetrim;)
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
amigo
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: stř led 7, 2009 19:01 |
|
Registrován: stř zář 17, 2008 9:24 Příspěvky: 3130 Bydliště: Vysočina
|
schade... a to už jsem si liboval, jakou budu mít lopatu za necelý tři stováky 
_________________ zbuddyho mnemotechnická pomůcka pro nepoučitelné: Jemně mně ho mni (veškerá práva vyhrazena ) Vysoké Taury
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pripluv
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: stř led 7, 2009 19:59 |
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
šíp
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: stř led 7, 2009 20:01 |
|
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41 Příspěvky: 10565 Bydliště: Brno
|
|
to mi připomnělo co se mi přihodilo v ROckpointu. celé léto tam měli zimní cyklistické návleky. jak udeřila zima, vlítla jsem tam že si je koupím. čuměla jsem jak puk,neměli je.ptala jsem se prodavače a on mi řekl,že je stáhli z prodeje,že je prodávají jen přes léto a že je dostanou opět zjara. logiku tohoto nechápu.kdo by si kupovat zimní návleky v létě???
_________________ Když nemůžu, tak nemusím.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
zbuddy
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: čtv led 8, 2009 8:13 |
|
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59 Příspěvky: 10578 Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
|
Napiš na centrálu. Nebo si stěžuj na lampárně 
_________________ "Protože mi za hodinu co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole"
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
šíp
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: čtv led 8, 2009 19:19 |
|
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41 Příspěvky: 10565 Bydliště: Brno
|
zbuddy píše: Napiš na centrálu. Nebo si stěžuj na lampárně  pročpak? vlezla jsem do prvního cyklo kšeftu a koupila si je tam
_________________ Když nemůžu, tak nemusím.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
zbuddy
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: pát led 9, 2009 8:17 |
|
Registrován: pát úno 16, 2007 9:59 Příspěvky: 10578 Bydliště: Kladno, rodiště Orłowa, Kolbenka v Práglu
|
_________________ "Protože mi za hodinu co?" "Protože Ti za hodinu jede vlak, vole"
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Indy
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: pát led 9, 2009 8:37 |
|
 |
| inventář fóra |
 |
Registrován: pon bře 3, 2008 17:27 Příspěvky: 2015 Bydliště: Brno, Zlin
|
pripluv píše: Osobní odběr: za osobní odběr v Prostějově je účtován manipulační poplatek 15kč, v Brně 80kč. jestli to vybojujete, tak vam je z pv do brna dovezu. přihozena citace (sic!). -ZB-
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pripluv
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: sob led 10, 2009 8:37 |
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
macochejl
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: sob led 10, 2009 11:05 |
|
|
pripluv píše: ted mne mate, ze je nemaj. a jdu to zkusit s nima domejlovat, pac uz bych bral tak tri  Tak nas prubezne informuj, taky bych jim udelal kseft:)
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
chonga
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: sob led 10, 2009 14:39 |
|
Registrován: úte led 4, 2005 21:35 Příspěvky: 3048 Bydliště: 20 km od budoucí koule z Marschallových ostrovů
|
|
do auta jsem pořídil skládací sněhovou lopATU ZA 190,. KUPOVAL JSEM TO V HALFORDU. VELIKOST VĚTŠÍ KRABICE OD BOT.
_________________ ... každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Frantisek Zapletal
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: ned led 11, 2009 12:54 |
|
Registrován: ned čer 1, 2008 18:20 Příspěvky: 299 Bydliště: Přerov
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
johnyhacek
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte úno 17, 2009 0:10 |
|
Registrován: pon úno 16, 2009 23:37 Příspěvky: 58 Bydliště: Klatovy
|
V zápalu kutilství jsem hledal v garáži něco na skládací násadu a k mému překvapení jsem narazil na takovou tu skládací koloběžku, které byly před lety in. Za mlada jsem jí oddělal a teď se hodila  Řidítka byly nepoškozeny a ukázaly se jako ideální - jen odmontovat a horní téčko s řidítkama zkrátit na šířku akorát tak do ruky dle preference. Násada je skládací a dost odolná aby taky vydržela koloběžkoblbnutí tak stačilo jen přidělat lopatu - uhelku. Váhal jsem mezi hliníkovou - lehká ale nevydrží rány a páčení a železnou - vydrží hodně ale má minimálně megatunu. Duralovou jsem bohužel nikde nesehnal. Nakonec jsem v takovým místním agromarketu narazil na plastovou uhelku za 50 Kč, která je tak 2x těžší, než hliníková. Měl jsem obavu o výdrž, když jsem všude četl, jak je plast naprd, ale zkusil jsem na to podupnout a byla na tom daleko líp než hliníková  Nutno říct, že plno plastových výrobků pro zemědělství dělá místní firma a ta lopata neni ošizená - plast 2 - 3 mm, taky těžko říct jak se bude chovat v silném mrazu. Tak jsem jí narazil na upravené řidítka, vhodně provrtal, upevnil rychloupínákem a ejhle lopata na světě! Ozkoušeli jsme jí hned ten víkend při přechodu části Šumavy na běžkách. To byl zas nápad  Napřed pršelo, sníh skoro žádnej a druhej den nám to zaválo stan do půlky... Ale k lopatě. Plast navzdory mým pochybnostem vydržel urputné mlácení do sněholedu bez odskakování nebo pružení a v pohodě. Takže jestli se vám doma povaluje minikoloběžka, nebo nemůžete vystát nějakého haranta z okolí, který ji vlastní, tak směle do toho! 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ZbynekN
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte úno 17, 2009 2:09 |
|
Registrován: ned kvě 6, 2007 10:12 Příspěvky: 4711 Bydliště: Kladno
|
Zkus doplnit o fotky 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Cvrk
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte úno 17, 2009 13:54 |
|
|
kurňa, tak to teď bude nedostatek koloběžek, co? 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
johnyhacek
|
Předmět příspěvku: Re: Lopata na snih-domácí výroba Napsal: úte úno 17, 2009 18:01 |
|
Registrován: pon úno 16, 2009 23:37 Příspěvky: 58 Bydliště: Klatovy
|
Tak tady dávam foto:  (metr má metr  )  (metr má 40 cm  )  (metr má 40 cm  ) No řekněte nevypadá jak z Bartsportu 
|
|
| Nahoru |
|
 |